ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:863/1234)

Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 529

pieczenia i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy(...)tężejącej galaretki wylać na ser i wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki ułożyć na warstwie galaretki. Przylać resztą tężejącej galaretki. Wstawić do lodówki, aby całość stężała.  Ciasto podawać z małymi bezami. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Domowa pizza najpyszniejsza 206

miejsce do wyrośnięcia Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn drożdży, zółtko i oliwę. Wyrabiać ciasto przez około 15 minut. Przykryć ściereczką i odstawić  ponownie do wyrośnięcia. Pomidory z puszki zagotować w rondelku razem z koncentratem oliwą, solą, pieprzem, oraz cukrem. Gotować przez około 10 minut. Na końcu dodać czosnek.  Obrane pieczarki i cebulę pokroić w plasterki i udusić(...)żeby ciasto nie nasiąkło zbyt mocno. Wyrośnięte ciasto rozpłaszczyć mokrą dłonia na posmarowanej oliwą blaszce.  Ciasto  posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć podduszone pieczarki z cebulką , porozkładać kawałeczki  szynki, plastry pomidora  i listki bazylii. Po wierzchu posypać startym zółtym serem. Piekarnik  nagrzać do  temperatury 160℃ i wstawić pizzę.  Piec przez około 20-25 minut

Gosia gotuje
Ciasto 3 Bit 373

niejednego z Was. Mi znana jest wersja bez pieczenia jak i na ciemnym, pieczonym biszkopcie, z herbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest(...)Ubijamy krótko, na niskich obrotach miksera, do połączenia się składników. Formę prostokątna o wymiarach 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, wygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut lub to tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 240 g cukru kryształu 1 łyżka cukru waniliowego 500 ml mleka

Made By Mom And Son
CIASTKA JAGLANE Z ORZECHAMI 200

Kolejna wersja uwielbianych przez nas ciasteczek. Idealne na zdrowe drugie śniadanie lub na podwieczorek. Ciastka są bezglutenowe, bez dodatku jajek, mogą być również bezmleczne gdy użyjemy margarynę bezmleczną i jogurt sojowy, moje były na masełku z ukwaszonej śmietany i jogurcie naturalnym, pychotka... :-) Ciasteczka zaraz po upieczeniu są bardzo kruche, należy uważać by się nie rozpadły, po 2 dniach(...)mniejsze kawałki, dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem orzechów) i zagnieść energicznie kruche ciasto, ja wykorzystuję do tego hak miksera. Następnie dodać rozdrobnione orzechy i połączyć z ciastem. Z ciasta odrywać małe kawałki, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i rozdusić delikatnie dłońmi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (moje nie rosły, więc myślę iż dodatek sody jest zbędny, można

Smaczne Zdrowe
"SERNIK - PIERNIK" BEZGLUTENOWY /Sernik piernikowy z musem czekoladowo-orzechowym i z chałwowo-czekoladową polewą. 165

pierników, starsza kucharka wyczarowała "Sernik - Piernik". Połączenie niesamowite! Smak... cudowny! Coś jak piernikowa pianka z nutą czekoladowego musu, oblana nietypową - chałwowo-czekoladową polewą. A to wszystko... bezglutenowe. Przedświąteczna premiera ciasta nagrodzona została brawami. Gwiazda wystąpi u nas kolejny raz w te magiczne dni. Możemy świętować.SKŁADNIKI:SERNIK I MUS CZEKOLADOWY:- pół kostki masła- 350 g serka 3xmielonego- 200 g serka(...)sera z piernikami. Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy kaszką kukurydzianą, wlewamy masę piernikową, następnie masę nutellową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st na 50 minut bez wiatrakaGdy nasz serniko piernik się piecze, przygotowujemy polewę. w garnku podgrzewamy mleko, dorzucamy masło, hałwę i połamaną w kostkę czekoladę, wszystko podgrzewamy do uzyskania jednolitej masy, dodajemy serek mascarpone 50g, dokładnie mieszamy

Wypisz Wymaluj
KRUCHE CIASTECZKA W 3 WERSJACH 177

składników(można od razu wyrobić rękoma).  Ciasto podzielić na 3 w miarę równe części: 1) Pierwszą część rozwałkować na cienki placek i pokruszone jajka Kinder niespodzianki lekko wwałkować w ciasto. Następnie ciasto zrolować, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do schłodzenia do lodówki na ok.20 minut.  2) Drugą część ciasta posypać zcukrzonym karmelem trzcinowym, lekko wwałkować. Następnie zwinąć(...)lodówki do schłodzenia ciasta.  3) Ostatnią część ciasta podzielić na dwie osobne. Do jednej dodać łyżeczkę kakao i wymieszać. W drugą wwałkować rozkruszony karmel. Następnie warstwę z kakaem ułożyć na warstwie z karmelem. Razem zwinąć w rulon, owinąć folią i spożywczą i wsadzić do lodówki w celu schłodzenia ciasta.   Po wyjęciu już schłodzonego ciasta pokroić je na plasterki

Smaczne Zdrowe
Ciasto pietruszkowe 177

Na ciasto pietruszkowe natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje

Cynamonowe szczęście
Bezglutenowy dutch baby z mąki z quinoy i mąki z migdałów ziemnych, zapiekany z jeżynami i kwiatami cukinii 126

Ostatnio była sałatka z migdałami ziemnymi, a dziś pieczony naleśnik z dodatkiem zrobionej z nich mąki i oczywiście z mąką z quinoy. Razem z ciastem zapiekłam

Quinoa Raz!
Orzechowe chlebki lniane (bez: mąki, glutenu, cukru, laktozy, wegańskie) 104

Dziś przepis na banalnie proste chlebki bez mąki idealne na chrupkie przekąski w ciągu dnia :) Najlepsze jest to, że len mielony i ziarna to taka

Candy Pandas
Chleb piernikowy z orzechami laskowymi 142

Już w XIV wieku za sprawą piekarza Niclosa Czana pojawiły się pierwsze wzmianki o piernikach. Legendy mówią, że powstały przez przypadek. Do mąki i miodu, czyli

My Chcemy Jeść
Sernik bananowy na biszkoptach 121

sernika bananowego... Ja ten sernik przygotowałam naprawdę w 5 minut + pieczenie. Miałam w lodówce ser kupiony na inną okazję, ale już nie zdążyłam sernik upiec, a termin ważności zbliżał się nieubłaganie. Wyjęłam więc z lodówki z myślą, że jak już go zagrzeję, to na bank wieczorem wyląduje w piecu, żeby się nie zmarnował - no i tak było. Przy okazji(...)mogą być dowolne). Ostrożnie, najlepiej łyżką lub łopatką, wyłóż masę serową i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika, nas sernik włóż pustą brytfannę i włącz na 180 stopni, bez termoobiegu. Po 25 minutach zmniejsz temperaturę pieczenia do 150 stopni. Po kolejnych 40 minutach zmniejsz do 130 stopni i piecz jeszcze przez 15-20 minut (wierzch zacznie się ładnie rumienić

Kolorowy Przepisownik
Golonka pieczona w piwie 209

golonka-pieczona-w-piwie Coś co mężczyźni lubią najbardziej. Kawał mięsa i piwko do tego:) W ten weekend mój mąż raczył nas wspaniałą golonką, pieczoną w

moj przepis na
Rolada cappuccino 635

Moja dzisiejsza rolada to kakaowe ciasto biszkoptowe, które wykonałam bez proszku do pieczenia, rozsmarowałam je cienko, dzięki temu w roladzie króluje krem, gdyż blat biszkoptowy jest jedynie oprawą dla masy cappuccino.Krem to  klasyczna masa budyniowa wzbogacona o cappuccino w proszku.Nie lubię zbyt słodkich i przeładowanych dekoracjami ciast, uciekłam się więc do sposobu "dekorując" moją roladę przed upieczeniem(...)blachę, na koniec wyrównać warstwę i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni- piec przez około 15 minut, tuż przed końcem czasu możemy sprawdzić patyczkiem, czy biszkopt jest już upieczony (suchy)- przygotować czystą ściereczkę kuchenną, posypaną lekko cukrem pudrem oraz arkusz papieru do pieczenia wielkości naszego biszkoptu, również oprószony cukrem- wyjąć blachę z płatem biszkoptowym, delikatnie przełożyć

Smakołyki Bereniki
Sernik wiedeński 69

Sernik wiedeński, czyli tradycyjny sernik bez kruchego spodu z dużą ilością rodzynek i skórki kandyzowanej, polany czekoladową polewą. Sernik idealny na Święta Bożego Narodzenia. Czas

KuchniaWeDwoje.pl