Łatwy przepis na intrygującą i jednocześnie smaczną dekorację stołu na imprezę Halloween'ową. Baza to sprawdzone, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto, obłożone nutellowym kremem z mascarpone i udekorowane ciastkami. Składniki (forma 20x20 cm) 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao Jajka(...)zmiksować. Dodatkowo kilka pokruszonych ciasteczek czekoladowych kilka ciasteczek w kształcie nagrobków, z napisem RIP Ostudzone ciasto przełożyć na talerz i udekorować kremem z wierzchu i po bokach. Posypać pokruszonymi ciastkami, wbić w wierzch ciasteczka-nagrobki (jak na zdjęciu). Gotowe
Słodkie inspiracjezmiksować. Dodać czekoladę i wymieszać. Przy pomocy gałkownicy do lodów wykładać ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 190 st. C przez 10 min. źródło: 'Ciasta, ciastka i takie tam', A. Królak
Słodkie inspiracjewersji ze zmielonymi ciastkami smakował mi bardziej). Naprawdę prosty, dwukrotnie wypróbowany. Polecam! Składniki Spód 150 g ciasteczek speculoos 75 g masła Masło rozpuścić, ciasteczka zmielić i wymieszać z ciastkami. Dno foremki o wym. 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia i w dno wcisnąć przygotowane ciasteczka. Schłodzić w lodówce podczas przygotowywania masy serowej Masa serowa 3 jajka 2/3 szklanki
Słodkie inspiracjezostanie on opublikowany. Sernik ten robiłam niedawno, jest bardzo prosty i niezwykle smaczny. Spód z ciasteczek oreo, klasyczna, waniliowa masa serowa i warstwa kajmaku plus dekoracja z kilku pokruszonych ciastek. Pyszne, wcale nie za słodkie (ograniczyłam ilość cukru w masie serowej), zdecydowanie do powtórzenia. Proporcje opracowane są na niewielką foremkę, w razie potrzeby można podwoić porcję. Składniki Spód(...)sernik posmarować kajmakiem i udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * ja mielę wraz z kremem, ale można go wydłubać i wyrzucić, a zmielić same suche ciastka ** używam serka "Mój ulubiony
Słodkie inspiracjeSkładniki na formę ok. 23 cm: Spód: 280 g ciastek owsianych 80 g roztopionego masła Przygotować formę do ciasta. Najlepiej użyć formy do tarty z wyjmowanym dnem lub tortownicy (wtedy brzegi formujemy niższe, niż wysokość naczynia). dodatkowo dno można wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka zmiksować w malakserze lub bardzo drobno pokruszyć. Mieszając, stopniowo dodawać stopione masło. Masą wyłożyć
Pełny talerzKrótko. Ciastka zniknęły w ciągu godziny ! Wyszło mi ich ok 24 sztuki - ciastka jednogarnkowe lub jednomiskowe jak kto woli :) Słodkie, mięciutkie ! POLECAM ! 1-2 banany 1 jajko szklanka płatków owsianych 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki słonecznika łuskanego 4-5 łyżek rodzynek 2-3 łyżki żurawiny łyżka miodu W misce rozgniotłam widelcem banany, dodałam szklankę płatków owsianych miód
Justa próbuje gotowaćône przikludziōły 9 mi do dōm ciastka i cołko teoryjo 10 szło o kant rzici roztrzajś 11 – kōniec kōńcōw my zjedli i dietetyczny szałołt, i niydietetyczne ciastka. Do szałołtu bōły trzołski 12 ze miysa, ale co to je, to do tego przidymy trocha niyskorzi 13 . Co potrza? pó gōwki 14 kapusty pekińskyj 150 g szpinatu 15 (tych
Chop w kuchnirozwałkowujemy, wykrawamy taką samą część pełnych ciasteczek i ciasteczek z dziurką lub dziurkami. Ciastka przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Aby równo się upiekły, najlepiej piec ciastka dolne (spody) i górne (wierzch) na osobnych blaszkach. Pieczemy ok. 10-12 minut w 180 st. Upieczone i wystudzone przekładamy dżemem lub powidłami. Smacznego
bistro mamaczekoladę, wszystko mieszamy delikatnie łopatką. Z gotowej masy, na blachę wyłożoną papierem pergaminowym formujemy łyżką ciastka lub masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy - średnica ciastka ok 2 cm. Pieczemy w 180 C przez 10-15 minut. Smacznego
Niezły Młynekwyjeżdżam sama na kilka dni to moje Miśki tęsknią tylko za moją kuchnią, a nie za mną. Pierwsze co musiałam zrobić po powrocie do domu to upiec ciastka, bo jak to „niedziela i nie ma ciastek?” Miałam jeszcze schowany jeden słoiczek własnej produkcji wiśni kandyzowanych więc ulepiłam na szybko, ot tak od niechcenia jakieś ciacha
greenscarfdzisiaj zarządzam na blogu akcję 🙂 Co tydzień, przez miesiąc, będzie coś nowego, według mnie świątecznego 😉 Rozpoczynamy od słodkiego, a co! Ciastka mocno waniliowe (tak, tak waniliowe, nie wanilinowe), w większości
gotować!mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady przepis W formie wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę krakersów. Masę kajmakową ( można ją lekko podgrzać ) rozprowadzamy na ciastkach, po czym układamy drugą warstwę krakersów. masa serowa Do wysokiej miski wlewamy schłodzoną śmietanę(...)ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na ciastka i dokładnie ją rozprowadzamy a na niej układamy kolejną warstwę krakersów. masa orzechowa W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, miód oraz cukier i ciągle mieszamy, żeby masa się
Smakowite Daniapodam Wam składników w proporcjach co do grama, ponieważ takie ciacha robię zawsze „na oko”. One po prostu nie mają prawa się nie udać. To które wybierzesz? :) Ciastka owsiane z żurawiną, orzechami i czekoladą szklanka platków owsianych bezglutenowych 3-4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 3-4 łyżki suszonej żurawiny 2-3 kostki posiekanej czekolady (użyłam kokosowej) łyżka(...)mieszamy w misce, najlepiej za pomocą widelca. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy po łyżce ciasta. Pieczemy około 13-15 minut. Gotowe odstawiamy do ostudzenia na kratce. Smacznego :) Ciastka owsiane z bananem i masłem orzechowym szklanka platków owsianych bezglutenowych rozgnieciony na papkę dojrzały banan spora łyżka masła orzechowego 3-4 kostki posiekanej czekolady (użyłam kokosowej) jajko Piekarnik nagrzewamy
Mienta blogmoja pięta Achillesowa-przyznaję bez bicia. Nie jadam słodyczy ale od czasu, do czasu mam chęć na coś pysznego-wtedy odkurzam ten przepis. SKŁADNIKI: Spód: ok. 200 g. kruchych ciastek 1-1,4 łyżki masła Masa serowa: 500 g. twarogu na sernik (zmielonego-tłustego) 500 g. sera mascarpone 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka z jednej(...)żółtka Mus owocowy: 800 g jagód (mogą być mrożone) opakowanie cukru waniliowego 1 pełna łyżka żelatyny 500 ml zimnej śmietanki 30 % 5-6 łyżek cukru pudru. PRZYGOTOWANIE: Spód: ciastka kruszymy, łączymy z roztopionym masłem, uklepać, wstawić do lodówki. Masa serowa: Nagrzać piekarnik (170 stopni), połączyć sery, dodać startą skórkę z cytryny, cukier i skrobię ziemniaczaną. Miksując
Kopystką po garachobłędnie, ale też tak smakują, a pasują zwłaszcza do herbaty. Cóż od południa została tylko połowa, ale że wyszło ponad 40 sztuk to jeszcze trochę zostało na jutro ps. Ciastka są nie za twarde i nie za miękkie, ot takie w sam raz, ale ile wytrzymają to Wam nie powiem, bo pewnie do wtorku już śladu po nich(...)będzie, na moje oko tydzień przechowywane w puszce. Składniki na około 40 ciastek: 400 g mąki z czego połowa może być pełnoziarnista np. z orkiszu 3 łyżki maku 1 średni banan sok z połowy pomarańczy 50 g cukru 70 g/100 ml oleju roślinnego czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1-3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej (ilość w zależności od tego
greenscarf