ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:39/198)

Ciasto kokosowo- porzeczkowe. 132

Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka Sposób wykonania :   Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w cienkie plastry, cukier, posiekaj wszystko nożem. Dodaj żółtka, wymieszaj razem, zagnieć ciasto. Ciasto uformuj w kulkę lub wałek, zawiń(...)wyścielone papierem do pieczenia. Teraz na każde ciasto wysyp po 1/2 l porzeczek.   Białka ubij na sztywno, dodaj stopniowo cukier, dalej ubijaj. Na końcu wsyp wiórki kokosowe, delikatnie wymieszaj szpatułką lub ręką . Na każdą z blaszek wyłóż po połowie piany i delikatnie rozsmaruj ją na porzeczkach. Obydwa ciasta ( razem lub kolejno ) piec około 40 minut w temperaturze

Przepisy i porady kulinarne
Pączko-babeczki 129

Składniki (6 sztuk): 1 łyżka otrębów pszennych firmy Kupiec 2 jajka 4 łyżki budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki sera białego Emilka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki stewii 0,5 łyżeczki suszonych drożdży Sposób przygotowania: Miksujemy wszystkie składniki przekładamy ciasto do silikonowej formy na muffinku  pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 129

przy tym wcale nie takie skomplikowane i nie-proste na jakie wygląda :) Ciasto na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżka kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni z kompotu bez pestek 3 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe 3 łyżki cukru Pianka: 2 śnieżki 2 galaretki

My simple kitchen
136. Kruche ciasto z puszystą bezą waniliową i owocami 312

spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto wałkujemy na cienko i wkładamy do formy, następnie pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni przez 20 minut.  Składniki na piankę: 4 białka 1  szklanka drobnego cukru 2 opakowanie cukru wanilinowego 2 opakowania budyniu waniliowego, bez cukru (2 x 40 g) 1/2 szklanki oleju(...)małych porcjach dodajemy proszek budyniowy (nie gotowany), na końcu wlewamy olej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Spód ciasta smarujemy ubitą pianą i wyrównujemy, układamy gęsto owoce lekko wpychając w pianę.  Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut

Jadło i czytadło
Sernik z jabłkami 219

okazji... i chyba te drugie zwykle robią większą furorę ;-) A to moje było upieczone "z okazji", na przyjęcie emerytalne mojego taty :-) tyle, że bez żadnego pomysłu... Zadzwonił w ostatniej chwili, że potrzebuje dobrego ciasta. Rozejrzałam się więc po kuchni i po lodówce i stwierdziłam, że za mało na sernik, za mało na szarlotkę, zanim pójdę na zakupy(...)pudru 1 budyń waniliowy bez cukru 1 cukier wanilinowy Jabłka: 8 antonówek 6 łyżek cukru cynamon (ilość wg uznania) 1/4 szklanki wody Suche składniki mieszamy razem, następnie dodajemy masło starte na tarce jarzynowej i całość rozcieramy w dłoniach aż powstaną maluteńkie grudki (przypominające mokry piasek). Dodajemy jajko i żółtko i szybko zagniatamy ciasto (pamiętajcie, że ciasto kruche im dłużej

Czary - gary w kuchni
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 157

Składniki: masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, marchew 1,5 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, cynamon 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bita śmietana 330 ml, cukier puder 1 łyżka, wiórki kokosowe - ile potrzeba, śmietan(...)zmiksować 1 minutę 0 dodać starta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem

W Mojej Kuchni Lubię
Murzynek z serem 152

masa będzie zimna, dodajemy cztery żółtka i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz(...)miękkie masło, a następnie zmielony ser. Wmiksowujemy budyń (proszek). Wyłączamy mikser i porcjami dodajemy ubitą na początku pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. Na wierzch masy murzynkowej rozkładamy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 60 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier

Poezja smaku
SERNIK PUSZYSTY Z PIANKĄ I ROSĄ 145

szkl. olej 1/2 szkl. mleko 1 i 1/2 szkl. budyń waniliowy (bez cukru) 2 op. jaja 2 szt. żółtko 4 szt.  aromat migdałowy 1 cały  Pianka na wierzch: białka 5 szt.  cukier 3/4 szkl. kisiel wiśniowy 1/2 op.  Sposób przygotowania: 1. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieść (ciasto będzie kleiste) i nanieść na blachę wyłożoną pergaminem ( 25x35(...)najlepiej łyżką zanurzając ją w wodzie. Wyrównać. 2. MASA SEROWA: Ser połączyć ze wszystkimi składnikami, dobrze zmiksować na najwyższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Wylać masę na ciasto. Piec 40-50 min. w 170-180 stopniach. 3. PIANKA: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i na końcu kisiel, dalej miksując. Gotową pianę wylać na gorący sernik. Piec jeszcze

Kuchnia Paulettes
Ciasto Kubuś 205

soku i bitą śmietaną na wierzchu. Ciasto jest pyszne, polecam. Składniki: Biszkopt: 200 g cukru 300 g mąki tortowej 6 dużych jajek 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Krem: 900 ml soku przecierowego typu Kubuś o ulubionym smaku (u mnie marchew, jabłko, pomarańcza) 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 250 g masła   Masa(...)proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x28cm). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Pół szklanki soku przecierowego odlewamy i mieszamy z budyniem w proszku. Resztę

e-PrzepisyKulinarne
Wspaniały tort orzechowy z kremem michałkowym i roladą 256

kilka Michałków do dekoracji -zmielone orzechy do dekoracji CIASTO ORZECHOWE Jajka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy, dodajemy wodę i olej oraz orzechy i kakao. Miksujemy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy i obtaczamy w bułce tartej, wylewamy ciasto i pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni(...)następnie mąkę i kakao. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ciasto pieczemy około 10 minut w temp 180 stopni. Gorące ciasto wykładamy na ścierkę, ściągamy papier do pieczenia zawijamy i odkładamy do ostudzenia. KREM Z litra mleka odlewamy pół szklanki resztę zagotowujemy. Do połowy szklanki mleka dodajemy 3 żółtka, cukier,budynie, mąkę i dokładnie miksujemy.Wylewamy na gotujące się mleko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik gotowany 493

masła 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub 1 łyżeczka sody Masa serowa 1 kg sera trzykrotnie zmielonego 5 jaj 3/4 szkl. cukru 1 kostka masła (200 g) 1 szkl. mleka budyń śmietankowy bez cukru zapach waniliowy Przygotowanie Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Upiec placki na mocno złoty

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cycki murzynki 22267

bardzo proste w przygotowaniu ciasto bez mąki. Smaczny spód makowo-kokosowo-bezowy, do tego krem budyniowy (można wykorzystać krem karpatkowy, gotowy budyń waniliowy/śmietankowy lub własny), biszkopty i polewa czekoladowa. Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki  PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Strucla Drożdżowa Z Budyniem I Jagodami Goji 157

wałkuję je na prostokąt. Ja zawsze smaruje białkiem ciasto aby nie tworzył sie zakalec, ale jeśli zawsze robicie bez białka i wam się udaje to możecie ten krok pominąć. 5. Następnie wykładam budyń wymieszany z jagodami. Zwijam w roladę i umieszczam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiam do podrośnięcia na około 30-40 min. Po tym czasie

Gotowanie...to proste !
Ciasto Black-White-Red 392

szkl cukru 1 op. cukru wanilinowego (16 g) 1 op. budyniu waniliowy bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) 250 g miękkiego masła   Mus malinowy: 2 galaretki malinowe 1 szkl wrzącej wody 500 g świeżych lub mrożonych malin     Przygotowanie:   Ciasto czekoladowe: Czekoladę rozpuścić w mleku, np. w mikrofalówce lub w garnuszku na małym ogniu(...)przelać do blaszki o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.     Masa budyniowa: 450 ml mleka zagotować, w pozostałym mleku rozpuścić budyń, cukry oraz mąki. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i energicznie

Nastoletnie Wypiekanie
SZARLOTKA DYNIOWA 166

łyżki cukru pudru  woda oraz: 2 łyżki budyniu śmietankowego z cukrem  Sposób wykonania:  Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, cukrem solą, żółtkami i masłem, szybko zagnieść ciasto. Ja to robię w misce i kiedy składniki z grubsza się połączą przekładam na blat obsypany mąką. Z 1/3 ciasta uformować kulkę, zawinąć w folię i do lodówki. Pozostałą(...)cytryny, cukier puder, wymieszać i zblenderować na jednolity mus.  Białka roztrzepać ( nie ubija) dodać 2 łyżki budyniu .  Na podpieczone ciasto położyć mus dyniowo-jabłkowy, porwać ciasto, które nam zostało i zalać jajkami z budyniemPiec ok 40 min aż będzie rumiane

pieprzny smaczek