Parę dni mnie tu nie było..przegapiłam licznik wyświetleń, który na chwilę obecną wskazuje już 3005203..dziękuję bardzo i zapraszam ponownie..Wczoraj było Światowy dzień jabłka
Moje domowe kucharzenieZawsze w maju niezmiennie poluje na rabarbar! Ciacho z rabarbarem musi być. Robiłam już wiele różnych - począwszy od tart , przez drożdżowe , aż po ucierane . Wszystkie wychodzą
Mania WypiekaniaSKŁADNIKI 1 1/2 szklanki maku 3/4 szklanki cukru 10 jaj 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyzeczka wanilii 1 szklanka białek + 1 łyżka cukru
harrisauwagi na fakt, że wypiek miał być zdrowy, bezzbożowy i niskowęglowodanowy. Czyli zgodny z wymogami diety ketogenicznej . Podstawę ciasta stanowi więc piernik na bazie mąki kokosowej , następnie daje się konfiturę lub powidła śliwkowe (u nas konfitura z czarnej porzeczki bez cukru). Potem przyszła kolej na piankę z mleka i śmietanki kokosowej (czyli coś na wzór tej z przepisu(...)Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska Keyword biszkopt , ciasta z kremem , czekolada , jajka , pianki , piernik , powidła , ptasie mleczko , Walentynki Porcje 16 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 25 minut Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Ciasto piernikowe 4 jajka 0,25 szklanki gęstego mleka kokosowego 2 łyżki masła klarowanego rozpuszczonego 4 łyżki erytrytolu 0,5 szklanki mąki kokosowej (niecałe
Modern Cave GirlProsta i przepyszna Szarlotka: Szukasz ciasta na spotkanie w szerszym gronie? Szarlotka z tego przepisu to najlepsze co może cię
kuron.com.plKakaowe nadziewane orzeszki – świąteczne ciasteczka Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam takie orzeszki i nie wyobrażam sobie bez nich Świąt. Ostatnio
Słodkie okruszkiTen sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj , zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych biszkoptów i na wierzch dałam
Moje domowe kucharzeniePołączenie szpinaku z owocami wydaje się nietypowe, ale tak naprawdę zielone liście w tym wydaniu są niewyczuwalne, a ich piękny kolor świetnie komponuje się z czerwonymi
Powiedz dietom niePołączenie szpinaku z owocami wydaje się nietypowe, ale tak naprawdę zielone liście w tym wydaniu są niewyczuwalne, a ich piękny kolor świetnie komponuje się z czerwonymi
Powiedz dietom nieTarta serowa ze szparagami Jest wiosna, są szparagi. To moje motto na wiosnę. Dzisiaj szparagi trafiły do tarty i jest naprawdę pysznie. Bardzo kruchy spód (jeżeli
Pełny talerzPlacuszki z ricotty z syropem z pomarańczy i granatem Świeże, serowe placuszki z dodatkiem syropu z pomarańczy i chrupkiego elementu - granatu. Są wyśmienite! Delikatne, lekkie i
Calzonella.comPrzepiękna i smakowita ozdoba świątecznego stołu. Wymaga trochę czasu ale dla takiego efektu naprawdę warto. Bezę i konfiturę z żurawiny można przygotować wcześniej, a wieniec przełożyć
Smakołyki Asiwszystkim smaczny. Kto się skusi na domowy sernik bez spodu ? Jeśli macie ochotę na taki deser, zachęcamy do zapoznania się z poniższym przepisem. Na prawdę warto! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszamy także do zapoznania się z naszym przepisem na tradycyjny sernik, który znajdziecie tutaj: Tradycyjny Sernik PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK BEZ SPODU W WERSJI FIT Masa serowa(...)mąkę i skrobie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ubić białka na sztywno i wymieszać delikatnie szpatułką do masy serowej. Masę serową wyłożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60 minut w temperaturze 170°C (grzałka góra- dół). Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Sernik udekorować cukrem pudrem. (adsbygoogle
Przepiski.plcałą pewnością jedno z lepszych ciast, jakie ostatnio jadłam:) Najpopularniejszą wersją banooffee jest ta bez pieczenia, na herbatnikach. Wydaje mi się jednak, że deser ten przygotowany na biszkopcie dużo lepiej zda egzamin na większych uroczystościach czy świętach. Ciasto jest podzielne i bardzo smaczne, choć zdecydowanie najlepsze w tym samym dniu i na następny dzień od upieczenia. Potem krakersy(...)Dodajemy wodę oraz olej. Obroty miksera zmniejszamy i stopniowo wsypujemy przesiane obie mąki. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przygotowane ciasto przelewamy do formy (21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut. Upieczony i ostudzony biszkopt nasączamy naparem z osłodzonej herbaty. Banany kroimy na plasterki i rozkładamy na zimnym biszkopcie. Skrapiamy
Smaki Na Talerzu