Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie

Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie

Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie

Chleb z trzeszczącą skórką na zakwasie...Cudowny zapach unoszący się z kuchni - domowej piekarni.I on: pszenno-żytni chleb na zakwasie.O chrupiącej, trzeszczącej po wyjęciu z piekarnika skórce.Dobrze wypieczony. O zwartym miąższu.Pyszny! Polecam! Składniki:Zaczyn:90 g zakwasu żytniego;110 g mąki pszennej (u mnie typ 650);40 g mąki żytniej (typ 720);90 g letniej wody.Ciasto właściwe:600 g mąki pszennej (u mnie typ 650);250 g mąki żytniej (typ 720);480 g letniej wody;1 łyżka soli;1 łyżeczka białego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję