ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2222/2705)

Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 103

W jednym z ostatnich odcinków programu “Be Active” Ewy Chodakowskiej tematem były dzieci. Ewa przypominała jak zdrowo żywić nasze pociechy oraz jak z nimi trenować, aby

Moja Delicja
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 209

   Do przepisu na tradycyjną babkę gotowaną dołączam przepis na moją nową babkę, w mniejszej formie. To taka babeczka idealna na weekend. Dwa dni i

Smaczne Zdrowe
Cytrynowy placek Aryi - Gra o Tron 223

Pyszny, wilgotny placek cytrynowy, idealny na upalne dni. Może to właśnie taki placek marzył się Aryi, kiedy uciekła z zamku i musiała sobie sama radzić na

Passions hobbies life
Razowa pizza Caprese 141

Klasyczna włoska pizza w zdrowszej wersji. Dodatek mąki razowej nadaje jej ciekawego smaku i sprawia, że jest bardziej sycąca niż zwykła pizza. Składniki na 2 średnie

wyzwania kuchenne
Castagnaccio 115

Na przepis na włoskie ciasto castagnaccio natrafiliśmy przypadkiem, szukając czegoś zupełnie innego. Jego niecodzienne smaki bardzo nas zaintrygowały, a ponieważ główny składnik, jakim jest mąka kasztanowa

niecodziennikpary
Pełnoziarnisty omlet biszkoptowy z fit nutella i owocami 203

Gdy tylko czas mi na to pozwala, uwielbiam celebrować poranki w postaci wspólnie przygotowanego, leniwego śniadania podanego do łóżka wraz z filiżanką kawy. Niczego więcej wtedy

Fabryka pomysłów
Tort z kremem czekoladowym, galaretką i owocami 122

Dziś proponuje lekki, torcik z pysznym kremem czekoladowym, dużą ilością owoców i galaretką. Użyłam mrożonych borówek, ale będą do niego pasować każde owoce. Galaretka jagodowo-jeżynowa

Healthy food explorer
Kanapki proziaki z pastą z bobu i jajkami 289

Delikatne kanapeczki z bułeczek wypiekanych na patelni. Przygotowałam je w zdrowszej wersji, bo ich głównym składnikiem jest mąka pełnoziarnista. Podane z pastą z bobu i jajkami

https:KKuchniaMniam
Tarta kakaowa z bananami na spodzie z musu jabłkowego 140

Jak mija Wam długi weekend? Gdyby tylko pogoda była lepsza to śmiało mogłabym przyznać, że mój mija wyśmienicie i mam nadzieje, że Wam również. Niestety czas

Be Fit Be Strong
Pączki dyniowe 136

cynamonu 100 ml letniego mleka 7 dkg margaryny lub masła bez soli 5 łyżek brązowego cukru 1 jajko 1 żółtko olej słonecznikowy do smażenia dodatkowa mąka do podsypania ciasta Posypka: 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczka cynamonu mielonego Jak zrobić pączki drożdżowe . Pączki ciasto : na talerzyk wyłożyć drożdże , dodać łyżkę cukru. Mieszać do momentu(...)ciasto przez 3-4 minuty. Na końcu dodać płynną margarynę. Kontynuować wyrabianie ciasta do momentu, w którym ciasto zaczyna odchodzić od dłoni. Miskę z ciastem przykryć ściereczką. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę delikatnie posypana mąką i rozwałkować na grubość około 1,5 do 2 centymetrów. Z rozwałkowanego ciasta szklanką

mecooks
Z cyklu: Dla dzieci - Razowe krakersy z płatkami owsianymi i sezamem (Cracker integrali ai fiocchi di avena e sesamo) 186

kiedy Emma zaczęła szko ł ę , codziennie mam dylemat, co przygotować jej na przekąskę, żeby jej brzuszek zapełnił si ę  i bez burczenia dotrwał do południa do obiadu. Wytyczne ze szkoły otrzymałam dwie , przekąska musi być lekka i zdrowa. W pudełeczku na drugie śniadanie Emma zawsze znajdzie owoce oraz krakersy, owsiane ciasteczka lub zbożowe(...)olio.  Iniziate ad impastare, versando a filo l'acqua tiepida.  Coprite l'impasto con una pellicola e lasciatelo riposare per circa 30 minuti. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość ok. 2-3 mm. Wycinamy dowolne kształty krakersów, np. kwadraty, prostokąty lub romby. Krakersy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

La grande e la piccola cuoca
Chleb jak z Altamury - czerwcowa piekarnia 203

wstępnej fermentacji, aż ciasto podwoi swoją objętość. W temperaturze 25 st. C powinno to zająć ok. 3-4 godziny. Uformować bochenek, włożyć do koszyczka i zostawić do wyrośnięcia na ok. 1,5-2 godziny w temperaturze 25 st. C. U mnie jest chłodniej, więc zwykle chleby rosną wolniej, ten wyrastał prawie 3 godziny. Piec w naparowanym piekarniku rozgrzanym(...)cech, powtarzamy czynności z dnia trzeciego. Aby go lepiej rozruszać, można dodać cieplejszej wody (ok. 40 st. C) i dopilnować, żeby cały czas był w ciepłym i zacisznym miejscu, bez przeciągów

Stare Gary
Pizza jak z włoskiej pizzerii...i kilka słów o kamieniach! 623

zagrzej go do 230 stopni. Niech przyjmie ciepło,tak około pół godziny. Gotową pizzę połóż szybko na kamieniu. Natychmiast zetnie się od spodu i ...na pewno nie będzie przywierała. Pieczenie to faktycznie lada moment. Trzeba uważać ,aby się nie poparzyć. Ja wyciągnęłam kamień, aby dodatkowo sprawdzić jak się będzie pizza kroiła, ale nie jest to konieczne.  Pizza właściwie(...)polecamy drewniane i...mniej siły!  Więcej o desce do krojenia tej i innych dowiesz się  W TYM MIEJSCU Ja wałkowałam na desce kulę ciasta na pizzę i musze przyznać, że bez podsypywania mąką, gdyż ciasto fajnie odchodzi od powierzchni. Kamień nie chłonie zapachu, pozostaje zimny i przyjemnie gładki. Sprawdzi się jako deska do krojenia, jako deska

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki ze szpinaku z kolorowym farszem! Zwycięski przepis! 355

Ostatnio śledząc różne blogi natrafiłem na konkurs, którego tematem było lekkie wiosenne danie! Bez większej chwili zastanowienia postanowiłem wziąć udział! Pozostała jedynie kwestia, które danie okaże się strzałem w dziesiątkę. Po krótkiej chwili zdecydowałem! Wysłałem zgłoszenie... Po kilku dniach pojawiły się wyniki i udało się! Takim oto sposobem zostałem laureatem konkursu oraz posiadaczem nowej książki Konrada Bacy " Kuchnia(...)Wykonanie: Ciasto: Szpinak rozmrażamy na patelni i grzejemy do tego czasu, aż większość wody z niego odparuje. Doprawiamy solą i czosnkiem. Odstawiamy na kilka minut aby się schłodził. W tym czasie do miski wlewamy mleko. Dodajemy lekko przestudzony szpinak i przy użyciu blendera miksujemy aż otrzymamy gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki na ciasto i miksujemy. Gdy uzyskamy ciasto o odpowiedniej

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Ciastka czekoladowe z płatkami owsianymi i orzechami laskowymi 139

Przyznam się bez bicia: mam lenia. Ogromnego lenia patentowego. Staram się dziś nadrobić zaległości blogowe, bo oprócz lenia - dzieje się w życiu całkiem sporo. Sporo zmian mnie wkrótce czeka i staram się choć trochę oswoić i przygotować na nie. I tak prawdę powiedziawszy - nie wiem, czy się da, ale... jak nie sprawdzę, to się nie przekonam, prawda? W każdym(...)Dodajemy roztopioną czekoladę, jajko i ekstrakt z wanilii i ucieramy na gładką masę. Dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i mąkę i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Na koniec wsypujemy płatki owsiane lub otręby i posiekane orzechy laskowe. Z tak przygotowanego ciasta formujemy dość duże kule, które spłaszczamy na dłoni i przekładamy na blaszkę w sporych odstępach. Ciastka się

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!