ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:134/409)

Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 122

się na takich co jedzą je suche bez dodatków bądź tylko z cukrem pudrem, bądź tych co nakładają na gofry wszystkie możliwe składniki np. owoce świeże bądź w żelu, bita śmietana cz sos w każdym możliwym smaku. Chrupiące gofry – Informacje dodatkowe Przepis na gofry nie jest skomplikowany, jednak najważniejsze jest, by gofrownica miała wysoką moc, co najmniej

To Musisz Wiedzieć
Bezy z jagodami 187

Chrupiące, kruche i mega słodkie koszyczki bezowe wypełnione bita śmietaną ze świeżymi jagodami. Przepyszny duet, który bardzo mi smakuje. BEZY: 3 białka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny ŚMIETANKOWY KREM Z JAGODAMI : 2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka jagód Bezy ok 12 szt. Białka umieścić w misie miksera i ubijać

https:KKuchniaMniam
Ciasto bez pieczenia na wzór 3 bita 117

jeśli nie macie owoców, podrzucam przepis na deser, który nie wymaga pieczenia, owoców i wymyślnych składników. Słodkie, smaczne i znikające z patery w błyskawicznym tempie- ciasto na wzór 3 bita, którego tak uwielbiacie. Sprawdźcie koniecznie i dajcie znać czy przypadł Wam do gustu! Składniki na blaszkę 24x36cm Krem budyniowy: ½ l mleka 2% 150g cukru kryształu 2 żółtka 3 łyżki mąki

Kuchnia w czekoladzie
Wakacyjny przysmak -gofry 116

Miałam truskawki z ogródka potrzebna śmietana w torebce 3/4 szklanki mleka gofrownica mi się zepsuła więc kupiłam gofry gotowe Bita śmietana wsypujemy do garnka ,wlewamy mleko i ubijamy mikserem . Na gofrach układamy umyte i oczyszczone truskawki a na to bitą śmietanę . Dodatkowo posypałam czekolada

Moje Wyroby
Czekoladowy Budyniowiec / Chocolate Pudding Cake 92

remaining milk and add it in. Whisk constantly, until you reach a consistency of a thick pudding. Pour hot pudding over the sponge cake. Let it cool for a bit. Prepare the ganache: melt chocolate in hot cream, pour the ganache all over the pudding layer. Sprinkle with coconut, almonds, nuts or arrange some fruit on top. Enjoy:) Also

Lekcje w kuchni
Faworki 91

smażenia. Bardzo chrupiące i mega delikatne, leciutkie jak pióro. Chrust po całkowitym wystudzeniu koniecznie musicie posypać cukrem pudrem! Przepis nie jest skomplikowany, choć trzeba włożyć trochę pracy w „bicie” ciasta. Zabieg ten wpływa na kruchość gotowego wypieku oraz ilość pęcherzyków powietrza w faworku. Najważniejszą jednak sprawą jest grubość rozwałkowywanego ciasta. Ciasto powinno być rozwałkowane bardzo cieniutko, chrust będzie

SprawdzonaKuchnia.pl
Brownie z porzeczkami 60

Servings 10 Author Anna Ingredients 200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości 200 g masła 180 g cukru 4 jajka opcjonalnie 1 szklanka porzeczek użyłam mieszanych, czerwonych, czarnych i białych bita śmietana do dekoracji opcjonalnie Instructions Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C. Białka oddzielić do żółtek, ubić je na sztywną wraz z połową cukru. Czekoladę połamać na drobne kawałki włożyć

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik puszysty 73

puszysty , ta nazwa nie jest dana tak sobie, bez powodu! Ten sernik jest naprawdę bardzo puszysty, delikatny i lekki jak pianka. Dlaczego tak się dziej? Piana z białek i bita śmietana dają tę wspaniałą puszystą konsystencję. Do tego jeszcze bardzo dobrze ubite żółtka z cukrem niczym kogel-mogel i to jest właśnie to, co unosi nasz sernik do góry

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka drożdżowa z marcepanem i czekoladą 94

smarujemy masłem. Na wierzch nakładamy porcję kremu czekoladowego lub miodu . Może też być masło migdałowe albo arachidowe, kilka plasterków banana , truskawki lub borówki. Dla super łasuchów może być też bita śmietana! Śniadanie gotowe, prawda, że jest to wspaniały sposób na wykorzystanie czerstwego ciasta drożdżowego? Może nie jest to coś w stylu fit , ale od czasu do czasu można sobie pozwolić

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta z kremem i truskawkami! Mało cukru! 103

nigdy nie rozprowadzi tak masła w kremie jak blender! To mój tip na idealny krem budyniowy! Na wystudzony upieczony spód tarty, wyłóż krem budyniowy, ułóż kilka plasterków truskawek. BITA ŚMIETANA KOKOSOWA: - 250 ml śmietany 36% - 1 łyżka cukru kokosowego Jak ubić śmietanę? - zawsze ubijaj w wysokim naczyniu - ja używam litrowego słoja - zawsze śmietana musi być bardzo dobrze schłodzona, wstawiam

SMYKWKUCHNI
Kurczak miodowo-sojowy / Honey Soy Chicken 84

moje konto na Facebooku: Lekcje w kuchni Honey Soy Chicken Recipe: 500 g of chicken breast, 1 small onion, 2 cloves of garlic, 2 tsp of grated ginger, a bit of chili paste, chili powder or some fresh chili, to taste, approx. 3 tbsp of soy sauce, 2 tbso of honey, 2 tsp of rice vinegar or lemon juice

Lekcje w kuchni
Chrupiące gofry z truskawkami i bitą śmietaną 132

łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru pudru szczypta soli olej do wysmarowania gofrownicy Frużelina truskawkowa: 200g truskawek 30 cukru 80ml wody 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: bita śmietana kilka truskawek Wykonanie: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Do drugiej miski wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać olej, mleko, cukier i zmiksować mikserem na jednolitą

Szalona Kuchnia Eweliny
Pszenno-żytni chleb na zakwasie / Rye and Wheat Sourdough Bread 72

additional 13-15 minutes. If you don't have a dutch oven, prepare the glaze. Mix water and potato starch, boil, until thickens. Let it cool for a bit. Place your loaf onto the baking tray and brush with the glaze. Bake for 25-30 minutes in 220 C - if the bread gets too dark, place some baking paper

Lekcje w kuchni
Tort Egipski 113

mąka ziemniaczana 2 i 1/4 łyżki, krem: mleko 470 ml, cukier waniliowy 2 szt, mąka ziemniaczana 8 i 1, 4 łyżki, masło 200 g, żółtka 11 szt, bita śmietanka: śmietanka 36 % 500 ml, cukier puder 3 łyżki, orzechy laskowe podprażone 180 g, dodatkowo: cukier 200 g, Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać 3 łyżki cukru i miksować

kulinarne odsłony pati