ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:464/1234)

Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 201

stronę z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Naczynia wykonane są ze szkła żaroodpornego więc można ich używać do pieczenia a także do dań i wypieków bez pieczenia. Są łatwe w myciu a potrawy możemy podać bezpośrednio w naczyniach.Zapraszam również na ich profil na facebooku. Składniki: 200 g mąki krupczatki 100 g mąki pszennej 100 g cukru(...)żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować z ciasta kulkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. W tym czasie pokroić rabarbar i zasypać cukrem. Ugotować budyń w zmniejszonej ilości mleka. Do gorącego budyniu dodać pokrojony rabarbar. Jeśli jest dużo soku odlać. Formę do tarty o średnicy 28 cm wysmarować margaryną, wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem i wylać

Ala piecze i gotuje
Pastiera Napoletana - włoskie ciasto wielkanocne 108

delikatnie ubić trzepaczką; powinien być bez grudek. Jeżeli nie mamy wody z kwiatów pomarańczy możemy użyć aromatu pomarańczowego. Upieczone ciasto zostawiamy w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach na ok. 30 minut. Pastiera po upieczeniu powinna odstać, najlepiej w lodówce; najsmaczniejsza jest drugiego dnia po upieczeniu. Ciasto możemy przechowywać w lodówce(...)wszystkich tych prezent ów , mieszała je, tworząc ten wyjątkowy deser. Zapraszam Was na dzisiejszy przepis na tradycyjn ą  Pastiera Napoletana, ciasto, bez którego wielu Włochów, nie wyobraża sobie świąt Wielkanocnych.  SKŁADNIKI Kruche ciasto 500 g m ą ki pszennej 230 g masła  200 g cukru 1 jajko 2 żółtka skorka otarta

La grande e la piccola cuoca
Tarta kawowa 167

kawowej tarty. Sam przepis jest prosty i niewymagający wielkich umiejętności cukierniczych. A samo przygotowanie nie powinno Wam zająć więcej niż 15-20 minut. PRZEPIS  NA TARTĘ KAWOWĄ Składniki: Ciasteczkowy spód: 200 g biszkoptów lub suchych okrawków ciasta biszkoptowego 150 g masła 1 łyżka ciemnego kakao Kawowe nadzienie: 250 g sera twarogowego 100 ml śmietanki 30% 100 ml jogurtu naturalnego(...)ciasteczkowy spód rozsmarować dżem porzeczkowy. Następnie wylać masę serowo-kawową. Banany pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć plasterki bananów dookoła brzegu tarty. 4 . Tartę piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 25 minut. Upieczona tarte udekorować masłem orzechowym i kruszonymi ciastkami, bezami lub innymi dodatkami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Ciabatta - ciabattki - bułeczki - Pyszne! 127

naczynia (ja nie żałuję) Drożdże pomieszaj z wodą i cukrem, dodaj mąkę wyrób (ręcznie lub w jakimś urządzeniu) ciasto. Ciasto się lepi. Przełóż do miski wylanej oliwą z oliwek. Przykryj folią spożywczą i ściereczką. Sprawdź po godzinie. Gdy ciasto podwoi objętość, rozciągnij je i zawiń w kopertę lub pozakładaj rogi do środka i złóż na pół. Możesz też(...)dowolną ilość ciabattek. Ręce możesz oprószyć w mące lub jak ja- polać oliwą. Styl dowolny - zajęcie przyjemne :) Nagrzej piekarnik do 220 stopki bez termoobiegu.  Skrop ścianki piekarnika wodą, wstaw bułki i piecz 20 minut

Cytryna&Co.
Baci di dama - włoskie ciasteczka z migdałami i czekoladą 111

łami bez sk ó rek .   PRZYGOTOWANIE Do miski wsypujemy oba rodzaje mąki, cukier, szczyptę soli i zimne masło pokrojone w kostkę. Gdy ciasto uzyska konsystencj ę  kruszonki, dodajemy 1 żółtko. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą, schładzamy w lodówce ok. 1 godz. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170 stopni. Schłodzone ciasto dzielimy(...)mniejsze porcje a dokładnie na 70 porcji o wadze ok. 8 gram.  Z ka ż dej porcji ciasta formujemy ma ł e kuleczki, które wykładamy na formę pokrytą papierem do pieczenia.  Ciasteczka pieczemy ok. 15 minut.  Upieczone ciasteczka powinny mieć jasn ą  barwę i  delikatnie brązowy  sp ó d.  Ciasteczka  zaraz

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Pomarango 141

cukier, aż postanie sztywna, lśniąca beza. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blaszki i pieczemy ok. 40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Składniki na krem kajmakowy: 150 ml mleka 300 g cukru cukier waniliowy  2 łyżki masła ½ szklanki

Domowe ciasta
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I PIANKĄ BUDYNIOWĄ 251

szklanka drobnego cukru 16g cukru waniliowego/wanilinowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (2x40g) ½ szklanki oleju np. rzepakowego Dodatkowo: około 400g truskawek cukier puder do oprószenia ciasta Wykonanie: Ciasto: wszystkie składniki dodajemy do miski i szybko zagniatamy ciasto , jeżeli będzie zbyt sypkie można dodać 2 łyżki wody. Ciasto dzielimy na dwie części po 60% i 40%, formujemy 2 kulki, zawijamy(...)folię i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc blaszkę 33x20cm wykładamy papierem do pieczenia , następnie na tarce o grubych oczkach ścieramy większą kulkę ciasta, które wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C na 20 minut , po tym czasie blaszkę z ciastem wyciągamy z piekarnika i odkładamy ,aż ciasto wystygnie Pianka budyniowa: kiedy podpieczone ciasto się studzi przygotowujemy pianę

Słodkie zapomnienie
PIZZERINKI RAZOWE Z DUSZONĄ CEBULĄ I PIECZARKAMI 139

cebula będzie miękka. Odkładam na bok.  Następnie do tego samego garnka przekładam pokrojone pieczarki ,doprawiamy solą i pieprzem i smażę kilka minut na rumiano. Można dodać łyżkę koncentratu. Na koniec dodaję pokrojone suszone pomidorki. Kiedy ciasto urośnie odrywam kulki wielkości orzecha włoskiego a następnie za pomocą wałka , wałkuje na grubość ok 0.5 cm. Każdy krążek smaruję koncentratem pomidorowym doprawiamy(...)łyżki porcję cebuli i porcję pieczarek.  Na wierzch kładę kilka słupków papryki.  Pizzerki przekładam na blachę polaną olejem i posypaną kaszą manną. Piekę ok 15 min w 180 stopniach góra-dół bez termoobiegu. Podaję np .z rukolą i ulubionym sosem

Gotowanie Patki
Babka Wielkanocna - Alpro Napój Sojowy Bez Cukru 115

Sojowego Alpro Bez Cukru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 3 łyżki kakao aromat cytrynowy PRZYGOTOWANIE: Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka  i dokładnie ucieramy. Stopniowo na zmianę dodajemy mąkę, Napój Sojowy Alpro oraz proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Białka ubijamy na puszystą pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy(...)dzielimy na dwie części. Do jednej z części dodajemy kakao a do drugiej 3 łyżki mąki. Ciasto układamy w wysmarowanej tłuszczem formie warstwami raz ciemną, raz jasną. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni

Gotowanie jest łatwe
Kruche ciasteczka 149

sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni Czas pieczenia : 10-15 minut ok. 72 szt. Składniki:  - 300 g mąki pszennej ( 2 szkl. )  - 200 g masła(...)łyżeczki  cukru  waniliowego  - płaska łyżeczka proszku do pieczenia  - 4 żółtka  - szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. 2. 2. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać żółtka , cukier , 2 łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę soli. 3. Zagnieść ciasto , uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Różne smaki w kuchni
Kruche ciasteczka 201

sercem polecam :) Można polać polewą czekoladową ale równie dobrze będą smakować posypane cukrem pudrem albo bez żadnych posypek. Podczas pieczenia z piekarnika wydobywa się piękny zapach, cały dom pachnie jak słodka cukierenka ;) Temperatura pieczenia : 170 stopni Czas pieczenia : 10-15 minut ok. 72 szt. Składniki:  - 300 g mąki pszennej ( 2 szkl. )  - 200 g masła(...)łyżeczki  cukru  waniliowego  - płaska łyżeczka proszku do pieczenia  - 4 żółtka  - szczypta soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wymieszać z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. 2. 2. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać żółtka , cukier , 2 łyżeczki cukru waniliowego i szczyptę soli. 3. Zagnieść ciasto , uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Różne smaki w kuchni
Fasolowe brownie 113

łyżeczki sody Daktyle zalać gorącą wodą, pozostawić na 20 minut, żeby zmiękły. Fasolę osączyć z zalewy.  Wszystkie składniki, oprócz migdałów, umieścić w misie blendera, zmiksować na jednolitą masę. Na koniec wmieszać migdały. Ciasto przelać do wyłożonej papierem formy (15x25cm lub 20x20cm), wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 30 minut w temp. 170stC. Przed podaniem można oprószyć kakao lub polać

Obiad gotowy
makowiec na kruszonce ( z morelami i kokosem) 113

nadały nutę świeżości. Najlepiej smakował jeszcze ciepły. Po więcej moich przepisów na makowce zapraszam TUTAJ - 18 przepisów na ciasta z makiem *foremka 25*34 cm Składniki: na kruszonkę: 350 g mąki 200 g masła 100 g cukru 3 żółtka na bezę: 4 białka szklanka cukru 100 g kokosu 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli  dodatkowo: puszka masy makowej(...)400g) Piekarnik nagrzać do 180*C  Składniki kruszonki wymieszać i palcami rozdrobnić w misce (nie zagniatać). Blaszkę do pieczenia wyłożyć wysoko papierem. Na dnie rozłożyć 2/3 kruszonki. Wstawić do piekarnika i podpiec na złoto (ok. 10 minut). W tym czasie przygotować bezę kokosową: białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli dodawać cukier. Na końcu wmieszać kokos i skrobię

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik „mandarynkowy łaciatek” 183

Spód: Do miski wsypać suche składniki, dodać masło, żółtko i zagnieść jednolite ciasto, wyłożyć na spód natłuszczonej keksówki o wym 12/35 cm, wyrównać. Masa: Pokruszony twaróg i pozostałe składniki w tym puszkę mandarynek razem z sokiem   umieścić w głębokiej misce, zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek , ¾ masy serowej wylać na kruchy spód, do reszty wsypać kakao(...)wierzch jasnej masy, można lekko przemieszać warstwy-ja nie mieszałam i dlatego ciemna warstwa została idealna na górze. Wstawić sernik do nagrzanego do 180*c piekarnika piec około 45-50 minut.  Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika aż całkiem ostygnie. Zimny udekorować polewą, posypać posypką. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon