ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:458/1234)

Ciasto Wisienka 1141

szpatułką (nie mikserem!). Mieszamy do momentu, aż składniki się połączą *** *** Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (moja foremka ma wymiary 26×21 cm ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 40 minut – do suchego patyczka. Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia *** *** W międzyczasie przygotowujemy frużelinę. Wiśnie (u mnie mrożone) przekładamy do garnka(...)drugą część kremu *** *** Nakładamy drugi biszkopt. Na wierzchu rozsmarowujemy pozostały krem. Całość oprószamy gorzkim kakao *** *** Ciasto wkładamy na kilka godzin lub na całą noc do lodówki *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Ciasto Malaga 152

inspiracji moim ulubionym napojem, czyli kawą : ) Ciasto bogate w smaku, miękkie, z nutką miodu. Takie „stefankowe”, ale bez masy grysikowej, za to z kawowym przytupem, powidłami śliwkowymi i wykończeniem z mlecznej czekolady. Przez gości zostało określone jako ciasto „ na bogato” J  Smak całości, (pewnie dzięki powidłom) jak cukierek „malaga”. Zapraszam do pieczenia wielbicieli(...)małej czarnej i nie tylko ;) Blaszka 22 x 26 cm. Składniki na ciasto miodowe: 50 dag mąki pszennej 2 jaja 10 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 30 dag cukru pudru Składniki dokładnie mieszamy i zarabiamy ciasto. Dzielimy na 3 równe części. Każdą pieczemy 25 minut w temp. 200 st. Składniki na krem: 2 szklanki mleka 2 budynie

Domowe ciasta
Bułeczki nadziewane kiełbasa i serem 105

podsypany mąką blat lub matę i ugniatamy ręką ciasto na kształt placka (można też ciasto rozwałkować) na grubość około 7 mm. Następnie np. za pomocą szklanki wycinamy koła. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wycinamy znów koła, aż skończy nam się ciasto (na około 11 bułeczek). Można również odrywać kawałki ciasta i w dłoniach formować placki (tak robiłam dziś, dlatego bułeczki(...)układać bułeczki zlepieniem do dołu. Nasze bułeczki układamy zlepieniem do dołu na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce. Każdą bułkę smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy sezamem. Blachę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, przez pierwsze 5 minut bez termoobiegu, potem z termoobiegiem). Pieczemy do ładnego zarumienienia. Czas pieczenia może być różny w zależności

Słodkie okruszki
Ślimaki z ciasta francuskiego z mozzarellą, suszonymi pomidorami i oliwkami 73

sztuk) Ciasto rozwijamy, ja je dodatkowo lekko rozwałkowałam, smarujemy cienko ketchupem. Wykładamy na nie startą na największych oczkach mozzarelle, poszatkowane pomidory i oliwki, posypujemy całymi liśćmi bazylii, oregano i solą. Ciasto ściśle zwijamy (wzdłuż dłuższego boku) i kroimy w cienkie plasterki (ok. 1 cm). Ślimaki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (nie za blisko siebie) i pieczemy około(...)minut w 200 stopniach - ciasto musi się przyrumienić

Kardamonovy
Mini ptysie nadziewane bitą śmietaną 112

bez grudek. Ciasto jest gotowe, gdy ma szklisty wygląd i odchodzi od ścianek naszego rondelka. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie miksujemy/ucieramy nasze ciasto z jajkami do połączenia i uzyskania jednolitego ciasta. Uwaga! Jajka dodajemy stopniowo, po jednym, za każdym razem miksując do połączenia z ciastem. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy porcje ciasta(...)sporych odstępach (ciasto mocno rośnie) na blaszkę wysmarowaną masłem lub na papier do pieczenia. Nasze mini ptysie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-30 minut. Czas pieczenia jest uzależniony od wielkości ptysiów i piekarnika. Obserwujemy ptysie, powinny się ładnie zarumienić. Odkładamy na kratkę do przestudzenia. Nadziewanie ptysiów: Ubijamy kremówkę, pod koniec dodając cukier puder

Słodkie okruszki
GOFROWNICA DEZAL- RECENZJA 73

Jest też dużo lepiej i solidniej wykonana, a czas pieczenia gofrów jest znacznie krótszy. Posiadam gofrownicę  model 301.6 PROFI . Czas nagrzewania się płyt to max 5 minut a czas pieczenia gofrów to maksymalnie 3 minuty. Dużym ułatwieniem jest wbudowana lampka kontrolna, która wskazuje moment nagrzania płyt. Ciasto nie przywiera do płyt, po upieczeniu doskonale od nich odchodzi

Zrób to smacznie
Marmoladnik 120

jaja 3/4 szklanki cukru 125 g miękkiego masła lub margaryny 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 szklanka mleka 1,5 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe/śmietankowe bez cukru(po 40g) 3 łyżki masła 3 szklanki mleka 0,5 słoiczka kwaśnego dżemu 200 g ziaren słonecznika (u mnie mieszanka słonecznika z różnymi bakaliami) 100 g masła 4 łyżki(...)mleko, dodajemy dżem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, kakao i krótko ucieramy. Blaszkę smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część smarujemy dżemem. Budynie roztrzepujemy

Na moim talerzu
torcik piernikowo-pomarańczowy 141

składników mokrych. Wymieszać krótko (nie trzeba mikserem, wystarczy rózgą). Foremkę do pieczenia wyścielić papierem. Ciasto podzielić na trzy części i każdą osobno piec w 180*c przez około 20 minut. Wystudzić. Nasączyć blaty ciasta sokiem z jednej pomarańczy. Dwa blaty posmarować konfiturą. Na paterze położyć jeden blat ciasta,  zapiąć wokół niego rant lub obręcz tortownicy(...)żelatynę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową i żelatynę. Zmiksować. Kremem przekładać ciasto posmarować nim również wierzch ( i jeśli szybko tężeje to zdjąć rant i posmarować też boki). Jako górne ciasto położyć to bez konfitury. Wstawić do lodówki. Kiedy tort stężeje udekorować go czekoladą, ciasteczkami i plastrami pomarańczy.  Inspiracja

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Placek ucierany ze śliwkami wg Aleex 102

śliwek bez pestek, przekrojonych na połówki lub ćwiartki • 200 g miękkiego masła • 200 g cukru pudru • 4 jajka • 250 g mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C w opcji dół + termoobieg. 2. Tortownicę o średnicy 23 - 24 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. 3. Przygotować ciasto: (wszystkie(...)składniki muszą być w temperaturze pokojowej!) do miski włożyć masło pokrojone na kawałki z cukrem pudrem, ucierać mikserem na puszystą i jasną masę przez ok. 8 minut. 4. Nie przerywając ubijania dodawać po jednym jajku, w odstępach ok. 3 minutowych. 5. Zmniejszyć obroty miksera do średnich i dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, najlepiej dodać

W mojej kuchni
Tradycyjne pszenne bajgle 132

blachę na blat, zdjąć folię i odczekać pół godziny aby ciasto nabrało temperatury pokojowej i dokończyć cały proces. Przed pieczeniem możesz posypać bajgle ulubionymi dodatkami: makie, sezamem, słonecznikiem itp. W garnku minimum 3 litrowym zagotuj wodę z łyżeczką sody i cukru, na gotująca się wodę wrzucaj bułki. Po minucie odwróć i gotuj kolejną minute(...)dwa/trzy razy aż buły praktycznie podwoją swoją objętość. Ugotowane wyłóż na blachę wyłożona papierem do pieczenia, odczekaj z 5 minut żeby podeschły, a w tym czasie rozgrzej piekarnik do 220 C. Piecz bajgle na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez około 20-25 minut. Smacznego         Artykuł Tradycyjne pszenne bajgle pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Tradycyjny biały chleb pszenny- tylko 4 składniki! 107

trzecim złożeniu i wyrośnięciu (50 minut) ciasto nabiera sprężystości i siły, oraz zaczyna pięknie pachnieć. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, podsyp mąką (może być pełnoziarnista), uformuj z ciasta okrągły bochenek i odstaw na kolejne 1,5 godziny na wyrastanie. Ten ostatni etap może być w lodówce pod przykryciem folią na całą noc. Chleb powinien dwukrotnie zwiększyć swoją objętość. Rozgrzej(...)powinno to być 260, na dolną półkę wstaw naczynie w wodą, aby zaparować piekarnik. Przez pierwsze 10 minut piecz w temperaturze maksymalnej, a potem zmniejsz do 220. Ogólny czas pieczenia 35-40 minut, na środkowej, albo jeszcze niższej półce (bez termoobiegu!). Zdjęcia robiłam po 20 godzinie, stąd taka bardzo ciemna skórka, bardziej to zdjęcie oddaje kolor

greenscarf
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 111

bez tłuszczu). Obsmażać przez ok 4 - 5 minut, w połowie czasu przewrócić. Tak przygotowane grzyby dodać do mięsa i cebuli. Dodać listki z połowy gałązek tymianku. Doprawić solą i pieprzem, dodać ocet i wodę, wymieszać. Patelnię z mięsem przykryć ciastem, nadmiar obciąć, zostawiając 3 centymetrowy brzeg, który należy upchnąć przy pomocy drewnianej łyżki pomiędzy nadzienie a patelnię. Ciasto delikatnie(...)naciąć w kratkę. Posmarować łyżką oliwy, na środku zrobić nacięcie i włożyć pozostałe gałązki tymianku.  Wstawić do piekarnika na dolną półkę. Piec ok 15 - 20 minut. Ciasto powinno urosnąć i ładnie się zrumienić.  Smacznego

Stare Gary
Błyskawiczne ciasto z porzeczkami 120

musi być gładka bez grudek. Wykonanie ciasta w thermomix do naczynia miksującego dodać wszystkie składniki, wymieszać obroty 5, czas 30 sekund Pieczenie – blaszkę o wymiarach 25 x 20 wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Wylać ciasto do formy. Porzeczki umyć i osuszyć, rozsypać na górze ciasta. Posypać ciasto i porzeczki cukrem(...)delikatnie. Nie dawać zbyt dużo porzeczek bo wyjdzie zakalec. Czerwone porzeczki są kwaskowate więc i tak dadzą wystarczającą ilość kwasu i smaku. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Ciasto musi wyrosnąć, i po wyjęciu drewnianego patyczka z ciasta, patyczek musi być suchy. Ciasto jest pyszne, polecam

Kuchnia Pokoleń
Cukinia faszerowana 173

aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C *** *** Po około 40 minutach pieczenia cukinie wyjmujemy z piekarnika i posypujemy startym żółtym serem *** *** Całość zapiekamy jeszcze przez około 15 minut, już bez przykrycia, w temperaturze 180’C *** *** Do cukinii polecam podać pieczone ziemniaczki, które możemy upiec w piekarniku razem z cukinią PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM(...)NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! 30 POMYSŁÓW NA PRZEKĄSKI I DANIA NA PRZYJĘCIE – KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Cukinia faszerowana pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
ZIELONE CIASTO Z RUKOLĄ I KREMEM FIOŁKOWO-JAGODOWYM 145

firmy Bielmar 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 płaskie łyżki mąki 3/4 szkl. cukru fiołkowego 3 żółtka borówki Przygotowujemy ciasto: Białko ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Dodajemy w małych ilościach cukier miksując. Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Rukolę z olejem miksujemy na gładką masę(...)masy dodajemy przesianą mąkę wraz ze zblednowaną rukolą oraz posiekane orzechy. Mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170% przez ok 40 minut. Przygotowujemy cukier fiołkowy: Cukier rozcieramy z płatkami fiołków w moździerzu. Wykładamy na papier do pieczenia na kilka godzin aż cukier wyschnie. Przygotowujemy masę: 3 szklanki mleka gotujemy

Kuchnia w oparach