ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:106/198)

Ciasto na herbacie Earl Grey z owocami i kremem budyniowym 166

połączenia. Dolewamy olej i aromat. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Powoli dosypujemy ją partiami do masy, stale miksując. Wlewamy wystudzone mleko z herbatą i miksujemy całość do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji.   Ciasto rozdzielamy na pół wlewając je po równo do form i pieczemy na środkowej półce, przez około 40-50 minut, do suchego patyczka(...)ciasto. Poncz Poncz do nasączenia ciasta zajmie Wam minutę. Zaparzamy mocną herbatę, słodzimy ją, dodajemy do niej rum i sok z cytryny– ile lubicie – i studzimy. I wszystko razem Ciasto kładziemy na duży płaski talerz bądź paterę. Dolny blat ciasta nasączamy mocno ponczem na rumie i herbacie. Krem wyciskamy pół centymetra od rantu ciasta, bez żadnej końcówki zamocowanej

Karo in the Kitchen
Kruche rogaliki z budyniem. 1630

składników zagniatamy ciasto. 3. Formowanie rogalików: Ciasto dzielimy na części, następnie wałkujemy na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną na okrągłe placki, dzielimy je na trójkąty, na każdy nakładamy porcję budyniu i zwijamy formując rogaliki. Tak postępujemy do wyczerpania składników. 4. Pieczenie: Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez(...)około 30 minut. 5. Podanie: Upieczone rogaliki oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy. Z przepisu wyszło i dwie i pół blaszki rogalików. Rogaliki podałam na talerzyku, który otrzymałam od GALERII CUDA ŚWIATA

Izabelawkuchni
Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy 154

budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego Małe opakowanie herbatników(do wyłożenia tortownicy) Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając

Smaki Natalii
Tartelki z owocami i budyniem 175

wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretkę zalewamy ciepłą wodą, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto dzielimy na 8 części i wylepiamy nim foremki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut, aż się zarumienią. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Wyciągamy z foremek. 3. W 1/2 szklanki mleka mieszamy proszek budyniowy. Resztę(...)garnka, dodajemy ziarenka z laski wanilii i laskę wanilii oraz cukier. Zagotowujemy i cały czas mieszając dodajemy mleko z proszkiem budyniowym. Gotujemy cały czas mieszając aż budyń będzie gęsty i bez grudek. Wyławiamy laskę wanilii a ciepły budyń wlewamy do tartelek. Układamy kawałki owoców i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. 4. Tężejącą galaretką przy pomocy pędzelka smarujemy nasze tartelki (jeżeli

My Culinary Art
ciasto tygrysek 262

blaszkę (ok. 35x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią(...)spożywczą i schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Następnie kroimy na ok. 15 kawałków. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe cukier do smaku 200 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy budynie a następnie dodajemy do gotującego się mleka, zmniejszamy ogień, mieszamy cały czas

Domowy Smak Jedzenia
Fit ptyś 226

Genialny. Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika(...)foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem: 100 ml mleka kokosowego z kartonu 1 łyżka wiórków kokosowych  2-3 łyżki budyniu malinowego  2/3 mleka gotujemy i dodajemy wiórki kokosowe. Jednocześnie mieszamy pozostałą część mleka z budyniem i dolewamy do gotującego się mleka, mieszając. Ciacho po wyjęciu z piekarnika kroimy i uzupełniamy kremem. Nakładamy

Tetiisheri
Tarta z jabłkami i bezą na herbatnikach czyniona. 176

masłem i przekładamy ciasto na spód, dociskając na brzegach i spodzie, tak by było zwarte. Jabłka mieszamy z sokiem z cytryny (by nie zbrązowiały), układamy na spodzie, posypujemy zgniecionymi w moździerzu orzechami. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. dodajemy cukier puder, ubijamy i w ostatnim etapie dodajemy sypki budyń i dalej ubijamy. Tak przygotowaną bezę wylewamy i rozprowadzamy(...)jabłkach. Porcję herbatników do kruszonki łączymy z masłem i z skórą cytrynową, posypujemy delikatnie bezę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wykładamy na talerz i posypujemy orzechami

BaRepas
Sernik z fistaszkami 115

masła 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 1 torebeczka (16 g) cukru waniliowego 4 jajka 6 łyżek (75 g) kaszy manny 1 (40 g) budyń waniliowy 1 łyżeczka (4 g) proszku do pieczenia Spód: 20 (100 g) herbatników 0,25 kostki (50 g) masła 4 łyżki (60 g) orzeszków ziemnych niesolonych Polewa: 1,5 szklanki (ok. 200g) orzeszków ziemnych(...)dodać cukier waniliowy, kaszę manną, proszek do pieczenia oraz budyń. 5) Nie przestając miksować dodawać stopniowo twaróg. 6) Na koniec ubić białka na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. 7) Do przygotowanej wcześniej formy przełożyć masę serową. 8) Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 9) Ciasto studzić w wyłączonym piekarniku. 10) Przygotować polewę

Fitsweet.me
Karmelowiec ciasto bez pieczenia 129

Składniki: 2 duże paczki krakersów puszka mleka skondensowanego 0,5 l śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru łyżka masła 0,75 l mleka 1

Pychotkaaa
Cappuccino ciasto bez pieczenia 167

Ciasto to wykonałam w formie o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Ku mojemu zdziwieniu szybko się związało i na prawdę bardzo łatwo i ładnie dało

Pychotkaaa
Pianka jogurtowa / Sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) 489

wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach 26 x 30 cm) 3 jogurty greckie po 400 ml 3 budynie śmietankowe/waniliowe (bez cukru) 8 jajek 1 szklanka cukru pudru (w wersji fit mielę ksylitol; można dodać więcej) 1 szczypta soli Dodatkowo: biszkopty na spód (u mnie podłużne herbatniki biszkoptowe(...)cukrem pudrem, w kolejnej połączyć jogurty z budyniami, a w ostatniej ubić (na sztywną pianę) białka z solą. Następnie masę żółtkową dokładnie połączyć z masą jogurtową i stopniowo z ubitymi białkami. Całość delikatnie wymieszać za pomocą łyżki i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz ciastkami.    Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Ciasto JAMAJKA 790

blaszkę 25x35cm) 6 dużych jaj szczypta soli do białek 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki ciemnego kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem straciatella: 400 ml śmietany kremówki 30 lub 36% 2 łyżki cukru pudru 50g posypki czekoladowej lub grubo startej czekolady gorzkiej 1 łyżka kopiata żelatyny(...)jednym żółtku. Mąkę zmieszać z kakao, proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia i przesiewać przez sitko do masy lekko mieszając już nie mikserem tylko gumową łopatką tak, żeby składniki się połączyły a masa nie opadła. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec do "suchego patyczka" ok. 30 min. (u mnie 25min). Po ostudzeniu przekroić

Maślane ciasteczko
Sernik z czekoladą i żurawiną 136

bez nadzienia), Spód: 200 g jasnych herbatników, 2 łyżki kakao, 100 g rozpuszczonego masła Polewa: 100g (tabliczka) białej czekolady, 25 g masła lub 25 ml śmietanki kremówki Sposób przygotowania: Herbatniki i kakao dokładnie zmiksować. W rondelku rozpuścić masło, przestudzić, dodać do zmiksowanych herbatników i dokładnie połączyć na jednolitą masę. Wyłożyć na dno wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia(...)ubić na puszystą masę, dodać do niej ser oraz budyń i zmiksować. Następnie dodać żurawinę i posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać.  Masę wyłożyć na herbatnikowy spód. Wygładzić. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra - dół) i piec przez godzinę (ja przegapiłam czas i troszeczkę boki za ciemne :( ). Ciasto studzić w lekko uchylonym piekarniku.  Przygotować polewę : na niewielkim

Nie tylko w kuchni
Rafaello + film 294

Rafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy.   składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych(...)czas mieszamy, wszystko gotujemy na niewielkim ogniu aż masa zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy partiami miękkie masło i całość dokładnie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy 200 g wiórków kokosowych i wszystko mieszamy łyżką. Na spodzie blachy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów a na ciastkach rozprowadzamy 3/4 części masy

Smakowite Dania
Sernik Izaura 155

każdy z wiaderka nadaje się na sernik). Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki przegotowanej wody 1 kostka margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego białego sera 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy 1. Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier, kakao, wodę

Krokusowy Dom