ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:464/1234)

Ananasowiec, czyli tropikalny torcik. 165

Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w zależności od naszego piekarnika (jeśli pieczemy z termoobiegiem temperaturę zmniejszamy do 170 stopni), przed wyjęciem ciasta sprawdzamy czy się upiekło w środku (wbijamy patyczek- suchy oznacza, że ciasto jest gotowe, a lepiący, że jeszcze chwile trzeba je dopiec. Jeśli jest już(...)ładnie zarumienione, a w środku nadal surowe to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej). Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy w formie do całkowitego wystygnięcia. Masa I 2 puszki ananasa (ja użyłam ananasów z cukinii własnej produkcji, słoika o pojemności 0,9l) 2 białe budynie bez cukru (śmietankowy, waniliowy) Masa II 2 opakowania bitej śmietany w proszku (Śnieżka, Śnieżynka

Rozpustne gotowanie
Czekoladowy tort fasolowy 235

jednym resztę jajek. Kakao wymieszać z sodą oraz proszkiem do pieczenia i dodać do masła. Wymieszać. Następnie dodać do tego masę fasolową i ponownie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do tortownicy o śr. 24-26 cm i piec w piekarniku nagrzanym do 165 °C przez 40-55 minut przy większej tortownicy (u mnie przy tortownicy 24 cm 70 min.) . Wiśnie

Domowa Cookierenka Agi
Migdałowiec bez pieczenia 324

Łatwe, słodkie ciasto z 3 warstwami - budyniem, krówka i bitą śmietana. Uwieńczone prażonymi płatkami z migdałów. Dla miłośników słodszych ciast oraz dla osób nie posiadających piekarnika. 'Migdałowiec bez pieczenia' Składniki ( na formę 22x13cm* ): - 1 duże opakowanie krakersów - 1 puszki masy kajmakowej/krówki - 100g płatków migdałowych * masa śmietanowa: - 500ml śmietany kremówki UHT - 2 łyżki cukru pudru * masa budyniowa(...)budyń wg przepisu na opakowaniu. Lekko przestudzić. Formę wyłożyć folią aluminiową. Wyłożyć warstwę krakersów, na to budyń i kolejną warstwę krakersów. Ciasto schłodzić.  W między czasie puszkę z masą włożyć do gorącej wody i odczekać 10 minut aż się podgrzeje. Na schłodzone ciasto rozsmarować masę kajmakową i ułożyć kolejną warstwę krakersów. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać

CookYourself
Sernik z rosą 215

składników. Zagnieć na jednolite ciasto. Blachę ow ymiarach 32 x 20 wyłożyłam papierem do pieczenia i wylepiłam dno rozwałkowanym ciastem. Ser: Do misy włozyłam ser, cukier, 2 całe jaja i 4 żółtka. Zmiksowałam w robocie na gładka masę. Dołożyłam resztę skąłdnikówi miksowałam do scalenia wszystkich. Wylałam masę serową na ciasto. Wyrównałam łopatką.  Piekłam około(...)stopniach, ale sprawdzajcie.Piekarnik piekarnikowi nierówny! Po chwili ubij białka z cukrem na sztywną pianę i po tych 50 minutach wylożyć delikatnie na wierzch sera i piec około 15 minut jeszcze. Piana ma być lekko zrumieniona, po chwili pojawią się na niej krople rosy. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Focaccia – biała pizza, Danie dnia 216

Przygotowujemy do niej ciasto, jak na pizzę  (ale bez sosu pomidorowego). Z nadzieniem można do woli eksperymentować – ja wybrałam cebulowe. P.S. Nie musisz rozwałkowywać ciasta tak cienko, jak do pizzy. Dobrym pomysłem jest dodanie do niego suszonego rozmarynu. Składniki nadzienia: 2 białe cebule 2 czerwone cebule 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki oliwy sól, pieprz rozmaryn(...)suszony lub świeży) Cebule pokrój w talarki, czosnek przeciśnij przez praskę. Rozgrzej oliwę, smaż cebule i czosnek przez około 5-10 minut, aż trochę zmiękną. Dopraw solą i pieprzem. Na cieście ułóż cebulowe nadzienie i posyp rozmarynem. Piecz 20-25 minut. Przepis bierze udział w akcjach:           Akcja Dania dnia (2000, Bob Giraldi) toczy się prawie

Qlinarnie i Qlinarnie
Biszkopt rzucany 250

mąki i wymieszać delikatnie wszystkie składniki. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia   (papier układam na wyjmowanym spodzie tortownicy, zaciskam obręcz i odcinam boki papieru)   Boków niczym nie smarować ani niczym nie wykładać Przelać gotowe ciasto   Piec w 170 o C przez około 35 – 45 minut (do suchego patyczka i złotego wierzchu ciasta).  Wyjąć z piekarnika

W kuchni bez szafek
Tartinki z owocami 202

wyrabiamy ciasto, owijamy w folię i wstawiamy na godzinę do lodówki. Ciasto trzeba rozwałkować i wykleić nim foremki na tartinki. Foremki muszą być dobrze natłuszczone, żeby potem nasza tartinka dobrze opuszczała foremkę. Ciasto w tartinkach nakłuwamy widelcem,by w czasie pieczenia uciekło powietrze na zewnątrz zamiast robić nam pęcherzyki w cieście :) Pieczemy w 200 stopniach 25 minut.  Upieczone

Lawendowe Niebo
okonomiyaki 191

WYKONANIE---Z jajek, mąki, mleka i sosów stwórz jednolite ciasto. Dodaj do niego posiekaną w drobne paseczki kapustę i dokładnie wymieszaj. Ciasto nakładaj porcjami na rozgrzaną patelnię z dodatkiem tłuszczu i smaż z obu stron przez kilka minut-2-3 - do czasu, aż będą apetycznie złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz....Usmażone okonomiyaki udekoruj dodatkami i gotowe.-----------Wersja light: Użyj(...)jwodą. Placuszki upiecz w piekarniku (180C do czasu, aż będą złociste i delikatnie chrupiące z zewnątrz - piecz z obu stron),lub na patelni po 2-3 minuty z każdej strony....Ja daje kurczaka algi szczypior i majonez ze świeżym ogórkiem..można bez dodatkow jesć albo z nimi i to co kto lubi.....SMACZNEGO

w mojej kuchni
ŚWIĄTECZNE CIASTO MANDARYNKOWE - BEZGLUTENOWE 443

papierem do pieczenia całą tortownicę, dobrze dociśnij papier.Całe jajka ubij mikserem przez około 2-3 minuty.Dodaj do nich cukier, migdały i proszek do pieczenia i zmiksuj wszystko dokładnie na najniższych obrotach miksera.Dorzuć do tego zmiksowane mandarynki i ponownie zamieszaj całość mikserem na najniższych obrotach.Wlej ciasto do tortownicy i piecz przez około 40-60 minut. Jeśli

Słodko-Słony Świat Ilony
Pleśniak 397

ciasto i zagniatamy. Powstałą masę dzielimy na dwie części, jedna ok. 60% druga 40%. Wkładamy do zamrażalki na minimum 2 godziny.Po tym czasie blaszkę ok. 20 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia i do formy ścieramy na tarce o grubych oczkach większą porcję ciasta. Delikatnie dociskamy łyżką wyrównując ciasto. Podpiekamy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 minut

Słodka Strona
Babeczki z wróżbami 408

wkładamy po kulce ciasta. Nakrywamy ściereczką i zostawiamy do podrośnięcia (30-60 minut).W tym czasie robimy kruszonkę i wróżby. Kruszonkę najprościej przygotować z mąki i cukru w równych proporcjach. Do tego należy dolewać olej lub rozpuszczoną margarynę w takiej ilości by składniki połączyły się ale nadal były kruche. Możemy też zrobić babki bez kruszonki i tylko posypać cukrem(...)upieczeniu.Wróżby napisane na małych karteczkach zwijamy i pakujemy szczelnie w srebrną folię do wypieków. Zawiniątka delikatnie wpychamy w wyrośnięte babeczki. Na wierzch posypujemy kruszonkę, zaklejając otwór z wróżbą.Pieczemy w 160 stopniach około 30 minut

prawdziwe jedzenie
Szarlotka na kruchym spodzie z bezą 258

łyżki wody na bezę: 4 białka              110 g cukru pudru              1 łyżka budyniu waniliowego Do misy miksera wsypać mąkę, cukier, sól, żółtko i masło pokrojone w kostkę. Ucierać ciasto mikserem, dodając w czasie mieszania wodę. Ciasto jest gotowe, gdy zaczyna odklejać się od boków misy(...)Zawinąć je w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym.  Okrągła formę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować i rozłożyć je w formie na dnie i bokach. Z białek

wyzwania kuchenne
Tęczowe babeczki 201

osobnym naczyniu łączymy składniki mokre. Następnie do składników suchych dodajemy mokre i całość mieszamy do całkowitego połączenia. Następnie przygotowujemy 4 miseczki i przelewamy do nich w równych częściach ciasto na babeczki (można łyżka po łyżce). Następnie dodajemy do każdej miseczki odrobinę barwnika spożywczego (ja dałam do jednej żółty, do kolejnej niebieski i niewielką ilość czerwonego (wyjdzie różowy) i większą ilość(...)każdego koloru (celując za każdym razem w środek - jak przy zebrze). Ja zaczęłam od mocnego czerwonego, następnie dałam żółty, niebieski i na koniec różowy. Babeczki pieczemy w 180C przez 20 minut. Podajemy je bez dodatków lub z ubitą kremówką (170 ml kremówki 30% ubijamy z fixem) i kolorową posypką

Emcia Pichci
Pyszny jogurtowo pomaranczowy chlebek żurawinowy 175

chlebek, a może raczej ciasto jest po prostu przepyszny i zrobiony w znacznie zdrowszej,szybszej i wygodniejszej wersji , zamiast użyć soku z pomarańczy, używamy kremowego smoothie zrobionego ze zblendowanego pomarańcza i jogurtu greckiego, zamiast mąki pszennej użyłam równie delikatnej ale zdrowszej mąki ryżowej i połączyłam ją z mąką żytnią pełnoziarnistą, zamiast cukru możecie dodać ksylitol (wtedy będzie super zdrowy(...)resztą jogurtu. Do żurawiny z pomarańczą dodajemy suche składniki oraz jogurt z jajkiem, masę przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( mi wyszły dwie małe keksówki) pieczemy ok 50 minut w 160 stopniach uważając by ciasto się nie przypaliło, pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia (gorące jest wilgotne i nie uda się go wyjąć z blaszki

zdrowa vege kuchnia
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 394

Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia to pyszny, słodki deser inspirowany znanymi batonami Kinder Bueno. Ciasto składa się z 4 warstw herbatników oraz dużej ilości kremu czekoladowego i orzechowego. Ciasto jest dość drogie, ale warto je zrobić! Czas wykonania: 1 h 30 min (+ minimum 3 h chłodzenia) Ilość porcji: 15 kawałków (forma(...)śmietanę i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 5 -10 minut, aby zgęstniała. Ciasto polać polewą czekoladową. W rondelku rozpuścić 50 g gorzkiej czekolady z 1 łyżeczką masła. Polać ciasto po górze, tworząc wzór jak na batoniku Kinder Bueno. Ciasto ponownie schłodzić przez minimum 3 h (najlepiej całą noc). Krok

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania