Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym

Przepis na : deser

Szarlotka na cieście krucho-drożdżowym to wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto, które z pewnością Wam posmakuje. Ciasto to lubię robić zwłaszcza teraz, w okresie jesiennym, kiedy to dostępne jest wiele odmian świeżych jabłek. W szarlotce najbardziej lubię używać jabłek, które mają kwaskowy smak, gdyż szarlotka z takich jabłek smakuje najlepiej. Przygotowanie szarlotki zaczynam od uprażenia jabłek z dodatkiem cukru oraz soku z cytryny. Osobiście lubię kiedy jabłka są starte na tarce, ale można również p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.