ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:103/384)

Czekoladowy sernik z kremem pomarańczowym i pistacjami 180

Wiem, że są osoby, którym na widok czekoladowego deseru od razu cieknie ślinka. Na mnie sama czekolada nie robi większego wrażenia. Lubię ją i czekoladowe przysmaki

Mienta blog
Syrniki z czekoladowym nadzieniem 1095

waniliowego schłodzony krem czekoladowy typu nutella do nadzienia olej lub masło do smażenia cukier puder do posypania Twaróg przetrzeć przez sito, dodać cukier, jajko, wymieszać. Wsypać mąkę, wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie, można dosypać odrobinę mąki. Ciasto podzielić na 8 części, uformować kule, a następnie lekko spłaszczyć, na środek każdego wyłożyć ok pół łyżeczki kremu czekoladowego, zlepić i lekko

Obiad gotowy
proste ciasto czekoladowe 190

Proste ciasto dla tych, którzy nie lubią mas i kremów. Jest wilgotne, ma mocno czekoladowy smak i długo pozostaje świeże. Polecam je podać ze świeżymi sezonowymi owocami lub konfiturą. Doskonały wypiek do popołudniowej herbatki w środku tygodnia.  Składniki na foremkę 23 cm: na ciasto: 125 ml mleka 70 g czekolady deserowej 1/2 szklanki kakao 1 szklanka mąki 2/3 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Marysieńka 595

Wiem, że uwielbiacie warstwowe, ciekawe ciasta, dlatego dziś mam dla kolejne, pochodzące z przepisów siostry Anastazji. Delikatny czekoladowy biszkopt, klasyczny krem budyniowy a w środku wkładka orzechowa, brzmi pysznie, a jeszcze lepiej smakuje i do tego wygląda bardzo efektownie. Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy(...)piana zgęstnieje dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Następnie nie przerywając ubijania dodajemy po jednym żółtku, na koniec wsypujemy mąkę, proszek i kakao i ostrożnie ale dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 35 minut w 180 st. C Wkładka orzechowa: 25 dag orzechów włoskich 5 białek  1 szklanka cukru

Cynamonowe szczęście
Drożdżowe bułeczki do odrywania z kremem orzechowo-czekoladowym i cynamonem 119

tortowej 35 g roztopionego masła 20 g świeżych drożdży 235 ml letniego mleka 100 ml wody w temp. pokojowej 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo: 5-6 łyżek kremu czekoladowo-orzechowego 1/4 szkl. cukru wymieszana z 1 łyżeczką cynamonu – na posypkę 50 g roztopionego masła Do szklanki rozkruszamy drożdże. Dodajemy około 1/5 szkl. mleka, 1 łyżkę cukru oraz(...)przestudzone masło, wyrabiamy jeszcze chwilę. Gotowe ciasto odstawiamy w misce pod przykryciem do zwiększenia objętości (na około 1-1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto przenosimy na podsypany lekko mąką blat. Wałkujemy na prostokąt. Rozprowadzamy na nim orzechowo-czekoladowy krem i zwijamy w roladę. Kroimy mniej więcej równe porcje (10-12 sztuk). Przygotowane kawałki rozkładamy w wyłożonej papierem do pieczenia (samo

Smaki Na Talerzu
TORT Z OREO I MALINAMI 135

pergaminem. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 krążki. Krem czekoladowy: Śmietankę podgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do lodówki a najlepiej na całą noc. Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Krem oreo: Śmietankę podgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie(...)Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, oraz pokruszone ciasteczka. Masa maślana: Miękkie masło ucieramy, dodajemy cukier puder, a na końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek smarujemy  kremem oreo, układamy maliny, 3 krążek ciemny smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim jasnym krążkiem. Wierzch i boki

słodki bratek
Ciasto mleczna kanapka 228

blogach. Niestety ta wersja nas nie powaliła na kolana i ciasto było zdecydowanie za słodkie a krem mocno maślany. Tym razem zrobiłam modyfikacje i to już jest to o co mi chodziło.  Porcelana Bogucice z kolekcji Weronica Platin i Gold Składniki: Ciasto czekoladowe: 5 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl oleju 0,5 szkl śmietany ukwaszonej 15% Łowicz(...)łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do pierników Krem: 125 ml mleka 5 łyżek cukru 250 g masła 200 g serka homogenizowanego (zwykły lub waniliowy) 2,5 szkl mleka w proszku pełnotłuste 2 łyżeczki esencji waniliowej Polewa: 100 g czekolady mlecznej 60 g masła  Przygotowanie: Ciasto czekoladowe:  Mąkę, kakao, proszek, przyprawę i sodę przesiać przez sitko. Białka ubić

Ala piecze i gotuje
Sernik z Nutellą i chrupiącą śmietaną 83

tych, którzy uwielbiają krem czekoladowy, strzał w dziesiątkę. Smak masy serowej jest nieporównywalnie ciekawszy i bogatszy od tej w serniku pasiastym, zebrą zwanym - z dodatkiem gorzkiego kakao.  Tu wyraźnie wyczuwalnym jest,  że w masę serową zatopiony został krem czekoladowy,  z czekoladą, z dodatkiem orzechów.  Dlatego namawiam, by postawić na jakość wykorzystanego kremu. Masa serowa - kremowa(...)Obie czekolady ropuszczamy w jednej miseczce w mikrofalówce, lub kapieli wodnej. Studzimy. Kremówkę ubijamy na gęsty krem z opakowaniem śmietan -fiksu. Dodajemy rozpuszczone czekolady i miksujemy do połączenia.  Gęstą masą śmietanowo - czekoladową smarujemy wierzch serniczka.  Wkładamy do lodówki i gotowe. Ciasto jest wyśmienite. Kremowy ser, kremowa masa z nutellą,  a wszystko otulone puszystą śmietanką, która zaskakująco chrupie

Kronika Piekarnika
Brownie z kremem chałwowym, karmelem i orzeszkami ziemnymi 343

tegoroczne Walentynki przygotowałam dla Was tylko dwa przepisy. Wczoraj przedstawiłam propozycję dla miłośników mięsa , dzisiaj przedstawiam propozycję dla miłośników słodkości. Bardzo rozpustne brownie mocno czekoladowe, ze słodkim kremem chałwowym, słonymi orzeszkami i uzależniającym, gęstym karmelem. Ciasto jest pyszne i sądzę, że nikt mu się nie oprze. Jeśli chcesz zrobić prezent swojej ukochanej osobie, po prostu je upiecz dzisiaj. Przygotowanie

Pora coś zjeść
Kruche ciasto z jabłkami i orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) 145

fondente noci PRZYGOTOWANIE Kruche ciasto W mikserze miksujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier puder i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki dodajemy 3 żółtka; szybko wyrabiamy ciastoCiasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w w zamrażalniku ok. 30 minut. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części(...)delikatnie dociskamy do jabłek. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Po kilku minutach, gdy masa jabłkowa wystygnie, na wierzchu drugiego placka rozsmarowujemy krem orzechowy, wyrównując wierzch ciasta. Ciasto odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Polewa czekoladowa W międzyczasie, gdy ciasto się chłodzi, przygotowujemy polewę czekoladową.  W garnuszku zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy masło

La grande e la piccola cuoca
Brownie z malinami 120

dosyć słodkich wypieków, dla mnie idealnie komponowały się tutaj lekko kwaskowe maliny. Ciasto piekłam w niedużej metalowej foremce o wymiarach 18×20 cm. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła 3 jajka 150 g cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao orzechy włoskie + krem czekoladowy (u mnie Lindt), maliny do dekoracji Jak zrobić brownie? Do miski przekładamy połamaną(...)Pieczemy około 20-25 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni. Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami. Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Brownie

Ciastkozercy
Nie tylko od święta 166

kremówki zagotować, zalać nią posiekaną czekoladę. Wymieszać aż do jej rozpuszczenia, ostudzić. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wmieszać do masy czekoladowej. Odstawić. Na paterze ułożyć pierwszy blat ciasta, założyć obręcz tortownicy. Posmarować połową dżemu, a następnie połową kremu. Przykryć drugim blatem, posmarować pozostałym dżemem, a następnie kremem. Na wierzchu ułożyć ostatni blat ciasta, delikatnie dociskając.  Schłodzić w lodówce

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomarańczowy puszek 174

Przy weekendzie zostawiam Wam przepis na lekkie puszyste ciasto biszkoptowe z aksamitnym rozpływającym się w ustach kremem z nutą pomarańczy. Składniki Biszkopt: 6 jaj wiejskich 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g masła 2 łyżki startej skórki z pomarańczy Krem: 850 ml mleka 3,2% 250 g masła(...)puszysty krem. 3. Składniki ponczu łączymy ze sobą 4. Przełożenie: Pierwszy płat biszkopta nasączamy ponczem smarujemy musem pomarańczowym oraz połową kremu przykrywamy biszkoptem i czynność powtarzamy, przykrywamy znów biszkoptem polewamy polewą czekoladową i dekorujemy.  Zostawiamy ciasto na całą noc w lodówce aby stężało

Wanilia i Kardamon
Puszyste drożdżówki serca z nutellą i orzeszkami ziemnymi 153

cukru -łyżka cukru waniliowego -75g rozpuszczonego i ostudzonego masła -2 jajka -250ml mleka -3 szkl mąki pszennej tortowej+ do podsypania DODATKOWO -orzeszki ziemne zmielone -nutella lub podobny krem czekoladowy -jajko do smarowania drożdżówek Na początku drożdże wkruszamy do miski, dodajemy lekko ciepłe mleko, łyżkę cukru oraz pół szklanki mąki. Całość mieszamy do rozpuszczenia drożdży i zostawiamy na około(...)minut.  Następnie ciasto dzielimy na około 12-15 równych kawałków i formujemy z nich kule. JAK ZROBIĆ BUŁECZKI SERCA? Bierzemy kawałek ciasta-kulę i wałkujemy na spory, cienki, okrągły placek.  Smarujemy go niewielką ilością kremu czekoladowego i posypujemy orzeszkami. Zawijamy. Składamy na pół nacinamy nacięte części wywijamy i serce gotowe. Drożdżówki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pokoleniowy tort makowy 183

formę w jakiej piekł się makowiec wysmarować tylko dno formy tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 20-25 minut. Przygotowanie kremu budyniowego waniliowego – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/truskawkowe-ciasto-z-galaretka-i-kremem-budyniowym/ Przygotowanie kremu czekoladowo kawowego – dobrą kawę wsypać do kubka i zalać wrzącą wodą. Przykryć i zostawić aż ostygnie(...)Następnie dodawać po łyżce budyniu, bardzo dokładnie wymieszać. Można wlać odrobinę spirytusu. Wykonanie tortu – ciasto makowe przeciąć w wzdłuż na dwa równej grubości ciasto. To samo zrobić z biszkoptem. Przygotować talerz do toru i układać w następującej kolejności ciasto makowe, u góry posmarować krem budyniowy jasny ciasto biszkoptowe, u góry na cieście posmarować krem budyniowy ciemny ponownie ciasto makowe

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania