ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:865/1234)

Keto rolada dyniowa (Paleo, LowCarb) 127

niej już od kilku miesięcy. Nareszcie udało mi się ją zrobić, choć nie bez przeszkód po drodze... Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword biszkopt , ciasta z kremem , ciasto dyniowe , Halloween , jajka , rolada , trifle Porcje 12 porcji Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 20 minut Czas oczekiwania 1,5 godziny Składniki Biszkopt dyniowy 35 g mąki kokosowej 70 g puree(...)Delikatnie wymieszać masę z ubitymi białkami. Suche składniki wymieszać w osobnej miseczce i po trochu dodawać do masy jajeczno - dyniowej delikatnie mieszając. Wyłożyć na płaską blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując prostokąt o grubości ok. 1 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok 15 - 20 minut (aż do zrumienienia). Jeszcze nagrzany biszkopt

Modern Cave Girl
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 179

tworzy genialne połączenie! Niesamowitego uroku dodają mu male morele ozdobą przypominające pszczółki w ulu – taki mały szczegół, a sprawia, ze proste ciasto staje się tym wyjątkowym! Spróbujcie! Ps. Ciasto jest przepyszne i jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta, ale i na każdą okazje! UWAGA PRZYPOMINAM! TRWA AKCJA PAJACYK! Nie wiem czy wiecie, ale KUPUJĄC KASIĘ DOŁĄCZACIE DO SZLACHETNEJ(...)mleczna *płatki migdałów SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT : Białka ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier, wlewamy po 1 żółtku, ucieramy. Dodajemy przesianą mąkę, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem ok. 25 minut w 180C. Po upieczeniu w razie potrzeby delikatnie ścinamy, nasączamy ciepłą wodą z sokiem cytrynowym. KREM BUDYNIOWY: Z całości mleka odlewamy pół szklanki, resztę gotujemy

Ostra na Słodko
Krakers z budyniem 157

piec cokolwiek. Dlatego chwała temu, kto wynalazł ciasta bez pieczenia. Może niektóre są troszkę bardziej pracochłonne niż ich pieczeni koledzy, ale… są sytuacje, w których naprawdę warto je zrobić. Od kilku dni chodziło za mną jakieś ciasto z kremem. Stanęło na tym, że zamiast kremu, głównym elementem ciasta będzie budyń, który bardzo fajnie komponuje się z kajmakiem(...)proszku i masło. Całość gotujemy na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas, do czasu, aż masa zrobi się brązowa i zacznie gęstnieć. U mnie trwało to około 30 minut. Gotową masę odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy masę budyniową. W garnku zagotowujemy mleko z cukrem i cukrem waniliowym oraz masłem. Do osobnego naczynia wbijamy jajka, pół szklanki mleka lub wody oraz

Jacob Tastes
Ciasto balowe 2339

pół szklanki mąki ziemniaczanej – ok. 100g 3/4 szklanki cukru – ok. 160g 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 gotowe budynie waniliowe w proszku (bez cukru, każdy po 40g) 500ml mleka 200g masła 6 czubatych łyżek cukru – ok. 110g 1 opakowanie cukru wanilinowego – 16g Poncz: ok. 1 szklanka soku 100% pomarańczowego Dodatkowo: 1 puszka masy(...)oraz proszek do pieczenia, a następnie mieszać je delikatnie (drewnianą łyżką lub mikserem na niskich obrotach), tylko do czasu połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 25cm x 36cm wyłożyć na dnie papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, a następnie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 18-23 minuty (do zarumienienia i suchego

Kulinarne Przeboje
PROSTE CIASTKA BEZGLUTENOWE 221

   Łatwe i bardzo szybkie ciasteczka bezglutenowe. Tak proste, że przygotowywała je moja ośmioletnia Córcia. Sama odmierzała składniki, zagniatała ciasto, rozwałkowywała, wykrawała, dekorowała i na

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowy chleb z ziarnami sorgo 179

Sorgo to niezbyt popularne w Polsce zboże, które z wyglądu ma nieduże ziarna przypominające kaszę gryczaną. Sorgo jest bogate w białko, minerały

To co kocham
Piernik - błyskawiczny do przygotowania i najlepszy w smaku 2948

miodowy w smaku.   Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). Zachęcam do pieczenia 😋 Składniki na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm: piernik 1/2 kostki masła (100 g) 1 szklanka zwykłego cukru (200 g) 3 płaskie łyżki gorzkiego(...)wsypać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Do sypkich składników wlać masę z rondelka (nie trzeba czekać, aż całkowicie ostygnie). Za pomocą miksera, całość ze sobą wymieszać (na niskich obrotach i tylko do połączenia się składników!).  Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto (będzie bardzo płynne!). Piec około 40-45 minut w 180 ºC (do suchego patyczka

Ugotować
BABECZKI SEROWE ZE ŚLIWKAMI DLA DIABETYKÓW 274

ścieram masło na tarce do mąki, żeby łatwiej te składniki połączyć), dodać miód, jajko, dodać szczyptę soli, szybko zagnieść i tak otrzymane ciasto zawinąć w folię i włożyć na 15-20 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wykroić okrągłe placki i wyłożyć na dno silikonowych foremek do babeczek. Można skorzystać też z papierowych foremek, ale silikonowe są dużo wygodniejsze(...)cukrem) aż do całkowitego rozmieszania i napowietrzenia masy, dodać twarożek, cały czas ucierając. Następnie dołożyć proszek budyniowy oraz śmietanę. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto, na wierzchu ułożyć śliwki skórkami do dołu. Piec 30-35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180ºC. Wyciągnąć z piekarnika i ostudzić. Wyjąć z foremek. Pałaszować. 1 babeczka to ok. 170kcal , węglowodany: 17g, białko

Dietolog
Kasztanowo-orzechowe płatki śniadaniowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 129

Ostatnie płatki gwiazdki cieszyły się u Was sporą popularnością, dzisiejsze może nie mają tak uroczego kształtu ale w smaku naszym zdaniem są jeszcze lepsze (bo orzechy

Candy Pandas
Truskawkowa kula -ciasto 161

taką z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blaszkę i wyrównać. Piec w 180 stopniach C około 15 minut. Ciasto nie może być zbyt spieczone , bo będzie się kruszyć. Gorący biszkopt obracamy wraz z papierem do góry i zdejmujemy papier. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Dno i boki. Krem truskawkowy(...)ciasto na równi z brzegiem miski. Na kremie ułożyć lekko wciskając biszkopty. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Po tym czasie do miski z ciastem przyłożyć talerz i odwrócić miskę wykładając ciasto na talerz. Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. Ubitą śmietaną posmarować całość ciasta, wygładzając na gładko

O kuchni z uczuciem
KRAKOWSKIE OBWARZANKI 158

ostudzone masło, sól i zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto ok 3-4 min. Powinno być elastyczne. Formujemy z ciasta kulę i przekładamy do miski wysmarowanej tłuszczem. Przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1 h) Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na blat podsypany mąką i chwilę zarabiamy aby pozbyć się nadmiaru powietrza.  Dzielimy ciasto na równe części, z każdej z nich formujemy(...)Obgotowane obwarzanki wyjmujemy łyżką cedzakową na wyłożoną papierem blachę. Smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka. Mona dodatkowo posypać sezamem lub makiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st.C ok. 15 min do zarumienienia :) Pieczemy ok 12-15 minut, do zarumienienia się

Marcepanowa kuchnia
Sernik wiedeński z rodzynkami 495

cóż, nie jest to ciasto dietetyczne, ale za to nad wyraz smaczne. Puszysty sernik wiedeński jest po prostu ciastem idealnym na każdą okazję. Składniki - proporcje na formę prostokątną o wymiarach 28x19x7 cm lub okrągłą o średnicy 26 cm Jako miarki używałam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 kg tłustego, 2-3 krotnie zmielonego(...)szczyptą soli na sztywną pianę,  połączyć z masą serową i bardzo delikatnie wymieszać. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenie formy. Piec bez termoobiegu w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawić lekko uchylonym piekarniku na około 15 minut, a kiedy już całkowicie wystygnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Uwaga

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Drożdżówki waniliowe z rabarbarem i powidłami śliwkowymi  84

naprawdę proste, a macie gwarancję, że dzieci jedzą przekąski bez zbędnych ulepszaczy i konserwantów. Zachęcam gorąco do przetestowania poniższego przepisu. Przepis pochodzi z książki, której recenzję kilka dni temu umieściliśmy na naszej stronie. Możecie ją znaleźć tutaj: „RETRO WARZYWA” – RECENZJA . 170 min 10 sztuk SKŁADNIKI: ciasto 250 ml mleka 500 g mąki pszennej tortowej 50 g świeżych drożdży(...)kilka minut. Masło roztopić, schłodzić do temperatury pokojowej i dodać do ciasta. Wyrabiać około 5 minutciasto przestanie się kleić. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę, do ciepłego miejsca pod ściereczką. Rabarbar umyć, usunąć łydko i drobno pokroić. Rozgrzać masło, smażyć przez około 10 minut. Dodać cukier oraz powidła śliwkowe i smażyć jeszcze około 10 – 15 minut. Ciasto podzielić

Ania i Marcin gotują
PAVLOVA Z FIGAMI, MASCARPONE I SOSEM KARMELOWYM 209

Klasyczna Pavlova w królewskim stylu: chrupiąca z zewnątrz beza, mięciutka w środku, połączona ze śmietankowym kremem z mascarpone i kremówki, a całość zwieńczona koroną z ćwiartek

Słodko-Słony Świat Ilony
Cygańskie ścieżki 213

polewę czekoladową. Tym razem tego nie zrobiłam, efekt wizualny bez polewy jest o niebo lepszy, z polewą efekt smakowy gwarantowany :) Składniki: ciasto: 9 białek 4 żółtka 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 łyżka kakao 3 łyżki maku 1 opakowanie(...)połączenia się składników. Blaszkę (u mnie 30x25) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylewać po 2 łyżki z każdego rodzaju ciast na środek blachy, tworząc rozlewające się kręgi. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 40-45 minut. Zimny placek przekroić na 2 blaty. 4 galaretki rozpuścić, każdą w szklance gorącej wody i przelać do naczyń

na moim stole...