ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:37/198)

Ciasto z najlepszą masą truskawkową 167

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto z najlepszą masą truskawkową Składniki: Biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa truskawkowa: 90 dag mrożonych truskawek + 3/4 szklanki wody, 2 galaretki truskawkowe, 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru + 3/4 szklanki wody, 1 szklanka cukru, Bita(...)Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok. 30 min. w 175°C (z termoobiegiem). Masa truskawkowa : Do garnka wlać 3/4 szklanki wody, dodać zamrożone truskawki i cukier. Zagotować do miękkości, a następnie podusić. Ponownie zagotować, dodać dwie galaretki i wymieszać. Budyń rozcieńczyć w wodzie, dodać do masy truskawkowej

Smaki Natalii
Sernik z brzoskwiniami 170

białka pójdą do bezy)Ser:3 jajka1 szkl cukru125 g miękkiego masła lub margaryny (u mnie Kasia)1 kg twarogu sernikowego (u mnie President) lub innego trzykrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu śmietankowegoPonadto:1 puszka brzoskwiń5 białek3/4 szkl cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć cienką warstwę ciasta

Kto ugości moich gości?
"Cud, miód i maliny" 482

budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (po 40g każdy) 0,5 szkl. oleju Szczypta soli   Przygotowanie: 1.       Margarynę rozkruszyć z mąką 2.       Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietaną i dokładnie zagnieść 3.       Podzielić ciasto na 2 części(...)godzinę, a 1/3 zamrozić. 4.       Posmarować formę masłem oraz posypać bułką tartą, następnie wyłożyć w niej ciasto wyjęte z lodówki. 5.       Ciasto zapiec w temp 180 stopni przez 15-20 minut. 6.       Ostudzić je. 7.       Między czasie

Fabryka pomysłów
Kajmakowy sernik. 156

chce się sięgnąć po kolejny. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru pudru 1 małe jajko 15 dag masła lub margaryny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masy krówkowej ( kajmaku ) Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)posypania stolnicy 1 łyżka kaszy manny dowolna cukrowa posypka do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy kaszą manną i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa

Izabelawkuchni
Ciasto ucierane z jagodami 205

owoce są mrożone, należy ich nie rozmrażać tylko oprószyć mąką ziemniaczaną i takie wyłożyć na ciasto. Składniki: 200 g miękkiego masła 150 g cukru 4 jaja 200 g mąki pszennej 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 200 g mrożonych lub świeżych jagód Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę pszenną, budyń i proszek do pieczenia przesiać. Masło, cukier i szczyptę soli utrzeć mikserem na puszysto. Wbijać po jednym jajku, ciągle dokładnie ucierając.  Następnie dodać przesiane suche składniki i wymieszać całość. Ciasto przelać do formy, wyrównać i na wierzch wysypać jagody. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około

wyzwania kuchenne
Sernik z polewą czekoladową. 307

zmianami. Czekoladowa polewa dodaje niezwykłego smaczku. SKŁADNIKI: CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek(...)piekarnika nagrzanego do 190 stopni (góra/dół) na 30 min., białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze 10 min., w tym czasie robimy polewę, (wszystkie składniki łączymy podgrzewając na małym ogniu) i gorącą polewamy ciasto

Kuchnia Beaty
Marlenka- ciasto karmelowe 220

każdą rozwałkować na papierze do pieczenia na placki wielkości mniej więcej dużej blaszki (ciasto bedzie bardzo cienkie, należy wałkować je szybko, bo ciasto twardnieje i coraz cieżej będzie na nim pracować). Piec placki kilka minut w 180*C aż będą brązowe.  Krem: Budyń ugotować na mleku, według przepisu na opakowaniu ( bez dodatku cukru, bo masa byłaby zbyt(...)utrzeć z kajmakiem a nastęnie ucierając dodawać po łyżce budydniu. Placki wyrównać, obrzynki odłożyć. Smarować placki cienką warstwą kremu i składać. Ostatni placek posmarować kremem i posypac pokryszonymi obrzynkami ciasta. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na minimum kilkanaście godzin aby placki zmiękły. Najlepiej smakuje na 3-4 dzień

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wspaniały sernik z jogurtów greckich 233

kremowy. Polecam SKŁADNIKI  *przepis na duża blaszkę Ciasto -100g margaryny -2 jajka -cukier waniliowy -0,5 szklanki cukru -2 łyżki kakao -1,5 szklanki mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka śmietany gęstej masa jogurtowa -3 jogurty greckie po 400g -2 budynie śmietankowe  bez cukru po 40g -3/4 szklanki oleju(...)następnie dodajemy śmietanę oraz kakao Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka.  wszystko, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Pięknie się zarobi. Ciastem wyklejamy dno blaszki. Ciasta jest sporo, wiec można zrobić też kilka kulek i położyć na dnie. Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek.  Żółtka ucieramy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
SERNIK CZEKOLADOWY IZAURA 468

sera wiaderkowego  4 duża jajka  1 szklanka cukru  1 budyń waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej wiórki kokosowe do posypania(...)ponownie mieszamy. Odlewamy 1/2 szklanki masy czekoladowej. Do pozostałej wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Dokładnie mieszamy.  Na blaszkę, wyłożoną papierem, o wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta.  Mikserem ucieramy 4 żółtka z cukrem, dodajemy ser, następnie budyń i proszek, mieszamy a na koniec ubitą pianę z białek. Na ciasto wylewamy cały

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto cappucino 172

wyłożoną papierem do pieczenia (tradycyjna prostokątna). Piec 25-35 minut w 160 stopniach bez termoobiegu lub 180 stopni z termoobiegiem. Krem cappucino Z sypkich składników przygotować zawiesinę z niewielką ilością mleka (jak budyń). Zagotować mleko i ugotować budyń z zawiesiny. Wystudzić go. Masło zmiksuj z ugotowanym budyniem na krem, schłodź go. Wykonanie: Upieczone ciasto podzielić na 2 części

Pychotkaaa
Kwitnący tulipan wg Siostry Anastazji 242

cytryny budyń śmietankowy Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, resztę składników a na koniec ubita pianę z białek. Ciasto podzielić na 4 części: - do I dodać kisiel czerwony - do II dodać 2 łyżki kakao - do III dodać 4 łyżki kokosu - IV cześć zostaje bez dodatków Układać ciasto porcjami na blaszce (łyżką na przemian) i piec w temperaturze

Pychotkaaa
Ciasto rafaello na krakersach. 220

Składniki: 1l mleka, 2 budynie waniliowe bez cukru, 10dag cukru, 25dag miękkiej margaryny do pieczenia, pół aromatu waniliowego, 35dag wiórków kokosowych  10dag płatków

W kuchni u Moniki
Seromakowiec. 795

wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni C i pieczemy około 15 minut, czyli tyle czasu ile będziemy przygotowywać masę serową. MASA SEROWA: 80 g miękkiego masła 120 g cukru pudru 750 g zmielonego trzykrotnie twarogu 3 jajka 2 białka (te z ciasta) 1 budyń waniliowy bez cukru (proszek) 125 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 1 łyżka(...)pudrem na puch, dodajemy twaróg, jajka, białka, budyń, śmietanę, skórkę z pomarańczy i ewentualnie aromat. Wszystko dokładnie miksujemy, ale nie za długo, masa ma być gładka, ale zanadto nienapowietrzona . Tak przygotowana masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony makowiec, wyrównujemy wierzch i pieczemy kolejne 40-45 minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania