konsystencję zbliżoną do ciast kruchych czy półkruchych) - ciasto zafoliować, schłodzić - ze schłodzonego ciasta odrywać nieduże kawałki, rolować je w dłoniach, aby powstały podłużne okrągłe paluchy o wymiarach około 6x2cm - ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach od siebie - wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 13-15 minut do lekkiego zrumienienia - ciastka po upieczeniu
Smakołyki Berenikimoże posłużyć jako śniadanie lub deser SKŁADNIKI : ( na 2 kawy ) kawa zbożowa – 4 łyżeczki mleko owsiane – 2 szklanki – 400 ml pistacje – 1 garść banan – 1 sztuka miód – 1 łyżeczka ciastka oreo o smaku truskawkowym – 2 sztuki opcjonalnie płatki owsiane – pół szklanki – jeśli wolisz bardziej sycącą wersję PRZYGOTOWANIE : Mleko zagotować w garnku, dodać kawę zbożową i cukier. Pistacje obrać i zblendować(...)razem z ciastkami oreo i bananem. Dolać zagotowany napój i ponownie zblendować. Jak masz ochotę, dodaj również płatki owsiane i zblenduj z pozostałymi składnikami. Jeśli kawa nie jest wystarczająco ciepła, podgrzać całość chwilę w garnku. Przelać do kubka. Można udekorować bitą śmietaną i posypką
kuchniabellissima.wordpress.comdłuższego czasu. Nie pozostawało więc nic innego, jak zakasać rękawy i coś zrobić. Batoniki są przepyszne, bardzo energetyczne, zapomnijcie o tych kupnych. Możecie również z masy zrobić najzwyklejsze ciastka, w zależności co bardziej do Was przemawia. Jako dobry spajacz składników wystąpiły tutaj banan jak i jabłko, oczywiście masło orzechowe jak i olej kokosowy. Całość to naprawdę pyszna eksplozja smaku. Cukier(...)dodatek słodzika ominęliśmy dodając żurawinę jak i daktyle. Bardzo polecam jako przekąska, drugie śniadanie czy np przegryzka na wyprawie w góry. Jeśli wolicie ciasteczka, to z masy uformujcie łyżką ciastka. Z podanej ilości wychodzi 8 batoników. Drukuj Batony owsiane bez cukru window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 200 g płatków owsianych górskich 1 dojrzały banan 1 jabłko 3 łyżki masła orzechowego
Mieszam w GarnkuFormę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować wg uznania. (Ja użyłam polewy z roztopionej czekolady i płatków migdałowych.) Ciastka przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Podoba się Wam moja
Di gotujezałapała się na kawałeczek i żałowała, że była wcześniej tak uparta Puszysty sernik z frużeliną owocową zrobił furorę… Jest przepyszny. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 70 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę
Made By Mom And SonKremówka - jedno z bardziej popularnych i lubianych ciastek składających się z dwóch płatów ciasta francuskiego przełożonego aksamitnym kremem budyniowym. Kremówk a z poniższego przepisu łączy cechy klasycznego ciastka z delikatnym akcentem toffi - deser idealny d la wi elbicieli krówek i masy kajmakowej. Ciasto francuskie, aksamitna, budyniowa masa z n utą toffi, bita śmietana, masa krówkowa, a wszystko posypane świeżo siekanymi
Słodka StronaSkładniki: 2 jogurty naturalne (2x120g) 250g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa 300ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: czekolada mleczna ciastka Ptysie Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć i oczyścić z szypułek, następnie zmiksować blenderem na gładką masę. Jogurty przelać do miski i miksować. Dodać zblendowane truskawki(...)lodówki na 3-4h. Gdy masa truskawkowa dobrze stężeje, ubić śmietanę na sztywno cukrem pudrem. Wyłożyć na masę truskawkową. Na wierzch posypać startą czekoladą i ozdobić ciastkami. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąbardzo funkcjonalny Blender ręczny z zestawem akcesoriów SilverCrest (więcej informacji i zdjęcie na dole strony). SKŁADNIKI: (na 2 duże porcje porcje) Warstwa I: (od dołu) 4 ciastka (u mnie Hity czekoladowe) Warstwa II: 2 łyżki nasion chia 1/2 szkl mleka Warstwa III: 1 budyń czekoladowy 1 szkl mleka 1 łyżka cukru Warstwa IV: truskawki cukier do smaku Ewentualnie(...)szkl rozmieszać budyń, wylać na gotujące się mleko, mieszać aż mocno zgęstnieje. Zdjąć z kuchenki, odstawić do ostygnięcia. 3. Truskawki włożyć do wysokiego kubeczka, zmiksować blenderem SilverCrest . 4. Ciastka wrzucić do rozdrabniacza SilverCrest . Zmiksować na okruszki. 5. Poszczególne warstwy wykładać kolejno do wysokiej szklanki lub pucharka. Można zjadać od razu lub odstawić do lodówki na później
Kto ugości moich gości?jajka 1 szkl. cukru kryształu 3 łyżki gęstej śmietany 1 budyń waniliowy (proszek) 10 dag rozpuszczonego masła ok pół słoiczka Stovit naturalnie owocowe - smak wiśniowy spód ciasteczkowy; 30 dag ciastek zbożowych 10 dag rozpuszczonego masła Przygotowanie; Tortownice o wymiarach 26cm. smarujemy tłuszczem, Dno wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka kruszymy (ja zmiksowałam na piasek) dolewamy rozpuszczone masło i mieszamy. Ma być
Radość kipiąca uśmiechem.zbyt kruche dodać odrobinę śmietany. Ciasto owinąć folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Odrywać od ciasta małe porcje, uformować długie cienkie wałki z których zrobić precle. Ciastka posmarować białkiem i posypać makiem lub sezamem. Piec w temperaturze 180 o C przez 13 - 15 minut do momentu aż ciastka się zarumienią
Mama Gotujeszczęścia nie potrzeba, a Wam...? Inną wersję sernika z truskawkami znajdziecie dzisiaj również u Mirabelki . Sernik bazyliowy z truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 30 g masła masa serowa: 500 g ricotty 100 g cukru skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 200 ml śmietany kremówki (38%) 1 pęczek bazylii(...)mąki ziemniaczanej zielony barwnik spożywczy w żelu dodatkowo: 200 g truskawek Listki bazylii porwać, wrzucić do garnuszka, zalać kremówką. Zagotować, odstawić do ostygnięcia pod przykryciem. Odcedzić. Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka drobno rozgnieść, wymieszać z masłem. Mieszankę ugnieść na dnie tortownicy wyłożonym papierem do pieczenia. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Ostudzić. Ricottę, cukier, skórkę i sok z limonki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiem, dziś totalnie nie sezonowo. Bo dobre ciasteczka można zrobić zawsze, nie tylko od święta, prawda? Są to co prawda iście Bożonarodzeniowe ciastka, jednak uważam, że nie powinniśmy się tym jakoś bardzo przejmować, biorąc pod uwagę, że dobre ciastka można zjeść zawsze. Nawet w majowy wieczór ze szklanką herbaty w ręku na rozkwieconym balkonie. Co do dzisiejszego wypieku, stwierdzam
Słodkie PrzyjemnościSkładniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g ciastek kruchych 100 g masła Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 3/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 3 łyżki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 8 cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy(...)kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy do dna (ja robię to dłonią). Tortownicę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Wszystkie składniki masy
Kocham Czekoladęblendera dodaj, banana, syrop klonowy, żurawinę możesz również ulubione orzechy i całość zblenduj. Masa jest dość klejąca, więc ciężko się formuje. Zrób kulkę i rozpłaszcz, możesz pomagać sobie łyżką. Ciastka rozłóż na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika. Czas pieczenia to od 20-30 minut w zależności jaki masz piekarnik. Uważaj, aby ciasteczka się nie przypiekły. Gotowe(...)ciastka pozostaw do ostudzenia w środku będą mięciutkie
Kukuleczkidodajemy ser z jajkami. Całą masę gotujemy na małym gazie przez około 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Formę do ciasta wykładamy folią spożywczą oraz warstwą herbatników. Na ciastka wylewamy połowę masy serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej
Gotowanie moimi oczami