pollo alla diavola (kurczak po diabelsku)

pollo alla diavola (kurczak po diabelsku)

pollo alla diavola (kurczak po diabelsku)

Jedna z setek wariacji na ten sam temat. Generealnie wszystkie przepisy każą rozciąć kurczaka – jedne od kręgosłupa, inne od piersi, stłuc na płasko a potem… W zasadzie jakie kto lubi przyprawy. W różnych przepisach pojawia się papryka, czasem bardzo ostra papryka, skórka z cytryny, szałwia, rozmaryn… Czasem kurczaka się marynuje w oliwie z mieszanką ziół. Czasem się piecze na grillu, czasem w specjalnej kratce opieka koło ognia w kuchennym palenisku, opalanym drewnem, czasem robi na patelni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

rafanti

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, pierś, mięso, sosy, piersi, ciasto, grill, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, dania z kurczakiem, kurczak pieczony, dania bez mięsa, dania z piersi kurczaka, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, mięsa pieczone

Inne przepisy z stajnia gołębie od kuchni