ciasto bez pieczenia z budyniem - 2957 przepisów (strona:101/198)

Serobrownie z batatem 190

pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy obrać batat o wadze ok 400g

Kuchnia w czekoladzie
Oszukany sernik z jogurtów greckich 261

formę o wym. ok. 22x22 cm: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 800 ml jogurtów greckich 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru opakowanie okrągłych biszkoptów  polewa: 100 g czekolady gorzkiej + 1 łyżka masła + kilka łyżek mleka   Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną masę, dodać cukry, miksować, aż się(...)natłuścić, na dnie poukładać jak najszczelniej biszkopty (nie trzeba ich niczym nasączać) i na wierzch wyłożyć masę jogurtową. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Gdyby wierzch w trakcie pieczenia za bardzo się przyrumienił, przykryć go folią aluminiową (moje ciasto niestety opadło na środku, podejrzewam, że zbyt często otwierałam piekarnik, więc uprzedzam żeby bez wyraźnej potrzeby tego

Simply Food
Ciasto kokosowo - ananasowe 422

białek ubić pianę, dodać do niej cukier i nadal ubijać, aż nie będzie czuć grudek cukru. Kokos wmieszać łyżką.Piec w150 stopniach, aż się 'ususzy' ;)Składniki masa ananasowa:4 żółtka 1 łyżka cukru1 duży budyń śmietankowy (bez cukru)1 łyżka mąki ziemniaczanejkostka masłapuszka ananasówPrzygotowanie:Wykonanie tej masy nie należy do najprostszych, ale w smaku jest pyszna(...)cały czas trzeba mieszać, aż powstanie gęsty budyń :)Masę wystudzić.Do miski dać miękkie masło i stopniowo dodać nasz przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę.Dodać do niej pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać łyżką.Przełożyć:Na samym dole ciasto orzechowe, na to masa ananasowa i ciasto kokosowe. Ja całość lekko ozdobiłam roztopioną gorzką czekoladą. Pychota

Lawendowe Niebo
Bezglutenowy chleb amarantusowy 132

suchych drożdży 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju 1 łyżka czarnuszki Wykonanie: Łączymy wszystkie składniki i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie mieć konsystencję gęstego budyniu. Po wyrobieniu przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki, wygładzamy mokrą dłonią i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy 50 minut w 190 stopniach. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 139

łyżka ksylitolu firmy Oleofarm 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 7 truskawek średniej wielkości porcja = 1 kluska Sposób przygotowania: Ser rozduszamy widelcem, dodajemy białko, budyń, ksylitol, siemię lniane i wszystko dokładnie ugniatamy, aż stworzy jednolitą masę (ciasto ma się zlepić w zwartą kulkę) z tak przygotowanego ciasta lepimy kluski wsadzając do środka po jednej truskawce (technika lepienia(...)wyciągnięciu, bo wtedy ciasto jest rozlazłe i zbyt miękkie, najlepiej poczekać około 5 minut, żeby kluski lekko przestygły wtedy ciasto robi się zwarte, a kluski pyszne ;) SMACZNEGO ! ! ! :) Pytania od Ania-gotuje  1. Od kiedy gotujesz? odkąd pamiętam, już jako mały dzieciak garnęłam się do kuchni 2. Co w kuchni sprawia Ci największą przyjemność? zdecydowanie pieczenie! no i jedzenie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik tradycyjny 216

twarogowy. Po wmieszaniu całego sera dodajemy budyń wraz z kaszą manną. Ciasto na spód sernika wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość max 0,5 cm. Blachę  smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ją rozwałkowanym ciastem (ja wykładałam tylko spód bez brzegów i trochę ciasta mi zostało więc je zamroziłam). Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez około 10 minut(...)delikatnie łączymy z masą serową (za pomocą łyżki). Dodajemy rodzynki i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Masę serową wykładamy na przestudzony spód i wyrównujemy powierzchnię łyżką. Ciasto powinno wypełniać blachę po brzegi. Pieczemy przez 70 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli wierzch sernika zbyt szybko zbyt szybko się przyrumieni przykryj go folią aluminiową. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim sernik

peggiwkuchni
Ciasto Kawosz- z kawową pianką i kremem- bez pieczenia-pyszne :-) 19274

Witam Kochani dziś przychodzę do Was z przepisem na bardzo pyszne ciasto bez pieczenia. Robi się je szybko i przyjemnie. Na ciasto składa się kilka warstw: herbatniki kakaowe, pyszny krem oraz lekka pianka z dodatkiem kawy. Całość smakuje bosko, świetnie się kroi i cudnie wygląda.  Polecam serdecznie :-)  przepis na blaszkę 25x25cm KAWOWA PIANKA -0,5 tabliczki(...)mlecznej czekolady -3 łyżki żelatyny -2 szklanki mleka -2 śnieżki (bite śmietany w proszku) -3 łyżki kawy rozpuszczalnej  -łyżka kakao KREM -litr mleka  -2 budynie -2 łyżki mąki -3 żółta -3/4 szkla cukru -cukier waniliowy -250g masła lub margaryny DODATKOWO -1,5 paczki herbatników kakaowych (u mnie bonitki) Paczka miała 250g  -troszkę czekolady do posypania

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekka tarta brzoskwiniowo-budyniowa 227

Pozostaję w temacie letnich i lekkich ciast. Dziś bardzo orzeźwiająca tarta z kremem sokowo-budyniowym i bitą śmietaną. Ja użyłam soku gruszkowo-cytrynowego, więc mój krem

Mia Cucina Sofieta
Rafaello bez pieczenia 230

Kolejne ciasto bez pieczenia - rafaello na krakersach. Z masą budyniową, która przełamuje słony smak krakersów. Najlepiej jak sobie poleży noc w lodówce, a smaki się przegryzą. Dzisiejsza wersja jest na mleku i maśle, następnym razem skuszę się na wersję dla alergików (na margarynie bezmlecznej i mleku kokosowym). Bardzo szybkie i efektowne ciastko, serdecznie polecam! 2 paczki krakersów Masa(...)ziemniaczaną. Do gorącego mleka wlać mleko z żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam mniejszą - 26/21 cm więc podzieliłam na 4 części

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Mini Eklerki Z Delikatnym Kremem Budyniowym - Krok Po Kroku 172

ciasto odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. 3. Po tym czasie zaczynamy dodawać do ciasta po jednym jajku. Po 4 jajku spr rozciągliwość ciasta. Jeśli nie ciągnie się miedzy palcami to znak ze musimy dodać ostatnie jajko. Po 5 jajku sprawdzamy znów ciasto, powinno rozciągać się pomiędzy palcami. 4. Przekładamy ciasto do tylki cukierniczej i na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia wyciskamy eklerki w  sporych odstępach gdyż urosną podczas pieczenia !  Pieczemy je w 200 stop przez około 30 min - do tzw zrumieniania. 5. Mleko nie w całości przelewamy do garnuszka, zostawiamy 1/2 szkl do rozmieszania żółtek, budyniu i maki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. 6. Do gotującego sie mleka wlewamy naszą miksturę z proszku budyniowego, żółtek

Gotowanie...to proste !
Ananasowe z kremem budyniowym 318

ciepło …. z owocami i bez … wszystkie!Gościły już u mnie :  Budyniowe z truskawkami i galaretką Budyniowe z rabarbarem i kruszonką  Czekoladowe kratery z kremem budyniowym  Miętusek z kremem miętowo – budyniowym i wiele wiele innych , które nie tylko smakowały rewelacyjnie , ale i pięknie wyglądały!Dziś mam dla Was kolejne z serii ciast budyniowych – z kremem ananasowym(...)SKŁADNIKI :( blacha 24 x 28 cm )BISZKOPT :* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 łyżki* mąka ziemniaczana – 4 łyżki* cukier – 8 łyżek* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaKREM :* budyń śmietankowy – 1 op* mleko – 1,5 szkl* mąka pszenna – łyżka* cukier – 2 łyżki* masło – 170 g* żółtko – 1 szt* ananasy

Ostra na Słodko
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BEZĄ, KRUSZONKĄ I TRUSKAWKAMI 216

nierafinowanego cukru trzcinowego) - 5 żółtek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło, wsypać proszek do pieczenia, ksylitol (lub cukier) oraz żółtka i zagnieść energicznie kruche ciasto. Ja posłużyłam się tradycyjnie hakiem miksera. Kruche ciasto podzielić na dwie części. Jedną wykleić dokładnie spód blaszki. Drugą część rozkruszyć(...)białek (pozostawionych od kruchego ciasta) - 1 szklanka nierafinowanego cukru trzcinowego lub zwykłego Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec partiami dosypujemy cukier, cały czas ubijając. Masa ma być sztywna. Gotową masę wykładamy na owoce. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190*C i pieczemy ok.45-50 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu. Po wystudzeniu delikatnie lukrujemy

Smaczne Zdrowe
Słonecznikowiec bez pieczenia 211

blacha (u mnie wymiary blachy 36×24 cm). Wbrew pozorom wykonanie ciasta nie zajmuje dużo czasu :). Składniki: 2 duże paczki krakersów 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 l śmietany kremówki 36 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka słonecznika łuskanego 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka gotowej masy kajmakowej(...)szklanki mleka dodać mąkę pszenną, jajko, budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem wanilinowym i z cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlać wolnym strumieniem uzyskaną masę jajeczną, cały czas energicznie mieszając (najlepiej trzepaczką), by nie powstały grudki. Masę budyniową lekko przestudzić. Na spodzie wyłożonej papierem do pieczenia blachy ułożyć warstwę krakersów. Na nią wylać lekko przestygniętą

Mojewlasne.pl
FANTAZJA MAKOWA 186

słoika to tak naprawdę zostaje nam do zrobienia tylko ciasto oraz masa budyniowa, więc bez tragedii 😉 A opłaca się je zrobić bo jest niebiańsko pyszne!  Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa makowa: puszka gotowej masy makowej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek kokosowych(...)herbatników Masa jabłkowa: ok. 800 g jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki cukru Masa budyniowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe 100 ml oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka masła Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem 159

ciasto przełóż na blat, podziel na równe części, z każdej uformuj kulkę po czym ją rozpłaszcz za pomocą miseczki, w powstałym zagłębieniu umieść 3 łyżki budyniu. Tak przygotowane drożdżówki przełóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, niech tak sobie jeszcze poleżą i podrosną z 15 minut przed pieczeniem. W międzyczasie zaangażuj jakiegoś Miśka do wyczyszczenia rondelka po budyniu(...)będzie mnie skrobania i mycia Lekko podrośnięte drożdzówki piecz w rozgrzanym do 170 C piekarniki (bez termoobiegu!) przez 15-20 minut w zalezności od wielkości drożdżówek. Smacznego! ps. Jeszcze ciepłe posypałam kandyzowanym cukrem dla bajeru.       Artykuł Wegańskie drożdżówki z domowym budyniem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Malinowa panna cotta 130

Mój mąż jest wielkim miłośnikiem wszelkiego rodzaju galaretek – owocowych, żeby nie było, czy budyniów. Kompletnie oszalał na punkcie deserów w Hiszpanii, które są połączeniem właśnie

Mieszam w Garnku
Kruche zielone choinki z migdałami (bez sztucznych barwników i cukru) 178

łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  Migdały lub orzechy zmielić przy pomocy blendera. Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka w formie choinek. Piec w 180 stopniach koło 12-15 minut. Ciasteczka przestudzić i dowolnie udekorować

FitKot
migdałowo-kokosowa princessa 138

papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 30 minut. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ekstrakt waniliowy, 3/4 szkl mleka i obie mąki. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę jajeczną, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimny budyń. Ciasto wyjąć z blaszki, delikatnie odkleić papier. Na ciasto wyłożyć połowę(...)kremu. Składniki ponczu wymieszać, przelać do miseczki, delikatnie maczać biszkopty; układać rzędami wzdłuż blaszki. Karmel przełożyć do rękawa cukierniczego (może być bez końcówki), wyciskać paski karmelu w przestrzenie między biszkoptami*. Następnie rozsmarować resztę kremu. Wierzch posypać kokosem. Przed podaniem schłodzić. *polecam karmel z Gostynia, użyłam innego i nie dość, że miał dziwne, twarde grudki- na opakowaniu znalazłam informację

6niebo
sernik w kratkę 165

ciasta i delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180 st. C. Upieczone i wystudzone ciasto dzielimy wzdłuż na 9 równych pasków. składniki na masę serową: 1500 g sera 300 g cukru 6 jajek 250 masła, miękkiego 1 budyń waniliowy 2 łyżki kaszy manny wykonanie: Ser mielimy trzy krotnie. Masło ucieramy(...)Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. W foremce, w której piekliśmy ciasto układamy 5 pasów w równych odstępach. Wykładamy 1/2 masy serowej. Na wierzchu, w równych odstępach układamy pozostałe paski, tak aby znajdowały się nas pasami bez ciasta i wykładamy równomiernie pozostałą część masy. Pieczemy przez ok. 60 – 70 min. Po upieczeniu

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowo-jabłkowy torcik 157

cynamonu to jak zima bez śniegu..:) Zatem może się skusicie na kawałeczek?;)   Ciasto wykonałam na podstawie przepisu z czasopisma "Pyszne ciasta domowe", nr 3/2012, wprowadziłam jednak kilka zmian. Tortownica o średnicy 26 cm. Biszkopt cynamonowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu Masa karmelowo(...)waniliowa: ok 1 kg jabłek 4 łyżki cukru 5-6 łyżek soku jabłkowego 1/4 szklanki wody 2 łyżeczki budyniu waniliowego Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo: cynamon Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Nadal ubijając dodajemy cukier a następnie żółtka

My simple kitchen
Czekoladowe gofry otrębowe 131

gofry serduszka): 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka stewi 0,5 łyżeczki kakao 2 łyżki serka homogenizowanego 3 łyżki otrębów dodatki: 4 łyżki serka białego (Emilka) + aromat śmietankowy + stewia powidła śliwkowe Sposób przygotowania: Otręby mieszamy z żółtkami, budyniem, proszkiem do p., stewią, kakaem, serkiem i odstawiamy(...)żeby otręby spęczniały w tym czasie ubijamy białka, ale nie na całkiem sztywno ;) dodajemy białka do spęczniałej masy otrębowej wylewamy ciasto do rozgrzanej gofrownicy (ja żeby mieć pewność, że ciasto odejdzie posmarowałam  ją lekko oliwą z oliwek) pieczemy około 5 minut podajemy jak kto lubi, ja zjadłam z serkiem i powidłami ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z gruszkami 184

cukru pudru 125 g margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię włożyć do lodówki na jedną godzinę. Następnie wyjąć i rozwałkować na blaszce o wymiarach 28 x 35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190 stopni C 15 – 20 minut. Składniki na masę serową(...)tłustego białego sera   ( nie może być z wiaderka ) 250 ml kwaśnej śmietany 120 g margaryny 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Dodatkowo: 1 kg miękkich gruszek ½ łyżeczki cynamonu Gotowa masa czekoladowa do rozpuszczenia Sposób wykonania: Ser zemleć trzykrotnie.   Białka oddzielić od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę

Na słodko lub wytrawnie
Słodka pychotka 204

pieczenia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki maślanki lub jogurtu naturalnego 20 dag masła 4 żółtka dżem porzeczkowy beza: 4 białka 2 szklanki cukru pudru płatki migdałowe do posypania masa: 1/2 l mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 250 g masła 3 łyżki cukru pudru Wykonanie: ciasto: Wszystkie składniki wykładamy na stolnice u ugniatamy z nich ciasto(...)ciasta smarujemy dżemem.  Ubijamy białka na sztywno i dodajemy o trochu cukru pudru a na koniec mąkę ziemniaczaną. Gotową bezę dzieli na pół i wylewamy na dwa ciasta.  Jedną z nich posypujemy migdałami, będzie służyć na wierzch ciasta. Obie brytfanki pieczemy 30 minut w 180 stopniach. (można ciasta podpiec przez 15 minut zanim nałoży się na nie bezy

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania