ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:80/508)

Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA 45

Ciasto składa się z chrupkiego spodu, kakaowego kremu i delikatnej śmietankowej warstwy na wierzchu. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na to ciasto z wafelkami pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy

Via Gusto
Masa cytrynowa do ciast,ciasteczek, naleśników itp 241

Bardzo trudno określić co to jest Angielska nazwa to Lemnon curd. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego. Będzie wtedy wspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako dodatek do ciast, kremów. Dużo ludzi lubi jeść tą cytrynową masę do bułeczki. Pomysłów jest dużo. Można obłożyć tą masą andruty lub inne ciasteczka. Jako dodatek do lodów,naleśników, placuszków itp. To jest pyszne

Kuchnia Pokoleń
Torcik marchewkowy z cytrynowym kremem 153

Torcik marchewkowy, wygląda obłędnie i tak smakuje. Tak na prawdę, to moja babcia miała imieniny i długo zastanawiałam się co jej przygotować, bo słodkiego nie może

Niezły Młynek
Krewetki z marchewkowym pappardelle w cytrynowym sosie 102

Krewetki- jedni je ubóstwiają, inni unikają. Jeśli jesteście fanami krewetek, to mój dzisiejszy przepis przypadnie Wam do gustu. Krewetki połączyłem z czosnkiem w białym winie. Do

kulinarnyJa
Babka cytrynowa 84

dłuższego czasu zastanawialiśmy się, jakie ciasto upiec do popołudniowej kawy. Bartek proponował kruche ciasto, ja zaś miałam ochotę na jakąś babkę. Udało nam się dojść do kompromisu i rozłożyć wypieki na dwa dni – dzisiaj pieczemy babkę cytrynową , a w piątek quiche na słono. Babka wyszła mocno cytrynowa, bardzo nam smakuje, a jej żółty kolor wprawia w radosny nastrój(...)cytrynowo-pomarańczowym dodawać do ubitych jajek, stale miksując na wysokich obrotach. Na koniec powoli dolewać olej i miksować. Keksówkę natłuścić, posypać bułką tartą, wylać ciasto, wstawić do nagrzanego do 160 o C piekarnika. Babkę cytrynową piec 50-60 minut (grzałki góra-dół) . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Babka cytrynowa pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Czekoladowo - cytrynowa rolada z pistacjami 293

najważniejsze są dodatki :) a dodatki są nieziemskie :D  Składniki: ciasto 8 jajek 100 g cukru pudru 30 g kakao 30 g mąki ziemniaczanej 70 g mąki pszennej szczypta soli nadzienie 350 g serka mascarpone 30 ml śmietany kremówki skórka z cytryny 2 łyżki koniaku 75 g marmolady cytrynowej 80 g  krokantu pistacjowego  + do posypania 2 łyżki wody(...)piekarnika ciasto szybko zroluj i owiń zwilżoną ściereczką.  W rondelku umieść marmoladę, starkowaną skórkę z cytryny - podgrzewaj na małym ogniu, aż marmolada kompletnie się rozpuści. Lekko ostudź dodaj koniak i wymieszaj z serkiem mascarpone. W osobnym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywną pianę i połącz z masą serową.  Delikatnie rozwiń roladę, i posmarują kremem cytrynowym, całość posyp krokantem

Niezły Młynek
Delikatne mini szarlotki-pyszne kruche babeczki z jabłkami i powidłami + FILM 47

Cześć, dziś zapraszam Was na pyszne mini szarlotki czyli kruche, delikatne  babeczki z powidłami, jabłkami prażonymi, posypane ciastem i polane lukrem cytrynowym.  Idealne na każdą okazję, pyszne i rozpływające się w ustach. Zapraszam też na film  SKŁADNIKI * z tych proporcji wyszło mi ok 16 mini szarlotek pieczonych w foremkach 8cm CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Muffinki cytrynowe – najlepsze – wersja bez miksera 69

Kiedy w końcu opracowałam przepis na najlepsze Muffinki cytrynowe , który zamieszczałam parę dni temu na blogu, nie osiadłam na laurach 🙂 Wręcz przeciwnie, postanowiłam zrobić wersję Muffinek cytrynowych dla tych wszystkich pracusiów, którzy nigdy nie mają czasu. Dla tych, którzy wolą wypieki szybkie i proste w przygotowaniu, bez użycia miksera i bez czekania, aż składniki uzyskają odpowiednią temperaturę 🙂 W tej wersji(...)smaku. I co najważniejsze bardzo cytrynowe. A dzięki temu, że ciasta nie mieszamy mikserem mamy pewność, że gotowe muffinki nie będą twarde (bo to zbyt długie ubijanie mąki, powoduje uaktywnienie glutenu, który skutkuje twardym ciastem). Dodatkowo zamieniłam masło na olej, więc jest zdrowiej 🙂 Tę wersje Muffinek cytrynowych dla odmiany podaję z lekko osłodzoną bitą śmietaną, ale pamiętajcie, że możecie także

Moja Delicja
Ciasto czekoladowe na powidłach 76

kilka centymetrów większą. Zobacz też: Proste ciasto z gruszkami Wściekła szarlotka Babci Zosi Proste ciasto bananowe Kakaowe ciastka owsiane z orzechami Tarta na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Przepis na ciasto czekoladowe na powidłach Drukuj przepis Porcji: Porcji: forma o wymiarach 28x21 Czas gotowania: 1 godzina Składniki jajko 200 g cukru 100 ml oleju 150 g powideł (około

Kuchnia Bazylii
Sernik z jogurtów z truskawkami 183

Trudno mi rozstać się z truskawkami, stąd jeszcze to ciasto... Składniki na masę jogurtową: 2 naturalne jogurty 400 g 2 galaretki - cytrynowe plus 1 na wierzch ciasta truskawki Składniki na biszkopt : 2 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej i ziemniaczanej (pół na pół ) płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru Przygotowanie : Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesiane i zmieszane

Proste Potrawy
torty 211

tort orzechowo czekoladowy tort biszkoptowo-czekoladowy ze śmietaną i owocami     tort orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym

królestwo garów
Słonecznikowiec 229

pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 25 minut w 180ºC  (aż do zarumienienia ciasta). Upieczony biszkopt ostudzić, a następnie przekroić wzdłuż na dwie części. Spód ciasta nasączyć rozrobionym sokiem cytrynowym. Do zimnego  budyniu dodawać po łyżce miękkiego masła. Cały czas mieszać, na najwyższych obrotach miksera.  Gdy budyń połączy się z masłem to przygotowaną masę budyniową przełożyć

Ugotować
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 169

dzięki czemu jest zielona i ładnie komponuje się z ozdobnymi kwiatkami. Mam nadzieję, że tym przepisem wprowadziłam odrobinę wiosny i zachęciłam was do spróbowania takiego ciasta :) Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki erytrolu 2 łyżki(...)Pierwszy z nich nasączyć wodą z ekstraktem, wyłożyć konfiturę i rozsmarować równą warstwę. Przykryć drugim blatem, nasączyć i rozsmarować około 2/3 masy cytrynowej. Przykryć ostatnim blatem, lekko nasączyć i rozsmarować resztę kremu na wierzchu i bokach ciasta. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi i schłodzić ciasto w lodówce (najlepiej przez całą noc). Przed podaniem oprószyć sproszkowanym młodym jęczmieniem (przesiać przez małe sitko

FitKot
Cytrynowe, ucierane ciasto z truskawkami. 134

wspólnie z rodziną, a potem zjeść je na podwieczorek z filiżanką kawy lub herbaty, jak kto lubi. Można je również przygotować dla gości, zapewniam, że będą zachwyceni. Ciasto wychodzi lekko wilgotne, cytrynowe i owocowe. Nieskromnie napiszę, że bardzo szybko znikało z talerza, a to oznacza, że chyba dobre było. Chcecie się przekonać? To koniecznie upieczcie, a nie pożałujecie. Zapraszam

Izabelawkuchni
Cytrynowe ciasto piaskowe 130

Klasyczne ciasto piaskowe o smaku cytrynowym połączone z wykwintnym smakiem mlecznej czekolady.  Składniki: 200g masła extra 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 60ml soku z cytryny starta skórka z 1 cytryny 9ml aromatu cytrynowego szczypta soli bułka tarta do wysmarowania formy olej(...)utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać skórkę, sok z cytryny oraz aromat cytrynowy, całość wymieszać.  Zmniejszyć obroty miksera, dodać przesiane i wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki oraz olej i ubite na sztywno ze szczyptą soli białka. Wszystko razem połączyć na jednolitą masę. 2.  Ciasto przełożyć do formy keksowej o wymiarach 12 x 30 cm wysmarowanej oliwą

Szalona Kuchnia Eweliny