ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:450/1234)

Kruche paszteciki z kapustą i orzechami. 145

suchej patelni, aż się ładnie zrumienią. Można też dać bez prażenia, jednak te rumiane dodają, dużo, dużo więcej smaku, niż białe. Gdy masa lekko ostygnie dodajemy jajko. Ciasto wałkujemy na cienki placek, smarujemy jajkiem, układamy nadzienie i rolujemy. To zapobiegnie wypadaniu kapusty ze środka, przywrze do ciasta i wszystko ładnie się trzyma. Kroimy na niewielkie paszteciki, układamy na blaszce(...)łączeniem do spodu, smarujemy jajkiem. Ja do posypania użyłam maku i sezamu, można też użyć orzechów. To już indywidualna sprawa, jak tam kto woli. Pieczemy w 180 stopniach, około 40 minut, aż się ładnie zrumienią.  Dzięki krupczatce, paszteciki są bardzo kruche i delikatne. Podawane z czerwonym barszczem  tworzą znakomity duet, którym się nie powstydzi żaden  wigilijny stół

Dieta moja pasja
Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru 172

zmielonym na puder ksylitolem. Bezglutenowe ciasto bananowe z orzechami i karobem bez cukru 3/4 szklanki mąki jaglanej 3/4 szklanki mąki gryczanej  2 jajka  2 dojrzałe banany  2 łyżki  2 łyżki syropu daktylowego  3 łyżki oleju kokosowego  1 łyżeczka proszku do pieczenia  szczypta soli  1/2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka domowego(...)pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropami i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć  f oremkę papierem do pieczenia wylać ciastoPiec około 60 minut w 180 stopniach. inspiracja

FitKot
Szarlotka 198

Pianka 6 białek 1/2 szkl.cukru 1 budyń bez cukru (proszek) 3 łyżki tartej bułki cukier puder do posypania Ciasto: Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiać Masło pokroić na kawałki, dodać do mąki i wymieszać aż masa będzie grudkowata. Dodać żółtka i kwaśną śmietanę i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części 1/3 i 2/3. Zawinąć(...)schłodzić w lodówce (co najmniej kilka godzin) lub w zamrażarce (około godziny). Nadzienie: Jabłka obrać i pokroić w półplasterki.Przełożyć do rondelka, dodać wodę i dusić przykryte około 15 minut, nie mieszać. Dodać cynamon i cukier, lekko wymieszać. Mąkę ziemniaczaną zmieszać z sokiem cytrynowym, dodać do masy jabłkowej i dusić jeszcze przez 2 minuty. Masa powinna być bardzo gęsta

Moje domowe kucharzenie
Chleb na zakwasie pszenno - żytni 174

ciasto wyłożyć na blat oprószony mąką i wyrobić kilkoma ruchami ręki. Podzielić na trzy części i przełożyć do keksówek. Przykryć i zostawić na 40 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do 220°C i włożyć wszystkie trzy chleby. Spryskiwaczem z wodą spryskać ścianki piekarnika i chleby i piec 15 minut w tej temperaturze. Następnie obniżyć temperaturę do 200°C i piec(...)jeszcze około 30 minut. Po wyjęciu z foremek chleb popukany od spodu powinien wydać głuchy odgłos. Gdy tak nie będzie, włożyć chleb bez foremek jeszcze na kilka minut do piekarnika. Chleb studzić na kratce. A na koniec przesyłam trochę słoneczka - zdjęcie sprzed dwóch tygodni

Posadzone i zjedzone
Ciasto piegusek ze śliwkami 175

cukru 1 łyżka waniliowego ekstraktu 3 jajka 3 łyżki maku 200 g mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 400 g śliwek tłuszcz i mąka do formy Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC lub wedle piekarnika). Zmiksuj masło z cukrem i solą na puszystą masę. Dodaj po jednym żółtku cały(...)teraz pianę, delikatnie mieszając. Wyłóż masę do wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką formy. Przekrój śliwki na pół, wypestkuj i ułóż na wierzchu ciasta lekko dociskając. Wstaw pieguska do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 45-50 minut. Dla pewności czy ciasto jest upieczone sprawdź za pomocą drewnianego szpikulca. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź w formie. Ciasto piegusek utrzymuje wilgotność

codojedzenia
Sernik z rosą 380

proszkiem do pieczenia wsypujemy do miski. Następnie dodajemy zimną margarynę, pokrojoną na małe kawałeczki, mieszamy ją z  mąką i rozdrabniamy palcami. Do całości dodajemy żółtka (białka odkładamy do piany) I wyrabiamy ciasto, nie za długo, ciasto musi być delikatne, elastyczne i gładkie. Dużą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. następnie ciasto wałkujemy i wkładamy do blaszki, nakłuwamy(...)olej, budyń miksujemy  Na końcu dodajemy mleko.  Masę dokładnie miksujemy i wylewamy na ciasto. Pieczemy około 50 min w temp 170 stopni. PIANA: -0,5 szkl cukru -6 białek Białka ubijamy i dodajemy cukier, ubijamy do rozpuszczenia się cukru. Po 40 minutach pieczenia sie sernika (gdy widzimy zrumienione boki) wyciągamy go z piekarnika wykładamy pianę, i pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
sezamowiec 171

trzy części. Każdą z nich cienko rozwałkować na wielkość blaszki do pieczenia.  Przygotować sezam: masło rozpuścić, dodać miód, sezam i cukier. Mieszając gotować kilka minut. Ciepłą masę sezamową rozłożyć na dwóch blatach ciasta. Wszystkie trzy części ciasta upiec w 200*C przez około 10 minut aż się zarumienią. Wystudzić.  Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń(...)masło rozetrzeć a następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Gotową masę podzielić na połowę.  W blaszce wyścielonej papierem lub folią ułożyć jeden blat ciasta z sezamem. Rozsmarować na nim połowę kremu, przykryć ciastem bez sezamu. Posmarować powidłami a na nich delikatnie rozłożyć resztę kremu. Przykryć ostatnim ciastem. Wstawić na kilka godzin do lodówki, do schłodzenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i pianką 232

pieczenia - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Żółtka oddzielić od białek.  Z mąki zrobić kopczyk, dodać cukier i proszek do pieczenia. Przesiekać sypkie składniki z masłem. Po chwili dodać żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie w miarę równe części. Jedną część rozwałkować i wykleić nią blachę. Drugą część schować do zamrażalnika.  Nadzienie: - 80 dag rabarbaru(...)błyszcząca. W tym momencie dodać mąkę ziemniaczaną, delikatnie wymieszać. Na schłodzony spód wyłożyć rabarbar, na niego pianę. Na wierzch piany zetrzeć bądź rozkruszyć palcami zmrożoną część ciasta. Ciasto piec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Można ciasto podawać na ciepło z kulką lodów waniliowych. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej

kawawszklance
Korzenna tarta z czatni i bezą 139

Pyszna i przypieczona beza w zestawie z wyrazistym czatni i korzennym spodem. Ostro-słodka tarta, która zniknęła u nas niesamowicie szybko.  Składniki: 200g mąki pełnoziarnistej 120g zimnego masła 2 łyżki przyprawy do piernika 1 jajko  1 łyżka zimnej wody szczypta soli czatni czarna porzeczka(...)morelą 2 białka 60g cukru pudru Mąkę, masło, jajko, przyprawę do piernika, wodę i sól zagniatamy na kruche ciasto. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, wylepiamy spód i boki przygotowanym ciastem, nakłuwamy widelcem i wsadzamy do lodówki na 60 minut.  Piekarnik rozgrzewamy do 190*C, pieczemy tartę przez 15 minut. Upieczony spód studzimy, na letnim rozprowadzamy czatni, czyli ostrą

Gotowanie i blogowanie
Zapiekane naleśniki z serem 607

łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli odrobina oleju do smażenia farsz twarogowy 0,5 kg sera trzykrotnie zmielonego 5-6 łyżeczek jogurtu* 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego sos  0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki śmietany 18% 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 2 łyżeczki cukru wanilinowego Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać ze sobą(...)posmarować masą serową (brzegów nie smarujemy!). Boki zwinąć do środka, a następnie całość zrolować. Przygotowane naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem. Naczynie wstawić do piekarnika. Piec bez przekrycia około 30 -40 minut w 180ºC (sos wchłonie się w naleśniki).  *jogurt dodajemy tylko wtedy, gdy ser jest bardzo zwarty; najlepiej dodawać go stopniowo Pomysł na danie z bloga

Ugotować
Beziki 189

cytryny i lekko mieszam. Na blasze rozłożyć papier do pieczenia, za pomocą szprycy, rękawem cukierniczym lub po prostu łyżką nakładam bezy. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 110°C na ok. 1 godz. 20 minut. Po tym czasie studzimy . Smacznego łasuchowania

Tagebuch po polsku
rogale marcinskie 112

stopniowo. Trójkoąty ciasta smarujemy przygotowana masą ,zostawiajac maly margines na wszystkich bokach. nastepnie zwijam rogaliki. Blaszkę wykladamy pergaminem i ukladamy w odstepach zrobione rogaliki.Przykrć i pozostawić do wyrosniecia, az podwoja objetosc, okolo 1 1/2 godziny. W tym czasie gdy rogale rosna ,rozgrzac piekarnik do 180ºC. Wyrosniete rogale smarowac rozbełtanym jajkiem z mlekiem i piec około 25-30 minut ,na złoty(...)kolor.Gorące rogale wyjac na kratkę i jeszcze cieple polukrowac, posypac posiekanymi orzechami wloskimi i pozostawic do ostudzenia:) ps.u mnie bez maku ,ale z nadzieniem marcepanowym

w mojej kuchni
Ciasto dyniowe z figami 124

potrzebujemy: – 400 g pure z dyni (u mnie Hokkaido) – 1 banan (ok 100g) – 1 kubek mleka bez laktozy (migdałowe) – 4 świeże figi – 1 cukier waniliowy – 2 płaskie łyżki cukru – opakowanie proszku do pieczenia – 1/3 filiżanki oleju słonecznikowego – 250-260 g mąki bezglutenowej (Schaer)   W sporej misce umieszczamy pure(...)Dodajemy olej, cukier waniliowy, cukier i mieszamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, porcjami dosypujemy do ciasta i mieszamy łyżką. Przenosimy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i na końcu „wciskamy” w nie 4 figi. Pieczemy w 170 stopniach ok 60 minut (termoobieg). Po wyjęciu z piekarnika studzimy i po ok 2 godzinach możemy delektować

Szybko Tanio Smacznie
WEEKENDOWE CIASTO KOKOSOWE 4333

Wmieszać nożem, po czym zagnieść ciastoBeza - Z białek, cukru oraz mąki ziemniaczanej ubić pianę na sztywno. Następnie wsypać wiórki kokosowe i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać.  Spód tortownicy o wymiarach 18,5 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Ciasto rozwałkować(...)wielkość formy pamiętając, aby placek miał troszkę większą wielkość od formy w celu zrobienia niewysokiego ranta z ciasta (na około pół wysokości boku formy). Na cieście posmarować dżem, wyłożyć pianę i na wierzch obsypać wiórkami kokosowymi.  Piec 30 minut w temperaturze 18 stopni C na złoty kolor. Rada: w momencie gdy zagniatamy ciasto jest tłuste, ja osobiście się

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka kawowe z orzechami pekan 138

proszkiem do pieczenia. Dodać łyżkę mleka i wymieszać. Masa powinna być gładka. Podzielić ciasto na 2 części i uformować z nich wałeczki o przekroju (średnicy) ok 4-5cm. Obtoczyć wałki ciasta w posiekanych orzechach pekan (by całe wałki były nimi pokryte). Wałki zawinąć w folię (aluminiową lub spożywczą) i włożyć do lodówki na minimum 30 minut (wałki muszą

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania