ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:2146/2705)

Tofurnik z mango na owsianym spodzie (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 147

Kolejna nasza odsłona konkursowego przepisu! Tym razem padło na tofurnik od Martyny z bloga Jedz Rośliny  :) Szczególnie cieszymy się, że wypróbowałyśmy tą propozycję, bo w

Candy Pandas
Piernik z powidłami 257

Piernik z powidłami był na moim świątecznym stole jednym z ciast, po które najczęściej wszyscy sięgali. Stwierdziliśmy nawet, że struktura i smak tego piernika przypomina smak dostępnych w sklepie pierniczków w czekoladzie z marmoladą. Smak piernika kojarzy się zazwyczaj ze świętami, ale ja czasami robię go też po nich, szczególnie w szare i chłodne dni. Tak się składa(...)cukru 4 jajka 100 g miodu 20 g przyprawy do piernika bez mąki 1 łyżeczka cynamonu mielone nasionka z jednego ziarna kardamonu 60 g mąki żytniej pełnoziarnistej 80 g mąki pszennej typ 450 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka kakao szczypta soli polewa: 1 czekolada z co najmniej

Kuchcik gotuje
Ekspresowe włoskie pączki z ricottą czyli baci do ricotta 224

Idealne dla zapracowanych! Pączki robi się dosłownie chwilkę - nie mają drożdży więc nie trzeba czekać aż  wyrosną! Połączenie składników i smażenie. Z tej porcji otrzymamy

Mania Wypiekania
Rogale z białym makiem-świętomarcińskie 206

zlepiamy brzegi do siebie i wałkujemy znów prostokąt, bez mąki do podsypywania, ciasto po schłodzeniu jest dość elastyczne i naprawdę nie ma takiej potrzeby. Po tej czynności ciasto wędruje znów do lodówki na około 45 minut , proces wałkowania i składania powtarzamy tak co najmniej 3 krotnie. Po ostatnim wałkowaniu ciasto przykrywamy folią i wkładamy na co najmniej 4 godziny(...)jednocześnie dająca lekko rozprowadzić się na cieście-jej gęstość możemy regulować poprzez dodanie śmietanki lub mielonych migdałów. Ciasto wyjmujemy na 15 minut z lodówki przed robieniem rogalików, powinno się ogrzać, wtedy wałujemy na prostokąt o średnich wymiarach 60/30 cm –przyznam szczerze że nie mierzyłam z linijką w ręku ważne żeby ciasto miało około ½ cm grubości i był to długi prostokąt

Wanilia i Kardamon
Chleb na owsiance 154

mleko. Do miksera z hakiem do ciasta drożdżowego lub maszyny do chleba dodajemy naszą owsiankę i wsypujemy mąkę wymieszaną z drożdżami. Wyrabiamy przez ok. 15-20 min. Ciasto po wyrobieniu pozostanie bardzo lepkie i klejące. Zostawiamy do pierwszego rośnięcia do podwojenia objętości na ok. 1 godz. Smarujemy masłem i wysypujemy otrębami nasze foremki. Ciasto lekko spłaszczamy zwilżonymi dłońmi i wykładamy(...)dłońmi wyrównujemy powierzchnię ciasta w foremkach i posypujemy mieszanką sezamu i płatków. Teraz suchymi już dłońmi lekko przyklepujemy posypkę, żeby się dobrze trzymała. Odstawiamy foremki przykryte folią do drugiego rośnięcia, aż ich objętość zwiększy się o ok. 70-75%, zajmuje to zwykle 20-30 min. Wsuwamy chlebki do zimnego piekarnika, który nastawiamy na temperaturę 200ºC i pieczemy przez

Magiczne Życie Marty
Muffinki czekoladowe z gruszką 270

I kolejny raz gotowałam, a raczej piekłam z Karoliną. Odkryłam, że to świetny sposób na wspólne spędzanie czasu, którego mi wiecznie brakuje. Mam frajdę z takiego

Kulinarne Inspiracje
Drożdżowa szarlotka z budyniem 170

ciepłego mleka Nadzienie: 6 większych jabłek 4 łyżki cukru odrobina wody cukier waniliowy 1 łyżka soku z cytryny Budyń: 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 500 ml mleka 2 jajka 100 g masła Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy do dużej miski. Drożdże rozdrabniamy do miseczki, dodajemy mleko i 3 łyżki mąki i cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy(...)puszystą pianę i dodać do budyniu, po czym delikatnie wymieszać (najlepiej łyżką drewnianą).  Nasze wyrośnięte ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem (większa prostokątna forma), potem na ciasto przekładamy jabłka, a na nie nasz budyń. Wygładzamy wierzch i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 45 - 50 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Tarta z dynią i kozim serem 199

Kocham dynię za to, że praktycznie można z jej dodatkiem przygotować wszystko i to na słodko i na wytrawnie :)! Możecie poszukać inspiracji na potrawy z dyni

UgotujmyTo.pl
Muffinki szpinakowe 135

Na śniadanie zazwyczaj jadamy kanapki - są szybkie i proste w przygotowaniu, a dodatkowo możemy wziąć jedną w garść, jeśli wyjątkowo się spieszymy. Ja w tygodniu często

Z notatnika dietetyka
Ciasteczka pieguski bezglutenowe z czekoladą. 367

Zastanawiałam się, czy jest możliwa zdrowsza wersja kultowych piegusków , ciasteczek z czekoladą?   Udało się! Bezglutenowa mąka kokosowa ( dostępna tutaj ) i świeży olej kokosowy ( ten jest

IzaGotuje
Bezy Małe 206

Na prośbę wydawnictwa DeAgostini zrobiłam bezy. Bezy z przepisu z ich gazety Domowe Słodkości z numeru drugiego. Przepis jak najbardziej jest w porządku. Jak widać wyszły

Blondynka Gotuje
Ciasto sezamowe z komosy ryżowej i proteinami ryżowymi (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 165

Był już tofurnik, jagielnik i ryżownik.... przyszedł czas na... komosownik? 😃 W każdym bądź razie jest to ciasto z komosy ryżowej z sezamowym pazurem, ponieważ quinoa 

Candy Pandas
Filet z kurczaka po chłopsku 669

Filet z kurczaka po chłopsku to danie, które w ostatnim czasie zagościło w naszym domu. Ostatnio bardzo polubiliśmy kurczaka w wersji zapiekanej, zamiast tradycyjnego

Przepiski.pl
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem 175

Zapiekanka makaronowa z kalafiorem to pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Doskonała w smaku i bardzo łatwa w przygotowaniu, zaspokoi apetyt nawet najbardziej

Alle Dobre!
Placuszki twarogowe 95

script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 402130, ad_channel: 25527, ad_partner: 16452, ad_type: 2, ad_content: 'forma do ciast', ad_format: 4, ad_newpage: false, ad_basket: false, ad_container: 'ceneoaffcontainer402130', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; Co podać na śniadanie na słodko(...)twarogu 2 jajka 170 g mąki pszennej 125 ml mleka 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia Jak zrobić placuszki twarogowe Oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z twarogiem z dodatkiem mleka, proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo zacznij dodawać do masy twarogowej, ostrożnie mieszając

okolicepalnika.pl