ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:467/1234)

Zapiekanka jaglana przekładana owocami 85

ulubionymi owocami. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 25 minut Koszt: Tanie  Jako wielka miłośniczka wszystkiego, co jaglane, staram się wykorzystywać te składniki do przeróżnych potraw. Tym razem trafiła na słodką wersję zapiekanki, ale nie z kaszy jak to w większości się spotyka, tylko z płatków jaglanych. W połączeniu z mąką migdałową, którą bez problemu stworzycie sami w domu(...)czekała na swoją kolej.😀 Efekt zwieńczyła gorzka czekolada i jeszcze więcej płatków migdałowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do skorzystania z przepis na PIECZONĄ OWSIANKĘ Z BANANEM , która zapewniam powali Was smakiem. Również zapraszam na CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY JAGLANEJ , które tak na prawdę jest deserem jedno lub 2 osobowym.    Wartość odżywcza 1 porcji: 490 kcal

zdrowo i aktywnie
Zapiekanka jaglana przekładana owocami 118

ulubionymi owocami. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 25 minut Koszt: Tanie  Jako wielka miłośniczka wszystkiego, co jaglane, staram się wykorzystywać te składniki do przeróżnych potraw. Tym razem trafiła na słodką wersję zapiekanki, ale nie z kaszy jak to w większości się spotyka, tylko z płatków jaglanych. W połączeniu z mąką migdałową, którą bez problemu stworzycie sami w domu(...)czekała na swoją kolej.😀 Efekt zwieńczyła gorzka czekolada i jeszcze więcej płatków migdałowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam również do skorzystania z przepis na PIECZONĄ OWSIANKĘ Z BANANEM , która zapewniam powali Was smakiem. Również zapraszam na CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY JAGLANEJ , które tak na prawdę jest deserem jedno lub 2 osobowym.    Wartość odżywcza 1 porcji: 490 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Szarlotka siekana 72

Szarlotka siekana to bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto bez wyrabiania. Pyszny deser na każdą okazję. Fajna odmiana od tradycyjnej szarlotki. W mig znika z talerza, raj dla łasuchów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 szklanki mąki pszennej ( składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml) 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 6 łyżek cukru 250 gram margaryny lub masła 2 łyżki(...)manną i dokładnie mieszamy, dzięki temu unikniemy zakalca :). do miski przesypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy żółtka, śmietanę i rozdrobnioną na mniejsze kawałki margarynę/masło. Wszystkie składniki dużym nożem siekamy w misce przez kilka minut do momentu otrzymania sypkiego ciasta. Z możliwie jak najmniejszymi grudkami. ciasto przesypujemy i równomiernie rozprowadzamy po blaszce o wymiarach

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto Ruby Rose 126

miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania sztywnej „bezy”. Dodajemy po jednym żółtku i miksujemy na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie, ale dokładnie mieszamy . Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 40 minut w temp. 175-180 stopni. Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty(...)Truskawki myjemy, szypułkujemy i wkładamy do garnka, rozgniatamy na gładką masę dodajemy cukier i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu. Wsypujemy suche galaretki i żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Przesmażamy jeszcze kilka chwil. Ostudzoną masę wykładamy na ciasto.   Składniki na masę śmietankową: 500 g śmietany 18% 4 czubate łyżki cukru pudru 1 śnieżka w proszku 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone

Domowe ciasta
Szarlotka żydowska 145

moich dotychczasowych szarlotek. To ciasto idealne, a takich, jak wiadomo nie robi się szybko i łatwo. ;) Dlatego z całą pewnością szarlotkę żydowską będę powtarzać. Przepis, z moimi z niewielkimi zmianami, pochodzi z książki "Kuchnia żydowska" Elizabeth Wolf-Cohen.   Składniki (na tortownicę  Ø22-23 cm): 225 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu(...)nagrzać do 160°C. Tortownicę natłuścić masłem, wyłożyć (przynajmniej dno) papierem do pieczenia i ponownie natłuścić. 2. Margarynę utrzeć z cukrem do białości (ok. 5 minut), dodawać po łyżce roztrzepane jajka i za każdym razem dokładnie miksować. Do ubitej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i resztą cynamonu. Wymieszać delikatnie drewnianą łyżką (masa będzie dość gęsta

Kuchnia Prezydentowej
Migdałowo-kajmakowe kuleczki 139

Coś dla osób lubiących krówki 🙂 Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy 

KuchniaWeDwoje.pl
Focaccia czyli włoski chleb, z oliwkami i solą morską 147

lampką wina i blachą świeżo upieczonej focacci?...zapach pieczonych oliwek bezcenny…Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Zazwyczaj podawane na ciepło(...)całym cieście), dokładamy rozczyn, oliwę z oliwek i resztę ciepłej wody. Wyrabiamy ciastoCiasto rozwałkowujemy, przekładamy na blachę wyłożona papierem lub wysmarowana oliwą, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 1,5- 2 godziny. Wyrośnięte ciasto skrapiamy oliwą, posypujemy oliwkami, solą i tymiankiem i odstawiamy na kolejną godzinę. Nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy na złoty kolor

Anioły w kuchni
Puszyste racuchy bez proszku do pieczenia i drożdży 128

Puszyste racuszki z jabłkami bez drożdży i proszku do pieczenia Racuchy to idealne śniadanie, nie tylko dla dzieci. Racuszki z owocami, cukrem pudrem, miodem lub syropem klonowym skuszą niejednego łakomczucha. Najczęściej ciasto na racuchy swoja pulchność zawdzięcza obecności drożdży, proszku do pieczenia lub sody. Ale mój przepis nie zawiera żadnego z tych składników, a racuszki wychodzą puszyste(...)racuchów zaczynamy od przygotowania ciasta, które przed smażeniem placuszków musi odpocząć min. 15 minut. Oddzielamy żółtko od białka i wrzucamy je do miski, w której będziemy mieszać ciasto. Natomiast obydwa białka umieszczamy w oddzielnym naczyniu do ubijania piany. Do żółtka dodajemy mleko i wodę i mieszamy. Następnie porcjami dodajemy mąkę - mąki dajemy tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany

Korniszonki
Letni torcik kokosowy z bananem i mango. 173

puree z banana 150 g puree z mango 50 ml wody 25 g cukru 6 g żelatyny w płatkach 90 g białej czekolady 100 g śmietanki 30% Beza włoska: 50 g białka 100 g cukru woda Do przybrania: kulki z marcepana prażone migdały Sposób przygotowania: Blat kokosowy: W jednej misce łączymy mączkę migdałową, cukier puder i wiórki. W drugiej umieszczamy(...)mieszaninę. Jeśli będziemy długo wyrównywać, zaczną pojawiać się dziury. Pieczemy w temp. 150 °  C, do otrzymania złocistego koloru (ok. 20 minut). Powstały biszkopt białkowy ma być mokry i lepiący. Odstawiamy do ostygnięcia *Najlepiej użyć prostokątnej/kwadratowej blachy, którą każda z nas posiada w wyposażeniu piekarnika domowego. Będziemy z ciasta wykrawać 2 koła o średnicy 18 cm. Krem biała czekolada

DominikaDolci
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 193

proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki:4 jajka100 g mąki2 łyżki kakao1/2 łyżeczki cynamonu100 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia400 ml śmietanki(...)łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem, następnie partiami dosypujemy otrzymaną mieszankę do ubitych jajek – lekko mieszamy.Gotową masę przekładamy do małej torownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 17 cm śr.) i wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 30-35 minut ( do suchego patyczka) pozostawiając ciasto w formie do całkowitego ostudzenia

Słodkie Przyjemności
Ucierane ciasto pomarańczowe z mąki ryżowej - bezglutenowe 174

lodówki dzień wcześniej. Mąki i proszek do pieczenia wymieszać. Pomarańczę dokładnie umyć i otrzeć z niej skórkę a następnie wycisnąć sok. Jeśli pomarańcze są małe trzeba będzie użyć dwóch sztuk. Masło pokroić na małe kawałki i wrzucić co miski. Dodać cukier puder i utrzeć mikserem na puszystą masę. Zajmie to parę minut ale nie należy się zniechęcać ponieważ(...)wymieszać i odłożyć mikser. Na koniec wlać 90 ml soku z pomarańczy i wymieszać ciasto - szybko ale w miarę delikatnie i dokładnie. Wylać na tortownicę - ok 20 cm średnicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 55 minut (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po tym czasie wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przygotować polewę. Do rondelka wlać

Ze smakiem bez glutenu
Sambusak z serami, pierożki 129

Jest to moja propozycja na Walentynkową kolację. Zapach w domu cudny, smak super. Można je zrobić tylko z serami, jak ktoś woli Zaczynamy od ciasta

Kuchnia Pokoleń