ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:589/867)

Placki z selera 181

Przepis znaleziony w książeczce „Doskonałe przepisy Siostry Anastazji”. Nie dziwię się, że tam się znalazł;) Placuszki wyszły świetne. Doskonałe wręcz, zwłaszcza z sosem czosnkowym

Smaki Na Talerzu
Pancakes- amerykańskie naleśniki 169

Kiedy znudzą lub przejedzą nam się wszystkie pyszne naleśniki, racuchy itd oraz najdzie nas chęć na coś z innej kuchni niż nasza rodowita to wspaniała okazja

Tagebuch po polsku
Tortellini 218

                Kolejna odsłona wspólnego gotowania! Razem z Olą , Izą, Pauliną i Elą

Kuchnia Prezydentowej
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 72372

ochoty:D) nie będą mogli obejrzeć mego show,  (i tak) podlinkuję występ na dniach na Blogu :DDD SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA BEZĘ: 3 białka  160 g cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 2 tabliczki białej czekolady (każda(...)bardzo ostrożnie wymieszaj szpatułką. Delikatnie przełóż ciasto do tortownicy. Piecz je w temperaturze  170 stopni C  przez około  25 minut  lub do  tzw. suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie do całkowitego ostudzenia. Dopiero po tym czasie odkrój ostrym nożem brzegi biszkoptu od tortownicy. BEZA: Piekarnik nagrzej do temperatury

Słodko-Słony Świat Ilony
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2175

Idealne ciasto na pierogi – to takie ciasto które nie lepi się do dłoni, jest miękkie, elastyczne, gładkie i wychodzą z

kuron.com.pl
Sabih, czyli pyszna sałatka z samodzielnie robioną tahiną 200

Im więcej gotuję tym rzadziej odkrywam nieznane mi dotąd, a idealne połączenia smaków. Wiedziałam, że książka Yotama Ottolenghiego i Samiego Tamimi "Jerozolima" może być kopalnią takich

W kuchni wieczorem
Makowiec z jabłkami (makowiec japoński) 1604

Makowiec z jabłkami, zwany inaczej makowcem japońskim, to ciasto składające się wyłącznie z masy makowej. Nie zawiera spodu z ciasta kruchego, a masa makowa wzbogacona jest

Smakołyki Bereniki
CIASTO NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI I Z KRUSZONKĄ, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 454

    Kolejne szybkie ciasto, które chyba wszystkim zawsze się udaje. Szybkość wykonania, dużo owoców, jeszcze więcej kruszonki i popołudniowa kawka staje się dużo przyjemniejsza :-)  

Smaczne Zdrowe
Ciasto Madagaskar 86

Ciasto Madagaskar z Tapioki i bananów Ciasto Madagaskar, czyli Malagasy Cake. Kolejna podróż kulinarna, bez wątpienia będzie smacznie i egzotycznie, ponieważ odwiedzimy największą afrykańską wyspę i czwartą na świecie, czyli Madagaskar. Przede wszystkim musisz wiedzieć, że kuchni Madagaskaru to mieszanka kultur, od Azji południowo-wschodniej po Afrykę, od Indii po Europe. Istotnie kuchnia Madagaskaru odzwierciedla wiele kultur ludzi, którzy(...)minut 🇲🇬 – Madagaskar Co potrzebujesz by zrobić Malagasy Ciasto 3 szklanki mleka 2-3 laski wanilii 5-6 łyżek syropu z agawy lub innego cukru Szczypta gałki muszkatołowej Odrobina rozgniecionych goździków 10 łyżek Tapioki 2-3 łyżki Crème French ( Świeża gęsta, tłusta śmietana) 6 dojrzałych bananów 5 jajek Masło Truskawki Jak zrobić Ciasto Madagaskar Wlej mleko do rondla, dodaj gałkę

RafalCook
Kremowy sernik ze śliwkami 91

najlepiej cały rok odżywiać się z głową, trzymać zdrową dietę, a nie stosować restrykcyjne diety przed wakacjami :)). Tak, dobrze zauważyliście – to nie żadna wersja dietetyczna, super fit, bez cukru i innych ,,groźnych składników”. Raz na jakiś czas można pozwolić sobie na mały grzeszek Kremowy sernik ze śliwkami jest po prostu pyszny, dlatego nie ma co sobie odmawiać(...)małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. MASA SEROWA 1 kg sera twarogowego 2 jajka Opakowanie budyniu (ja użyłam bananowy) 50 g cukru śliwki

365 dni dookoła kuchni
Przepyszne bezglutenowe ciasto z rabarbarem 261

                 Rabarbar prosto z działeczki. Świeżo zerwany i dodany do ciasta

Pan i Pani Smith w kuchni
Kremowy sernik waniliowy z kokosową pierzynką (pieczony) 142

mnie rzepakowy - Woj-len ) 1,5 opakowania budyniu waniliowego (*) kilka kropel aromatu waniliowego Wierzch: 3 białka 1/2 szklanki cukru 50g wiórek kokosowych Dodatkowo: 180g herbatników do wyłożenia spodu Jajka (całe i żółtka) utrzeć z cukrem, a następnie dodać twaróg, olej, proszek budyniowy i kilka kropel aromatu waniliowego. Całość wymieszać i stopniowo połączyć z mlekiem. Tak przygotowaną masę przelać do formy(...)wierzchu rozsmarować kokosową masę. Ciasto podpiec dodatkowe 15 minut, a następie ostudzić przy szeroko uchylonych drzwiczkach piecyka. Po ostudzeniu wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. (*) Jeśli wolicie bardziej zwartą masę - dodajcie 2 opakowania budyniu.  W wersji bezglutenowej użyjcie odpowiednich ciastek lub zrezygnujcie ze spodu. Wtedy idealnie nada się budyń bez glutenu , który bez problemu możecie nabyć

Di gotuje
SERNIK Z GRUSZKĄ W CZEKOLADOWYM CIEŚCIE 227

około 2-3 minuty (aż rozpuści się cukier), zdjąć z palnika i całkowicie wystudzić (w czasie studzenia masy dobrze jest od czasu do czasu ją zamieszać). Po wystudzeniu: 5 jajek, białka i żółtka oddzielnie; 0,5 szklanki cukru kryształu (drobnego); 1,5 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1 łyżeczka sody oczyszczonej; Wszystkie składniki powinny być w temperaturze(...)delikatnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno). Przelać do formy ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 180℃ przez 40-45 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wystudzić. Ciasto serowe: 60 dkg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru pudru; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 6 jaj; 15 dkg margaryny lub masła; Margarynę utrzeć z cukrem

In my kitchen
RAVIOLI Z RICOTTĄ I BAZYLIĄ 179

Ravioli z ricottą i bazylią Ravioli to jedno z moich ulubionych, włoskich dań. Nasze polskie pierogi też uwielbiam, ale te fikuśne pierożki "urzekły" moje kubki smakowe

Calzonella.com
Ryż, jabłko i czekolada czyli puszyste placki z resztek. 181

brzuszkiem roztopionego masła Oraz: 4 kostki czekolady łyżka oleju łyżka soku z pomarańczy Jajka z cukrem i solą miksujemy chwilę aż się ładnie spienią. Następnie dodajemy mleko, proszek, skórkę  i ryż i chwilę razem miksujemy. Do takiej ryżowej masy wsypujemy stopniowo szklankę mąki. Gdy ciasto będzie dobrze wymieszane odstawiamy na około 20 min aby sobie odpoczęło. Jeśli ryż był(...)płynu. Jednak jeśli po upływie ww czasu ciasto będzie rzadkie ( jak śmietanka)  to należy dosypać resztę mąki i wymieszać. Jabłko obieramy kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy do ciasta. Na koniec jeszcze roztopione masło i można smażyć. Na suchą gorącą  patelnię nakładamy placuszki z dwóch łyżek ciasta. I smażymy pod przykryciem, wolno i cierpliwie

Dieta moja pasja