ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2139/2705)

Sernik Rafaello 681

mamy murowany! :) Sernik jest po prostu przepyszny i mocno kokosowy. Posmak kokosa mamy zarówno w spodzie ciasta, w masie serowej i w zwięczającej całość - bezie. Serdecznie polecam. Składniki na spód: 200 g wafelków kokosowych (z nadzieniem kokosowym) lub śmietankowych 5 łyżek zmielonych migdałów bez skórek 30 g masła 6 łyżek wiórków kokosowych Masa serowa: 500 g twarogu tłustego(...)składników  (fot.3) , bez ubijania. Piekarnik nagrzać do 175 ° C (grzanie góra-dół). Dodać gęstą śmietankę kokosową z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować dodając likier lub aromat. Masę serową wylać na spód i wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 ° C i piec przez 60 minut. Mniej

Świat Ciasta
Brownie 202

kakao. Inne czekolady zawierają dodatkowo cukry, tłuszcze... Wniosek nasuwa się sam... JEDZMY CZEKOLADĘ ALE Z UMIAREM i bądźmy zdrowi i szczęśliwi :) Dzisiaj przed Wami przepis na Brownie bardzo czekoladowe, beż żadnych dodatków. Takie idealne do gorzkiej kawy, herbaty... (foremka 24 cm x 24 cm) Składniki: 250 g gorzkiej czekolady (70 % kakao) 50 g czekolady gorzkiej (70 % kakao) 200 g masła(...)masy (nie przerywając ucierania) małym strumieniem wlewałam wystudzoną czekoladę, żeby się dobrze wmieszała i powstała wspaniała kremowa masa Piekarnik włączyłam na 180 ° C. Foremkę (24x24 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Do masy wsypałam mąkę, wymieszałam łopatką. Czekoladę (50 g) pokroiłam na małe kawałki i wsypałam do masy. Wymieszałam (łopatką) i przełożyłam do foremki. Foremkę wstawiłam do gorącego piekarnika

Kuchnia u Krysi
Domowa pizza z salami 193

naszej drużynie piłki nożnej, a teraz wspieramy polskich zawodników na Igrzyskach Olimpijskich. Jak wiadomo nie można kibicować bez przekąsek! Dlatego mamy dla Was przepis na  DOMOWĄ PIZZĘ Z SALAMI , idealną dla mięsożerców! Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 180 ml ciepłej wody 20 świeżych drożdży 2/3 łyżeczki soli szczypta cukru(...)oregano 250 g tartej mozzarelli Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Świeże drożdże kruszymy, dodajemy szczyptę cukru i zalewamy kilkoma łyżkami ciepłej wody. Mieszamy do momentu rozpuszczenia się drożdży. Mąkę przesiewamy i dodajemy rozpuszczone drożdże, zagniatamy ciasto przez 2-3 minuty, powoli dolewając resztę ciepłej wody. Kiedy ciasto będzie sprężyste, przekładamy je do miski, przykrywamy ścierką kuchenną

Menmagazine
Sernik marcepanowo-porzeczkowy z bezikami 234

masa serowa z marcepanem i czarnymi porzeczkami, smaku dopełnia słodko kwaśna pianka śmietanowa, a pokruszone bezy to kropka nad „i „ Początkowo obawiałam się połączenia marcepanu i porzeczek,  okazało się, że niepotrzebnie. Doskonały wypiek na słodki poczęstunek, jest pyszny! Składniki: Duża blacha: 28/38 cm Ciasto: 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru 1 żółtko 1 łyżka śmietany(...)pudru 1 szklanka czarnej porzeczki ½ szklanki cukru 100 ml wody 3  listki żelatyny Dr.Oetker 90 g małych bezików Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wymieszać mikserem z mieszadłem do ciasta kruchego, przełożyć ciasto na wysypaną mąką stolnicę, szybko zagnieść, zawinąć w folię i odstawić na 15 minut do lodówki, po czym wylepić lub rozwałkować

Wanilia i Kardamon
Pizzerinki, czyli mini pizze 179

Idealna przekąska na leniwy wieczór w domu. Siedzieliśmy, oglądaliśmy kolejny odcinek Hannibala i zajadaliśmy się tymi mini pizzami. Bez pośpiechu. Zresztą to też genialny pomysł na jakieś niewielkie przyjęcie w gronie znajomych. Pracy z tym niewiele, a efekt całkiem niezły. Ciasto: 250 g mąki pszennej 160 ml wody 15 g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki(...)Robimy ciasto. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy przez 15 minut. Ciasto odrobinkę może się lepić do dłoni. To nie szkodzi. Po wyrobieniu przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie posypujemy blat mąką i wałkujemy nasze ciasto na cienki placek. Jakąś miską czy czymś podobnym wycinamy niewielkie okręgi w cieście

Marder&Marder Manufacture
DROŻDŻÓWKA EWY (Z RABARBAREM I BUDYNIOWĄ PIANKĄ) 169

zagniatamy (ja przy użyciu haków i miksera) elastyczne  ciasto.  Blaszkę smarujemy masłem, i ciastem (nie odstawiamy go już do wyrośnięcia w misce!) wylepiamy jej dno, podnosząc brzegi na około 1 cm. Blaszkę przykrywamy  ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto  lekko nam wyrośnie. Wykładamy na nie odsączony rabarbar(...)rabarbar wykładamy ubitą piankę, a na nią kruszonkę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy ciasto i pieczemy około 50 minut do zezłocenia kruszonki

Walijskie Pichcenie
Pasztet Wiosenny. 168

Pasztet jest chudy, dietetyczny i co tu dużo mówić - przepyszny. W Dniu Kobiet mój małżonek sprezentował mi swoją nieocenioną pomoc w przygotowaniu i produkcji

IzaGotuje
Sfincione czyli pizza z Sycylii - Lutowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 247

ciasto. Na wierzchu często znajduje się  cebula , anchois, pomidory , zioła i ser np Caciocavallo. Są też wersje bez sera. Ten rodzaj pizzy jest podobno najbardziej charakterystyczny dla okolic Palermo. Przepis znalazłam na blogu   White Plate składniki ciasto 500 g mąki pszennej 15 g świeżych drożdży ( lub 7g instant ) 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka(...)malutkim ogniu 20 minut. Dodać sos pomidorowy, odstawić do ostudzenia. Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto - powinno być gładkie i raczej miękkie. W razie potrzeby dodać kilka łyżek wody. Uformować z niego kulę, przełożyć do miski wysmarowanej oliwą i odstawić do wyrastania na ok. 40 minut. Ciastem wylepić formę o wymiarach 25x35 cm lub uformować z niego dosyć grube placki

Stare Gary
Sernik z jogurtów greckich 978

Lekki i delikatny jak chmurka sernik przygotowany wyłącznie z jogurtów greckich! Na pierwszy rzut oka ciasto wygląda zupełnie jak tradycyjny sernik robiony z twarogu. Nikt z

Alle Dobre!
128. Jabłuszka pod chrupką chmurką czyli: biszkopt z papierówkami pod bezą 277

Witajcie kochani. Dzisiejszy post poświęcony jest zielonym, drobnym jabłuszkom. Kwaskowate papierówki są bezdyskusyjnie wspaniałym darem lata, a co najważniejsze wszędzie jest ich pełno.. Wspaniaje zdobyć

Symfonia Smaków
Suszenie Grzybów w Suszarce – Praktyczne Wskazówki 68

temperatury piekarnika na około 50°C. Jest to niska temperatura, która pozwoli delikatnie wysuszyć grzyby bez nadmiernego nagrzewania. Ważne jest również włączenie termoobiegu, który zapewni równomierne rozmieszczenie ciepła wewnątrz piekarnika. Następnie, grzyby należy pokroić na plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Suszenie grzybów w piekarniku będzie trwało od 3 do 7 godzin, w zależności(...)pieczonym mięsem czy makaronem. Pierogi z grzybami Pierogi z grzybami to tradycyjna polska potrawa, która często jest przygotowywana z suszonymi grzybami. Suszone grzyby należy namoczyć w ciepłej wodzie przez około godzinę, a następnie odcedzić i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i podsmażyć, a następnie dodać suszone grzyby i smażyć przez kilka minut. Przygotować ciasto na pierogi, nadziewać

Ekscentryczny Parowar
Rustykalna tarta (galette) z cukinią 189

Z cyklu COOKierenka wytrawnie przedstawiam Wam baaardzo prostą i baaaardzo smaczną ziołową tartę z cukinią. Bazą tarty jest idealnie kruche i niezawodne ciasto, w którym rozsmakowałam

Domowa Cookierenka Agi
Tarta z botwinką i łososiem 170

Ostatnio w osiedlowym warzywniaku był jesienny rzut botwinki! Jednorazowy ale bardzo obfity :) Jędrne liście, chrupiące łodygi i buraczki dużo większe od tych wiosennych. Zaaferowana wielką skrzynką

Kuchnia w Słońcu Skąpana
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI NA ZAKWASIE, Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ I MAKIEM 192

    Dla wielbicieli tradycyjnego chleba pszenno-żytniego, jego zdrowsza alternatywa. Chleb orkiszowo-żytni w wersji udoskonalonej. Dodałam do niego mąkę pełnoziarnistą (od której jestem wręcz

Smaczne Zdrowe
Ciastka pieguski 82

czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami. Mega ciastka przypominające pieguski, jednak o niebo lepsze. Ciasteczka są bardzo łatwe w przygotowaniu. Nakładanie porcji ciasta na blaszkę ułatwisz sobie używając w tym celu łyżki do lodów. Nie ma potrzeby spłaszczania porcji ciasta, masa sama rozpłynie się w piekarniku. Po upieczeniu warto poczekać aż ciastka ostygną i nabiorą swojej ostatecznej konsystencji. Do masy możesz(...)składniki czyli mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Ponownie zmiksuj do połączenia i ujednolicenia masy. Mleczną czekoladę oraz orzechy laskowe posiekaj na drobne kawałeczki. Dodaj do masy wraz z całymi rodzynkami. Wymieszaj szpatułką. Porcje masy nakładaj łyżką do lodów na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zachowaj odstępy, ponieważ ciastka podczas pieczenia “rozleją się

ProstePesto.pl