ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:108/198)

Sernik wiedeński 176

sernik. Taki, jaki lubię najbardziej - czyli bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec w piątek wieczorem). Składniki(...)tłustego sera (może być w wiaderku, ale zwróćcie uwagę na skład, by nie zawierał żadnych zagęszczaczy) 5 jajek 100ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru 1 op. budyniu waniliowego (40g) ziarenka z laski wanilii 80g rodzynków polewa: 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao  Wszystkie składniki wyjąć z lodówki min. 2 godziny przed planowanym pieczeniem

Obiad gotowy
Biszkopt malinowy 182

Pyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie(...)serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku) 4 łyżki oleju szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 g. malin Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy

Domowe Torty
Muffinki z budyniem i czekoladą 170

innym garnuszku wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać do niej jajka z mlekiem oraz masło roztopione z cukrem.  Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane).Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta.Piec

charlotte gotuje
Szybki torcik królowej bez pieczenia 462

sumie robić z proszku ciasto bez pieczenia skoro jego przygotowanie samemu zajmuje dokładnie tyle samo czasu? no przynajmniej wiem co mam w środku. No i najważniejsze, nie czarujmy  się  nawet totalny laik kuchenny i beztalencie  jest w stanie zrobić takie ciasto (przetestowałam na znajomych) ale żeby nie być taka goło słowna postanowiłam zrobić identyczny(...)torcik sama. Oceńcie więc teraz sami  jak mi poszło i czy rzeczywiście miałam rację: Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: dwie paczki herbatników 0.5 l mleka 2 budynie waniliowe  200 g rodzynek 4 łyżki rumu 200 ml śmietany 30% fix do śmietany tabliczka mlecznej czekolady do dekoracji: czekoladowe ciasteczka wiórki czekoladowe Wykonanie: Rodzynki przesypujemy do miseczki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Przedwakacyjne ciasto z borówkami 197

budyniu waniliowego (proszek) 1 łyżeczka cukru waniliowego sok z 1 limonki dodatkowo: 500 g borówek amerykańskich Mąkę przesiać z cukrem pudrem, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Dodać żółtka, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je w proporcji 1/3 - 2/3. Do większej części ciasta dodać kakao, dobrze zagnieść. Z każdej części ciasta uformować kulę, zawinąć(...)folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez minimum 1,5-2 godziny. Formę do pieczenia wyłożyć papierem.  Wyjąć ciemne ciasto z lodówki, zetrzeć na tarce, do formy, lekko uklepać. Podpiec w 180 st. C. przez 18 minut. Przestudzić. W tym czasie przygotować piankę: Masło rozpuścić i przestudzić. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając partiami 90 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tartaletki z budyniem i owocami 181

ciasto kruche 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli - na masę budyniową 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 40 gram 30g masła 2 łyżki cukru 375ml mleka - dodatkowo 150g borówek, jagód 250g malin* masło do wysmarowania foremek mąka do podsypania * można użyć innych owoców, jak brzoskwinie, winogrono, kiwi, truskawki. Przygotowanie(...)pędzelkiem), ciasto rozwałkować (jeśli jest klejące, można lekko podsypać mąką) na placek o gruości 2- 3 mm. P lacek ułożyć na kilku ustawionych obok siebie foremkach, palcem lekko wyłożyć ciastem foremki, przycisnąć u góry, by brzegi foremek odcięły nadmiar ciasta lub większą szklanką wykrawać koła. S krawki ciasta ponownie rozwałkować i wyłożyć kolejne foremki Ciasto nakłuć widelcem, babeczki piec

Wołowina od rekina
Śmietanowiec w kruchym cieście 289

ciasta pod nazwą "styropian", "sernik bez sera" itp. Ponieważ na ten jeszcze nie natrafiłam, więc zamieszczam i gorąco polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia              Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Połowę zawinąć w folię i odłożyć do lodówki(...)Drugą połowę zetrzeć na grubej tarce, na blaszkę (23x32) wyłożoną papierem do pieczenia. Leko przygnieść palcami. Przygotować masę śmietanową. Masa śmietanowa: 3 duże (400g) opakowania gęstej śmietany 18% 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego              Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać, następnie połączyć

Praktyczna pl
Torcik wiśniowo-czekoladowy 189

jednolitą masę bez grudek. Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto. Piec w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku 29 minut. Piec dokładnie 29 minut, gdyż dłuższe pieczenie wysuszy ciasto, zaś krótsze ciasto będzie surowe. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy patyczek to ciasto jest upieczone. Ciasto wystudzić(...)części. krem: Jajka roztrzepać z mlekiem, mąką, cukrem i sokiem z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając by nie przypalić. Gotować do czasu uzyskania postaci gęstego, jednolitego budyniu, wystudzić. Kakao wymieszać z niewielką ilością gorącej wody (ma być gęsta papka), wystudzić. Czekolady roztopić w miseczce na garnku z gorącą wodą, wystudzić. Masło miksować dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu

Kuchcik gotuje
ciasto bez pieczenia 138

cukrem pudrem na gładką masę. Dodać ostudzony ,ugotowany budyń .Miksować na wolnych obrotach do połączenia składników. Następnie do gładkiej masy serowej dodać partiami zimną płynną galaretkę, ,wymieszać .  Gotową puszystą masę przełożyć do formy z herbatnikami. Posypać posypką kokosową. Schłodzić w lodówce (już po około 1 godzinie jedliśmy ciasto - pycha):)) Posypka 5-6 łyżek wiórek kokosowych,   1 duża łyżka(...)łyżki cukru brązowego Wykonanie W rondelku rozpuścić masło, dodać cukier ,a następnie wiórki kokosowe.  Prażyć na małym ogniu ,ciągle mieszając do zbrązowienia . Delikatne, puszyste ciasto bez pieczenia polecam

w mojej kuchni
Sernik z jogurtów bałkańskich 243

podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo lekki(...)duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej miski. Utrzeć mikserem z cukrem

Grunt to przepis!
SERNIK W PASKI , Z KAJMAKIEM 298

wiaderka-gęsty)- 65g masła- 5 jajek- 100ml mleka- 100-120g ksylitolu- 260g kajmaku- 1 budyń waniliowy bez cukru+ dodatkowo:3-4 łyżeczki pudru trzcinowegokilka kropli olejkukilka łyżeczek kremówki2 krówkiWszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i dokładnie wyrobić ręcznie lub malakserem. Wykleić ciastem spód tortownicy( wyłożonej papierem, boki posmarowane).Miękkie masło utrzeć z ksylitolem na puszystą  masę(...)jajku, po łyżce ser i proszek budyniowy . Dokładnie połączyć. Połowę otrzymanej masy serowej wyłożyć na przygotowany wcześniej spód. Do drugiej połowy dodać kajmak rozmieszany w mleku. Wylać trzecią warstwę.Piec w nagrzanym piekarniku, w temp.150*C ( termoobieg) ok.90 minut.Zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Z pudru, kremówki i kilku kropli olejku( u mnie śmietankowy) przygotować lukier i posmarować

Smaczne Zdrowe
Snikers vel Gosiak 1903

szkl. cukru  1 szkl. mąki krupczatki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 łyżki kakao  Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek, kakao. Upiec ciasto. Ciasto można przekroić na pół, dzięki czemu uzyskamy dodatkową warstwę (przedstawiona tutaj na zdjęciu wersja jest bez przekrojenia).  Krem I - krówkowy 1 szkl. mleka 10 dkg cukru 1 łyżka maki(...)łyżka mąki ziemniaczanej 15 dkg masła cukier waniliowy 3-4 łyżki kajmaku (puszka ugotowanego mleko skondensowanego), do smaku (reszta kajmaku zostanie wyłożona na wierzch ciasta - zob. niżej jak układać) Z mleka, cukru, mąk ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem i kajmakiem. Krem II - cappucino śmietana kremówka łaciata czerwona 400ml 2 śmietan- fix 4 łyżki cappuccino cukier puder 2 łyżki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Lemon Meringue Pie – tarta cytrynowa 210

jajko 200 ml wody Beza: 3 białka 150 g cukru pudru  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub z pomocą malaksera. Ciasto owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 30 minut. Formę na tartę smarujemy masłem, ciasto rozwałkowujemy, wkładamy równomiernie do formy. Ciasto nakrywamy papierem do pieczenia, na niego wysypujemy obciążenie(...)suchą fasolę, inną, nieco mniejszą blaszkę itp. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 18 minut. Po tym czasie usuwamy papier i obciążenie i pieczemy dodatkowe 20-25 minut. Ciasto powinno się delikatnie zarumienić. Wyjmujemy, całkowicie studzimy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z cukrem oraz skórka z cytryny. Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę, sok z cytryny oraz

Mania Gotowania
Bananowa tarta z bitą śmietaną 216

Nie przepadacie za pieczeniem ciast? W takim razie proponuję Wam pyszną bananową tartę, która nie wymaga pieczenia. Spód ciasta będzie zrobiony z herbatników. Przygotowanie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Stefanka kawowo michałkowa bez pieczenia 2269

budyń musi być dodawany do masła małymi partiami, najlepiej jeżeli jest w zbliżonej temperaturze do masła. Jeżeli zdarzy się, że krem się zważy warto go podgrzać delikatnie nad kąpielą wodną i ubijać go powoli. Krem powinien się ustabilizować. - ok. 108 sztuk herbatników - wafelek orzechowy w czekoladzie ( np. Grzesiek, Princessa lub inny tego typu ) Na tacy ułożyć arkusz papieru do pieczenia(...)nich jasną masę. I tak do wyczerpania składników. Wierzch posmarować masą michałkową. Wafelek posiekać, obłożyć górę stefanki. Ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Radzę odstawić je na dobę. Przepis dodaję do akcji Durszlaka i Miksera kulinarnego: Ciasta bez pieczenia Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Sernik z truskawkami 222

Pierwszy w tym roku przepis ze świeżymi truskawkami, które jak wiecie są moimi ulubionymi owocami!!! Postanowiłam, że udoskonalę swoje umiejętności w pieczeniu serników i stąd

Ania i Marcin gotują
Ananasowiec - z kokosem 187

Minęła połowa mojego urlopu. Nadal próbuję różności z innych kuchni. Tym razem dzielę się z Wami przepisem od mamy mojego męża. Wykonanie również nie moje, ale

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania