Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen

Flammkuchen to specjal niemieckiej Badenii-Witembergi, a tarte-flambee z fr. to juz tradycyjne alzackie danie.Skad wlasciwie dokladnie pochodzi do dzis trwaja spory.Obie strony przygraniczne i francuska i niemiecka uznaja je za swoj specjal.W formie tarty, na bazie ciasta chlebowego,z dodatkiem cebuli,boczku cietego w drobne slupki i smietana.Pieczona krotko w wysokiej temperaturze.Przypomina wloska pizze,ale nia nie jest.Ciasto wykonane jest bez dodatku drozdzy,jest bardziej chrupiace i szybsze w przygotowaniu.Spotykamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, placki, boczek, zdrowe, zdrowe przepisy, mak, cebula, ciasto, ser, pizza , francuskie, pizza przepis, ciasto na pizze, pieczony boczek, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z makiem, placek z serem

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.