ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:136/409)

Ciasto Havana 304

ciasto Havana. Przepis zobaczyłam kiedyś na blogu mniam...mniam  zapisałam i teraz zrobiłam. Dla nas było pyszne, na dole biszkopt i masa z ananasem, później ciasto miodowe, bita śmietana i galaretka z bananami. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień jak ciasto miodowe trochę odda. Polecam, warto zrobić. Miłego weekendu :-) Blaszka: 24x34 cm Biszkopt: 4 jajka L 4 łyżki mąki

kruche babeczki
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2079

finely chopped onion, followed by finely chopped garlic and fresh, chopped spinach. Cook, until wilts and season to taste. Add some parsley. Set aside to cool for a bit (make sure your filling is not watery, cook everything together, until all the juices evaporates). Combine with egg and breadcrumbs. Prepare the cheese crust: combine cheese, mayo and eggs. Place

Lekcje w kuchni
Sernik Oreo z czekoladą 149

Pieczony sernik z ciasteczkami oreo - pyszny, delikatny i lekki na herbatnikowo-orzechowym spodzie z kawałkami ciastek oreo a do tego bita śmietana. Polecam małym i dużym sernikożercom.  Składniki na okrągłą tortownicę: spód ciasta: 200 g herbatników 2 łyżki czarnego kakao 80 g masła 50 g orzechów laskowych mielonych masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego (President z wiaderka - mielony

Alutka-Gotuje
Karmelowe LOVE 88

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa

Kocham Czekoladę
Torcik bezglutenowy (owsiany) z budyniem / Gluten Free Layer Cake 99

package instructions, but using only 750 ml of orange juice instead of milk. Sweeten to taste. Pour hot pudding over the cake. Set aside to cool for a bit. Prepare yogurt layer: cover the gelatine with water and set aside, until swell. Sweeten Greek yogurt to taste. Melt the gelatine with few tbsp of yogurt (do not boil

Lekcje w kuchni
Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! 93

serca o 36 procent . Szczególnie kwasy tłuszczowe omega 3 mają pozytywny wpływ na serce. Kwasy tłuszczowe omega 3 zapewniają bardziej elastyczne tętnice, zapobiegają krzepnięciu krwi, obniżają ciśnienie krwi, stabilizują bicie serca, a tym samym zmniejszają ryzyko chorób serca. Kwasy tłuszczowe omega 3 również wydają się zmniejszać ryzyko niektórych rodzajów raka. Ważne dla rozwoju płodu. Suplementy rybne lub omega

ProstePesto.pl
Crumble z rabarbarem 88

nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 40 minut – do zrumienienia się kruszonki. Crumble z rabarbarem można podawać na ciepło lub po wystygnięciu. Dodatkami mogą być lody, bita śmietana, świeże owoce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Crumble z rabarbarem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto biszkoptowe Karolek z kremem jogurtowym i bananami (bez pieczenia) 116

Ciasto wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie biszkopty zmiękną i zrobią się delikatne, a masa stężeje. Smacznego :)) biszkopt, biszkopty, galaretka, jogurt żelatyna, cytryna, sok z cytryny, bita śmietana śnieżka, cukier puder, mleko

Bułka z Chlebem
Chrupiący chleb pszenny na drożdżach (bez formy) / Crusty Yeast Bread 106

with baking paper. Cover and let them rise for additional 30-40 minutes. Prepare the glaze: boil the water with starch, until thickens. Set aside to cool for a bit. Cut the surface of each loaves few times and generously brush with the glaze. Bake for 35 to 45 minutes in 200 C. Enjoy:) Modified recipe from this site: gatherforbread.com

Lekcje w kuchni
Ciasto na pizzę w 3 minuty (pizza bez drożdży) / 3 Minutes No Yeast Pizza Dough 123

mixture, holding back a little in case you don't need it all (if the dough is too dry, add more water, if it's too wet add a bit more flour). Using a wooden spoon, or your hands, mix until the dough should be soft, but not sticky. Roll teh dough on a  well floured surface

Lekcje w kuchni
Krem śmietanowy z serkiem mascarpone. 65

Krem śmietanowy z serkiem mascarpone to podstawowy krem do przekładania i ozdabiania tortów. Jest ceniony za delikatny smak i gładką konsystencję. Bazą tej masy jest bita śmietana. Śmietana powinna być puszysta i kremowa. Ubijana śmietana powinna mieć więcej niż 30% zawartości tłuszczu. Śmietana o niższym procencie nie ubije się. Istnieje kilka wersji przyrządzania tego kremu. Niektórzy wolą dodawać żelatynę inni

SmartBake.pl
Krem śmietanowo – owocowy z serkiem mascarpone. 104

mascarpone to pyszny krem, który dzięki swojej stabilności doskonale nadaje się do tortów. Można z niego wykonać zarówno ozdoby śmietanowe jak i wypełnić wnętrze tortu. Bazą tego kremu jest bita śmietana. Użyj takiej, która ma przynajmniej 30% tłuszczu. Śmietana o mniejszej zawartości nie ubije się. Po ubiciu powinna być kremowa i puszysta. Zaletą masy śmietanowej z mascarpone jest

SmartBake.pl
Babka z makiem i żurawiną / Cranberry Poppy Seed Bread 87

eggs, room temperature, 1 tbsp of lemon zest, 2 tbsp of lemon juice, 1 1/2 tsp of baking powder, 1/2 tsp of baking soda, Coat the cranberries in a bit of  flour, set aside. Mix the flour, poppy seeds, lemon zest, soda and baking powder. Combine yogurt/cream with lemon juice. In another bowl cream the butter with sugar, until

Lekcje w kuchni
Włoski chleb z czarnuszką i ziołami (bez zagniatania) / No knead Italian Bread with Nigella Seeds and Herbs 68

foamy and activated, about 5 minutes. Add the remaining ingredients and mix using a wooden spoon (you can add more flour,if necessary). Form a loose and a bit sticky ball, cover with some plastic wrap and leave it somewhere undisturbed for about 18 hours. Preheat your oven to 220-230 degrees. Place a dutch oven in the oven

Lekcje w kuchni
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym / Pork Tenderloin in Creamy Mushroom Sauce 70

Pour in the stock and cream, season well. Simmer for additional few minutes, until tender. If the sauce is too thin, add some slurry (flour mixed with a little bit of water). Serve over potato puree, rice or noodles. Enjoy:) Instagram Facebook Twitter

Lekcje w kuchni