ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2130/2705)

Parówki w cieście. Pożywna przekąska nie tylko dla dzieci 195

Parówki w cieście to jedna z tych przekąsek, po które chętnie sięgają nie tylko dzieci. Zaspokoją one głód nawet po największych szaleństwach. Parówki w cieście najlepiej

Dieta bez mleka
Ciastka z kokosem i czekoladą (bez glutenu, nabiału i cukru) 132

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zapiekanka ryżowa z pieczarkami, kukurydzą i groszkiem (bezglutenowa) 167

Zapiekanki to jest to co tygryski kochają najbardziej, a tym bardziej, jeżeli są przy tym bezglutenowe. Zapraszam do przyrządzenia najprostszej i najpyszniejszej zapiekanki na świecie, a

Kawa z mlekiem
Sernik zebra czekoladowo waniliowy. 254

Jeśli nadal zastanawiacie się co dobrego upiec na święta to gorąco polecam szybki w wykonaniu bardzo smaczny i efektowny sernik czekoladowo waniliowy w paski o nazwie

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta bez formy z serem bekonem i cebulą 264

Na podstawie p rzepisu z książki "Pie" Angeli Boggiano. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna składniki: (dla 4 osób) 500 g gotowego ciasta francuskiego roztrzepane jajko

Stare Gary
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 98

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 88

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Pavlova z kremem kawowym i borówkami 153

mojprzepisna.pl | Pavlova z kremem kawowym i borówkami Ulubiony deser mojego męża, w tym roku z okazji świąt Wielkanocnych zrobiłam właśnie Pavlovą. Mąż i moja mama byli

moj przepis na
Brownie z batatów (bez glutenu, bez laktozy, bez mąki i cukru) 165

Pewnie zauważyliście, że ostatnio na blogu pojawiają się dość różnorodne przepisy. Osobiście nie jestem na żadnej specjalnej diecie, jedynie staram się odżywiać zdrowo, choć czasem pozwalam

Fabryka pomysłów
SERNIK TROJKOLOROWY *BEZ PIECZENIA* 251

Przepis na sernik na zimno z trzema rodzajami czekolady. Łatwo i szybko się go robi i nie trzeba go piec. Masę serową dzielimy na trzy części

Z Kuchni Do Kuchni
Bezy z erytrolem 66

szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy deser? Wypróbuj ten przepis na chrupiące bezy bez cukru ! Odchudzanie nie musi być nudne i nie smaczne. Na deficycie kalorycznym można jeść wszystko tylko z głową, można jeść słodycze, ale prawdziwy cukier warto zastąpić erytrolem, dzięki czemu ciasta i desery mają mało kalorii. Ostatnio upiekłam pyszny dietetyczny sernik kawowy z malinami i dietetyczny(...)zmielonego na puder erytrolu, (zmieliłam w blenderze). Ubite białka trzeba przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką, mi się gdzieś zapodziała, więc bezy nie mają ładnego ozdobnego kształtu. Potem wystarczy przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i suszyć 70 minut w 90 stopniach C. Całość bezów ze zdjęcia ma ok. 52 kcal, 1 białko średnio waży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pizzerinki bianco. 83

mąkę, sól i wlać oliwę. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami.  Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę.  Podzielić na  7 części. Następnie z  każdej części uformować kulkę.  Nakryć ściereczką i zostawić na 30-40 minut do napuszenia.  W czasie kiedy ciasto rośnie, zetrzeć ser na tarce, pokroić dodatki(...)przygotować sos.  Do miseczki przełożyć śmietanę i ser. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,  przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wyrośnięte kulki ciasta spłaszczyć i rozciągnąć na kształt koła.  Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Posmarować sosem śmietanowym pozostawiając wolne brzegi.  Na sos wyłożyć utarty ser, na ser dodatki.  .  Tak przygotowane pizzerinki

Agusiowe smakołyki
Orzechowe ciasteczka z solą 112

łyżki erytrytolu / ksylitolu po pół łyżeczki cynamonu i imbiru suszonego garść orzechów np. nerkowców duża szczypta soli  pół łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 kostek gorzkiej czekolady Czas przygotowania 10 minut Czas pieczenia 15 minut Z przepisu otrzymacie około 25 ciasteczek Wartości odżywcze 100 g 1 sztuka Kcal(...)zbyt mocno. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (góra-dół). Zwilżonymi dłońmi formujemy luźne kulki z masy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie widelcem lekko je rozpłaszczamy i dociskamy do foremki. Kiedy wszystkie ciasta są już na blaszce, to wkładamy je do piekarnika na około 15 minut, aż się zrumienią. Po upieczeniu studzimy i przekładamy do szczelnego

Analiza Smaku
Jogurtowe babeczki z wiśniami 128

wbijamy jajka, dodajemy olej, oba rodzaje cukru i szklankę naturalnego jogurtu. Mieszamy wszystko do połączenia. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko mieszamy tylko do połączenia składników (nie mieszamy za długo). Formę na muffinki (ja piekłam w dwóch mniejszych) wykładamy papilotkami. Z podanych składników wyjdzie 12 babeczek. W każdą papilotkę nakładamy masę łyżkę masy. Dodajemy 3 wiśnie(...)syropu, na wierzch nakładamy jeszcze około 1/3 łyżki masy. Rada: Ilość masy należy dostosować do posiadanej foremki (różne wysokości) i wielkości papilotek. Babeczki pieczemy około 25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego warto piec do tzw. suchego patyczka. Babeczki wyciągamy i odstawiamy

Słodkie okruszki
Pierogi z powidłem i serem – kuchnia podkarpacka 86

własne potrzeby i wynajmowali sąsiadom. Trzeba było czekać w kolejce, by w sezonie móc z nich skorzystać. Często smażenie kończono nad ranem, a już następni gospodarze zaczynali swoje smażenie bez wygaszania ognia pod kotłem. Na początku same śliwki mieszano tak zwanym wiosłem, czyli płaskim drewnianym narzędziem kuchennym przypominającym wiosło. Kiedy śliwki się rozgotowały do mieszania powidła używano paciocha, czyli(...)ognia w trakcie wielogodzinnego smażenia było ciężkim i czasochłonnym zajęciem, stąd pomagano sobie w tej pracy i niejednokrotnie smażono wspólnie. Usmażone powidło wkładano do glinianych naczyń i zapiekano w piecu, by na wierzchu powstała skorupa chroniąca powidło przed zepsuciem. Tak zabezpieczone naczynia z powidłem zanoszono na strych, gdzie mogły czekać na swoją porę przez wiele miesięcy. Powidło do przechowywania

Trzeci talerz