ciasto 3 bit - 6127 przepisów (strona:136/409)

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem / Potato Salmon Casserole 72

quickly, creating a roux. Add the milk. Cook, until thickens for few minutes (make sure to whisk constantly). Season with salt, pepper and nutmeg. If the sauce is a bit too thin, it will thicken nicely in the oven. Slice the potatoes and place them into the buttered baking dish. Sprinkle with salt, pepper and nutmeg. Add cookedd vegetables

Lekcje w kuchni
Pszenny chleb drożdżowy z wodą z gotowania ziemniaków / Potato Water Bread 1123

rise for additional 30-40 minutes or until doubled in size. Prepare the glaze: boil the water with starch, until thickens. Set aside to cool for a bit. Cut the surface of the loaf few times and generously brush with the glaze. Bake for 35 to 45 minutes in 220 C. Enjoy:) Modified recipe by Nigella Lawson

Lekcje w kuchni
3-bit z galaretką 100

moja wersja pysznego i znanego ciasta. Nie wymaga piekarnika, jest pyszna, słodka i naprawdę wyjątkowo smaczna. Zapraszam:) 3-bit z galaretką - 350g herbatników - 1 puszka kajmaku ( 500ml) - 2 galaretki truskawkowe - 700ml wrzącej wody - 700ml mleka - 2 budynie śmietankowe Gotujemy budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, studzimy troszkę. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Na blaszce o wymiarach

Kuchnia Pełna Emocji
Gofry z jogurtem 81

naturalnego 2 szklanki mąki pszennej (u mnie mąka Szymanowska Polskie Młyny ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru olej lub masło do posmarowania gofrownicy dodatki: cukier puder bita śmietana konfitury świeże owoce Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki - 5 ml. Jak zrobić gofry z jogurtem? Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć dodając stopniowo cukier

Kuchcik gotuje
Drożdżowe ciasto japońskie z cynamonem / Tangzhong Method Cinnamon Milk Bread 110

your prepared loaf pan (25x12cm or bigger), cover it with a kitchen towel and allow it to rise for additional 50 minutes or so (if your bread is a bit too big for your loaf pan, just fold the edges underneath the bottom, to fit them in). Brush with some milk. Bake in 180 C for about 40 minutes. Immediately

Lekcje w kuchni
Słodkie historie - Eton mess 93

Eton mess - to dopiero słodki bałagan! Cóż kryje w sobie tradycyjny angielski deser? Głównymi składnikami Eton mess są truskawki (lub inne owoce), bita śmietanka oraz pokruszona beza. Określenie "bałagan" odnosi się tu raczej do sposobu podawania deseru, gdyż wszystkie składniki miesza się razem, jak również jego wyglądu. Uważa się, że deser Eton mess pochodzi z Eton College, gdzie jest serwowany

Obiad gotowy
Ciasto Havana 298

ciasto Havana. Przepis zobaczyłam kiedyś na blogu mniam...mniam  zapisałam i teraz zrobiłam. Dla nas było pyszne, na dole biszkopt i masa z ananasem, później ciasto miodowe, bita śmietana i galaretka z bananami. Ciasto najlepsze na drugi, trzeci dzień jak ciasto miodowe trochę odda. Polecam, warto zrobić. Miłego weekendu :-) Blaszka: 24x34 cm Biszkopt: 4 jajka L 4 łyżki mąki

kruche babeczki
Rolada z kurczaka z serem i pieczarkami / Chicken Roulade with Cheese and Mushrooms 2074

finely chopped onion, followed by finely chopped garlic and fresh, chopped spinach. Cook, until wilts and season to taste. Add some parsley. Set aside to cool for a bit (make sure your filling is not watery, cook everything together, until all the juices evaporates). Combine with egg and breadcrumbs. Prepare the cheese crust: combine cheese, mayo and eggs. Place

Lekcje w kuchni
Sernik Oreo z czekoladą 145

Pieczony sernik z ciasteczkami oreo - pyszny, delikatny i lekki na herbatnikowo-orzechowym spodzie z kawałkami ciastek oreo a do tego bita śmietana. Polecam małym i dużym sernikożercom.  Składniki na okrągłą tortownicę: spód ciasta: 200 g herbatników 2 łyżki czarnego kakao 80 g masła 50 g orzechów laskowych mielonych masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego (President z wiaderka - mielony

Alutka-Gotuje
Karmelowe LOVE 82

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa

Kocham Czekoladę
Torcik bezglutenowy (owsiany) z budyniem / Gluten Free Layer Cake 93

package instructions, but using only 750 ml of orange juice instead of milk. Sweeten to taste. Pour hot pudding over the cake. Set aside to cool for a bit. Prepare yogurt layer: cover the gelatine with water and set aside, until swell. Sweeten Greek yogurt to taste. Melt the gelatine with few tbsp of yogurt (do not boil

Lekcje w kuchni
Dlaczego warto jeść ryby? Bo ryby są zdrowe! 86

serca o 36 procent . Szczególnie kwasy tłuszczowe omega 3 mają pozytywny wpływ na serce. Kwasy tłuszczowe omega 3 zapewniają bardziej elastyczne tętnice, zapobiegają krzepnięciu krwi, obniżają ciśnienie krwi, stabilizują bicie serca, a tym samym zmniejszają ryzyko chorób serca. Kwasy tłuszczowe omega 3 również wydają się zmniejszać ryzyko niektórych rodzajów raka. Ważne dla rozwoju płodu. Suplementy rybne lub omega

ProstePesto.pl
Crumble z rabarbarem 83

nagrzanego do 180 o C ( z termoobiegiem ), piec 40 minut – do zrumienienia się kruszonki. Crumble z rabarbarem można podawać na ciepło lub po wystygnięciu. Dodatkami mogą być lody, bita śmietana, świeże owoce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Crumble z rabarbarem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Ciasto biszkoptowe Karolek z kremem jogurtowym i bananami (bez pieczenia) 111

Ciasto wkładamy do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie biszkopty zmiękną i zrobią się delikatne, a masa stężeje. Smacznego :)) biszkopt, biszkopty, galaretka, jogurt żelatyna, cytryna, sok z cytryny, bita śmietana śnieżka, cukier puder, mleko

Bułka z Chlebem
Chrupiący chleb pszenny na drożdżach (bez formy) / Crusty Yeast Bread 102

with baking paper. Cover and let them rise for additional 30-40 minutes. Prepare the glaze: boil the water with starch, until thickens. Set aside to cool for a bit. Cut the surface of each loaves few times and generously brush with the glaze. Bake for 35 to 45 minutes in 200 C. Enjoy:) Modified recipe from this site: gatherforbread.com

Lekcje w kuchni