Tort z masą maślaną

Tort z masą maślaną

Tort z masą maślaną

Ten tort był robiony w moim domu odkąd pamiętam. Na tym przepisie, no może bez masy cukrowej, ćwiczyłam moje pierwsze wypieki. Dobrze jeśli powidła, które użyjemy, będą domowe, raczej kwaśne niż słodkie. Tort pokryłam masą cukrową. Co ważne, zanim pokryjemy tort masą cukrową trzeba go najpierw posmarować masą maślaną, bo niektóre kremy (np. śmietana) rozpuszczają masę cukrową i tort może w rezultacie źle wyglądać. Składniki: - biszkopt: 160 g mąki pszennej (1 ¼ szklanki) 60 g mąki ziemniaczanej (¼ szklanki)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, biszkopt, ciasto, sok, krem, kakao, sosy, ciasto z masa, ciasta z masa, mleko w proszku, bez pieczenia, ciasto z białek , sos do jajek, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.