Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście
Jabłecznik z masą budyniową na kruchym cieście
Jabłecznik z budyniem na kruchym cieście Pyszne połączenie soczystych jabłek z budyniem i kruchym, maślanym ciastem. Idealna szarlotka do kawy w jesienne południe Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej tortowej 150g cukru 250g masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2 jajka 2 łyżki kaszki manny Masa budyniowa: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego w proszku – bez cukru (takie na 0,5 litra mleka każdy) 100g cukru 1 łyżka masła 1 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem
Autor
Blogzapetytem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, budyń, jabłka, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, jabłecznik, szarlotka, przekąski, przystawki, danie jednogarnkowe, przekąska, mleko w proszku, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasta z jabłkami, ciasta z masa, ciasteczka, szarlotka z budyniem, szarlotka z jabłkami, kruche ciasteczka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, przekąski na ciepło, ciasteczka budyniowe
Inne przepisy z Blog z Apetytem
Dodaj komentarz