ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:462/1234)

Fondant czekoladowy 138

Zaczynamy od przygotowania foremek. Każdą dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Odstawiamy na bok. Samo ciasto szybko przygotujemy więc rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Całość mieszamy na gładką masę, bez grudek. Do oddzielnej miski rozbijamy jajka. Do tego dodajemy cukier i szczyptę soli. Mieszamy przy(...)Trzepiemy do połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy masę czekoladową. Całość ponownie mieszamy przy użyciu trzepaczki. Gotową masę przelewamy do przygotowanych wcześniej foremek. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 7-8 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Delikatnie wyciągamy z foremki na talerzyk. Możemy podawać z lodami lub bitą śmietaną. Artykuł Fondant czekoladowy pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Cukierkowa babka majonezowa na Dzień Kobiet 281

dodając stopniowo cukier - miksuję dobre 10 minut aż jajka będą przypominać w konsystencji gęsty kogel-mogel, od tego zależy sukces babki. Dodać obie mąki, proszek do pieczenia oraz barwnik spożywczy w proszku i krótko zmiksować. Na końcu dołożyć majonez oraz aromat i bardzo krótko zmiksować - tylko na tyle aby połączyć składniki. Przelać ciasto do formy silikonowej, pomagając sobie łyżką(...)silikon nie wymaga smarowania tłuszczem i obsypywania mąką czy bułką tartą. Piec w nagrzanym do 170C piekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu. Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Ciasta nie wyjmować zbyt szybko z piekarnika - niebezpieczeństwo, że opadnie - wyłączyć grzałkę, otworzyć szeroko drzwiczki

Grunt to przepis!
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 120

połowy laski wanilii  1 łyżeczka proszku do pieczenia   Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę - wyłóż pergaminem do pieczenia. Wymieszaj wszystkie składniki, poza czekoladą. Wyrób ciasto (można mikserem; wlej więcej mleka, jeśli to konieczne). Dodaj posiekaną czekoladę, wymieszaj, przełóż do formy.  Piecz 45-50 minut. Zostaw na 5 minut w foremce, a następnie wyłóż na kratkę

Lejdi of the house
Leśna pokusa... 755

ciasta: herbatniki maślane polewa czekoladowa 1 czekolada deserowa 6 łyżek śmietanki 30% Wykonanie: Jajka ubijamy razem z cukrem do białości następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz makiem i wszystko delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy, pieczemy w nagrzany do do 180°C piekarniku około 20 -30 minut

kgwjanczewo
JABŁECZNIK Z POŁÓWKAMI JABŁEK 189

szarlotka z połówkami jabłek na cieście bez użycia jajek. Pomimo tego, ciasto jest kruchutkie i niezwykle smaczne.  SKŁADNIKI Ciasto: blaszka 26x21 cm 2 szkl. mąki, 200 g masła, 150 g serka waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 6 małych jabłek, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą(...)Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy w formie, posypujemy cynamonem. Rozwałkowujemy pozostałą część ciasta, układamy na jabłkach, nacinamy na środku każdego jabłka. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, polewamy lukrem. Źródło przepisu znajdziesz

słodki bratek
DROŻDŻÓWKI CYNAMONOWE ŚLIMACZKI 213

musi podwoić objętość. W międzyczasie przygotujcie nadzienie- rozpuśćcie masło, zmieszajcie z cukrem i cynamonem. Odstawcie. Przygotujcie formę do pieczenia (okrągłą, prostokątną), wyłóżcie ją papierem do pieczenia lub nasmarujcie masłem. Wyrośnięte ciasto rozwałkujcie na prostokąt o bokach ok 30x40 cm. Nałóżcie nadzienie zachowując odstęp od brzegów (ok 1 cm). Zwińcie jak roladę (ja zwijam wzdłuż krótszego boku) i pokrójcie(...)posmarujcie roztopionym masłem i posypcie cukrem. Formę przykryjcie folia spożywczą i odstawcie ponownie na około dwie godziny- bułeczki powinny podwoić objętość. Nagrzejcie piekarnik do 180 st bez termoobiegu. Pieczcie około 20-25 minut, do zarumienienia

OliveandThyme
Paluchy z sezamem i słonecznikiem 128

wałek, który mocno obtaczamy w mące. Ciasto kilka razy skręcamy, aby nadać paluchom fajniejszy kształt i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Paluchy dość obficie smarujemy wodą. Najlepiej zrobić to pędzelkiem kuchennym. Na koniec paluchy posypujemy ziarnami słonecznika i sezamu. Tak przygotowane paluchy ponownie umieszczamy w ciepłym miejscu na 60 minut, aby urosły. (Ja ponownie wkładam(...)który jeszcze trzyma ciepło. Nie podgrzewam go już.) Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. (Paluchy w tym czasie czekają na zewnątrz) Paluchy pieczemy 20 minut na grzałkach: dolna +górna, bez termoobiegu. Paluchy studzimy na kratce. Smacznego

Smak mojego domu
Tarta jagodowa z lodami! 145

mleka - stewia 1-2 łyżeczki -płaska łyżeczka proszku do pieczenia ponadto: - 400g jagód (można dodać więcej nawet 550g) - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - łyżeczka stewi - 2 łyżeczki miodu WYKONANIE: -  wszystkie składniki na ciasto połącz łyżką, potem dłonią, ciasto może być kleiste, nie szkodzi wstaw do lodówki na 30 minut. Mąka z płatków wchłonie cały nadmiar wilgoci. Ciastem wylep małą

SMYKWKUCHNI
Babka piaskowa mojej babci 256

jest od groma – różne formy, smaki i wielkości. U nas babka tradycyjna piaskowa, bez wielkich ochów i achów upieczona ze znalezionego niedawno przepisu mojej babci (której niestety nie miałam okazji poznać). Bałam się trochę tego przepisu, ale nie potrzebnie. Wystarczyło wydłużyć czas pieczenia i otrzymaliśmy wspaniale puszysty wypiek. Do przygotowania babki piaskowej potrzebujemy: 200 g masła(...)cukru pudru 100 g mąki pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 1/2 proszku do pieczenia Sposób przygotowania się nie zmienia (patrzcie zdjęcie), jedyne co musiałam wydłużyć to czas pieczenia. Ciasto umieśćcie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku i pieczcie ok 45-55 minut (chociaż czas pieczenia może zależeć od Waszego piekarnika

Szybko Tanio Smacznie
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 392

dlatego smaku warto. Puszystemu czekoladowemu biszkoptowi towarzyszy chrupiąca orzechowa beza, masa kajmakowa, a całość idealnie dopełnia krem kawowy. Co tu dużo pisać po prostu musicie zrobić i ocenić sami. Ciasto czekoladowe: 1 1/2 szkl. cukru 6 jaj 6 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier. Gdy piana(...)będzie gęsta dodajemy, nadal ubijając, żółtka. Mieszamy z mąką, proszkiem i kakao. Przekładamy do blaszki lub tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (ja piekłam w tortownicy o średnicy 26 cm) i pieczemy w 180 st. C przez ok 35 minut. Ciasto orzechowe: 5 białek 3/4 szkl. cukru 250 g. orzechów włoskich grubo posiekanych 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka mąki

Cynamonowe szczęście
Świąteczne kruche ciasteczka 174

misce. Dodajemy masło, śmietanę i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek wycinamy mniejsze serduszka w środku. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni. Na przestudzone ciasteczka nakładamy dżem i przykrywamy ciastkiem z dziurką

Ciastkozercy
Domowy Chleb Pszenny z Dynią 251

półkę . Po 10 minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i jeszcze piekę około 40 – 45 minut. W sumie piekłam chleb około 50 - 55 minut – 10 minut w temperaturze 200 stopni – i około 40 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Mazurek kajmakowy 167

Polecam smacznego i efektownego mazurka przełożonego dżemem i masą kajmakową.Nie wyobrażam sobie bez niego Świąt Wielkanocnych,musi być obowiązkowo. Składniki: Ciasto kruche: 0,5 kilograma maki pszennej kostka margaryny 150 gram cukru 5 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 100 gram masy cukrowej(...)marcepanowej kolorowe barwniki spożywcze(żółty,zielony,pomarańczowy,czerwony) tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta kruchego łączymy ze sobą,zagniatamy.Ciasto dzielimy na dwie części.Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem, jedną część ciasta wałkujemy i przekładamy do formy.Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.Drugi placek pieczemy w ten sam sposób. Ostudzony placek smarujemy dżemem i przykrywamy drugim.Wierzch smarujemy

Bajeczna Kuchnia
tort bezowy 149

chwilę. Na dużej blasze rozkładamy papier do pieczenia, rysujemy koła o średnicy 24 cm. ( piekłam bezy na dwóch blaszkach ). Pianę dzielimy na dwie porcje, nakładamy na okręgi. Rozprowadzamy równomiernie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika  do temp 180 stopni i pieczemy przez 5 minut. Po tym czasie zmniejszamy temp do 140 stopni suszymy 90 minut. (Bezy powinny się zarumienić, mogą

Darcia w kuchni
Szarlotka z budyniem 856

krótko wyrabiamy (tylko do momentu uzyskania jednolitej masy). 3/4 ciasta rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto klei się do rąk. Resztę ciasta wkładamy do lodówki. Tortownicę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 15 minut w temperaturze 175 stopni (z termoobiegiem). W tym czasie przygotowujemy budyń i jabłka. Jabłka obieramy

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania