ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:455/1234)

Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką 113

dodajemy posiekane cebule i dusimy razem około 3 minuty. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę i pokrojonego w kostkę pomidora (bez skórki). Całość po 5 minutach doprawiamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Studzimy. Wykonanie: Wyrośnięte ciasto krótko zarabiamy i wałkujemy na grubość około 3-4 mm (można podzielić je wcześniej na 2 części). Z każdej części wykrawamy koła(...)smarujemy odrobiną koncentratu pomidorowego, nakładamy troszkę sera startego na drobnych oczkach, następnie farsz i ponownie ser żółty. Zlepiamy bułeczki i układamy łączeniem do spodu na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia. Resztki ciasta ponownie zagniatamy, wałkujemy i powtarzamy czynności do jego wyczerpania. Przed pieczeniem smarujemy każdą jajkiem rozmąconym z mlekiem. Bułeczki pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym

Kolorowy Przepisownik
Wegańska pizza 143

później od blachy. Przygotowane ciasto odkładamy na chwilę, żeby podrosło. 4. Ciasto rozgniatamy na blasze. Na wierzch kładziemy sos pomidorowy (gotowiec, lub mieszanka keczupu czy sosu bbq z koncentratem pomidorowym, ja wykorzystałam też ostatnio pastę z pieczonej papryki i też było super!). 5. Zazwyczaj pizzę robimy bez sera, jeśli jednak posiadamy ser, to możemy odrobinę położyć na nasz(...)warzywa. Posypujemy ziołami prowansalskimi (+ opcjonalnie serem wegańskim - jeżeli ktoś nie ma sera, a posiada nieaktywne płatki drożdżowe, to również się nadadzą) i wstawiamy do piekarnika na jakieś 30-40 minut w temp. około 200*C 6. Zajadamy się ze smakiem! :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Babka korzenna czekoladowa 137

mnie z orzechami 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka śmietanki 2 łyżki posiekanych orzechów do posypania, u mnie pistacjowe Nastaw piekarnik na 170ºC na termoobieg (bez termoobiegu okofio 10 stopni więcej). Wszystkie składniki na ciasto powinny być w pokojowej temperaturze. Zmiksuj masło z cukrem. Dodaj po jednym jajku. Zmiksuj. Wlej śmietanę i wymieszaj łyżką z masą. W oddzielnej misce wymieszaj(...)masy i lekko wymieszaj za pomocą łyżki lub szpatułki. Nastépnie dodaj grubo pokrojoną czekoladę i jeszcze raz wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wygładź i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz ciasto przez 30 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij z piekarnika i studź przez 10 minut w formie, następnie wyjmij z formy na drucianą podstawkę

codojedzenia
Drożdżowe różyczki z masą makową. 363

razem z cukrem i solą i odstawić na 15 minut ,aż zaczną pracować . Następnie dodać mąkę ,jajko i letnie masło i wyrabiać ciasto ,aż zacznie odchodzić od rąk .Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na małe kuleczki ,rozwałkowujemy wzdłuż na coś w rodzaju prostokąta ,ale bez wielkiej dokładności i rozsmarowujemy na każdym kawałku masę(...)makową ,zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku i skręcamy w różyczkę podwijając końcówkę ciasta pod spód.Pozostawiamy gotowe drożdżówki na 0,5 godziny do napuszenia .Następnie każdą smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 stopniach przez około 25 minut.Po przestygnięciu lukrujemy

Ladylaura.
Sernik z jogurtów greckich 139044

budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 3/4 szklanki oleju Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki kakao Przygotowanie: Kruche ciasto: Margarynę pokroić w kostkę i  zagnieść z pozostałymi składnikami. Gotowe ciasto włożyć do zamrażarki(...)godzinkę. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć na formę, którą wcześniej należy posmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Włożyć do piekarnika i piec w 180*C ok. 20 minut, Masa: Żółtka ubić z cukrami, osobno ubić białka z szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać pianę z białek do żółtek , mieszamy i dodajemy jogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu

The Sweet Damsel
Tarta z rabarbarem i budyniem 197

minimum 30 minut do lodówki. W międzyczasie ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka wg przepisu na opakowaniu. Jeśli budyń jest bez cukru, to należy dodać cukier. Budyń lekko ostudzić. Rabarbar umyć, obrać, i pokroić na 1 cm kawałki. Przygotować formę do tarty (u mnie średnica 30 cm)-wysmarować ją tłuszczem i obsypać mąką. Wyjąć ciasto z lodówki. Rozwałkować(...)bądź też rozprowadzić palcami w foremce. Uformować wyższe ranty. Na ciasto wylać budyń i dokładnie rozprowadzić. Na budyniu ułożyć rabarbar i posypać cukrem. Piec około 45 min w 180 stopniach. Całkowicie ostudzić, a najlepiej pozostawić na noc w lodówce. Po upieczeniu posypać tartę cukrem pudrem. Smacznego

na moim stole...
Ciasteczka z masłem orzechowym i M&M's 127

pieczenia i sodą. Miksujemy. Wsypujemy połowę cukierków czekoladowych (resztę powciskamy na wierzchu ciastek). Z ciasta formujemy małe kuleczki (orzeszki) i odkładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczamy ciasteczka dłonią, a następnie wciskamy na górę M&M'sy. Między ciasteczkami należy zostawić duże odstępy, gdyż podczas pieczenia rozleją się na boki. Pieczemy(...)minut w temp. 180 stopni. Najlepiej po upieczeniu umieścić je na kratce do całkowitego wystudzenia. Składników wystarczy na ok. 25 ciasteczek. Przepis ze strony: czekoladautkane.pl

Mania Wypiekania
Ciasto daktylowo-bananowe bez cukru i mąki 101

daktyle (im bardziej dojrzałe banany tym ciasto będzie słodsze). Do tego jest bardzo proste w wykonaniu - zrobicie je bardzo szybko i bez większego wysiłku! Smak ciekawy - na pierwszy plan wysuwają się kakao i daktyle. Ciasto jest wilgotne i bardzo sycące. Dla kogo: dla dbających o linię dla fanów zdrowego żywienia dla alergików Składniki: 450g suszonych daktyli 115g mielonych migdałów(...)jajek (rozm. M) 7 łyżek oleju 90 ml kawy (najlepiej z ekspresu lub kafetierki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Daktyle wrzucić do miski i zalać wrzątkiem. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odcedzić i zblendować na gładką masę. Do daktyli dodać banany, jajka, kawę, ekstrakt waniliowy, olej i jeszcze raz zmiksować. Na końcu

Mania Wypiekania
Ekspresowy mazurek bez dodatku cukru 127

kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę (o wymiarach 12 x 35 cm). Przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kuleczkami do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 20 minut. Odstawiamy do ostudzenia. Wystudzony spód smarujemy dżemem i przykrywamy rozwałkowaną masą marcepanową. Smacznego :) function load

Mienta blog
Clafoutis z czereśniami 144

słupkach masło do nasmarowania foremek. Kilka małych naczyń do pieczenia lub jedno większe lekko nasmarować masłem. Jajka, mleko, mąkę, cukier i sól dokładnie zmiksować, aż mieszanka będzie jednolita i mocno napowietrzona (ok. 5 minut). Dodać likier, wymieszać. Czereśnie rozłożyć do przygotowanych naczyń ceramicznych, posypać migdałami, równomiernie zalać ciastem (będzie bardzo rzadkie). Piec

Pełny talerz
Tarta z jabłkami i bezą na herbatnikach czyniona. 175

budyń i dalej ubijamy. Tak przygotowaną bezę wylewamy i rozprowadzamy po jabłkach. Porcję herbatników do kruszonki łączymy z masłem i z skórą cytrynową, posypujemy delikatnie bezę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Wykładamy na talerz i posypujemy orzechami

BaRepas
Z JABŁKAMI -KIBINAJ 161

ujścia pary. Każdy kibin posmarować żółtkiem. Piec na natłuszczonej blasze posypanej mąką, w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 15-20 minut. Gotowe kibiny muszą być suche i rumiane. Spożywamy je bez sztućców

w mojej kuchni
Pizza z rukolą, szynką parmeńską i krewetkami 137

oliwek z czosnkiem z dodatkiem soli i pieprzu po 1 minucie z obu stron. Następnie dodajemy odrobinę wody i dusimy tak około 3 minut.Ciasto: Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozkruszone drożdże oraz przyprawyZrobić wgłębienie i dodać oliwę z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą mleka.Wyrabiać ciasto dodając stopniowo resztę wody(...)mlekiemOdstawić w ciepłe miejsce na około 1h.Rozwałkować na placek grubości ok. 1 cm zagniatając brzegi. Później ciasto smarujemy sosem,kładziemy mozzarellę i resztę dodatków (bez rukoli i bez krewetek – te składniki dodajemy już po upieczeniu pizzy).  Piec z dodatkami około 20 min w 220 stopniach C. Gdy pizza się upiecze dodajemy rukolę i wcześniej podsmażone

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto rozetowe, czyli drożdżowiec z dżemem i migdałami 146

jajko. Zagnieść. Na koniec dodać stopione i przestudzone masło. Dobrze wyrobić - ciasto powinno być bardzo elastyczne i bez problemu odchodzić od rąk i  ścianek naczynia.Ciasto odstawić pod przykryciem na około godzinę, żeby wyrosło. Powinno podwoić objętość.Wyrośnięte ciasto przełożyć na podsypaną mąką stolnicę. Rozwałkować na prostokąt o grubości około 1 cm. Równomiernie posmarować dżemem i posypać(...)równe plastry o szerokości 4-5 cm. Poszczególne kawałki układać na sztorc w tortownicy (lub innej okrągłej formie) wyłożonej papierem do pieczeniaPiec w temperaturze 200 stopni przez około 40-50 minutCiasto posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Można podawać lekko ciepłe.Ciasto jest niezwykle wilgotne i smaczne. Migdały przed wysypaniem można

Codzienna kuchnia niecodzienna
Niedzielne słodkości- najzdrowsze ciasto marchewkowe 307

wymieszać Dodać jajka, napój sojowy/mleko, proszek do pieczenia oraz przyprawy i całość ponownie wymieszać W razie konieczności dolać do ciasta wody, aby nie było zbyt gęste Gotowe ciasto przełożyć do foremki i piec przez około 35-45 minut do uzyskania złocistego koloru. Można posłużyć się też wykałaczką i przebić ciasto. Jeśli wychodzi czysta- ciasto jest gotowe. Wystudzone ciasto najlepiej

peanutbuttermonster