ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:873/1234)

Torcik śmietankowy z truskawkami 133

śmietany może być tak samo stabilny jak ten ze śmietanki kremówki czy z mascarpone. Należy tylko postępować zgodnie z przepisem. Taki krem sprawia, że blaty biszkoptowe są bardzo wilgotne bez konieczności ich nasączania. No i jest banalnie prosty w wykonaniu - to tylko wymieszanie śmietany z cukrem i wanilią, nie może się zatem tutaj coś nie udać, wyjdzie każdemu :). Zachęcam(...)obrotach miksera do dokładnego połączenia. Dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec przez około 25 - 30 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt przestudzić przez kilka minut w formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę, odstawić

Opowieści z piekarnika
Tarta z musem truskawkowym na spodzie Oreo 156

Gorąco polecam wypróbować ten przepis na tartę na spodzie z ciasteczek Oreo, a jeśli lubicie ciasta bez pieczenia to zajrzyjcie również tutaj po ten przepis: Truskawkowiec bez pieczenia . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z musem truskawkowym na spodzie Oreo – Składniki: Składniki na spód z ciasteczek Oreo ok. 350 g ciasteczek Oreo (u mnie 2 opakowania(...)wyrobić rękoma jednolitą masę. Tak przygotowanym ciastem wylepić dno i boki blaszki do tarty o średnicy 26 cm (można też użyć oczywiście innego dowolnego naczynia – nie musi być to forma na tartę, lecz może być zwykła blaszka prostokątna. Wstawić blaszkę z ciasteczkowym spodem do lodówki i schładzać przez minimum 30 minut (a najlepiej godzinę). Mus truskawkowy ze śmietanką: żelatynę

Kulinarne Przeboje
Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami 1433

Wiśniami Składniki: Biszkopt: 8 jaj – osobno żółtka i białka 240g cukru 100g masła – roztopionego, ostudzonego 150g mąki pszennej (użyłam tortowej) 50g mąki ziemniaczanej 50g dobrego kakao bez cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: około 130ml wiśniówki 50ml wody (jeśli lubimy torty z alkoholem można dać samą wiśniówkę, czyli około 180ml wiśniówki) Nadzienie: 1 słoik wiśni(...)kakao, po każdym dodaniu wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 4. Tortownicę o średnicy 26cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Ciasto przełożyć do blaszki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Nadzienie: 5. Wiśnie osączyć zachowując kompot. Do rondelka wlać 250ml kompotu, dodać laskę cynamonu

Mała Cukierenka
Keks bananowy 188

roku. Ktoś mógłby powiedzieć, że to mało, jednak osoby, które co tydzień pieką inne ciasto, będą mnie rozumiały i wiedziały o co chodzi;) Keks przygotowuje się prosto i szybko, co w połączeniu z fantastycznym smakiem, jaki otrzymujemy na końcu, sprawia, że śmiało można by to ciasto nazwać idealnym:) Jest pyszne, słodziutkie, wilgotne, z kawałkami bananów, orzechów i czekolady. No czegóż(...)puszystej masy. W osobnej misce mieszamy ze sobą mąkę, sodę oczyszczoną oraz proszek do pieczenia. Stopniowo łączymy je ze składnikami mokrymi. Czekoladę kroimy w kostkę, banany kroimy na plasterki. Dodajemy do ciasta razem z posiekanymi orzechami, mieszamy. Wylewamy do keksówki. Pieczemy około 50-60 minut (lub do tzw „suchego patyczka”) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Makowiec królewski 732

roku dzięki firmie Helio obyło się bez tego męczącego procesu. Ich masa makowa zawiera wszystko to co powinna i jest pyszna. Do tego przepisu będzie wprost idealna! Makowiec królewski Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia (nie jest konieczny, ale dzięki niemu będziemy pewni, że biszkopt(...)ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy mikserem na najniższych obrotach nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka, około 20 minut, ale wszystko zależy od mocy piekarnika

PatiGotuje
Ciasto z cieciorki z bakaliami 140

Pyszne, wilgotne ciasto z ciecierzycy bez dodatku cukru i tłuszczu. Można przygotować je w wersji bezglutenowej dodając np. mąkę gryczaną. Można zrezygnować z bakalii i podać z ubitą śmietanką 30% lub kokosową. Smaczne w każdej wersji :) Składniki na małą prostokątną/kwadratową blaszkę: 280 g suchej ciecierzycy 5 pełnych łyżek gorzkiego kakao 8 pełnych łyżek ksylitolu 4 łyżki dowolnej(...)oprószyć mąką wtedy nie powinny opaść na dno. Wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz w rozgrzanym do 180 st piekarniku przez ok 50 min ( po upływie 30 min zmniejsz temperaturę na 160 stopni). Po upieczeniu zostaw na kilka minut w piekarniku. Najlepiej studzić na kratce. Smacznego

Ze smakiem i z pasją
Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami 212

pieczenia skórka z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 200 g migdałów (całych) Cantuccini - włoskie ciasteczka z migdałami - jak zrobić? Pomarańczę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, wyszorować, osuszyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Jajka utrzeć z cukrem na gładką i lśniącą masę, dodać skórkę i sok z pomarańczy. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia(...)masy. Ciasto na cantuccini wyrabiać, aż stanie się elastyczne, a migdały "wcisną się" i nie będą z niego wypadać.  Tak przygotowane ciasto podzielić na 3 części. Na oprószonym mąką blacie ciasto uformować w wałeczki (jak na pierogi leniwe), przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z wyposażenia piekarnika. Piekarnik rozgrzać do 180'C i piec przygotowane ruloniki

Moje Qulinaria
Kofta kebab z chlebkiem pita 186

suchych drożdży Mąkę przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami . Dodać wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto, następnie uformować kulę i  umieścić ją w naczyniu. Przykryć folią spożywczą i zostawić w cieple  na około 1-1,5 godziny, by podwoiło swoją objętość. Po wyrośnięciu w ciasto należy uderzyć pięścią. Podzielić na 10 równych części i zrobić z nich kule. Każdą(...)bardziej chrupiący chleb). Odłożyć na oprószoną mąką stolnicę, by podwoiły swoją objętość i przykryć ściereczką na około 30 minut. Gdy robicie ciasto, zacznijcie rozgrzewać piekarnik wraz z blachą w środku do temperatury 220ºC. Wyrośnięte pity należy położyć na rozgrzaną blachę i piec do zrumienienia. U mnie ok. 10-12 minut. Przez pierwsze minuty chlebki powinny bardzo wyrosnąć. Po upieczeniu

Cooking Monster
Muffinki cytrusowe 184

suche i mieszamy szpatułką. Jeśli ciasto jest bardzo gęste i trudno się miesza można dodać odrobinę mleka. Do foremki na muffinki wkładamy papilotki i do każdej wkładamy łyżkę ciasta (mniej więcej do 1/3 wysokości). Na środku ciasta kładziemy po łyżeczce dżemu oraz 2-3 kawałki kandyzowanej skórki grejpfruta. Na całość kładziemy niecałą łyżkę ciasta w taki sposób, żeby przykryło dżem(...)żeby papilotka była wypełniona maksymalnie do 3/4 wysokości. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 175 stopni C (grzałka góra-dół), wkładamy foremkę z muffinkami i pieczemy około 20-25 minut – do tzw. suchego patyczka. Po lekkim przestudzeniu muffinki przekładamy na kratkę i po całkowitym wystygnięciu oprószamy cukrem pudrem

Trzeci talerz
Brownie bez wyrzutów sumienia (wegańskie, bezglutenowe) 119

poszłam o krok dalej (a nawet dwa) i postanowiłam "stworzyć" ciacho bez glutenu, jajek i innych produktów odzwierzęcych. I tak powstało brownie bez wyrzutów sumienia. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo ciasto wyszło naprawdę pyszne. Nie jest tak zbite, jak klasyczne brownie, ale jest wilgotne w środku, mocno czekoladowe i wyjątkowo łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki (na małą(...)mąki migdałowej 3 łyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony w plastry) Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić

Domowa Cookierenka Agi
Na przekąskę - tarteletki z papryką 203

cóż, dziś mamy dzień bez ciasta, za to ze świeżymi owocami. Rodzina trochę kręci nosem, ale cóż począć.  Dla Was natomiast mam przepis na kolorowe przekąski.  Ostatnio nieczęsto używam ciasta francuskiego, ale nie przekreśliłam go tak do końca.  W swojej kuchni jednak mocno ograniczyłam mączne produkty, stąd też i tradycyjne ciasta piekę rzadziej. Nie dajmy się(...)Smarujemy nimi środek tart z ciasta francuskiego, pozostawiając od brzegu margines około 1 cm. Papryki i cebulę kroimy w cienkie paseczki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz oliwą. Dokładnie mieszamy, a następnie układamy na tartach. Nie żałujcie papryki gdyż w trakcie pieczenia ona mocno się skurczy. Gotowe tarty posypujemy świeżym tymiankiem. Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym

Przysmaki Karolki
Chleb orkiszowy na drożdżach z ziemniakami 159

Chleby piekę dlatego, że lubię ich smak i zapach i to, że są takie ciepłe.. ach! Lecz przede wszystkim dlatego, że mogę je przygotować bez użycia soli i sztucznych dodatków, przecież dziecko me je chlebek, aż się uszy trzęsą. Ja, muszę o młody organizm dbać :) Do przygotowania tego chleba użyłam w części mąki orkiszowej(...)soli Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, łączymy z jogurtem będącym w temperaturze pokojowej i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie do drożdży dodajemy resztę składników, plus sól (jeśli potrzebujecie) ale dopiero na końcu, aby nie miała styczności z drożdżami. Wyrabiamy ciasto, będzie się kleiło, dlatego radziłabym użyć do tego robota, ponieważ takie to ciasto musi być. Dzięki temu uzyskamy

MamaOskarka
Wielkanocna babka drożdżowa 179

bez pośpiechu - będzie elastyczne. Rozczyn z drożdży musi być wyrośnięty. Najlepszy tłuszcz do ciast drożdżowych to dobre jakościowo masło. Nie zastępujemy cukru innymi substancjami. Cierpliwie czekamy, aż ciasto wyrośnie (dwukrotnie!). Wkładamy ciasto tylko do nagrzanego pojemnika. Wyrastanie rozczynu, a później ciasta można przyspieszyć wkładając je do piekarnika nagrzanego do 40*C i pozostawiając uchylone drzwiczki (inaczej ciasto się upiecze(...)rozczyn z drożdży. Ciasto wyrabiamy mikserem (spiralne końcówki), aż utworzy gładką, elastyczną kulkę (naciśnięte palcem odkształci się). Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie można dosypać 1 łyżkę mąki i ponownie wyrobić. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość (1 - 1,5 godziny). Formę, w której będziemy piec smarujemy masłem i oprószamy mąką, nadmiar strzepujemy. Ciasto przekładamy do formy

Chocolate Muffin Blog
Kukurydziane ciasteczka cytrynowe 137

zwolenniczką wykładów, ale na te pójdę. Jestem ciekawa tego co mnie tam czeka, ale w związku z tym, że zajęcia rozpoczynają się tak wcześnie, nie ruszę się z domu bez drugiego śniadania. Do lunch box'a wrzucę pewnie szybką warzywną sałatkę z grzankami (ostatnio to mój konik :), ale i na ciasteczka znajdzie się również miejsce. Te - kukurydziane, zawładnęły ostatnio(...)zagniatamy w kulkę - ciasto owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Po tym czasie ciasto dzielimy na 3 części i każdą kolejno rozwałkowujemy na około 3-4 mm i wykrawamy kształty. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około 7-9 minut, do zarumienienia. Studzimy

Słodkie Przyjemności
Pianka jogurtowa 200

Kolejny zawieruszony przepis..ciasto..mhm..a raczej deser bez pieczenia...pyszny...łatwy do zrobienia...chociaż ja miałam z nim pewien problem..no może nie tyle problem..tylko za mało wolnego czasu ..i wyszło calkiem inaczej niż zaplanowałam.. 2 wafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu(...)tortowy wyłożyć np.do tortownicy [ miałam okrągłe wafle idealnie pasujące do wielkości tortownicy].Na wafel wylać jogurt wymieszany z galaretką i odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą piankę wylać tężejącą galaretkę [ bez jogurtu] i też odstawić do zastygnięcia.Na zastygniętą galaretkę wylać drugi jogurt z galaretką i znów  odstawić do zastygnięcia.Przykryć drugim waflem, polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić

Moje domowe kucharzenie