ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:438/1234)

PĄCZKI PIECZONE 140

rąk i ścianek miski (po następnych mniej więcej 10-15 minutach), przykryjcie misę ściereczką i odstawcie w ciepłe miejsce na około 1-1,5 godziny. Po tym czasie zagniećcie ciasto jeszcze raz, jeśli to konieczne podsypując lekko mąką- (będzie dosyć luzne, nie będzie zachowywało kształtu, ale tak powinno być :) ). Rozciągnijcie palcami na grubość około 1 cm i podzielcie(...)łyżeczkę nadzienia i zlepcie brzegi. Układajcie bułeczki na blasze lub w papilotkach zlepioną częścią do dołu. Przykryjcie ściereczką  i poczekajcie jeszcze około 30 minut- niech podrosną. Piekarnik nagrzejcie do 170 st bez termoobiegu. Pieczcie około 14-15 minut. Studzcie na kratce, wystudzone polukrujcie

OliveandThyme
Ciasto śnieżny puch z limonką 127

bardzo proste ciacho bez pieczenia, ale większość posiada w swoich składnikach sztuczne proszkowe śmietanki, których ja w swojej kuchni nie używam. Ostatnio wypatrzyłam fajny przepis na to ciasto u Ani na blogu  Ania gotuje , dziś więc zapraszam Was na ciasto śnieżny puch z limonką. Do przygotowania ciasta używamy cytrynowej galaretki, pomyślałam, że jeszcze bardziej(...)podkreślę ten cytrusowy aromat, dodając do ciasta sok z limonki. Ciacho faktycznie jest leciutkie jak puch i pięknie się prezentuje 😊. Ciasto śnieżny puch z limonką Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia Proporcje na tortownicę o średnicy 19 cm Składniki Spód i wierzch ciasta: 1 szklanka wiórków kokosowych + 2 łyżki do obsypania boków 50 g masła 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami 9047

bez barszczyku też można zjeść. 1 opakowanie ciasta francuskiego  50 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła lub oleju do smażenia  1 jajko lub białko do posmarowania pasztecików Pieczarki i cebulę  obrać i pokroić. Na maśle lub oleju podsmażyć cebulę. Dodać pieczarki i dusimy pod przykryciem przez 5 minut.Doprawić i wystudzić Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż(...)pół. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć pieczarki i zwinąć.Pokroić na kawałki, posmarować jajkiem i piec około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Szparagi z salami z dzika zapiekane parmezanem na francuskim cieście 137

łyżek starkowanego miękkiego żółtego sera 2-3 słodkie " baby" papryczki 2 łyżki tłustego mleka Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na 6 części. Smarujemy mlekiem po całości. Zaginamy brzegi z każdej strony około  1 cm . Rozgrzewamy piekarnik Fun 180°C . Podsmażamy salami bez oleju na patelni , szparagi oczyszczamy jeśli  jest taka potrzeba i tniemy na 3-4 części(...)długości. Wrzucamy do osolonego wrzątku na minutkę zlewamy ,i studzimy.  Kładziemy: ser żółty,bazylia ,salami ,papryka ,szparagi jeśli chcemy mogą być również  oliwki . Zapiekamy 7 minut następnie posypujemy parmezanem i pieczemy kolejne 4 minuty. Smacznego

Viola cooks with passion
Wiosenna Tęcza 172

uroczystości, bardzo efektowne i smaczne. Polecam! Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg. jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka zielona 1 łyżka masła Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe bez cukru 0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 200 g. masła Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany(...)masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, następnie żółtka. Mąkę i proszek przesiać, dodać do ciasta i wymieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Masa jabłkowa: jabłka zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Przełożyć je do garnka z grubym dnem, dodać masło, cukier i podsmażyć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
SERNIK Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI 102

proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka,na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.   Masa Serowa: 125 dag sera białego 10 jajek 35-40 dag cukru 30 dag masła 1 1/2 torebki budyniu śmietankowego bądź waniliowego bez cukru 20-25 dag suszonych śliwek  Masło utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo żółtka,następnie zmielony(...)Piana:   6 białek 1 szklanka cukru pudru ( dałam 3/4 szklanki) Białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier. Ciasto wylać do formy,na ciasto rozprowadzić masę serową.Piec ok 1 godz w 180 st. C. Na ok 15 minut przed końcem  na wierzch ciasta rozprowadzić pianę i ponownie zapiec w piekarniku

Niespełnione zdolności kulinarne
Kokosowe Magdalenki czyli Slodki Czwartek odc.100 220

pieczenia 60 g cukru 2 jajka Jajka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Cały czas miksując dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko kokosowe oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie zmiksować. Gotowe ciasto przełożyć do foremki do magdalenek (po ok. 1 łyżce do gniazda). Piec w 190 ° C przez 15 minut. Pozostawić w foremce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drożdżowa strucla orzechowa 144

Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę i wałkujemy na prostokąt o  krótszym boku długości naszej formy. Ciasto smarujemy nadzieniem orzechowym. Zwijamy jak roladę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy struclę i ostawiamy w ciepłe miejsce, aż wyrośnie. Po tym czasie smarujemy odrobiną mleka po wierzchu, posypujemy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50-60 minut. Wykałaczką sprawdzamy

Chocolate Muffin Blog
Żytnie guziczki budyniowe 145

Bazarku Smakoszy ) 80g cukru (lub np. ksylitolu) 100g masła/margaryny 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego )bez cukru) 2 żółtka Opcjonalnie:   2 łyżki mleka (jeśli ciasto nie nadaje się do wałkowania; pominęłam)  Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść na jednolitą masę. Ciasto rozwałkować na grubość (może być grubiej) około 3 mm i za pomocą foremki (u mnie korka(...)każdym okręgu lekko odcisnąć mniejsze kółeczko, a słomką zrobić dziurki "guzika". (Na końcu opisu znajduje się zdjęcie przedstawiające te czynności.) Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12 minut w 180 stopniach. Ostudzić

Di gotuje
Drożdżówki z konfiturą gruszkową i jabłkiem 132

ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto uderzyć ręką, krótko wyrobić i rozwałkować na prostokątny placek o grubości ok. 1 cm. Posmarować gruszkową Owocową Rapsodią St. Dalfour , posypać orzechami i przyprawą korzenną. Zawinąć w rulon. Pokroić na ok 1,5 cm plastry i ułożyć ślimaczki na blasze wyłożonej papierem. Posmarować roztopionym masłem i piec na złoto ok. 12-15 minut w temperaturze(...)stopni. Partnerem wpisu jest dystrybutor Owocowej Rapsodii St. Dalfour Gruszka ,  tradycyjnej francuskiej konfitury słodzonej zagęszczonym sokiem owocowy, bez dodatku barwników i aromatów

Kulinarne Inspiracje
Makowiec zawijany 226

Rozsmarować 1/3 masy makowej na każdym rozwałkowanym placku, 2 cm od każdej krawędzi zostawić bez maku. Zwinąć jak rulon, końcówki podłożyć pod spód. Każdy z makowców przenieść na posmarowany olejem papier do pieczenia, zawinąć w niego dwukrotnie, pozostawiając około 1 cm luzu pomiędzy ciastem a papierem (nie więcej) najlepiej włożyć trzonek od łyżki drewnianej (średnica trzonka około(...)zawinąć z trzonkiem, później łyżkę wyjąć i będzie akurat 1 cm luzu. Makowce ułożyć na dużej blaszce, w sporych odstępach od siebie. Piec w temperaturze 190ºC przez około 30 – 40 minut, do złotego brązowego koloru (kolor będzie wyraźnie przebijał przez papier). Wyjąć, rozciąć papier od góry, przestudzić. Ciepłe makowce można lukrować lub polewać czekoladą. U mnie jeszcze przed dekoracją

moj przepis na
Proste ciasto cytrynowe. 177

lodówki 1 cytryna ,dobrze wyszorowana ,sparzona Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Najpierw ścieramy z cytryny żółtą skórkę ,delikatnie ,bez białej ,gorzkiej części i wyciskamy sok ,mieszamy razem i odstawiamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy po jednym jajku i dalej ubijamy .Teraz dajemy połowę(...)mieszamy łyżką do połączenia składników . Dodajemy sok z cytryny ze skórką ,resztę mąki i znów mieszamy do połączenia się całości.Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut ,aż wierzch ładnie się zrumieni .Ciasto odstawiamy do ostygnięcia ,wyjmujemy z foremki i lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem .Smacznego . Składniki muszą mieć

Ladylaura.
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 172

bez ciasta… Sernik na kruchym spodzie z dodatkiem mleka w proszku, połączony z musem jabłkowym i galaretki to prawdziwa kwintesencja jesieni. Zachwyca swoją delikatnością a warstwa jabłkowa tylko dodaje mu smaku. Polecam również na świąteczne okazje dla tych, którzy nie lubią ciast z kremami. Do dekoracji użyłam wspaniałych produktów  Dr.Oetker  które otrzymałam dzięki uprzejmości firmy. Składniki: Ciasto(...)cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowo serowe z wiśniami i migdałami 172

płatek migdałowych, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować.  Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać i połączyć z masą jajeczną oraz olejem (miksujemy lub ucieramy - masa jest bardzo gęsta).  Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (23x35), a na wierzchu równomiernie rozłożyć wydrylowane(...)wiśnie.  Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (funkcja góra dół) i podpiec przez 15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Ser zmiksować z cukrem, jajkami, budyniem i proszkiem do pieczenia. Na spód piekarnika wstawić dużą blaszkę wypełnioną wodą (masa serowa nie będzie pękała w trakcie pieczenia).  Masę wyłożyć na podpieczony spód, wstawić do piekarnika

Nie tylko w kuchni
Wytrawna tarta z burakami, botwiną i fetą 296

uznania) przez 10 minut. Przygotuj nadzienie. Buraki obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki. Skrop oliwą, posól i popieprz. Piecz w nagrzanym piekarniku jak wyżej przez 15 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia dodaj pokrojone łodygi bez liści. Ułóż buraki na podpieczonym spodzie na przemian z pokrojoną botwiną, fetą i porem. Posyp tymiankiem i utartym cheddarem. Całość

codojedzenia