ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2213/2705)

Masło migdałowe i kilka pomysłów na domowe smakołyki idealne na prezent 184

pisałam już na blogu wielokrotnie. Nie jestem słodyczową terrorystką ale staram się ograniczać zawartość cukru w diecie Emilki. Słodyczy ze sklepu prawie w ogóle jej nie kupuję, ale często piekę ciasta czy robię inne domowe smakołyki i zawsze staram się, żeby było w nich dużo zdrowych składników i zamienniki cukru. O swoim podejściu do słodyczy mówię też wyraźnie innym członkom(...)słoików 3.5.3208 A poniżej kilka przepisów z bloga, które pięknie opakowane mogą służyć jako prezent. Wszystkie pyszne, zdrowe i bez cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA

Cooking for Emily
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 263

Już wszystko gotowe? Tak, na pewno... Baranek z masła, kiełbasa, baby i serniki, żur, galareta, pasztet i pieczenie,sos do jaj, szynka w galarecie

W kuchni Karmel-itki
Mini serniczki z serka Capri (fit, bez mielenia sera, bez miksera) 105

      Mini serniczki z serka Capri to moje ulubione i jedne z najpyszniejszych serniczków, które można przygotować w kilka chwil, gdyż nie wymagają mielenia

Di gotuje
Sernik z białą czekoladą 139

Żadne święta nie mogą obejść się bez sernika! To punkt obowiązkowy i nawet ja, nieprzepadająca za słodkościami zawsze się na niego skuszę Dlatego też mam

PatiGotuje
Sernik kokosowy z polewą malinową wg Aleex 214

Pierogi i uszka w pojemnikach, bigos zawekowany, inne produkty zapakowane, stos prezentów piętrzy się tuż przy drzwiach. Za chwilę zacznę je pakować do samochodu i ruszam

W mojej kuchni
Bezglutenowe ciasteczka deserowe – prosty przepis krok po kroku 169

C zy Wam też niektóre smaki nieodparcie kojarzą się z dzieciństwem? Ja ostatnio odkrywam na nowo wiele z nich. I dzisiaj właśnie przychodzę do Was z

Okiem Blondynki by McBlondi
LEKKI SERNIK MIGDAŁOWY 118

Po przepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie

Marcepanowa kuchnia
Zupa z dyni i batata z krakersami z quinoy i jarmużu (bez glutenu, bez laktozy wegańska) 154

Nie wiem jak Wy, ale ja już miałam dziś trochę dość ciężkich świątecznych dań, więc postanowiłam zrobić jakąś zupkę, koniecznie rozgrzewającą i warzywną. Miałam jeszcze dynię

Quinoa Raz!
Najlepsze bezglutenowe kruche ciasteczka świata :) 324

To zdecydowanie najlepsze bezglutenowe, wegańskie ciastka jakie jadłam! Są idealnie chrupiące, delikatnie słodkie z wyczuwalną nutą imbiru - po prostu pyszne! Dodatek cukru dark muscavado to nie

pyszne zdrowości
KRAKERSY NA ZAKWASIE 128

   Z nadmiaru zakwasu warto przygotować sobie domowe krakersy do schrupania. Inspiracją był przepis znaleziony na jednej z grup, u mnie w wersji zmodyfikowanej, dopasowanej

Smaczne Zdrowe
Jak zrobić ciasto na pizzę? Przepisy na różne warianty ciasta i sosów 92

Sposoby przygotowania ciasta na pizzę Ciasto na pizzę można przygotować na różne sposoby, które różnią się między sobą metodą wyrabiania, wyrastania i formowania ciasta. Każda z tych metod ma swoje zalety i wady, a także wpływa na ostateczny efekt ciasta. Wyrabianie ciasta Wyrabianie ciasta polega na mieszaniu składników i nadawaniu ciastu odpowiedniej konsystencji i struktury. Wyrabianie ciasta można wykonać ręcznie(...)sprawia, że ciasto szybko rośnie i ma delikatny smak. Zazwyczaj stosuje się tę metodę do ciasta na pizzę o cienkim lub średnim placku. Formowanie ciasta Formowanie ciasta polega na nadawaniu ciastu odpowiedniego kształtu i grubości. Formowanie ciasta można wykonać na różne sposoby, które różnią się między sobą narzędziem i techniką. Formowanie wałkiem: jest to prosty sposób formowania ciasta, który polega

Ugotowane pozamiatane
CHLEB WIELOZIARNISTY 77

zaraz za tą myślą pojawia się kolejna, a wraz z nią obrazy naszego ogrodu i spiżarni. Przejście od mocno korporacyjnego, konsumpcyjnego stylu życia w mieście, bez ziemi, bez ogrodu, bez własnej żywności (ale za to z bogatym i drogim asortymentem sklepów ekologicznych), do swojej uprawy - ogromnego, życiodajnego ogrodu, który wydaje w sezonie tony warzyw, owoców, ziaren(...)składników i wszystko dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. (Konsystencja -  ciasto powinno być dość zwarte, ale jednak klejące się do dłoni). Miskę nakrywamy bawełnianą lub lnianą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1-2h. Po tym czasie przekładamy do foremki chlebowej (keksówki) i znów odstawiamy na 1/2 -1 h. Pieczemy 55 minut w temperaturze 200 stopni (góra- dół). Po upieczeniu

Jeść, by żyć w zdrowiu
JESIENNY CZEKOLADOWIEC 119

kakao 150 g mąki pszennej 250 ml mleka Pomysł na ten biszkopt zaczerpnęłam ze strony Domowe Wypieki adres pod linkiem  Soczyste brownie Masa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Jabłka: 6 średnich jabłek 2 opakowania galaretki o smaku agrestu(...)wszystko razem krótko wymieszać mikserem na najniższych obrotach. Dodać jeszcze ciepłą (nie gorącą, ma być lekko ciepła) masę czekoladową i delikatnie łopatką wymieszać zgodnie z ruchem wskazówek zegara.  Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Jabłka - umyć,  obrać i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w średnią kostkę. Pokrojone owoce  przełożyć do rondelka

Ciastka - domowe słodkości
Smażone kwiaty cukinii 122

układam na tacce i zawijam w folię spożywczą, umieszczam w szufladzie lodówki. Jeśli kupujecie je w sklepie, to wybierajcie kwiaty całe nieuszkodzone bez brązowo-brunatnych plam na płatkach. 🥄 Do czego wykorzystać kwiaty Kwiaty możemy smażyć w cieście naleśnikowym, tempurze i zapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane(...)uszkodzić. Ułożyć na ręczniku papierowym i delikatnie osuszyć. W misce wymieszać składniki na ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzać olej, kiedy będzie już gorący, zanurzamy kwiat w cieście (trzymając za ogonek) i szybko przekładamy na patelnię. Smażymy z dwóch stron do chwili zarumienienia się ciasta, czyli około 2 minuty z każdej strony. Po usmażeniu wyjmujemy na ręcznik papierowy. Kwiaty przed smażeniem

SprawdzonaKuchnia.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję