ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:951/1234)

Kryształowy sernik 302

Sernik bez pieczenia z kolorowymi galaretkami to świetna propozycja letniego, schłodzonego deseru, który nie tylko świetnie smakuje, ale również zjawiskowo wygląda. Z pewnością będzie

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z brzoskwiniami 344

 Łatwy do wykonania i pyszny sernik z brzoskwiniami, na spodzie z herbatników i orzechów włoskich. Składniki:      Masa serowa 1 kg sera twarogowego

Kuchcik gotuje
Wiosenne tartaletki z cytrynowym kremem jogurtowym i truskawkami 175

Tartaletki w pięknym zielonym kolorze, ale to nie dzięki dodatkowi szpinaku, to dodatek  mąki dyniowej zabarwił na wiosenny kolor dzisiejsze ciacho. Jak tylko wypatrzyłam mąkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
jablecznik bez jajek 341

 W tym cieście, zanurzone są jabłka. Słodkie, mięciutkie, dosłownie rozpływające się w ustach.  Taki prosty i szybki w przygotowaniu. Tak wdzięcznie wygląda    

w mojej kuchni
Ślimaki twarogowe z nadzieniem twarogowym 112

Chyba zdążyliście zauważyć, że ja uwielbiam wypieki z dodatkiem twarogu. Dziś polecam wypróbować przepis na przepyszne bułeczki- ślimaki twarogowe z nadzieniem. Tak naprawdę możecie je nadziać

Smaki Armine
Wytrawne ciasto z gruszkami 81

Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego nie da się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją(...)Całość wymieszaj, dodaj składniki mokre i ponownie dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Formę do pieczenia wyłóż papierem, wylej na nią masę i wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 45 minut. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Formy do pieczenia Chciałam Wam jeszcze dziś opowiedzieć o jednej kwestii – formy do pieczenia. Dostałam kilka pytań odnośnie tego tematu, dlatego

365 dni dookoła kuchni
Wytrawne ciasto z gruszkami 111

Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego nie da się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją(...)Całość wymieszaj, dodaj składniki mokre i ponownie dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Formę do pieczenia wyłóż papierem, wylej na nią masę i wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 45 minut. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Formy do pieczenia Chciałam Wam jeszcze dziś opowiedzieć o jednej kwestii – formy do pieczenia. Dostałam kilka pytań odnośnie tego tematu, dlatego

365 dni dookoła kuchni
Staropolska szarlotka babci Jasi 169

łyżka mąki ziemniaczanej ½  łyżeczki mielonego cynamonu Dr.Oetker Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę wsypać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz śmietaną i żółtkami, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, zagnieść szybko jednolite kruche ciasto. ¾ ciasta wylepić dno wyłożonej pergaminem blaszki, ponakłuwać widelcem i włożyć do lodówki.  Resztę ciasta zwinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki(...)wystudzić.  Piekarnik   nagrzać do temp 180* c na grzaniu góra dół. Zimną masę rozłożyć na kruchym cieście posypanym cynamonem, resztę zmrożonego ciasta zetrzeć na wierzch na tarce jarzynowej o grubych oczkach, piec w nagrzanym piekarniku przez 45-50 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Brownie z buraczkami... 155

bez powodu: delikatne, mięciutkie, rozpływa się w ustach. Do następnego dnia ostały się jakieś marne trzy kawałki - dziecki zaatakowały kuchnię już w porze śniadania, pytajac, czy moga pozostałości dojeść. A czemu nie? Ciasto z rana raz się zdarza na jakiś czas. To Khodor od razu chwycił największy kawałek... I jeszcze dobra rada: dobrze jest upiec ciasto tak, by wyjać(...)językami czeka przed kuchenka... :)  Przepis z bloga  Raspberries and Cream . Składniki: (blaszka kwadratowa 20cm; gotowe ciasto daje się spokojnie pokroić na 16 porcji) 150g masła lub margaryny do pieczenia 200g ciemnej czekolady (50 %), posiekanej, lub groszków czekoladowych do pieczenia 2 duże jajka, plus 1 duże żółtko 200g jasno-brazowego, miałkiego cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Lejdi of the house
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 120

pierniczki bez cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się(...)sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 3h, aż ciasto stanie się twarde. Zimne ciasto rozwałkuj jak najcieniej (ok. 1 mm) na podsypanym mąką kasztanową blacie. Wytnij pierniczki za pomocą foremki, a następnie przełóż je na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz około 5-7 minut

Food Square
Krem z pieczonego buraka z ziemniaczanym uszkiem 130

pieprzu. Do buraków dodajemy po ½ ząbku czosnku. Zawijamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190⁰C przez godzinę. Studzimy. Cebulę kroimy i smażymy w garnku na 2 łyżkach oleju. Buraki kroimy na mniejsze cząstki, czosnek obieramy z łupinki. Wszystko przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy ok 5 minut i miksujemy(...)gładki krem. Jeśli chcemy- doprawiamy ponownie do smaku. Podajemy na miseczce z kleksem śmietany lub jogurtu. Pierożki (ciasto): Do przesianej mąki dodajemy sól oraz olej, następnie stopniowo dolewamy wodę cały czas siekając. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na ok 30 minut, na wysypanej mąką desce pod szklanym przykryciem. Następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy krążki wielkości szerszej szklanki. Pierożki

Kuchnia w czekoladzie
Kruchy torcik z truskawkami 156

powstania jednolitego ciasta. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wylepić spód i boki formy o średnicy 22 cm, po czym włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Drugą część zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Spód kruchego ciasta ponakłuwać widelcem i włożyć do piekarnika na 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć(...)puszystą piankę. Delikatnie połączyć ubite białka z masą budyniową. Na koniec dodać truskawki, wymieszać i przelać równomiernie na podpieczony kruchy spód. Pozostałe ciasto kruche zetrzeć na tarce o grubych oczkach i włożyć ciasto do piekarnika. Piec około 45 minut, aż ciasto się ładnie przyrumieni. Ciasto studzić w temperaturze pokojowej. Aby zachowało swoją kruchość, to przechowywać je w miejscu chłodnym

Passions hobbies life
Tort malinowy z paloną białą czekoladą 346

partiami mieszając szpatułką lub na najwolniejszych obrotach miksera. Ciasto przelewamy do przygotowanej formy i wstawiamy na ok. 35 minut do piekarnika. Po upieczeniu od razu wyjmujemy biszkopt z piekarnika i razem z formą upuszczamy na podłogę z ok. 50-60 cm wysokości. Biszkopt wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 10 minut, aby przestygnął przy lekko uchylonych drzwiczkach. Wyjmujmy, studzimy(...)białego kremu także chowamy – będzie bazą do kremu z palonej czekolady. Palona (karmelizowana) biała czekolada: Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (bez termoobiegu, grzanie góra-dół). Czekoladę łamiemy na kawałki (kostki) i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy, aż do uzyskania karmelowej, jasno-brązowej barwy (trwa to ok. 15-20 minut – warto

Poezja smaku
Oponki Drożdżowe bez Sera - Przepis na Oponki 457

ciasto wykładam na blat podsypany mąką i delikatnie wyrabiam przez około 5 minut, aż ciasto stanie się gładkie. Ciasto wyrabiam delikatnie, nie naciskam zbyt mocno ponieważ jest dość luźne i jeżeli będziemy je mocno naciskać to będzie się bardziej kleiło do dłoni i blatu. Podczas wyrabiania możemy ciasto podsypywać niewielką ilością mąki. Ciasto możemy również przygotować robotem. Wyrobione ciasto przekładam(...)podwoiło swoją objętość, moje ciasto wyrastało około 40 minut. Jeżeli w kuchni jest chłodno to miskę możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Wałkowanie i wykrawanie oponek: Wyrośnięte ciasto wykładam na blat podsypany mąką i je rozwałkowuję na grubość około 1 centymetra. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam krążki dużą foremką

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasteczka marcepanowe 92

  Przepis oryginalnie pochodzi z książki Doroty Swiątkowskiej „Moje wypieki i desery” Wydawnictwo Egmont, Polska Warszawa 2013. Nie dawno po raz kolejny odwiedziliśmy Lubekę

Szybko Tanio Smacznie
Szybka tarte Tatin. 103

bardzo dobre ciasto powstało w skutek nagłej potrzeby. Goście wpadli bez zapowiedzi, a w domu pustka. Przygotowania zajęły mi równo 8 minut, później już tylko 25 minut w piekarniku i nim się goście rozsiedli na kanapie, deser był gotowy. Wypiek był tak dobry, że zniknął w całości podczas jednego popołudnia (zdjęcia zaraz po wyjęciu z piekarnika). Oczywiście były prośby(...)dusimy jabłka około 3 minut często mieszając i pilnując, żeby karmel się nie przypalił.      Gdy jabłka się duszą robimy ciasto. Do miski przekładamy wszystkie suche składniki i dokładnie mieszamy. I już ;)      Z patelni zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar soku na nieco większym ogniu. Po około 2 minutach wyłączamy grzanie, dodajemy cynamon, mieszamy

Rozpustne gotowanie