ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:639/1234)

Zupa z kurek z pęczakiem 133

wracać do rzeczywistości, także internetowej. Upały skutecznie mi to jednak utrudniają. A już zupełnie nie myślę o ciastach, choć zawsze w sezonie owocowym piekłam często. Domownicy - fani mięsa, ryb i warzyw nie rzucają się na ciasta. Zupa grzybowa jest prawdziwym rarytasem w moim domu. Ulubiona to oczywiście krem borowików, najlepiej tych zbieranych przez całą naszą czwórkę w podkarpackich lasach. Zupa(...)sól i pieprz (najlepiej świeżo mielony) 3 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka przyprawy do zup bez glutaminianu sodułyżeczka ziół do pizzy Mięso umyć, włożyć wraz z listkiem laurowym i zielem do garnka, wypełniając go do 2/3 zimną wodą. Gotować ok. pół 40 minut. Selera i marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kurki przelać wrzątkiem

Czerwień i błękit
Galette z serem i truskawkami 285

bazuje na łatwym w przygotowaniu kruchym kukurydzianym cieście, w którym funkcję spajającą pełni gęsta, kwaśna śmietana. To kruche ciasto doskonale sprawdziło się bez dodatku jajka i gwarantuję Wam, że takie kruche ciasto może się udać. Ciasto z mąki kukurydzianej jest bardzo kruche, ale doskonale utrzymuje serowe nadzienie z truskawkami. Niedługo przygotuję galette z samymi truskawkami! Polecam, zróbcie słodką Galette(...)truskawek porzeczki czerwone cukier puder do podania Przygotowanie: Z mąki kukurydzianej, masła, śmietany i cukru pudru wyrabiamy jednolite ciasto, ja wyrabiałem je mechanicznie hakiem robota.. Ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy farsz miksując twaróg z cukrem, potem dodajemy suchy budyń, jajko, wlewamy olej i mleko, miksujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIK MEGA CZEKOLADOWY LUSTETTE – obłędny! 182

uwielbiam serniki to chyba już wszyscy wiedzą ( łącznie z kilkoma milionami widzów programu MasterChef :D ). Na blogu jest ich mnóstwo – są klasyczne , są z orzechami , karmelem , jabłkami , brzoskwiniami i bezą . Dziś stworzyłam kolejny – taki, jakiego do tej pory nie było! Na czekoladowym spodzie, z idealną, kremową, serową masą i chrupiącymi wafelkami Lusette – połączenie idealne! http://lusette.pl/ A wszystko(...)pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód delikatnie smarujemy cieniutką warstwą rozbełtanego jajka, równomiernie, przez środek rozkładamy wafelki Lusette ( dociskamy do ciasteczkowego spodu ), wstawiamy do lodówki. Ser ucieramy ( na najmniejszych obrotach miksera albo rózgą ) z cukrem, kakao, jajkiem i ziarenkami wanilii, wylewamy na schłodzone ciasteczka , wyrównujemy. Wstawiamy do nagrzanego a 180C piekarnika ( z termoobiegem ) i pieczemy ok. 50 minut. Wyłączamy piekarnik

Ostra na Słodko
Tarta z owocami i mascarpone 147

Składniki na ciasto: 200g mąki 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 100g zimnego masła 2 zółtka Masa: 300 ml kremówki żelatyna 250g mascarpone 3 łyzki cukru

Moje Wyroby
Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką 149

Możecie zrobić to ciasto z różnymi owocami. Ciasto bardzo dobre i długo świeże. Wykonanie ciasta – za pomocą miksera lub robota kuchennego dokładnie wymieszać jajka, olej

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka krówkowe 388

Ciasteczka krówkowe to słodkie krążki przygotowane z dodatkiem masy krówkowej (kajmakowej). Z podanej ilości składników przygotowałam 26 sztuk . Ciasteczka krówkowe Składniki: 320g mąki pszennej 150g masła

Smakołyki Bereniki
Tort bezowy z czekoladą i malinami 139

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w

Oryginalny smak
Pizza ” Śniadaniowa” z sadzonym jajkiem 170

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto formujemy w kulę i równomiernie rozkładamy na dużej blaszce do pieczenia , w dowolny kształt , moi chłopcy preferują klasyczne koło " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Solimy , pieprzymy . Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 250 C , bez termoobiegu i pieczemy w zależności od potrzeby i upodobań około 15-20 minut . Jeśli lubicie jajka z płynnym środkiem , krócej , jeśli dobrze wypieczone dłużej , czas jest orientacyjny , najlepiej mierzyć go okiem " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Żurek na zakwasie 728

barszczem białym. A u Was? głównie króluje żurek, czy barszcz biały? Poniższy przepis na żurek jest na bazie zakwasu żytniego domowej roboty, którego wykonania zajmuje mniej niż 5 minut, ale jeśli nie macie możliwości, by zakwas poleżakował kilka dni, to opcjonalnie możecie użyć gotowego zakwasu ze sklepu. Żurek staropolski warto gotować na wędzonce (np. wędzonym boczku, wędzonych żeberkach(...)też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami oraz sałatka z białą kiełbasą i jajkami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right

Kulinarne Przeboje
pollo alla diavola (kurczak po diabelsku) 211

lubi przyprawy. W różnych przepisach pojawia się papryka, czasem bardzo ostra papryka, skórka z cytryny, szałwia, rozmaryn… Czasem kurczaka się marynuje w oliwie z mieszanką ziół. Czasem się piecze na grillu, czasem w specjalnej kratce opieka koło ognia w kuchennym palenisku, opalanym drewnem, czasem robi na patelni… Nasza wersja jest minimalistyczna. Danie proste i bardzo smaczne (naszym zdaniem(...)stronach. Zdjąć z patelni. Całego smażenia potrzeba pewnie ze 40 minut Na tłuszczu ze smażenia zrumienić trochę mąki, robiąć zasmażkę, podlać ciepłą wodą, dokładnie wymieszać, powstały sos soląc i pieprząc do smaku. Dodać kieliszek białego wina i troche odparować. Mięso powinno być tak miękkie, żeby dało się oddzielać bez krojenia. Na talerzu polać sosem

stajnia gołębie od kuchni
Fit serniczek na zimno z borówkami 142

smaku przypominał mi trochę panna cotte. Choć dawno jej już nie jadłam, ale po spróbowaniu jakoś od razu skojarzył mi się z tym deserem  ;) Sernik jest bez pieczenia i bardzo szybko się go robi. Użyłam chudego sera twarogowego i dodałam stałej części mleka kokosowego (można go zastąpić ubitą śmietaną kremówką), a zamiast cukru oczywiście ksylitol. Chyba bardziej(...)części mleka kokosowego 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny + kilka łyżek wody 1/2 szklanki ksylitolu borówki Wykonanie: Spód: Daktyle zalać gorącą wodą (do przykrycia) i odstawić na co najmniej 15 minut, aby zmiękły. Do blendera wsypać orzechy oraz kakao i całość zmiksować na proszek. Dodać daktyle (najlepiej z niewielką ilością wody, a później w razie potrzeby ją dolewać) i zmiksować

Healthy food explorer
Kostka alpejska 590

których nie robimy na co dzień i na które nie zawsze możemy sobie pozwolić. Taka jest właśnie kostka alpejska – jedno z najsmaczniejszych ciast. Owszem, jest kaloryczna i słodka, lecz wyjątkowo pyszna. Delikatność bitej śmietany, słodycz kajmaku i bezy, kwaśność dżemu oraz delikatność biszkoptu – całość niesamowicie ze sobą współgra. Nic dziwnego, że każdy prosi o przepis. Idealnie smakuje z zaparzoną gorzką(...)pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut. Gdy biszkopt przestygnie, nasączamy go powoli gorącą, zaparzoną kawą Inką wymieszaną z łyżką soku z cytryny. Rozsmarowujemy na wierzchu kwaśny dżem. Miękkie masło ucieramy na puch. Nadal miksując dodajemy po łyżce kajmaku. Na końcu, po wymiksowaniu, dodajemy łyżki zaparzonej Inki, która złagodzi słodycz kajmaku. Odkładamy beziki do dekoracji każdego z kawałków ciasta. Resztę bezików

Poezja smaku
Pierniczki katarzynki bez tłuszczu 162

Wprawdzie już po świętach, ale te pierniczki można jeść przecież cały rok! Nie musicie już kupować w sklepie tak znanych i lubianych katarzynek. Wystarczy troszkę chęci

Chocolate Muffin Blog
Chata z piernika- niebanalna dekoracja świątecznego stołu 162

się że domek z piernika być musi obowiązkowo, więc poszperałam trochę w netach i znalazłam przepis na nią o tu – bez formy, a szablon narysowałam sobie sama. Trochę go zmodyfikowałam, bo pierwotna wersja po wyrobieniu ciasta wydawała mi się za jasna i mało aromatyczna i oto co nam wyszło Czego potrzebujesz na zrobienie chatki? Oprócz czasu i chęci(...)cukier i margarynę. Dobrze wyrób ciasto. Ja je w tym momencie włożyłam do lodówki na kilkanaście minut żeby się łatwiej wałkowało. Rozwałkuj na grubość około 5 mm i wycinaj elementy z szablonu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170º C, przez około 15 minut. Uwaga! Do tego przepisu nie potrzeba dodatkowych „obciążników” bo ciasto po upieczeniu jest gładkie- ściany

Arbuziaki
Chleb paleo z batatów 166

pieca. Wymieszaj jajka z batatami i roztopionym olejem kokosowym. Dodaj suche składniki. Na początku ciasto może wydawać się nieco lejące, ale po chwili mąka kokosowa wchłonie nieco wilgoci. W zależności od ilości i jakości batatów możesz jednak otrzymać za rzadkie ciasto – wtedy dodaj nieco więcej mąki. Na samym końcu wlej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przelej do formy. Piecz(...)minut w 180°C – aż do suchego patyczka. Gdy masz termoobieg, to albo obniż nieco temperaturę, albo częściowo przykryj ciasto papierem. Co zrobić, gdy wyjdzie zakalec? Wiele czynników ma na to wpływ, począwszy od kształtu i koloru foremki do pieczenia, ale spróbuj następnym razem dać nieco więcej mąki, albo zamiast świeżo ugotowanych batatów, daj takie z wczoraj, z których

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania