ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:39/198)

Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 269

kilka Michałków do dekoracji -zmielone orzechy do dekoracji CIASTO ORZECHOWE Jajka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy, dodajemy wodę i olej oraz orzechy i kakao. Miksujemy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy i obtaczamy w bułce tartej, wylewamy ciasto i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni(...)następnie mąkę i kakao. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto pieczemy około 10 minut w temp 180 stopni. Gorące ciasto wykładamy na ścierkę, ściągamy papier do pieczenia zawijamy i odkładamy do ostudzenia. KREM Z litra mleka odlewamy pół szklanki resztę zagotowujemy. Do połowy szklanki mleka dodajemy 3 żółtka, cukier,budynie, mąkę i dokładnie miksujemy.Wylewamy na gotujące się mleko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik gotowany 506

masła 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub 1 łyżeczka sody Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 5 jaj 3/4 szkl. cukru 1 kostka masła (200 g) 1 szkl. mleka budyń śmietankowy bez cukru zapach waniliowy Przygotowanie Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Upiec placki na mocno złoty

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cycki murzynki 22282

bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki  PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 168

wałkuję je na prostokąt. Ja zawsze smaruje białkiem ciasto aby nie tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie

Gotowanie...to proste !
SZARLOTKA DYNIOWA 174

łyżki cukru pudru  woda oraz: 2 łyżki budyniu śmietankowego z cukrem  Sposób wykonania:  Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem solą, żółtkami i masłem, szybko zagnieść ciasto. Ja to robię w misce i kiedy składniki z grubsza się połączą przekładam na blat obsypany mąką. Z 1/3 ciasta uformować kulkę, zawinąć w folię i do lodówki. Pozostałą(...)cytryny, cukier puder, wymieszać i zblenderować na jednolity mus.  Białka roztrzepać ( nie ubija) dodać 2 łyżki budyniu .  Na podpieczone ciasto położyć mus dyniowo-jabłkowy, porwać ciasto, które nam zostało i zalać jajkami z budyniemPiec ok 40 min aż będzie rumiane

pieprzny smaczek
Ciasto brzoskwiniowe. 270

Składniki: ( na tortownicę o średnicy 24cm ) Ciasto: 3 jajka, łyżka wody, 60 g mąki pszennej, 60 g mąki ziemniaczanej, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 g cukru. Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru, 125 ml syropu brzoskwiniowego (z puszki brzoskwiń, która również będzie wymieniona na dole), 1 i 1/2 szklanki zimnej wody, niepełna(...)szklanki wody wymieszać budynie. Gdy cukier się rozpuści i woda zagotuje, wlać rozpuszczony budyń. Cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia. Odstawić do ostygnięcia (Gdy masa budyniowa stygnie w tym czasie upiec ciasto). Gdy budyń całkowicie wystygnie utrzeć masło na puszystą masę. Do utartego masła dodawać łyżka po łyżce budyń cały czas miksując.   Ciasto: Oddzielić żółtka od białek

W kuchni u Moniki
Ciasto na niedzielę – szybkie i łatwe #1 Tarta Black Red White 5241

wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Po 30 minutach ciasto wałkujemy i przekładamy do foremki, podnosząc brzegi na około 2 cm. Nie mam obciążników do ciasta kruchego więc zanim włożę ciasto do nagrzanego piekarnika wkładam je (razem z foremką) na 10 min do zamrażarki. Potem piekę 25 – 30 min. Ciasto musi być mocno(...)przelewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki. Po 10 minutach układamy na cieście maliny lekko je wciskając w czekoladę, która nie będzie już całkiem płynna, ale jeszcze nie zastygnie i ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Mi z podanej porcji wyszło za dużo masy jogurtowej. Mam w domu malutką keksówkę, której dno i ścianki wyłożyłam papierem do pieczenia

Relaxtime
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4687

ciasta. Masę przełożyć na 2 takie same brytfanki wyłożone papierem do pieczenia (lub piec kolejno). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka góra-dół) przez 30 minut. Ciasto orzechowe: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Białka ubić na sztywną pianę. Orzechy, bułkę, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w osobnym naczyniu. Sucha mieszankę dodawać po trochę(...)miksując. Na koniec pianę dodać do masy i wymieszać delikatnie. Przełożyć na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach (grzałka góra-dół) około 25 minut. Wyciągnąć z piekarnika, a kiedy ciasto lekko przestygnie obrócić i ściągnąć delikatnie papier. Masa budyniowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, tylko zamiast 500 ml mleka dodać 450 ml. Wystudzić mieszając

Trzeci talerz
Karpatka 146

Składniki na ciasto:1 szklanka wody 3/4 kostki margaryny 1 szklanka mąki 4 duże jajkapłaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem:1,5 kostki masła 1,5 szklanka cukru pudru 4 żółtka 2 opak. budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 szklanki mleka  Dziś kolejny przepis(...)przesianą mąkę. Dobrze i energicznie wymieszać całość drewnianą łyżką - do momentu aż wszystkie składniki się połączą a ciasto zrobi się szkliste i łatwo będzie odchodzić od krawędzi rondelka (fot.1). Odstawić do wystudzenia. Do zimnych składników dodać jajka (pojedynczo) i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Pierwszą część rozprowadzić po wysmarowanej margaryną i posypaną mąką blaszce (największej

Świat Ciasta
Jabłecznik z budyniem 432

Trochę jednak zmieniłam składniki i sposób przygotowania.    Składniki na ciasto:  - 500 g mąki tortowej- 250 g masła- 1 szklanka cukru pudru- 1 jajko + 2 żółtka- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- skórka starta z cytrynyDodatkowo:- 1,5 kg jabłek- 2 budynie śmietankowe bez cukru- 4 łyżki cukru do budyniu- 750 ml mleka

mojewypiekiinietylko
Kruche ciasto z pianką i malinami 161

proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem. Kroimy w kawałki zimny tłuszcz wprost na mąkę dodając wcześniej oddzielone żółtka i zagniatamy szybko ciasto. Oczywiście jak to bywa w przypadku kruchego ciasta im mniej dosypanej mąki podczas wyrabiania tym lepiej :) żeby temu zapobiec nie należy zbyt długo wyrabiać ciasta bo tłuszcz się ociepla i potrzebuje większej ilości mąki... Ciasto dzielmy(...)wychodzi). Wykładamy blachę papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką / bułką tartą i na dużych oczkach od tarki ścieramy na blachę większą ilość ciasta lekko wyrównując na koniec i przyklepując nieco ciasto, następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190*C i pieczemy na złoty kolor przez około 20 minut. Następnie studzimy ciasto Białka ubijamy na sztywno

W Moim Magicznym Domu
Sernik z jogurtów greckich 139072

budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: Kruche ciasto: Margarynę pokroić w kostkę i  zagnieść z pozostałymi składnikami. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki(...)wcześniej należy posmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Włożyć do piekarnika i piec w 180*C ok. 20 minut, Masa: Żółtka ubić z cukrami, osobno ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać pianę z białek do żółtek , mieszamy i dodajemy jogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu dodajemy olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Masę jogurtową wylać

The Sweet Damsel
125. Kruche ciasto z lekką pianką, która nigdy nie opada 406

tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce ścieramy 2/3 część ciasta, wykładamy nim dno i lekko wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez około 20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na delikatną budyniową piankę: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru(...)wlewamy olej i delikatnie mieszamy. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą, układamy gęsto owoce  lekko wpychając w pianę. Z zamrażalnika wyjmujemy drugą część ciasta (1/3), trzemy ją na grubych oczkach i posypujemy wierzch malin. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wierzch można oprószyć cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Rożki z ciasta francuskiego z budyniem 152

rozmącone)  Sprzęt papier do pieczenia lub gruba folia aluminiowa do pieczenia silikonowa mata do pieczenia Przygotowanie Ugotować budyń zgodnie z podanym na opakowaniu przepisem, ale zmniejszając ilość mleka (zamiast 500 ml dajemy 350 ml na każde opakowanie budyniu). Ugotowany budzić pozostawić do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Ciasto francuskie pociąć na prostokąty (ich wielkość

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ananasek 167

boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 35 minut. Masa budyniowa 1 puszka ananasów 1 budyń śmietankowy (dałam dwa budynie + 1 szklankę mleka) Z puszki ananasów odlać sok ( u mnie było 3/4 szklanki soku) , który wlać do garnka, dodać pół szklanki mleka, a w pozostałym mleku rozrobić budyń i ugotować budyń. Po ugotowaniu wymieszać(...)pokrojonym ananasem i przestudzić. Beza 1/2 szklanki białek (mi wyszło 4 białka) 1/2 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywną pianę a pod koniec dodawać stopniowo cukier. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać łyżką. Składanie ciasta: Na upieczony biszkopt wlać ugotowany budyń i wyłożyć pianę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż piana

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania