ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:112/384)

Placki z cukinii z serem feta 120

innymi dodatkami, w zależności od gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na potrawy i ciasta z cukinii, np.: czekoladowe ciasto z cukinii (link do przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/czekoladowe-ciasto-z-cukinii.html), zupa krem z cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/zupa-krem-z-cukinii.html), potrawka z fasoli i cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/potrawka-z-fasoli-i-cukinii.html), bigos z cukinii (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/bigos-z-cukinii.html)

Waniliowe Improwizacje
Ciasto marchewkowe z kremem piernikowym 127

Nietypowy przepis na brazylijskie ciasto marchewkowe z mocno korzenną nutą. Samo ciasto jest z dodatkiem cynamonu i wanilii, przełożone jest kremem na bazie gotowych pierniczków i

AleTorcik
Ciasto marchewkowe z kremem piernikowym 129

Nietypowy przepis na brazylijskie ciasto marchewkowe z mocno korzenną nutą. Samo ciasto jest z dodatkiem cynamonu i wanilii, przełożone jest kremem na bazie gotowych pierniczków i

AleTorcik
Tort czekoladowy z kremem kawowym i granatem 198

fareast-language:EN-US;} Witajcie! Była okazja- to pojawił się i tort. Sto lat dla mojego kochanego Brata!   A jest on połączeniem dwóch ciast: tortu z kremem kawowym i leśnego mchu. Bardzo, bardzo deserowo czekoladowy- miłośnicy gorzkiej będą wniebowzięci 😊 A i kawosze znajda coś dla siebie- mocno alkoholowe nasączenie o bazowej, kawowej nucie … Do tego delikatna warstwa kremu śmietanowego

Domowe ciasta
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 228

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały

Ciastka - domowe słodkości
Kostka kajmakowo kokosowa 182

Moja córa rośnie, a ja zamiast mieć więcej czasu na blogowanie mam go jakby mniej, przepisów w kolejce czeka całe mnóstwo, wszystkie sfotografowane, ale zamiast usiąść

Cynamonowe szczęście
Oponki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 171

Oliwką łyżeczką.... Taki jest pyszny, że trudno mu się oprzeć :) Szybciutko musiałam go schować aby móc przygotować dla Was jakiś nowy i super czekoladowy przepis :)  Kremy doskonale smakują na waflach, kanapce, jako dodatek do ciast i deserów.  Z racji tego, że karnawał w pełni, mam dla Was dzisiaj propozycję na oponki serowe z cudownym kremem orzechowym i orzechami

Smakołyki Asi
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 127

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. Źródło: internet

Ciastka - domowe słodkości
Potrawy na Wielkanoc 127

chrzanowy z żurawiną Sos rosyjski Majonezowy sos tuńczykowy Na słodko: Mazurek kajmakowy z czekoladą Wielkanocny sernik gotowany Muffiny piernikowe Muffiny z nutellą Muffiny czekoladowe Kawowy tort bezowy Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem Ciasto z owocami Smacznego

Codziennik Kuchenny
tort czekoladowy 208

masę raz po raz mieszając łyżką, aż uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Wilgotny tort czekoladowo-kokosowy z malinami 230

Dawno już nie było ciasta, a tortu zwłaszcza, więc zebrałam się wreszcie w sobie i odtworzyłam tort, który upiekłam jakiś czas temu na urodziny koleżanki. Tort

brunetkawkuchni
Mleczna kanapka 158

części - spodnią i wierzchnią. Wykładamy masę mleczną na spód i przykrywamy wierzchem. Wstawiamy do lodówki na 1-2h żeby się scaliło. Recipe Notes Ciasto można posmarować dżemem przed przełożeniem kremem. Można też wykonać polewę czekoladową rozpuszczając czekoladę gorzką z 3-4 łyżkami wody lub mleka

Kucharzyca
Ciasto wuzetka 472

  Zapraszam dzisiaj na moją wersję warszawskiej wuzetki. Biszkopt kakaowy, przełożony dużą porcją bitej śmietany, pachnący delikatnie wanilią (zamiast cukru wanilinowego możemy użyć ekstraktu z ziarenkami

Mała Cukierenka
Ciasto wuzetka 650

  Zapraszam dzisiaj na moją wersję warszawskiej wuzetki. Biszkopt kakaowy, przełożony dużą porcją bitej śmietany, pachnący delikatnie wanilią (zamiast cukru wanilinowego możemy użyć ekstraktu z ziarenkami

Mała Cukierenka
"Pierożki" półfrancuskie 148

herbatki mniam! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem margaryny - ta musi być zimna, z lodówki. Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, dodać żółtka, pokruszone drożdże

Cakes By Kejt
Tort Miś 153

sobą łączymy  4. Uszy: 2 koła wycięte za pomocą kieliszka 5. Pyszczek: 3 koła wycięte za pomocą kieliszka 6. Z pozostałych skrawków ciasta formujemy nogi i ręce. Krem: 800 ml mleka 2 budynie czekoladowe 4 łyżki cukru kostka masła 1 łyżka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego 100 ml wiśniówki + 50 ml wody wiśnie z kompotu gotowy krem

My simple kitchen
Metrowiec 132

kiedy udawało się namówić rodziców żeby je zrobili. Przepis był doskonalony przez lata i został dopracowany do perfekcji. To idealne połączenie ciemnego i jasnego ciasta z pysznym kremem budyniowym a wszystko to delikatnie przystrojone polewą czekoladową

Milion Smaków
946. Fasola w akcji. 174

Fasolowe placki czekoladowe;  z kremem banan-kakao i jogurtem naturalnym  Były i kremy, ciasta i nawet pralinki, a o dziwo jeszcze placków nie było, swoją drogą może tego nie widać, ale jedne z najgrubszych jakie kiedykolwiek zrobiłam

More food, love and dreams
Królewiec na pożegnanie starej pracy... 483

gazu i wmieszać w krem masło. Miodowe ciasto należy przeciąć na pół. Polać połową kremu i przykryć biszkoptem. Na biszkopt idzie druga połowa kremu i druga część miodowego ciasta. Wierzch można polać ulubioną polewą czekoladową (ja zrobiłam polewę z mlecznej i białej czekolady

Kulinarne Inspiracje
Torcik urodzinowy 147

minut.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.   W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem.Składniki kremu:-kostka masła lub margaryny-opakowanie 400 g kremu czekoladowego-odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki-5-10 dkg orzechów włoskichDo nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, którywymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem.   Orzechy

Maminek kulinarny
Babeczki dynie 138

bardzo prosta propozycja na halloweenowe wypieki. Ja jako bazy wykorzystałam przepis na babeczki czekoladowe, dyniową dekorację można zrobić jednak na dowolnych babeczkach, cieście czy torcie.Przepis na babeczki dyniowe lub czekoladowePrzepis na kremPrzepis na domową masę cukrową+barwniki spożywczePo upieczeniu babeczki odstawiamy, żeby przestygły.Do gotowego kremu dodajemy kilka kropel żółtego i czerwonego barwnika. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania jednolitego koloru.Ko

Ciastkozercy
Czekoladowe makaroniki 275

białek (podzielone na 60 g + 60 g), w temperaturze pokojowej 35 g kakao 115 g cukru pudru 150 g zmielonych migdałów Krem czekoladowy: 200 gram mascarpone 100 gram kremu Nutella Migdały, cukier puder i kakao umieściłam w malakserze i zmiksowałam do połączenia, następnie przesiałam przez sitko do miski. Dodałam 60 gram białek i wymieszałam do połączenia. W drugiej misce(...)masy migdałowej w trzech turach, dokładnie mieszając. Nie należy jednak mieszać masy zbyt długo, gdyż stanie się rzadka. Makaroniki piekłam na specjalnej macie silikonowej do pieczenia makaroników. Gotowe ciasto makaronikowe należy przełożyć do rękawa cukierniczego i trzymając rękaw prostopadle do blachy wyciskać ciasto. Po wyciśnięciu należy odstawić makaroniki do wyschnięcia na 20 do 60 minut (u mnie 30). Następnie pieczemy

Mango Papaja
Tort Makowy z Wiśniami i Likierem 430

ciasto przełożyć do dwóch tortownic o średnicy 21cm lub 22cm, wyrównać (blaszki wyłożyłam papierem do pieczenia). Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięte ciasto ostrożnie wyjąć z blaszek, zdjąć papier do pieczenia. Oba ciasta(...)lekko docisnąć, ciasto nasączyć pozostałym ponczem. Krem który nam zostanie będzie na wierzch, boki i rozetki. 9. Kremem posmarować boki i wierzch tortu, wyrównać. Następnie tort posypać trochę suchym makiem. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego (użyłam foliowego, jednorazowego) z tylką, użyłam tylki Wilton 6B i na torcie zrobić ozdobne rozetki ( patrz FILM ). Na każdej rozetce ułożyłam czekoladową gwiazdkę. Tort

Mała Cukierenka
Kostka czekoladowa z bananami 167

Biszkopt kakaowy nasączony sokiem pomarańczowym, krem czekoladowy oraz banany - a to wszystko przełamane kwaśnym dżemem porzeczkowym. Składniki: biszkopt: 10 jajek 5 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao łyżka oleju szczypta soli masa czekoladowa: 2 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kakao(...)wymieszane z mąkami i gotujemy aż zgęstnieje - mieszając, żeby nie przywarło. Studzimy. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo masę budyniową i kakao. Miksujemy na gładką masę. Składanie ciasta: Biszkopt dzielimy na dwie części. Każdą z nich nasączamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Dolny blat smarujemy połową dżemu, kładziemy przekrojone na pół po długości banany, następnie połowę masy czekoladowej, przykrywamy drugim

Lena Gotuje
SZACHOWNICA KOKOSOWA 474

Szachownica – ciasto znane większości od lat , ale przyrządzane w przeróżny sposób.Nie ważne czy w formie dużego ciasta … czy w formie tortu .. czy też

Ostra na Słodko
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ 130

creative a nie ominą Cię nowe przepisy. BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z CZEKOLADĄ SKŁADNIKI : Ciasto: mąka ( 650 g ) jajka (2 szt.) mleko (250 ml) masło (75 g) cukier (5 łyżek ) cukier waniliowy (1 op. = 8 g) drożdże instant (1 op. = 8 g) lub świeże (25 g) Nadzienie: krem czekoladowy typu nutella (około 200g) Polewa: cukier puder (12 łyżek) sok z cytryny(...)Następnie przekładamy ciasto na stolnicę i zagniatamy ciasto ręcznie dodając resztę mąki. Zagniecione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie przekładamy wyrośnięte ciasto na stolnicę posypaną mąką, rolujemy w gruby wałek i dzielimy na równe części (u mnie wyszło 13 kawałków). Każdy kawałek rozpłaszczamy, nakładamy łyżeczkę kremu czekoladowego, zlepiamy

Rita creative
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 239

Krem do przekładania ciast. Składniki : 50 dkg masła  ( 82 % tłuszczu ) 20 dkg cukru kryształu 3 jajka   ( świeże ) olejek cytrynowy lub inny 2 łyżki kakao ( zaparzonego gorącą wodą gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) Sposób wykonania : Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu(...)pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao ,gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem

Przepisy i porady kulinarne
Czekoladowe ciasto z musem malinowo-truskawkowym 390

małego cukru wanilinowego 1 szkl. cukru 250g masła MUS: 2 galaretki truskawskowe 0,5l mrożonych malin szklanka wody CIASTO :Mleko podgrzać, by było gorące i rozpuścić w nim czekoladę - odstawić do ostygnięcia. Jaja utrzeć na jasny krem, dodawać stopniowo cukier, nie przestając ucierać. Dodać olej, śmietanę i aromat, zmiksować, Przestudzone mleko z czekoladą połączyć z masą i również zmiksować. Przesianą mąkę(...)niego zawiesinę z mąki, powolnym strumieniem ciągle mieszając.  Gdy budyń będzie gęsty odstawić do ostudzenia. Zimny budyń utrzeć z masłem. Czekoladowe ciasto umieścić w blaszce, posmarować budyniem zakrywając całą powierzchnię ciasta i boki tak by krem stykał się ze ściankami blachy. Na warstwę budyniu wylać tężejący mus. Ciasto schłodzić

Garnkowe fanaberie

Proponowane wyszukiwania