ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:610/1234)

Ciasteczka bakaliowe bez zbednych dodatków 88

Pyszne małe ciasteczka bez dodatku mąki, tłuszczu i cukru. Inspirowałem się wieloma przepisami z internetu. Właściwie to taki przepis bez idealnie wyliczonych składników, poza

Przepisy Mikołaja
Ciastka zbożowe 130

Obiecałam więc dodaję mimo samoczynnie zamykających się ślepek Składniki (około 13 dużych ciastek)/kcal policzę być może jutro/: 100g płatków żytnich 100g płatków owsianych 10g pestek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Beza Pavlova z kremem limonkowym 140

Jedyna w swoim rodzaju Beza Pavlova z owocami i kremem limonko-wym.  Składniki: Beza 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżka stołowa soku z

W Moim Magicznym Domu
Ciasto kefirowe z truskawkami 180

Szybkie ciasto ....nie potrzebny nawet mikser ..podobne ciasto jest już na blogu..tym razem skorzystałam z tego  przepisu..a , że ciasto robiłam w nocy..i

Moje domowe kucharzenie
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 95

piekarniku? Przygotowanie ciasta na mini pączki z piekarnika jest dokładnie takie samo, jak do pączków smażonych. Po wyrośnięciu ciasto na pączki pieczone nie wymaga już wyrabiania. Wystarczy wyłożyć ciasto na blat i wykroić krążki. Do ciasta na mini pączusie z piekarnika nie musisz dodawać też alkoholu. Pączki pieczone są delikatne, krem lekko waniliowy z maślaną nutą. Pączki pieczone z budyniem(...)roztopionym, przestudzonym masłem, wyrabiamy minutę. Przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy na ok. 1,5 cm placek. Małą szklaneczką typu literatka wycinamy z ciasta krążki. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem zachowując odstępy, tak aby bułeczki nie posklejały się podczas pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut. Wyrośnięte bułki smarujemy smarujemy jajkiem

Kuchnia Na Wypasie
Ciasto czekoladowe z fasoli ( bez mąki) 116

Czym byłoby cukiernictwo bez eksperymentów ? : ) Dziś eksperyment z fasolą. Czy fasola może zastąpić mąkę ?! Może- i powiem Wam, że w tym brownie zastępuje ją doskonale. Ciasto jest wilgotne, ale zero zakalca, utrzymuje świeżość dłużej niż zwykłe brownie i jest po prostu megaczekoladowe , mimo że do całości dodałam 1 ½ łyżki kakao. Wykorzystałam kilka przepisów i maksymalnie je zmodyfikowałam. W moim(...)podbijają moim zdaniem wilgotność ciacha. Pycha! !ciasto na małą keksówkę! Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej szklanka rodzynek 2 jaja 2 łyżki oleju (lub 1 ½ łyżki oleju kokosowego) 2/3 szklanki cukru  1 ½ łyżki kakao ciemnego 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Odsączamy z wody

Domowe ciasta
Orzeszki czekoladowo - orzechowe 74

orzechów laskowych 1 budyń czekoladowy bez cukru 60g 0,5szkl. cukru pudru 1 duży cukier waniliowy 32g 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150g masła 1 jajko kilka łyżek nutelli (użyłam domowej z tego przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/domowa-nutella-z-orzechow-laskowych.html) Sposób przygotowania: Mąkę pszenną tortową, zmielone orzechy laskowe, proszek budyniowy, proszek do pieczenia i cukier puder wsypałam(...)dość szybko jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam w folię spożywczą i schowałam do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie ciasto wyjęłam i odrywając małe kawałki, formowałam z nich kulki mniej więcej wielkości orzecha laskowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kulki wkładałam do nagrzanego opiekacza elektrycznego do orzeszków i piekłam każdą porcję po 2-3 minuty. Upieczone łupinki wyjmowałam

Waniliowe Improwizacje
Mini beziki do dekoracji – wegańskie, bez jajek 123

wziął się ten przedziwny zamiennik jajek, który nie tylko weganom, ale i alergikom ułatwia życie. Podstawowe zasady pieczenia bez znajdziecie w TYM wpisie. Dotyczą również aquafaby. PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 110-120⁰C z termoobiegiem. Blachy do pieczenia wykładamy papierem. Bardzo mocno schłodzoną wodę z puszki ciecierzycy przekładamy do misy miksera i na najwyższej prędkości ubijamy(...)masa będzie gęsta i puszysta, a ubijaczka będzie zostawiać w niej wyraźny ślad. W Kitchen Aidzie trwa to ok. 8-10 minut na prędkości 10. Beza z aquafaby ubija się znacznie dłużej niż beza z białek jaj kurzych – nie ma się gdzie spieszyć i nie ma się co martwić, że aquafaba może się „przebić” tak jak beza z białek

Karo in the Kitchen
Mazurek truskawkowy (vege) 77

Mazurek truskawkowy w wersji wegańskiej to kolejna świąteczna propozycja bez jajka i masła Poskładałam w głowie kilka produktów i wyszło z tego całkiem smaczne ciacho z pachnącą truskawkową polewą. Mazurka trzeba przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ potrzebuje trochę czasu, aby zmięknąć. Składniki: 2 szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 8 łyżek wody 5 łyżek płynnego oleju(...)lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony warkocz. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam

Słodki sentyment
Placki owsiane z marchewką 120

Kolejny pomysł na pyszne, puszyste placki bez grama mąki. Moje dzieci je uwielbiają, a i ja też bardzo chętnie zajadam je na śniadanie. Placki te są bardzo delikatne, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne placuszki Składniki: – 1 marchewka (u mnie 120g po obraniu) – 100g płatków owsianych górskich(...)jajka – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – słodzidło wg smaku Płatki zalać kefirem i odstawić na około 15-20 minut aby zmiękły. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do płatków. Dodać jajka, cynamon, słodzidło i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na średnim ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej

Smaki Armine
Piernik marchewkowy 96

mąki 160 g cukru 160 g oleju 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka kakao (bez cukru) Przepisy Thermomix. Piernik marchewkowy. Wykonanie: Marchewkę myjemy i obieramy. Kroimy na większe kawałki. Umieszczamy w naczyniu Thermomix . Marchewkę rozdrabniamy czas 20s/obr.5. Marchewkę przekładamy do innego naczynia. Naczynie Thermomix myjemy(...)Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do piernika. (wskazane aby wcześniej mąkę przesiać) Mieszamy czas 30s/obr/3. Do blaszki o wymiarach 20×20 dajemy papier po pieczenia. Przelewamy masę do blaszki. Piernik pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 70 minut. Pozycja piekarnika to góra – dół. Na koniec pieczenia sprawdźmy drewnianym patyczkiem

Themo przepisy
Ciasto kruche z pianką i malinami 169

masła -2 łyżeczki proszku do pieczenia -5 łyżek cukru pudru -7 żółtek -2 łyżki śmietany 12 lub 18% PIANKA -7 białek -3/4 szkl cukru -1 cukier waniliowy -2 budynie śmietankowe bez cukru po 40g -1 łyżka mąki ziemniaczanej -150ml oleju DODATKOWO -500g malin Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy je na dwie części w proporcji(...)obrotach do połączenia się składników. Powstałą masę wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy i układamy na niej maliny, dziurką do góry. Na maliny trzemy resztę ciasta, lub urywamy kawałeczki palcami. Tak przygotowanie ciasto pieczemy około 50 minut w temp 180 stopni. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem, przechowujemy w lodówce. Najlepiej kroić na drugi dzień :) I gotowe :) Ciasto jest pyszne, bardzo polecam Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik bez sera 102

pyszne i smaczne ciasto, przypominające sernik, ale bez sera. Szybkie i raczej nie da sie go zepsuć. Odkryła go moja siostra i bardzo przypadł mi do gustu. SKŁADNIKI: 3 szkl mąki tortowej  1 margaryna  Kasia 1 cukier waniliowy   4 łyżki cukru   1 proszek do pieczenia   5 żółtek 1/2 kg wydrylowanych wiśni MASA SEROWA(...)CIASTO KRUCHE ;  z podanych składników zagnieść ciasto, 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika a pozostałą wyłożyć blachę.   MASA SEROWA   białka ubić na sztywno dodać cukier i cukier waniliowy, wlać śmietany i dwa budynie dokładnie wymieszać i wylać na ciasto kruche,   wyłożyć wiśnie, pozostałe ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce o grubych oczkach na masę śmietanową.   piec

Kuchnia Beaty
KOKOSOWA PYCHOTKA 147

pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao i kisiel cytryny, przesiać. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kakao i kisielem cytrynowym - dokładnie wymieszać za pomocą różdżki lub drewnianej łyżki. Na koniec do przygotowanej wcześniej tortownicy wylać ciasto(...)Piec 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa kokosowa- ugotować budyń śmietankowy w 500 ml mleka - wystudzić. Następnie wiórki kokosowe zalać 250 ml wrzącego mleka, wymieszać i odstawić do przestudzenia.  Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać wiórki kokosowe namoczone

Ciastka - domowe słodkości
Chlebki z dziką różą 126

zagnieć elastyczne ciasto. Zagniataj przez około 10 minut do wytworzenia glutenu. Następnie dodaj słonecznik i dziką różę. Słonecznik najlepiej namoczyć w wodzie przed dodaniem do ciasta. Przykryj ciasto folią i odstaw do wyrośnięcia na 50 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto na stolnicę, złóż kilka razy i daj mu odpocząć 10 minut. Następnie podziel ciasto na 16 porcji(...)każdej uformuj kule. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulę spłaszcz i nakłuj. Ten chleb przypomina szwedzkie chlebki tekakor . Chlebki przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 40 minut. Nastaw piekarnik na 225ºC (lub wedle piekarnika). Wstaw chlebki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 180ºC i piecz przez kolejne

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania