ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:445/1234)

Rolada serowa 254

dokładnie mieszamy. Powstałą masę wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (dużą, tzw piekarnikową). Podpiekamy około 15 minut w temperaturze 190-200 stopni. W tym czasie przygotowujemy farsz. Do mięsa mielonego wbijamy jajka, dodajemy około 2 łyżki bułki tartej. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Upieczone i lekko przestudzone ciasto serowe wyciągamy z blaszki. Zdejmujemy papier. Na stronę, z której(...)zdejmowaliśmy papier nakładamy farsz mięsny (do farszu można dodać pokrojoną w kostkę różnokolorową paprykę, można ułożyć kabanosy lub ogórki. Różne wersje wypróbowałam, jednak najbardziej smakuje mi bez dodatków). Zwijamy jak roladę, od dłuższego boku. Roladę układamy na blaszce i ponownie wstawiamy do piekarnika, tym razem na około 45 minut

Smaki Na Talerzu
Tarta jaglana z budyniem 156

pomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania(...)Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO Z MĄKI GRYCZANEJ (BEZGLUTENOWE) 186

cukru szczypta soli 1 łyżka ekstraktu z wanilii masło do wysmarowania formy kakao do obsypania formy maliny, listki mięty do dekoracji Przygotowanie Rozgrzejcie piekarnik do 180 st. (bez termoobiegu).Przygotujcie formę (u mnie klasyczna tortownica o średnicy 25 cm), wysmarujcie ja masłem i obsypcie kakao. Masło włóżcie do rondla, roztopcie. Do gorącego masła dołóżcie połamaną czekoladę i poczekajcie(...)cukrem i ekstraktem z wanilii (tylko do momentu połączenia składników). Wlejcie lekko przestudzoną masę czekoladową, wsypcie mąkę gryczaną i sól i dokładnie wymieszajcie. Ciasto przelejcie do formy i włóżcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie około 20-25 minut (możecie piec również dłużej lub krócej dla osiągnięcia bardziej płynnego lub bardziej stałego efektu). Wystudzone ciasto udekorujcie malinami i listkami mięty

OliveandThyme
Rolada Kukułka 155

masy o smaku kukułki, to i nazwa nasunęła się sama:) Rolada wyszła pyszna, słodka, z tą charakterystyczną nutą cukierków "Kukułka". Najlepsza była na drugi dzień, gdy ciasto przeszło smakiem kremu.  Składniki: ciasto: 5 małych jajek 150g drobnego cukru 150g mąki (minus jedna płaska łyżka) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 100ml śmietanki 30% 200g sera mascarpone 4-5 łyżek(...)wymieszać łyżką. Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem, wylać ciasto, równomiernie rozsmarować go na blasze. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 10-12 minut w temp. 170stC. Póki ciasto się piecze przygotować ściereczkę bawełniana, oprószyć ją cukrem pudrem. Ciasto położyć na ściereczce papierem na wierzch, papier zdjąć, a ciasto razem ze ściereczką zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku

Obiad gotowy
ODRYWANY CHLEBEK Z SUSZONYMI POMIDORAMI, BAZYLIĄ, CZOSNKIEM I SZCZYPIORKIEM 147

ciasto przełożyć do miski i wyrobić, do momentu aż składniki się połączą i stanie się elastyczne. Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt o wymiarach mniej więcej 30 x 40 cm i grubości 0,5 cm. Całość wysmarować masłem ziołowym. Tak przygotowane ciasto pokroić na paski. Każdy pasek złożyć w harmonijkę i układać w blaszce wysmarowanej masłem. Piec(...)minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu chlebek zostawić na kratce do wystygnięcia. Ps. Z podanej ilości składników upieczemy chleb w tortownicy o średnicy 26 cm. Połowa porcji jest idealna do keksówki

Kuchnia w opałach
Brownies z kaszy jaglanej 209

pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania 1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki na ciasto razem z ugotowaną kaszą przełożyć do blendera, zmiksować. 3. Ciasto wylać do blaszki 22x22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać płatkami migdałowymi i orzechami. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 45 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (ciasto bardzo mało rośnie). 4. Brownies po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Udanych wypieków:) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Paleo płatki śniadaniowe cini minis (bez glutenu) 218

jest zbyt mokre i nie chce się uformować dosypujemy trochę mąki kokosowej). Rozkładamy ciasto na papierze do pieczenia, przykrywamy drugim kawałkiem papieru i wałkujemy, aby uzyskać dość cienki naleśnik. Po rozwałkowaniu kroimy je na kwadraciki, najłatwiej nożem do pizzy. Wkładamy na około 5-7 minut do piekarnika, aby zrobiły się złote. Trzeba uważać bo łatwo można je spalić. Jeśli(...)nadal nasze paleo płatki śniadaniowe są zbyt miękkie, to możemy wrzucić je do piekarnika ustawionego na 50 stopni, aby jeszcze trochę je podsuszyć. Po wyciągnięciu czekamy aż ostygną. Przechowujemy bez dostępu powietrza do tygodnia czasu. Paleo płatki śniadaniowe można podawać również z owocami. Smacznego!   Artykuł Paleo płatki śniadaniowe cini minis (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Brownies z kaszy jaglanej 202

pieczenia) 1/4 szklanki mleka (można użyć roślinnego) Dodatkowo: płatki migdałowe, orzechy do posypania   1. Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. 2. Wszystkie składniki na ciasto razem z ugotowaną kaszą przełożyć do blendera, zmiksować. 3. Ciasto wylać do blaszki 22x22cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać płatkami migdałowymi i orzechami. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec(...)temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 45 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (ciasto bardzo mało rośnie). 4. Brownies po wyjęciu z piekarnika odstawić do ostygnięcia. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Przepis na Chleb Orkiszowy na Drożdżach 254

minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i jeszcze piekę około 60 minut. W sumie chleb piekłam około 65 - 70 minut – 10 minut w temperaturze 200 stopni – i około 60 minut w temperaturze 180 stopni – w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy wbić patyczek ( od szaszłyka

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Duże, pełnoziarniste ciastka z masłem orzechowym. 174

rozpuszczony olej, masło orzechowe i jajko. Wyrób ciasto. 2. Podziel ciasto na 7 części, z każdej uformuj dużą kulkę. Następnie rozłóż je na blasze z papierem do pieczenia i każdą spłaszcz na kszatłt dużego ciastka. 3. Do każdego ciastka włóż kilka wybranych dodatków, np. pokruszone orzechy. 4. Piecz ok. 20-25 minut w 170 stopniach. Energia  (1 sztuka

Powiedz dietom nie
Sernik jaglany bez pieczenia 139

słodko, na słono, w formie placków, ciastek, koktajli czy sałatek. I bardzo często w formie ciast. Dziś zapraszam więc na udawany "sernik" bez pieczenia, który zaskoczy szczególnie zagorzałych przeciwników kaszy jaglanej! :) Składniki: CIASTO: - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 szklanki wody - sok z 1 pomarańczy - skórka starta z 1 pomarańczy (trochę odkładamy do posypania gotowego sernika) - 4 łyżki(...)łyżki oleju kokosowego - garść rodzynek POLEWA: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 2 łyżki syropu z agawy/cukru trzcinowego - ew. 1 łyżka masła klarowanego Kaszę wsyp do garnka i podpraż kilka minut na małym ogniu, żeby pozbawić ją goryczy. Zalej kaszę 2 szklankami gorącej wody, dodaj sok z pomarańczy, skórkę i cukier/syrop. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu

Smakuje zdrowo
Ciasto daktylowe z kremem arachidowym i granatem 123

minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu – studzicie, wyjmujecie z foremki i przewracacie do góry nogami (tylko ostrożnie, bo będzie delikatne!), żeby się nieco wyrównało. Podczas pieczenia mocno bowiem wyrasta… Śmietanę ubijacie z cukrem pudrem, dodajecie łyżka po łyżce serek mascarpone, a potem znowu łyżka po łyżce – masło orzechowe, cały czas mieszając. Ciasto kroicie wzdłuż(...)pół, smarujecie jedną połówkę kremem, nakładacie drugą połówkę, znowu smarujecie kremem. Smarujecie nim również boki. Staracie się to robić równo, ale bez przesady. Posypujecie pestkami granatu i kakao. Zróbcie je kiedyś dla siebie. Albo dla kogoś. Na przykład na pierwszą randkę. Chociaż może nie, bo jeśli absztyfikant będzie uczulony na orzechy… To dopiero byłby stres! Click to view

GRUBY WAŁEK
Sernik z malinami i lekką budyniową pianką. 153

Przygotowujemy ciasto. Na stolnicy mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kostkę, zimne masło i siekamy nożem, aż uzyskamy z ciasta kruszonkę. Następnie dodajemy żółtka, nadal siekamy nożem, aż składniki się trochę połączą, odkładamy nóż i szybko zagniatamy ciasto (im mniej je ogrzejemy dłońmi, tym bardziej kruche ciasto otrzymamy). Odcinamy 1/3 część ciasta, wkładamy je do zamrażarki(...)pozostałą porcję wałkujemy i wykładamy nią formę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i pieczemy w nim schłodzone ciasto około 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i studzimy.      Zmielony ser przekładamy do miski, dodajemy masło, cukier, jaja, oraz kaszę manną

Rozpustne gotowanie
Szarlotka z kardamonem 165

minut (czas zależy od jabłek, jakie mamy), żeby zmiękły, ale nie rozpadły się!  8. Białka lekko podbić i rozwałkować drugą część ciasta. Na podpieczonym cieście wysypać równomiernie pokruszone biszkopty lub bułkę tartą, wyłożyć na to ciepłe jabłka i posmarować połową lekko podbitych białek. Przykryć surowym ciastem, lekko docisnąć i posmarować wierzch ciasta pozostałym białkiem, posypać brązowym cukrem. Piec

Kuchnia Prezydentowej
Tarta z bzem i rabarbarem 130

Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy od formy. Ułożyć ciasto w formie, formując brzegi. Gęsto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i wysypać kuleczkami do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec w 180 st. C. kolejne 15 minut.  Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 75 ml kremówki zagotować

Pożeraczka, czyli raz adobrze