ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:461/1234)

Ciasto pyzie siostry Anastazji 372

super ciacho na święta. Na obecną chwilę w lodówce mam ciasto bez bitej śmietany. Spróbowałam i w takim stanie jest już rewelacyjne. Jeszcze zdecyduję czy zaszaleje z bitą śmietaną.       Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa : * kg jabłek * galaretka cytrynowa * łyżka masła  Masa jogurtowa : * litr(...)litra kremówki * 2 łyżeczki żelatyny  * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo 24 delicje z dowolnym nadzieniem Przygotowanie : Upiec biszkopt. Miksować jajka z cukrem na gęstą masę przez około 5 minut. Miksując dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 minut na złoty kolor. Wystudzić.  Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przesmażyć na maśle

Magiczne Życie Marty
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 324

raz.Spód: 1/2 szkl. mąki 15 dag gorzkiej czekolady 15 dag masła 3/4 szkl. cukru pudru 4 jajka 2 łyżki kakao łyżeczka sody Wierzch: 30 dag wiśni bez pestek 2 galaretki wiśniowe( każda na 1/2 l wody) Galaretki rozpuścic w 3 szkl. wrzątku, odstawic, by przestygły. W rondelku, cały czas mieszając , podgrzewac masło i połamaną czekoladę, aż składniki(...)wlac wystudzone masło z czekoladą, potem dodac przesianą makę wymieszaną z sodą oraz kakao. Na koniec wmieszac w ciasto sztywną pianę z ubitych białek z dodatkiem cukru. Gładkie ciasto przełozyc do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec ok. 40 - 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C Upieczone ciasto ( sprawdzic patyczkiem) i dobrze wystudzone pokryc warstwą owoców. Zalac gęstniejącą galaretką

Słodkości i nie tylko
Maślane rogaliki śniadaniowe 221

mieszadło na hak do ciasta drożdżowego (w przypadku użycia miksera) i miksując na najniższych obrotach, do miski/misy z ciastem powoli wsypać pozostałą mąkę (2 i 1/2 szklanki mąki - patrz Uwagi do przepisu, punkt 2) i zagniatać ciasto przez około (4 - 5 minut, w przypadku miksera, lub około 10 minut w przypadku ręcznego zagniatania), aż ciasto na rogaliki będzie gładkie(...)elastyczne (i jednocześnie lepkie przy dotknięciu). Miskę/misę z wyrobionym ciastem na rogaliki przykryć czystą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (bez przeciągów) do wyrośnięcia, na 1 godzinę i 30 minut. Ciasto powinno w tym czasie podwoić swoją objętość. Po tym czasie wyrośnięte ciasto wyjąć z miski i podzielić na 2 równe kule. Każdą z nich rozwałkować

Gospodyni Miejska
Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi. 402

bułeczki lub rogaliki drożdżowe. Resztę bułeczek zabieramy z mężem do pracy i do kawusi jest jak znalazł. Rogaliki można oczywiście ozdobić lukrem lub strużkami rozpuszczonej czekolady, ale ja wole bez dodatków. Serdecznie zapraszam do wypróbowania tego przepisu, bo jest on bardzo prosty w przygotowaniu i niedrogi, a efekt niesamowity. Polecam!!! Składniki na rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi ROZCZYN(...)mąki) 1/4 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli roztrzepane jajko do posmarowania powidła śliwkowe      Przygotowujemy rozczyn: do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy cukier i mleko, mieszamy.      Do dużej miski przesiewamy mąkę i wlewamy ciepły rozczyn, odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż rozczyn podwoi objętość (około 5-10 minut). W tym czasie podgrzewamy mleko

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe pancakes – czyli pyszne śniadanie 229

dodajemy przesiane składniki suche czyli: mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy dokładnie i na końcu wrzucamy posiekaną czekoladę, mieszamy delikatnie łyżką. Na rozgrzaną patelnię wykładamy ciasto łyżką. Gdy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki, przewracamy go na drugą stronę i smażymy jeszcze jakieś 2 minuty. Nie smarowałam patelni żadnym olejem ponieważ w skład placków wchodziło sporo(...)wybrać cokolwiek co będzie wam smakowało np. owoce, orzechy, miód czy bitą śmietanę Z podanych składników wyszło mi 40 pancakes. W tej proporcji mój jeden placek to 110 kcal (bez dodatków) Pyszne śniadanie – pancakes czekoladowe Wieżyczka z placuszków czekoladowych i wiśni Nie ma to jak dobry początek dnia Pancakes czekoladowe Smacznego!!! Źródło wpisu: blog Stylowa kuchnia

Relaxtime
Ciasteczka fit z ziarnami ekspandowanymi 419

chrupkami) i zachowują swoje wartości odżywcze. Są doskonałym dodatkiem do koktajli, sałatek, ciast, ciasteczek lub do jedzenia prosto z torebki. Nam bardzo posmakowały ekspandowane jagły (proso), quinoa (komosa biała) i gryka. Soligrano ma w ofercie również ekspandowane zboża z dodatkami (miodem, owocami), bez cukru, bez soli, produkty bezglutenowe i z ekologicznych upraw. Bardzo przypadły nam do gustu ziarna(...)dolać. Konsystencja ciastek jest dość sypka, ale taka ma być. Piekarnik rozgrzać do 150 stopni. Na dużą blachę pokrytą papierem do pieczenia wykładać masę za pomocą łyżki i formować w kształt okrągłych ciasteczek. Piec ok 15 minut w 150 stopniach, wystudzić. Miód powinien stwardnieć i ciasteczka będą ładnie usztywnione i delikatnie chrupiące. * Ciasteczka świetnie studzą się na kratce, takiej

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Proste ciasto owsiane - wegańskie i bezglutenowe 206

owoce w formie liofilizowanej. Ciacho jest kleiste, wilgotne, mięciutkie. Bardzo delikatne. Można je zajadać jako po prostu ciasto, ale także owsiankę w wersji pieczonej.  Składniki: 210 g płatków owsianych bezglutenowych  1/3 laski wanilii (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka Tropicana Blend  (Unicorn Superfoods) 1 łyżka Alkalising Blend  (Unicorn Superfoods) 1 łyżka(...)proszku do pieczenia.   W blenderze zmiksuj mleko z bananem na koktajl i dodaj po równo do każdej z 3 mieszanek.  Do każdej masy dodaj też 2 łyżki oleju kokosowego.  Każdą masę dokładnie wymieszaj.  Formę (u mnie mini tortownica) wyłóż papierem do pieczenia. Wlej po kolei każdą z mas.  Piecz w nagrzanym

Zdrowie na języku :P
Ciasto w wydmuszce 170

zacząć je kompletować już kilka dni przed Świętami. Sparzonym, nic się nie stanie do chwili, gdy nadejdzie pora pieczenia. Reszta to już banał - przygotowałam zwykłe ciasto muffinkowe (wszystkim bardzo smakowało) na wodzie - można użyć mleka, moje miały być bez laktozy. Napełnianie skorupek jest proste, a później wystarczy bezpiecznie ułożyć je w gniazdkach i upiec. Jedna ważna rzecz(...)połączenia składników. Masę przełożyć do woreczka cukierniczego z otworem o średnicy 1 cm, napełniać skorupki nieco tylko ponad połowę (zbyt duża ilość ciasta rozsadzi skorupki podczas pieczenia). Piec w 180 st. C. przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić. Smacznego! W następnym wpisie pokażę Wam, w czym moje jajka podałam. Sama nie wiem, co zrobiło większe wrażenie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszyste naleśniki z sosem truskawkowym 161

Naleśniki z tego przepisu wychodzą puszyste i delikatne, takie biszkoptowe. Przygotowując ciasto na naleśniki, zanim połączymy je z ubitą pianą, należy odstawić rozmieszane ciasto, aby zaczęło pracować. Jeśli mamy dobrą patelnię to naleśniki można smażyć praktycznie bez dodawania tłuszczu, tylko przed pierwszym jej rozgrzaniem delikatnie przetrzeć odrobiną tłuszczu. Naleśniki wygodniej smażyć na niezbyt dużej patelni, u mnie miała średnicę(...)przerywając miksowania stopniowo dodawać mleko, mąkę, proszek do pieczenia, sól i ocet jabłkowy. Miksować do czasu, gdy nie będzie widocznych grudek mąki. Masę na naleśniki odstawić na około 10 minut, aż na powierzchni będą widoczne pęcherzyki powietrza. Po tym czasie ubić na sztywno białka i delikatnie wmieszać w ciasto naleśnikowe. Ciasto wylewać porcjami na rozgrzaną i lekko posmarowaną tłuszczem

Kuchcik gotuje
Sernik cytrynowy na spodzie z płatków owsianych 177

Sernik to przepyszne ciasto, do którego ja raczej nie mam, tzw. ręki. Przyznam jednak, że ten był pyszny, ale za ciężki. Być może sprawił to dodatek masła. Możecie, ewentualnie, je pominąć i wypróbować bez tłuszczu, gdyż twaróg jest tłusty, kremówka także, więc jeśli nie dodacie masła, na pewno nic się nie stanie, a sernik będzie delikatniejszy i bardziej kremowy(...)masę, wyrównuję wierzch i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 10-15 minut. Zmniejszam temperaturę do 150'C i piekę jeszcze przez 40-45 minut. Upieczony sernik zostawiam by wystygł.  Rada: sernik najlepiej kroić nożem ogrzanym w gorącej wodzie, wtedy brzegi ciasta będą równiusieńkie

Ciasteczkowy Potwór
Eklerki z kremem budyniowym 203

Eklerki z kremem budyniowym. Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki tortowej * - 500 ml wody - 250g masła - 8 jaj - szczypta soli Składniki na masę budyniową: - 2 budynie waniliowe bez cukru - 750ml mleka - 5 łyżek cukru - 2 czubate łyżki mąki tortowej - 200g miękkiego masła - 1 opakowanie bitej śmietany w proszku - 2 łyżki alkoholu (opcjonalnie) Dodatkowo: - cukier puder * szklanka – u mnie metalowa(...)uzyskania gładkiego, błyszczącego i jednolitego ciasta, dającego się formować w kulę. Odstawiamy do przestygnięcia. Do letniego ciasta wbijamy po 1 jajku, wrabiając je mikserem z hakami. Gdy jajka zostaną wszystkie zużyte, a ciasto dokładnie wyrobione – przekładamy je do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie dużej gwiazdki. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy, w odstępach, podłużne kształty (sporo urosną

mojewypiekiinietylko
Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 250

wyciskać niewielkie porcje ciasta zachowując min. 2 cm odstępu (ciasto rozleje się nieco na boki). Aby makaroniki zachowały odpowiedni kształt, najlepiej użyć specjalnej silikonowej podkładki lub wcześniej samemu przygotować szablon rysując na pergaminie szablon z kołami wybranej średnicy.  Makaroniki odstawić do obsuszenia na jedną godzinę - to ważny etap, dzięki któremu wierzch obsycha i w trakcie pieczenia powstają wokół(...)niego charakterystyczne falbanki.  Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec makaroniki przez ok. 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie przełożyć ulubionym kremem (u mnie kawowy). Makaroniki najlepiej smakują po 1-2 dniach, ale doprawdy ciężko się powstrzymać i czekać tak długo. *cytat pochodzi z książki "Cztery strony smaku, czyli cały świat

KUCHARNIA
Ciasto anielskie - biszkopt na białkach 168

używa się dużo surowych żółtek. Zostaje dużo białek, z którymi trzeba coś zrobić. Można upiec różnego rodzaju bezy , kokosanki , pavlovą oraz ciasto anielskie -biszkopt na białkach. Angel Food Cake - delikatne, lekkie, puszyste i białe jak anielska suknia ciasto anielskie . Ciasto należy piec w specjalnej formie z nóżkami. Formy nie smaruje się masłem ani niczym nie wysypuje. Upieczonego biszkoptu nie wyjmuje(...)dodawać partiami mąkę delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do niewysmarowanej i nie wyłożonej papierem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35 minut. Piekarnika nie otwierać przez pierwsze 25 minut. Ciasto powinno być sprężyste. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, odwrócić formę do góry nogami i odstawić do ostygnięcia. Aby wyjąć ciasto z formy należy szpachelką „wyciąć

królestwo garów
Jabłecznik pod pierzynką 182

kwaśności jabłek" Beza - białka 3 szt - cukier 125g ( ok pół szklanki ) jak ktoś lubi można użyć więcej białek ale należy proporcjonalnie zwiększyć ilość cukru Przygotowanie Składniki na ciasto zagnieść ,można ręcznie ale najlepiej w robocie , ok 1/3 ciasta wkładamy do woreczka i dajemy do zamrażarki resztę ciasta również do woreczka i do lodówki , kruche ciasto im zimniejsze tym po upieczeniu(...)jabłka rozkładamy ubite na sztywno białka, na wierzch ścieramy na grubych oczkach tarki  ciasto ,które czekało w zamrażarce, całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50-60 minut Po 40 minutach pieczenia gaszę górną grzałkę i zostawiam tylko dolną. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia o ile to możliwe bo u mnie większość znika

Wypieki Rene
Jabłecznik bez pieczenia 33444

Składniki jabłka, 2kg woda, 50ml biszkopty, 1 opak galaretka cytrynowa, 2 opak śmietana 30%, 500g cukier waniliowy, 1 opak czekolada gorzka, 50g Przygotowanie Jabłka obieramy, wycinamy

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania