ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:640/1234)

Tort bezowy z czekoladą i malinami 133

Przepyszny tort bezowy przełożony bitą śmietaną, serkiem mascarpone i malinami. Dzięki gorzkiej czekoladzie blaty bezowe nie są za słodkie, a całość po prostu rozpływa się w

Oryginalny smak
Pizza ” Śniadaniowa” z sadzonym jajkiem 166

style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto formujemy w kulę i równomiernie rozkładamy na dużej blaszce do pieczenia , w dowolny kształt , moi chłopcy preferują klasyczne koło " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Solimy , pieprzymy . Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 250 C , bez termoobiegu i pieczemy w zależności od potrzeby i upodobań około 15-20 minut . Jeśli lubicie jajka z płynnym środkiem , krócej , jeśli dobrze wypieczone dłużej , czas jest orientacyjny , najlepiej mierzyć go okiem " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Żurek na zakwasie 722

barszczem białym. A u Was? głównie króluje żurek, czy barszcz biały? Poniższy przepis na żurek jest na bazie zakwasu żytniego domowej roboty, którego wykonania zajmuje mniej niż 5 minut, ale jeśli nie macie możliwości, by zakwas poleżakował kilka dni, to opcjonalnie możecie użyć gotowego zakwasu ze sklepu. Żurek staropolski warto gotować na wędzonce (np. wędzonym boczku, wędzonych żeberkach(...)też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami oraz sałatka z białą kiełbasą i jajkami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right

Kulinarne Przeboje
pollo alla diavola (kurczak po diabelsku) 195

lubi przyprawy. W różnych przepisach pojawia się papryka, czasem bardzo ostra papryka, skórka z cytryny, szałwia, rozmaryn… Czasem kurczaka się marynuje w oliwie z mieszanką ziół. Czasem się piecze na grillu, czasem w specjalnej kratce opieka koło ognia w kuchennym palenisku, opalanym drewnem, czasem robi na patelni… Nasza wersja jest minimalistyczna. Danie proste i bardzo smaczne (naszym zdaniem(...)stronach. Zdjąć z patelni. Całego smażenia potrzeba pewnie ze 40 minut Na tłuszczu ze smażenia zrumienić trochę mąki, robiąć zasmażkę, podlać ciepłą wodą, dokładnie wymieszać, powstały sos soląc i pieprząc do smaku. Dodać kieliszek białego wina i troche odparować. Mięso powinno być tak miękkie, żeby dało się oddzielać bez krojenia. Na talerzu polać sosem

stajnia gołębie od kuchni
Fit serniczek na zimno z borówkami 135

smaku przypominał mi trochę panna cotte. Choć dawno jej już nie jadłam, ale po spróbowaniu jakoś od razu skojarzył mi się z tym deserem  ;) Sernik jest bez pieczenia i bardzo szybko się go robi. Użyłam chudego sera twarogowego i dodałam stałej części mleka kokosowego (można go zastąpić ubitą śmietaną kremówką), a zamiast cukru oczywiście ksylitol. Chyba bardziej(...)części mleka kokosowego 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny + kilka łyżek wody 1/2 szklanki ksylitolu borówki Wykonanie: Spód: Daktyle zalać gorącą wodą (do przykrycia) i odstawić na co najmniej 15 minut, aby zmiękły. Do blendera wsypać orzechy oraz kakao i całość zmiksować na proszek. Dodać daktyle (najlepiej z niewielką ilością wody, a później w razie potrzeby ją dolewać) i zmiksować

Healthy food explorer
Kostka alpejska 585

których nie robimy na co dzień i na które nie zawsze możemy sobie pozwolić. Taka jest właśnie kostka alpejska – jedno z najsmaczniejszych ciast. Owszem, jest kaloryczna i słodka, lecz wyjątkowo pyszna. Delikatność bitej śmietany, słodycz kajmaku i bezy, kwaśność dżemu oraz delikatność biszkoptu – całość niesamowicie ze sobą współgra. Nic dziwnego, że każdy prosi o przepis. Idealnie smakuje z zaparzoną gorzką(...)pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut. Gdy biszkopt przestygnie, nasączamy go powoli gorącą, zaparzoną kawą Inką wymieszaną z łyżką soku z cytryny. Rozsmarowujemy na wierzchu kwaśny dżem. Miękkie masło ucieramy na puch. Nadal miksując dodajemy po łyżce kajmaku. Na końcu, po wymiksowaniu, dodajemy łyżki zaparzonej Inki, która złagodzi słodycz kajmaku. Odkładamy beziki do dekoracji każdego z kawałków ciasta. Resztę bezików

Poezja smaku
Pierniczki katarzynki bez tłuszczu 154

Wprawdzie już po świętach, ale te pierniczki można jeść przecież cały rok! Nie musicie już kupować w sklepie tak znanych i lubianych katarzynek. Wystarczy troszkę chęci

Chocolate Muffin Blog
Chata z piernika- niebanalna dekoracja świątecznego stołu 156

się że domek z piernika być musi obowiązkowo, więc poszperałam trochę w netach i znalazłam przepis na nią o tu – bez formy, a szablon narysowałam sobie sama. Trochę go zmodyfikowałam, bo pierwotna wersja po wyrobieniu ciasta wydawała mi się za jasna i mało aromatyczna i oto co nam wyszło Czego potrzebujesz na zrobienie chatki? Oprócz czasu i chęci(...)cukier i margarynę. Dobrze wyrób ciasto. Ja je w tym momencie włożyłam do lodówki na kilkanaście minut żeby się łatwiej wałkowało. Rozwałkuj na grubość około 5 mm i wycinaj elementy z szablonu. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170º C, przez około 15 minut. Uwaga! Do tego przepisu nie potrzeba dodatkowych „obciążników” bo ciasto po upieczeniu jest gładkie- ściany

Arbuziaki
Chleb paleo z batatów 158

pieca. Wymieszaj jajka z batatami i roztopionym olejem kokosowym. Dodaj suche składniki. Na początku ciasto może wydawać się nieco lejące, ale po chwili mąka kokosowa wchłonie nieco wilgoci. W zależności od ilości i jakości batatów możesz jednak otrzymać za rzadkie ciasto – wtedy dodaj nieco więcej mąki. Na samym końcu wlej ocet jabłkowy, dobrze wymieszaj i przelej do formy. Piecz(...)minut w 180°C – aż do suchego patyczka. Gdy masz termoobieg, to albo obniż nieco temperaturę, albo częściowo przykryj ciasto papierem. Co zrobić, gdy wyjdzie zakalec? Wiele czynników ma na to wpływ, począwszy od kształtu i koloru foremki do pieczenia, ale spróbuj następnym razem dać nieco więcej mąki, albo zamiast świeżo ugotowanych batatów, daj takie z wczoraj, z których

PaleoSMAK
Ciasto Kubuś 84

jajka wielkości L 100 g cukru pudru 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej Masa z Kubusia: 1 l soku Kubuś lub Pysio (koloru pomarańczowego) 3 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki drobnego cukru 250 g masła w temperaturze pokojowej Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa 250 ml gorącej wody(...)dokładnie wmiksować przed dodaniem kolejnego. Do ubitej masy z jajek delikatnie wmieszać obie przesiane mąki. Ciasto wylać na blachę (25/30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać jego powierzchnię i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem ok. 20 minut , do suchego patyczka. Biszkopt pozostawić do wystygnięcia w lekko uchylonym piekarniku. Poncz pomarańczowy: W szklance wymieszać

niecodziennikpary
Bezglutenowe ciastka migałowe bez cukru 111

chrupiące ciastka bezglutenowe z migdałów. Ciastka są bez cukru, ale można go dodać. Jest to wersja dietetyczna ale można ją wzbogacić o dowolny słodzik, miód, cukier. Do ciastek wykorzystałam mąkę migdałową którą otrzymałam jako produkt uboczny jak robiłam mleko migdałowe. Wystarczy pulpę z migdałów mocno odcisnąć, ułożyć na papierze do pieczenia na blaszce i suszyć w piekarniku przy(...)sezamu 1 łyżka suszonej żurawiny białko do posmarowania Ciastka: Migdały zmieliłam w młynku do kawy, przesypałam do miski, dodałam mąkę migdałową, żółtka, sól, zimne masło pokrojone. Ciasto wyrobiłam rękoma. Wstawiłam na 30 minut do lodówki.  Zrobiłam wałek z ciasta, a potem podzieliłam go na 14 porcji. Formowałam kulki które spłaszczyłam nożem. Ciastka przełożyłam na papier do pieczenia

wesoła kuchnia
Nadziewane kruche ciasteczka wytrawne 77

nadziać według swojego gustu, ale polecam spróbowania zaprezentowanej wersji! To kto się skusi? Ps. Zerknijcie również na ciastka bez nadzienia, czyli zwykłe (a może i nie) czosnkowe ciasteczka wytrawne - klik . Nadziewane kruche ciasteczka wytrawne - składniki: (około 14 sztuk) Ciasto:  150g mąki pszennej 100g masła/margaryny 1 żółtko   1/2 łyżeczki czosnki granulowanego 1/3 łyżeczki soli odrobina pieprzu(...)mąką i przyprawami.  Zagniecione ciasto wstawić do lodówki - minimum na 30 minut. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty o boku około 7 cm. Na środku każdego kawałka położyć po 1/2-3/4 łyżeczki nadzienia. Kwadraty złożyć po przekątnej delikatnie zlepiając wszystkie boki. Rożki przełożyć na formę wysłaną papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym białkiem oraz opcjonalnie posypać

Di gotuje
Piernikowe choinki 75

blogu. Zdążyłam jeszcze zrobić wcześniej choineczki z piernika, wysokości około 19 cm, które zapakowane w celofan posłużą jako prezenty dla najbliższych, a jedna zostanie ozdobą naszego świątecznego stołu. Tradycyjnie ciasto z przepisu ze strony  Moje Wypieki , które uwielbiam i jest z nami od dobrych kilku lat :) Jeśli lubicie takie ręczne robótki to serdecznie polecam - świetna zabawa, szczególnie dla dzieci(...)wyposażenia piekarnika wyścielonej matą teflonową lub papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego do temperatury 180 o C piekarnika i piec ok 8-10 min w zależności od rozmiaru, mniejsze gwiazdki starczy piec 4-5 minut. Uważać aby nie przyrumienić pierniczków - wtedy są gorzkie. Upieczone pierniczki sklejać za pomocą lukru królewskiego na kształt choinki. Dolna partia choinki to trzy

Kocham..lubię..gotuję..
Wielkanocne babeczki kokosowe 105

szklanka mąki ryżowej 40g budyniu waniliowego miarka izolatu białkowego o smaku białej czekolady i ananasa (opcjonalnie) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Do jednej miski przesypujemy składniki suche - mąkę, budyń waniliowy, izolat białkowy i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka ze szczyptą soli i cukrem (zwykłym i kokosowym(...)uzyskania piany. Następnie do jajek dosypujemy stopniowo składniki suche. Na koniec dodajemy twarożek grani i miksujemy jeszcze przez chwilę. Do silikonowych foremek na babeczki rozlewamy ciasto. Babeczki pieczemy przez ok. 25-30 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe i przestudzone dekorujemy wg uznania.          Smacznego! 🐣 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Francuski strudel z jabłkami, śliwkami i pierniczkami 104

ciasta francuskiego (30 dag) 3 kwaśne jabłka 3 śliwki węgierki 10 dag pierniczków z lukrem bez nadzienia 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka ciemnego rumu 1 łyżka cukru muscovado Kuchnie Świata 2 łyżki masła 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 jajko do posmarowania ciasta Płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Jabłka oskrobać,  pokroić na plasterki, śliwki po usunięciu(...)przyprawę do piernika, całość wymieszać . Świeże ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, ułożyć na pergaminie do pieczenia, rozłożyć nadzienie z jabłek i śliwek i zawinąć jak roladę, zwinięciem do dołu. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać płatkami migdałów. Włożyć do nagrzanego do 200*c piekarnika na grzaniu góra dół i piec 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszyć

Wanilia i Kardamon