każdego łasucha przystało, ciastka w domu być muszą. Oczywiście jasna sprawa, że najlepsze są takie domowej roboty ;) Zatem nieśmiało zapytam. Lubicie kokosanki? Ja bardzo :) Dzisiaj zachęcam Was, do przygotowania ich cytrynowej wersji. SKŁADNIKI: 2 białka 100 g cukru 200 g wiórków kokosowych sok i skórka z 1 cytryny A jak to zrobić: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo(...)skórkę z cytryny i wlać sok. Całość delikatnie wymieszać, przy pomocy łyżki. Z powstałego ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec 20 - 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni
Kuchnia w opałachpodzielny. Chałwa wyczuwalna, aczkolwiek nie zdominowała smaku całego sernika, co dla mnie stanowi plus. Sernik z chałwą jest godny uwagi i polecenia, sami wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy
Made By Mom And Sonnajdzie Was ochota na coś słodkiego, a nie macie zbyt wiele czasu ani żadnych szczególnych składników, polecam te ciastka. Są bardzo proste i szybkie w wykonaniu a do tego naprawdę smaczne :) Składniki: 200g masła lub margaryny, 500g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru + 2 łyżki, 2 żółtka + 2 białka, 2 łyżki śmietany(...)grubości około 0,5cm. Posmarować całe ciasto dżemem i wzdłuż dłuższego boku zrolować. Pociąć na 2-3 cm kawałki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch każdego ciastka posmarować lekko ubitym, ale lejącym białkiem i posypać odrobiną cukru. Piec około 15 minut w temp. 170st. Ostudzić i dopiero wtedy zdjąć z blachy. Źródło: Obżarciuch
Z miłości do słodkościtruskawki blendujemy na mus szklankę wody gotujemy- dosładzam ksylitolem i dodajemy agar- stale mieszamy ok 3 min gotowy agar mieszamy ze zblendowanymi truskawkami- kładaziemy jako kolejną warstwę na ciastka ciastka odstawiamy do stężenia na ok 1h- po czym możemy je wyciągać z foremek
healthy dreamsCiastko dla największych leni, przysięgam nakład energii zużytej do jego wykonania jest minimalny. Robiłam ciastko wczoraj wieczorem, bez jakiejkolwiek weny, pomysłu na ciekawą słodkość. W szafce z bakaliami zostały resztki z wszelkiego rodzaju suszonych owoców. Teoretycznie z osobna dla żadnego z tych składników nie było przyszłości... Jednak gdyby zmieszać wszystko razem? To był strzał w dziesiątkę, wrzuciłam wszelkie resztki suszonych
healthy dreamschwilę przyrząd do rozetek. Następnie maczamy go w przygotowanym cieście, ale tak, by nie zakryło górnej powierzchni foremki (jeśli tak się stanie, nie będzie możliwe zdjęcie z niej usmażonego ciastka). Foremkę zanurzoną w cieście szybko wkładamy do tłuszczu i smażymy przez ok. 30-40 sekund (do zarumienienia). Podczas smażenia będziecie mogli obserwować, jak ciasto puchnie :) Usmażone ciastko zdejmujemy z foremki
MyCookBook.plkilka truskawek - cukier - jajko - cukier puder Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty (mi wyszło 16), na każdym sypiemy trochę cukru, układamy umyte truskawki (ja dawałam po jednej truskawce na ciastko) i sklejamy końce w dowolnie wybranej formie. Układamy na papierze do pieczenia smarujemy rozbełtanym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka
Kulinarne życiewiórki kokosowe. Łączymy ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem pergaminowym. Ciasto nabieramy łyżeczką, kładziemy na blaszkę. Piekarnika nagrzewamy do 180 stopni C, pieczemy aż ciastka nam się zarumienią. Ciepłe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
kgwjanczewoprzeróżne wypieki i desery. P omarańczowy orzeźwiający sernik o aksamitnie kremowej konsystencji zwieńczony przepysznym pomarańczowym kremem, należy do takich właśnie podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki
maniapieczeniaJeżeli kochacie kawę, kajmak i ciastka, to mam dla was idealne rozwiązanie: cudowne w smaku ciasteczka, które skradną serca (a może raczej żołądki :)). Ciastka należy przechowywać w metalowej puszce. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy Aleksandryśniadanie w domu jest raczej mało ekonomiczne. Niektórym może przeszkadzać mało słodki smak, ale dla mnie to akurat plus. Zawsze można zjeść z bananem :) 3. Rico ranki ciastka zbożowe 4,49 zł - niestety nie znam składu, ale podejrzewam że jak większość ciastek zbożowych tylko udają zdrowe, a w rzeczywistości ociekają tłuszczem i cukrem. Jeśli ktoś zna skład, niech podzieli
Powiedz dietom nieodsłona pysznych piernikowych ciasteczek, nie tylko na święta. Rozgrzeją w mroźne dni, poprawią nastrój i z pewnością będą smakowały i dzieciom i dorosłym :) Składniki - ilość na około 25-30 ciastek 400 g mąki pszennej 70 g miękkiego masła 1/3 szklanki miodu 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 3-4 łyżki stołowe mleka 1 czubata łyżka przyprawy do piernika(...)mleka) zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto podzielić na mniejsze porcje, każdą z nich cienko rozwałkować i wykrawać foremkami pierniczki. Ciastka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze w odstępach około 2 cm od siebie i piec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu pierniczki można polukrować
Kulinaria - potrawy z różnych stron światajajek 1 duży budyń śmietankowy Delecty 3 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej (można pominąć) 50 g rozpuszczonego masła 1 szklanka cukru Dodatkowo 100 g mlecznej czekolady posypka Czekoladowe kamyczki Delecty Ciastka dokładnie pokruszyć. 40 g masła rozpuścić i wlać do pokruszonych ciastek i wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wysypać masą ciasteczkową i ugnieść. Schłodzić w lodówce około 30 minut
O kuchni z uczuciemdodatkowym plusem jest to, że moja mała pomocnica również uczestniczyła w ich robieniu i miała niezłą frajdę więc połączyłam przyjemne z pożytecznym. Zapraszam... Stopień trudności prosty Skala smaku 10/10 Ciastka przechowywane w zamkniętym pojemniku zachowują świeżość do tygodnia. Składniki na 16 ciasteczek: 50 g zmielonych orzechów laskowych 50 g zmielonych migdałów 50 g płatków owsianych 50 g rodzynek ja dodałam(...)spłaszczając. Pamiętamy o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo w trakcie pieczenia troszkę nam one urosną. Ciasteczka wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut. Po upieczeniu blaszkę z ciastkami od razu wyjmujemy z piekarnika i czekamy, aż ciasteczka ostygną i stwardnieją, bo tuż po upieczeniu są miękkie. Najlepiej wyjąć je na kratkę do całkowitego ostygnięcia
Kubki smakupodanego czasu mogą być mocno spieczone. Po wyjęciu ciasteczka są miękkie, po 5 min. twardnieją i można przełożyć je na kratkę. Przepis z "Moje wypieki" Składniki na około 35 ciastek: 200 g masła śmietankowego, w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 szklanka(...)miksera i utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy. Dodać cukier brązowy i kontynuować ucieranie. Dodać jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki i zmiksować do otrzymania jednolitej masy. Blachę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe, wedle uznania), spłaszczyć je łyżką. Układać na blaszce z sporych odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około
Kubki smaku