ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1644/2705)

Owsiane drożdżówki z budyniem i rodzynkami 191

dodajemy jajko, masło, resztę cukru, sól i  mąkę owsianą. Wyrabiamy ciasto mikserem. Pozostawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Gotujemy budyń, dodajemy łyżkę masła i rodzynki. Mieszamy i pozostawiamy do wystygnięcia.  Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, wykładamy na arkusz papieru do pieczenia i wałkujemy na prostokąt o wymiarach około 30-40 cm. Rozwałkowane

Smakowity Blog Kulinarny
sernik z agrestem na herbatnikach... 227

łyżeczki, agrest 30 dag twaróg półtłusy bez mielenia włożyć do misy robota razem z cukrem, cukrem wanilinowym i mieszać z 5 minut - my lubimy taki sernik z wyczuwalnymi grudkami twarogu, ale można użyć zmielonego następnie dodawać po całym jajku "XL" cały czas mieszając następnie wsypać tartą bułkę, proszek do pieczenia w trakcie mieszania i z 2 minuty mieszać(...)mieszać z 1 minutę tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bułeczki mleczne 188

cukrem i kilkoma łyżkami mleka. Wlać do miski bez wyrastania i wyrobić luźne ciasto. Zagniatać na stolnicy przez 10 minut, aż ciasto zrobi się gładkie i elastyczne. Włożyć do lekko natłuszczonej miski, przykryć i zostawić w ciepłym miejsce na 1 godzinę, by podwoiło objętość.  2. Po wyrośnięciu ciasto spłaszczyć dłonią, podzielić na 12 kawałków. Uformować z nich kulki(...)wierzch każdej bułeczki na krzyż. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut, by wyrosły i podwoiły objętość. 3. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Posmarować bułeczki mlekiem i piec 20-25 minut, aż się przyrumienią. Przełożyć na metalową kratkę i ostudzić. źródło ,,chleb

Apetyczna babeczka
Breakfast with You #1 Made in USA 241

szklanki mąki 1,5 łyżeczka proszku do pieczenia 0,25 szklanki cukru 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego (oryginalnie jest maślanka) 1 jajko 0,25 szklanki oliwy szczypta soli Wszystkie składniki wymieszałam i odstawiałam na 15 min. do wyrośnięcia. Wyrobiłam ciasto, miało konsystencję gęstej śmietany. Następnie na rozgrzaną, suchą (tzn. bez oliwy, bo ta już jest w cieście

bastalena
SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ, NA JOGURCIE, OLEJU I MĄCE ORKISZOWEJ 1145

   Ciasto trochę przypominające drożdżowe, wiele osób się na to nabiera. Moja Rodzinka uwielbia tego typu ciasta: wilgotne (za sprawą jogurtu i oleju), z owocami

Smaczne Zdrowe
Pancakes maślankowo-jogurtowe 181

roztopionej margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka cukru 1 op. cukru waniliowego ew olej do smażenia dodatkowo ulubione dodatki  : cukier puder , powidła , śmietana , miód, mus owocowy..... Wszystkie składniki ciasta zmiksować ze sobą na jednolitą masę . Smażyć na małym ogniu ,najlepiej na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu , ew na odrobinie oleju . Podawać

Malinowa Kawiarenka
Podkłady pod tort – 4 rodzaje, które musi mieć każdy cukiernik. Sprawdź! 128

urodziny dla najbliższych czy kameralne spotkania. Choć jest cienki, jego konstrukcja jest wystarczająco mocna, by utrzymać ciasto i jednocześnie delikatna, by nie dominować nad wizualnym aspektem tortu lub ciasta. Dzięki mniejszemu rozmiarowi, taki podkład jest także bardziej ekonomiczny i praktyczny dla tych, którzy pieką w domu na co dzień. Jest łatwy w przechowywaniu i nie zajmuje wiele miejsca w kuchennych(...)się doskonale do prezentowania ciast i tortów, które nie mają owalnych form, na przykład serniki czy ciasta warstwowe. Dzięki wyraźnym krawędziom łatwo jest również dokładnie przyciąć ciasto do odpowiedniej wielkości, zachowując jednocześnie jego estetyczny wygląd. Tekturowa konstrukcja podkładki sprawia, że jest ona lekka, a jednocześnie stabilna i zapewnia odpowiednie podparcie dla ciasta czy tortu. Bez trudu i obaw przeniesiesz

codojedzenia
CYNAMONOWO-ORZECHOWO-GRYCZANY PLACEK Z BORÓWKAMI 250

Na początek proponuję deserek :) Sezon owoców już ruszył na dobre a w sklepach możemy dostać pyszne boróweczki które są bogatym źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów

Zdrowie i pysznie na talerzu
Bananowe Pancakes 156

mojprzepisna.pl | Bananowe Pancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla

moj przepis na
Bananowe Pancakes 158

mojprzepisna.pl | Bananowe Pancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla

moj przepis na
Bananowe Pancakes 225

mojprzepisna.pl | Bananowe Pancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla

moj przepis na
Bananowe Pancakes 276

mojprzepisna.pl | Bananowe Pancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla

moj przepis na
Tort makowo-kawowy 260

koniec dodać miód, bułkę tartą i olejek migdałowy. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę makową. Całość przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i piec przez ok. 40 minut w 180 stopniach C. Po ostudzeniu przekroić na 2 blaty. Jajka ubić na parze z dodatkiem cukru. Pod koniec dodawać kawę i ubijać dalej do rozpuszczenia(...)niej warstwę bezów, lekko je dociskając do dna. Przykryć bezy 1/3 masy kawowej. Położyć drugi krążek makowy. Nasączyć go resztą mieszanki wód, posmarować wierzch i ewentualnie boki resztą kremu. Udekorować pozostałymi bezami. Przed pokrojeniem przechowywać tort w chłodnym miejscu przez kilka godzin. ----- Podobne: Miodowy przekładaniec ze śmietaną Tureckie ciasto szpinakowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z bakaliami na lukrowanych pierniczkach. 214

Dla wielbicieli sernika i pierniczków mam propozycję na pyszny sernik z bakaliami upieczony z lukrowanymi pierniczkami. Do masy serowej dodałam również przyprawę do piernika, dzięki temu

Izabelawkuchni
BISZKOPTOWIEC Z OWOCAMI 157

Lekkie biszkoptowe ciasto z owocami, do którego pasują każde owoce.    Składniki: Biszkopt serowy: 4 jajka 4 łyżki cukru (ok. 0,5 szklanki) 8 łyżek mąki pszennej (ok. 240 g) 300 g serka homogenizowanego waniliowego 1 łyżka cukru waniliowego Kruszonka kokosowa: 100 g maki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 80 g margaryny Dodatkowo(...)wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do tak przygotowanej tortownicy wylać biszkopt serowy, wyrównać wierzch. Wyłożyć owoce. Na owoce wylać jeszcze gorący budyń waniliowy. Na koniec na budyń posypać równomiernie kokosową kruszonkę. Piec około 30 - 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Po upieczeniu ciasto odstawić do całkowitego wystudzenia, aby budyń nie wypłynął. Rada

Ciastka - domowe słodkości