Paluchy z lekkim aromatem oregano oraz ziarnami sezamu i słonecznika. Idealne na śniadanie oraz na przekąskę w domu i do pracy. Paluchy mają chrupiącą skórkę, a w środku są miękkie i puszyste. Składniki (8 sztuk): 10 g świeżych drożdży 190 g mąki pszennej, typ 650 90 g mąki żytniej, typ720 płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 1 płaska łyżeczka oregano 2 czubate łyżeczki sezamu 2 czubate łyżeczki słonecznika (u mnie ziarna Skworcu ) 220 ml ciepłej wod... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...