ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2134/2705)

Sernik mango 188

jajka 150 g cukru 4 łyżki mąki pszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki połączyć mikserem, przez krótki czas, żeby nie napowietrzyć masy serowej. Przelać na ciasteczkowy spód i piec około 60 minut w temp 160 stopni Celsjusza. Sernik odstawić do wystudzenia. Składniki na mus z mango: 450 g pulpy mango 3 łyżki cukru 5 łyżeczek żelatyny w proszku 300 ml schłodzonej(...)sernika. Przelać zmieszaną pulpę z mango ze śmietanką na schłodzony sernik. Łyżeczką wykonaj okrągłe punkty z pozostawionej pulpy mango, przejedź patyczkiem przez kółka i wykonaj serduszka jak na zdjęciu. Ciasto schładzaj w lodówce przez całą noc.  "Może rzeczywiście dopiero po ciężkim kryzysie człowiek poznaje się naprawdę, może trzeba dostać w kość, żeby zrozumieć, czego właściwie chce się od życia

Kuchnia Pani Wiosny
PRZYPRAWA DO SPECULOOS 118

plastry margarynę - wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk w kopczyku dołeczek i wlać mleko. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto przypomina konsystencję cista na pierogi, jest luźne w przypadku, gdy klei nam się do dłoni należy dodać stopniowo trochę mąki (w moim przypadku było to ok. 2- 3 łyżek). po wyrobieniu ciasta rozwałkować je na stolnicy obsypanej(...)dokładnie mąką na wysokość stępelka. Rada - gdy używamy foremek - stępelek należy obsypać mąką wierzch ciasta, ponieważ przykleja się do wzoru stępla. Ciasteczka układać ciasno na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 17 - 90 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Pierniki, pierniczki - bezglutenowe 303

Jeżeli chcecie spróbować zdrowszej wersji pierników - bez glutenu i bez cukru to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Poniższe pierniczki przygotowałam na bazie trzech mąk: gryczanej, jaglanej i ryżowej. Nie wymagają leżakowania. Mają nieco inny smak niż te tradycyjne . Najlepiej ciasta na pierniki nie rozwałkowywać zbyt mocno, ponieważ pierniczki po upieczeniu są bardzo kruche. Jeżeli lubicie nieco słodsze(...)bardzo dokładnie wyrobić. Przygotowane ciasto przełożyć do woreczka i wstawić do lodówki (na 1-2 godzinę). Schłodzone ciasto rozwałkować (nie za cienko!). Jeżeli ciasto będzie się kruszyć to należy dolać odrobinę ciepłej wody i ciasto ponownie wyrobić. Za pomocą foremek wyciąć pierniki. Przygotowane pierniczki delikatnie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15-17 minut

Ugotować
Gdzie kupować produkty bezglutenowe i przepis na bezglutenowe marchewkowe babeczki 197

Dieta bezglutenowa. To nie tylko moda. Dla wielu osób, to trudna codzienność. Życie bez glutenu nie jest łatwe. W obecnych czasach w praktycznie każdym ogólnodostępnym produkcie znajdziecie gluten, który szkodzi osobą chorym na celiakie. Dlaczego? Ponieważ w przemyśle spożywczym gluten jest szeroko wykorzystywany, np. dla poprawy sprężystości, elastyczności, lepkości czy plastyczności produktów spożywczych. Wymienione właściwości sprawiają, że gluten znajdziecie(...)łyżeczka sody 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 i 1/3 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Do przesianej mąki dodajemy cynamon, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce miksujemy na puszystą masę jajka z cukrem. Następnie dodajemy oliwę i marchewkę, całość mieszamy. Po czym dodajemy partiami suche składniki. Ciasto nakładamy do papilotek lub foremek na babeczki (do około

Słodkie okruszki
Omlet cesarski 194

Święta mamy już dawno za sobą, a ja tak brzydko zaniedbałam bloga. Cóż, zrobiłam sobie dłuuugi odpoczynek od wszystkiego, spędzając całe dnie na pieczeniu, gotowaniu, czytaniu i graniu w gry przygodowe. Czasem potrzebuję takiego odpoczynku, oderwania od rzeczywistości, mój umysł wędruje sobie do ciepłej, uroczej Nibylandii i siedzi tam sobie, dopóki nie znudzi mu się nuda i świat marzeń(...)Białka oddzielić od żółtek, białka z solą ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać wsypując jednocześnie mąkę (nie miksując!), Na małym ogniu rozgrzać masło i oliwę, wlać ciasto i smażyć na średnim ogniu. Kiedy spód jest już upieczony, kroimy omlet szpatułką na małe kawałeczki, szybko żeby się nie przypaliły. Posypać cukrem i cynamonem, mieszać tak, by kawałki równo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Czekoladowe ciasto drożdżowe z owocami 206

również i z ogromną ilością owoców- dla równowagi- bez dodatku kruszonki (jak w oryginale), a tylko delikatnie oprószone cukrem pudrem. Ciasto jest mięciutkie, puchate, pięknie wyrasta i... gdyby tylko gorzka czekolada byłaby mniej wyczuwalna, to dla mnie byłoby idealne w smaku- jeżeli więc jesteście fanami wytrawnej czekolady, to ciasto w takim wydaniu będzie Wam na pewno smakować! :)  Przepis(...)hakiem. Pod koniec wyrabiania ciasta dodać pokruszone czekolady i ponownie wymieszać (ciasto ma luźną konsystencję). Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (ja nagrzewam piekarnik do 35 stopni, wstawiam przykrytą miskę z ciastem, wyłączam piekarnik i zostawiam na około 1 godz.). Wyrośnięte ciasto ponownie przez moment wyrobić, przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i łyżką porozciągać do boków

Kraina Miodem Płynąca
FOCCACIA - IDEALNA 226

posmarowania ciasta odrobina soli morskiej do posypania WYKONANIE: W naczyniu zamieszaj ciepłą wodę z drożdżami, cukrem i oliwą, a następnie odstaw mieszankę na 10 minut. Do większej miski wsyp mąkę, dodaj sól i wymieszaj. Następnie wlej drożdżową mieszankę i wyrabiaj ciasto przez około 10 minut ręcznie lub hakiem do ciasta drożdżowego przez 8 minut (ja wyrabiałam hakiem). Ciasto pod koniec(...)powinno ładnie odchodzić od brzegów miski. Przykryj miskę z wyrobionym ciastem ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 75 minut. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni C. Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj oliwą. Wyrośnięte ciasto uderz pięścią i przełóż na blachę, rozciągnij je na niej równomiernie. Pozostaw je na 20 minut

Słodko-Słony Świat Ilony
Mocno czekoladowe brownie z kajmakiem :) 242

Drodzy Czytelnicy, Nie chcę odchodzić bez słowa, więc już Wam wszystko tłumaczę. Zbliża sie czas egzaminów do których muszę sie dobrze przygotować. Ostatnio ciężko mi znaleźć moment, aby usiąść przy komputerze i tworzyć posty. Z tego względu muszę się z Wami pożegnać na jakiś czas, nie wiem jeszcze na jak długo, ale zostawiam Was z przepysznym brownie, który znalazłam(...)Następnie dodać czekoladową mieszankę i dobrze zmiksować. Teraz wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i mieszamy wszystkie składniki.  Formę - ja użyłam takiej o boku 24cm - wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy małą ilością bułki tartej. Brownie pieczemy w 160 stopniach przez około 45-50minut do suchego patyczka. Po wyciągnięciu brownie z piekarnika

Chocolate Stop Tempting
Muffiny kokosowo-karmeLove ;) 214

Babeczki bez polewy są średnio słodkie, ale mocno słodka czekolada sprawia, że smakują idealnie ;) Korzystałam z przepisu z bloga  Kuchnia do kwadratu , trochę go zmodyfikowałam. Porcja na 12-14 muffinek. Składniki: 125g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru szklanka wiórek kokosowych 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju  2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka(...)Całe jajka ubijamy wraz z cukrem aż otrzymamy puszystą masę. Następnie dodajemy jogurt i olej, miksujemy do połączenia składników. Wszystko wlewamy do przygotowanych uprzednio suchych składników i delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do papilotek do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Czekoladę rozpuszczamy na parze, smarujemy każdą babeczkę i dekorujemy posypką. Pozostawiamy, aż czekolada zastygnie. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Brownie z owocami? Czemu nie! 179

B rownie – niepozorne ciasto o wybitnie czekoladowym smaku. Amerykański odpowiednik naszego murzynka, to dzieło kulinarnego przypadku. Nie przypadkiem jednak, brownie do dziś cieszy się uwielbieniem miłośników

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik z bezą 164

No i po świętach... Tyle, że w końcu zima sobie przypomniała, że to na nią pora, a tego akurat nie lubię :-( mam nadzieję, że do Trzech

Czary - gary w kuchni
Rafaello pełne zdrowia 256

Każda mama, która nie podaje dziecku mleka krowiego szuka innego, naturalnego źródła wapnia. Jestem jedną z takich mam i znalazłam świetne rozwiązanie. Niełuskany sezam i mak

IzaGotuje
Urodzinowy Tort Ptysiowy 128

" Pierwszy egzamin za mną. Jak poszło dowiem się za parę dni, ale liczę na 3 :) W piątek kolejny egzamin, choć nim jakoś się mniej przejmuję. Zobaczymy

Słodkie Przyjemności
Klopsiki z indyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką 130

Klopsiki z indyka w kremowym sosie pomidorowym z papryką to prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Delikatne, chude mięso mielone z indyka w towarzystwie aksamitnego

Na-talerzu.pl
Sernik orzechowy na spodzie brownie 74

Sernik orzechowy na spodzie brownie to był prawdziwy hit. Już dawno nie jadłam tak dobrego ciasta. Ciężkie, aromatyczne intensywne w smaku, świetne połączenie czekolady i orzechów

Relaxtime