ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:942/1234)

Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 318

Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka

głodny alergik
Gwiazda makowa z marcepanem 92

Święta, święta! Zbliżają się wielkimi krokami, chociaż wydaje mi się że u mnie w domu rozgościły się już jakiś czas temu. Praktycznie od początku grudnia zaczyna

Cookery.pl
Gwiazda makowa z marcepanem 109

Święta, święta! Zbliżają się wielkimi krokami, chociaż wydaje mi się że u mnie w domu rozgościły się już jakiś czas temu. Praktycznie od początku grudnia zaczyna

Cookery.pl
Czekoladowe placuszki z kaszy jaglanej - wegańskie, bezglutenowe :) 187

Jaglane placuszki w wersji kokosowej, z TEGO przepisu tak bardzo mi smakowały, że postanowiłam ponownie je przygotować, jednak modyfikując lekko skład i nadając plackom nowego smaku

Zdrowie na języku :P
Pstrąg łososiowy ze szpinakiem w cieście francuskim 221

Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1

MarcinChef
Bułeczki z suszonymi pomidorami – bez laktozy 126

Jak wiecie będąc na diecie bezlaktozowej muszę nie tylko unikać wielu rzeczy , ale też szukać zamienników tych podstawowych , które codziennie goszczą na moim stole.Od pewnego czasu

Ostra na Słodko
Makaroniki 81

Makaroniki to pomysł na wykorzystanie białek jajek, które w okresie przedświątecznym zostają po pieczeniu bab lub serników. Te delikatne francuskie ciasteczka z białek, migdałów i

niecodziennikpary
Kapuśniaczek z kukurydzą 211

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie

MarcinChef
Szybkie bułeczki twarogowe 85

weekendowe śniadanie. Już sam zapach pieczonego pieczywa dodaje pozytywnej energii na cały dzień. A ten smak domowego pieczywa! Dzisiejszy przepis jest bardzo łatwy i szybki. Bułeczki są bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.  Z podanych składników wychodzi 8 bułeczek. Aby bułeczki były podobnej wielkości, najlepiej jest podzielić zagniecione ciasto na pół. Potem znowu na pół(...)mąki 1 proszek do pieczenia= 15g ziarna: sezam, mak, dynia Wykonanie: 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól. 3. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. 4. Formować okrągłe bułeczki i kłaść

dolcevitainmykitchen
Lebkuchen-pierniczki 76

przestudzone, ale jeszcze letnie masło z miodem, łyżką wymieszać ciasto, ciasto będzie klejące , ale nie dosypujcie więcej mąki. Miskę z ciastem odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce na około 30 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Przygotować blachę, którą należy wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, najlepiej toczyć kuleczki zwilżoną(...)dłonią, układać na przygotowanej blaszce zachowując odstępy między ciastkami, każdą kulkę delikatnie spłaszczyć - wilgotna dłonią. Pierniczki wstawić do nagrzanego piekarnik, piec przez około 12 minut - opcja grzałki góra - dół. Po upieczeniu ciastka przenieść delikatnie z całym papierem na kratkę i wystudzić. Kiedy pierniczki będą już zimne można przystąpić do lukrowania. Do garnuszka wsypać około 1/2 szklanki cukru pudru dodać

SprawdzonaKuchnia.pl
Kora orzechowa z brzoskwiniami 195

wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowo-brzoskwiniowy: sok z 1 puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej 1 ½ szkl wody 5 żółtek 300 g miękkiego masła Dodatkowo: 2 paczki Delicji o smaku pomarańczowym (24 szt.) ¼ szkl mocnego naparu kawy(...)Następnie dodać żółtka, miksować. Wsypać pozostałe składniki i delikatnie wmieszać je do piany. Masę przelać do dwóch form o wymiarach 28x40 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w 160 st.C przez około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Placki można upiec również na jednej blaszce, a po upieczeniu przekroić na dwa blaty.  Robimy krem ,sok z brzoskwiń

Swojskie jedzonko
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 147

To trochę eksperymentalne batoniki. Zachciało mi się coś kokosowego, w połączeniu z masłem orzechowym. Niestety masła została mi tylko resztka, więc musiałam urozmaicić je o tahini

Healthy food explorer
SERNIK BEZCUKROWY, SŁODZONY MIODEM NA KAKAOWYM SPODZIE A'LA BROWNIE Z POLEWĄ Z GORZKIEJ CZEKOLADY 105

Klasyczny sernik w nowoczesnym wydaniu, czyli  bezcukrowa słodycz, której wykonanie zajmie nam mało czasu i nie zniechęci nas skomplikowanymi czynnościami. Sernik nie należy do tych

Upiecz sobie babeczkę
Chlebek z chrupiącym sezamem przekładany pesto z rukoli 141

drożdże, cukier, sól, jajka, rozpuszczone masło, mleko i wodę. Ciasto zagnieść do jednolitej, sprężystej konsystencji. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość. 2. Pesto z rukoli: Rukolę, orzeszki, czosnek, przełożyć do blendera, wlać oliwę, sok z limonki, serek i zmiksować. Następnie doprawić solą i pieprzem. 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach około(...)drugim w wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia keksówce o wymiarach 12 cm x 30 cm. Następnie pozostawić do ponownego wyrośnięcia. 4. Po tym czasie wyrośnięte ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez około 45-55 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Keks pomarańczowy na mące migdałowej (z oliwą, bez cukru) 137

misce wymieszaj suche składniki - mąkę migdałową, orzechy, suszone owoce, przyprawy, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz skórkę z pomarańczy. W drugiej misce wymieszaj mokre składniki - sok z pomarańczy, rozbełtane jajka, oliwę z pomarańczą i mleko migdałowe. Dodaj suche składniki i wszystko dobrze razem wymieszaj - aż ciasto się połączy i nie będziesz widzieć resztek mąki migdałowej. Piekarnik nagrzej(...)temperatury 160 stopni C. Okrągłą blaszkę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do blaszki i dociśnij oraz wyrównaj jego powierzchnię przy pomocy łyżki.  Wstaw do piekarnika i piecz do suchego patyczka, czyli przez ok. 1 godzinę i 15 minut. Jeżeli będzie trzeba, piecz nieco dłużej. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Jest delikatne, dlatego

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 282

Dzisiaj zapraszam Was na kolejny sernik, niezwykle pyszny, delikatny i aksamitny. Pierniki z serem to bardzo pyszne połączenie, polecam spróbować. Do tego lekka i słodka śmietankowa

Izabelawkuchni
Łatwa szarlotka z malinami / Easy apple cake with raspberries 292

końcówką typu hak przez 2-3 minuty. Następnie dodaj żółtka i ekstrakt waniliowy i miksuj do utworzenia się z ciasta jednolitej kuli. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Jeżeli używasz TCC, włóż wszystkie składniki do misy wyposażonej w końcówkę do zagniatania, włącz program P1 Pastry na 5 minut W międzyczasie rozgrzej większą patelnię(...)cukier i cynamon, podsmaż jeszcze przez chwilę, zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia. Wyłóż połowę ciasta ugniatając palcami na dno tortownicy, na nie wyłóż jabłka a na jabłka maliny. Zetrzyj resztę ciasta na grubych oczkach na wierzch i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40-45 minut, do ładnego zarumienienia. Po wyjęciu ciasta z piekarnika odstaw na wystudzenia

karmelowy
Kartacze albo cepeliny 200

właśnie kartacze, a jeśli powyżej to cepeliny. Na Litwie nie bez powodu przyjeła się taka nazwa, gdyż podczas I wojny Litwa znajdowała się prawie na linii frontu, więc przez jej terytorium latały niemieckie sterowce zeppeliny, które swym kształtem przypominały właśnie to danie. Kartacze vel cepeliny przygotowuje się z ciasta ze świeżych i gotowanych ziemniaków, z nadzieniem z mielonego mięsa(...)ziemniaki zetrzeć i odcisnąć. Przygotować ciasto: 0,5 kg ziemniaków obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, utłuc i ostudzić. Ziemniaki można ugotować w mundurkach, a po wystudzeniu i obraniu przecisnąć przez praskę. Resztę ziemniaków obrać, zetrzeć na drobnych oczkach. Starte ziemniaki wyłożyć na złożoną podwójnie gazę, dobrze odcisnąć. Sok z ziemniaków odstawić na kilkanaście minut, żeby skrobia opadła

Obiad gotowy
Piernik staropolski dojrzewający 138

przyprawę do piernika. Ciasto starannie wyrobić i przełożyć do kamionkowego, szklanego lub emaliowanego garnka (ja przełożyłam do zwykłej porcelanowej miski). Przykryć ściereczką i odstawić w zimne miejsce (np. do lodówki) na 5 – 6 tygodni. Uwaga: wyrobione ciasto jest dość luźne. Po leżakowaniu w zimnie tężeje i daje się rozwałkowywać (trzeba tylko lekko podsypywać mąką). Piec(...)przed świętami. Pieczenie Ciasto podzielić na 3 równe części. Przygotować 3 blachy, każda o wymiarach 39 x 26 cm. Każdą z części piernika rozwałkować na grubość około 0,5 cm, wyłożyć do blaszki, wyrównać (ja rozwałkowałam w blaszce, było łatwiej) Piec w temperaturze 170ºC (można z termoobiegiem) przez 15 – 20 minut. Wyjąć, wystudzić

Szybko Tanio Smacznie
Pierwsze wrażenia z internatu i ciastka z czekoladą. Taaakie dobre! 163

spore kule) i piec. Ciasteczka wychodzą chrupkie z zewnątrz i lekko miękkie w środku, a połączenie czekolady i orzechów jest zabójczo pyszne. To właśnie nimi przekonałam do nas naszych nowych Sąsiadów - odwiedzili nas, dali śliwki... To ewidentny znak, że ciasteczka zadziałały, jak powinny. A jeśli nie macie akurat nowych sąsiadów, nie przejmujcie się, i upieczcie takie ciasta dla starych(...)Mąkę przesiać z sodą. Dodać do ciasta w 2 partiach, mieszając łyżką. Na końcu dodać grubo posiekane orzechy i czekoladę, połączyć. Z ciasta formować kulki o wadze 30 g, spłaszczać je i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! A teraz już chyba powinnam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wegańskie fit ciasto bez pieczenia 668

kiepski weekend, że dziś od rana piekę ciasta, pizze i pichcę. Praktycznie nigdy nie robię ciast bez pieczenia, ale musiałam coś pokombinować, aby mi „nerw” przeszedł. Tak oto macie przepis na super fit ciasto, na które składają się trzy, zupełnie różne konsysytencje, począwszy na chrupiąco-ciągnącym się spodzie, przez kokosowy krem, zwieńczony brzoskwiniowym musem. Składniki(...)stewię oraz dżemiks/agar. Zagotuj. Do powstałego „budyniu” dodaj wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia. Przełóż krem na spód ciasta. Owoce zblenduj ze 100 ml mleka kokosowego, dodaj dżemiks i zagotuj, mieszając około 3 minut. Przełóż mus owocowy na krem kokosowy. Całość, jeżeli bardzo Ci się śpieszy umieść z zamrażalniku i po około 30 minutach możesz się

greenscarf
Sernik Rafaello wg Aleex 218

mascarpone • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 i 1/2 szklanki cukru • 1 cukier wanilinowy • 5 jajek • 2 żółtka (białka zachować do bezy) • 1 puszka 400 g mleka kokosowego (gęsta część) • 3 łyżki likieru amaretto (lub łyżeczka aromatu migdałowego) Kokosowa beza: • 2 białka • 120 g cukru • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: • 100 g gęstej śmietany 18% • 2 łyżki(...)pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając likier amaretto lub aromat migdałowy. 6. Gotową masę serową wylać na kokosowy spód i wstawić do piekarnika. 7. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez 60 minut. 8. 10 minut przed końcem pieczenia wierzch sernika posmarować śmietaną 18% wymieszaną z 2 łyżkami

W mojej kuchni
Burgery 100% homemade 183

delikatnie mąką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1,5 godziny.  Po tym czasie ciasto zwiększy swoją objętość. Delikatnie urywamy kawałki masy i kształtujemy z nich bułeczki. Odkładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pozostawiamy do wyrośnięcia na kolejną godziną.  Bułeczki pieczemy ok 20 - 25 minut w temperaturze ok 80 stopni. W następnej kolejności przyrządzamy sosy.2. Sosy - Sos prawie(...)uznania, ja dodałam garść rukoli i odrobinę mniej natki) oraz wyciśnięty sok z cytryny i dalej miksujemy do uzyskania jednolitej, zielonej konsystencji. 3. KotletySkładniki: 0,5 kg mięsa wołowego bez kości 1 papryczka chilli 2 ząbki czosnku kawałeczek cebuli 1 jajko kilka liści bazylii sól, pieprz, ew. tabasco, zioła, np. mieszanka ziół prowansalskich Wykonanie:Mięso kroimy na mniejsze kawałki

Taste Of My Day