ciasto bez jajek - 13000 przepisów (strona:261/867)

Sernik czekośliwka. Bez jajek 142

Pyszny, bardzo kremowy sernik z dodatkiem czekośliwki. Bez jajek, więc mogą go jeść osoby, właśnie na jajka, uczulone. Trochę jest mniej puszysty niż tradycyjny sernik, wynagradza to jednak jego delikatność i kremowa konsystencja. Cieszę się, że dodałam do niego czekośliwkę - wspaniale się wkomponowała w masę serową, dodała ciastu ciekawego smaku. Spód wykonałam z cynamonowych ciasteczek, które również w swoim

Domowa cukiernia Ewy
Pierogi z kapustą i pieczarkami. 176

odstawić do wystygnięcia. Po ostudzeniu ciasta dodać jajko i ponownie zamieszać łyżką. Po wymieszaniu dodajemy olej oraz sól i ugniatamy chwilę ciasto, tym razem już rękoma i ciasto gotowe :) Następnie rozwałkowujemy kawałek ciasta i lepimy pierogi. Podczas lepienia pozostałe ciasto należy trzymać przykryte ściereczką. Pierogi można zagotować albo zamrozić bez gotowania(mrozimy poukładane na tacce jeden obok drugiego, kiedy

Moje-pitraszenie
Gofry żytnie - również dla diabetyków. 159

Gyokuro GOFRY ŻYTNIO-OWSIANE Z MANGO /przepis własny/ Składniki: Ciasto: 45g mąki żytniej razowej 25 g mąki owsianej 1 jajko łyżka stewii w kryształkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju rzepakowego ekstrakt z migdałów szczypta soli 80 g kremu owocowego "Zaczarowane mango" Do podania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią  + 4 łyżki

Poranek na słodko
Puszyste racuchy z jabłkami, bez drożdży :-) 68685

racuszki wychodzą  bardzo pulchne, puszyste, a są bez drożdży. Czas ich przygotowania to kilka minut, a ciasta jest bardzo wydajne.  Polecam wypróbować mój przepis- warto :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI -2 szklanki mąki pszennej -1 szklanka mleka -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżka cukru waniliowego -2 jajka -3 łyżki cukru -1 duże jabłko Żółtka oddzielamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Małe ciasto z truskawkami, białą czekoladą i jednym jajkiem 97

będą truskawki. A na razie muszę się obejść bez lokalnych truskawek. Ale te z południa też nie są złe. Dodałam je do prostego ciasta wraz z białą czekoladą. Posypałam nią górę ciasta i utworzyła się pyszna karmelowa lekko chrupiącą skorupka. Ciasto nie wymaga użycia miksera. W cieście jest jedno jedyne jajko, które znalazłam w lodówce ;) Wystarczyło, bo to jest

Posadzone i zjedzone
Naleśniki bezglutenowe 146

korzystać z produktów mącznych i nie wyobrażają sobie naleśników bez ukochanej mąki pszennej. Niestety tutaj są w błędzie, można przygotować pyszne naleśniki bezglutenowe , zapraszam wszystkich do wypróbowania przepisu. Ciasto na naleśniki ¾szklanki ziemniaczanej ¼szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mleka migdałowego, lub kokosowego, ewentualnie można zastąpić wodą gazowaną 2 jajka szczypta soli cukier waniliowy, w wersji „na słodko” olej ryżowy

Naleśniki
SZPINAKOWE NALEŚNIKI Z JABŁKIEM I CZEKOLADĄ 124

szpinaku (około 20 g) 2 białka (60 g) 1 jajko M (65 g) 2 płaskie łyżki mąki pełnoziarnistej (30 g) 1 łyżka oliwy (10 g) sól/słodzik Rozmrozić szpinak i przestudzić, zblendować wszystkie składniki. Jeśli ciasto jest zbyt gęste można dodać odrobinę wody. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Dodatki: 2 małe jabłka (200 g) cynamon 1 łyżka

Vroblewska-fitlife
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 132

oczywiście z tego samego przepisu można zrobić drożdżówkę bez owoców albo z innymi dowolnymi owocami). Uwielbiam ciasta drożdżowe a z tego przepisu wychodzi pyszne, pulchne ciasto.  Z tego samego przepisu zrobiłam też rogaliki drożdżowe  (przepis tutaj) . Składniki: * 0,5- 0,6 kg mąki * 50 g świeżych drożdży * 1 jajko * 6 łyżek cukru * szczypta soli * 1 szklanka mleka

Zrób to smacznie
Babeczki fasolowe słodzone daktylami 125

fasoli na słodko są jedne z moich ulubionych przekąsek. Ciasta, ciasteczka, a tym razem babeczki z daktylami. Zachęcam do wypróbowania, bo rozpływają się w ustach. Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 2 łyżki karobu lub kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 daktyle bez pestek aromat daktylowy Sposób przygotowania: Daktyle kroimy w kostkę

Truskawkowa Fiesta
Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :) 135

Składniki: 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej (PRO-BIO) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego, u mnie ryżowo-kokosowe  (PRO-BIO) Dodatki: nerkowce (PRO-BIO) borówki  Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszać w misce za pomocą łyżki.  Patelnię dobrze nagrzać. Nalać porcję ciasta i przewrócić placuszka, kiedy powierzchnia pokryje się mnóstwem pęcherzyków

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasteczka jaglano-ryżowe 120

cukru do wypieków 125 g miękkiego masła 1 jajkobez skorupki musi ważyć 60 g – ewentualnie dopełnić zimną wodą mąka ryżowa do podsypania WYKONANIE: Obie mąki, suchy budyń z domieszką mąki ziemniaczanej i cukier wymieszać. Dodać miękkie masło i jajko. Składniki rozetrzeć najpierw drewnianą łyżką, następnie zagnieść dłonią. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki

Kuchenne zapiski Edyty
Knedle z truskawkami 98

byłam mała, zajadałam się nimi bez opamiętania. Wyglądało to mniej więcej tak: kilkanaście dużych knedli polanych stopionym, złocistym masełkiem, obficie posypanych cukrem z cynamonem, które ja- mała dziewczynka z ogromnym apetytem  zajadałam... ;) Polecam!     Składniki: (na ok. 40 sztuk)   Ciasto: 500 g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 100 g mąki pszennej

Nastoletnie Wypiekanie
Babka czekoladowo-orzechowa 126

teraz na gości ;) Nie obeszło się oczywiście bez wcześniejszego spróbowania.. wilgotna, mego czekoladowa, ze smaczną nutą orzechów. Coś czuję, że otrzyma miano królowej tych świąt! Polecam :D     Składniki: (na formę z kominkiem o średnicy 23 cm)   Ciasto: 220 g masła 100 g mlecznej czekolady 5 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej

Nastoletnie Wypiekanie
Drozdzowki z czarna porzeczka, marcepanem i makiem z czyli Niedzielne Sniadanie odc. 152

smaków. Przepis znalazłam u Lo , podaję z moimi modyfikacjami bez których obejść się nie mogło. Drożdżówki z czarną porzeczką, marcepanem i makiem ciasto: 220 ml mleka 70 g masła 450 g mąki pszennej (typu 550) 15 g świeżych drożdży 50 g cukru szczypta soli 2 łyżki maku 1 jajko (lekko ubite) skórka starta z 1 pomarańczy nadzienie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciastka cynamonowe z powidłami 133

masłem. Dodaję cukier, miód, jajko, sodę oraz cynamon.  Zagniatam ciasto. 2.  Przygotowane ciasto cienko rozwałkowuję.  Szklanką wykrawam w cieście krążki. W połowie krążków robię na środku zakrętką mniejsze kółeczka. 3.  Przygotowane ciastka układam na blaszce. Piekę około 10 minut w temperaturze 170 stopni.   4.  Krążki bez otworów smaruję powidłami śliwkowymi. Przykrywam krążkami

Tradycyjna kuchnia Kasi