ciastka - 17101 przepisów (strona:324/1141)

Ciasteczka owsiane z czekoladą. 123

kilku centymetrowe kawałeczki i lekko je rozpłaszczamy.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i w dość dużych odstępach układamy ciastka. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 10/12 minut. Upieczone ciastka lekko zsuwamy z blaszki razem z papierem i pozostawiamy do przestygnięcia. Życzę smacznego:) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Pieguski (wegańskie) 164

formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Kulki układamy na papierze do pieczenia, lekko je spłaszczając. Ciasto rozrośnie się podczas pieczenia, więc warto pozostawić odpowiednią przestrzeń pomiędzy ciastkamiCiastka pieczemy w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez 10 minut.  Po tym czasie, ciasteczka wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy je na blaszce do całkowitego ostygnięcia (ok. 20 minut

Emcia Pichci
Sernik z chałwą i musem truskawkowym 156

Kremowy sernik pieczony z wykorzystaniem pary z wody. Dzięki temu zabiegowi jest wilgotny. Połączony z czekoladą i chałwą jest wyśmienity. Do tego mus truskawkowy! Pyszności! Sernik: 250 g ciastek biszkoptowych 75 g margaryny 1 kg twarogu zmielonego (z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 40 g budyniu waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g chałwy waniliowej(...)czekolady mlecznej 0,5 szklanki śmietany 36% Mus truskawkowy: 430 g truskawek 5 łyżek wody 1,5 łyżki żelatyny 130 g cukru pudru 500 ml śmietany 36% Sernik: Ciastka biszkoptowe miksujemy na drobny pył przy użyciu blendera. Mieszamy z rozpuszczoną margaryną. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wysypujemy masę ciasteczkową, ugniatamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki. Czekoladę

VioletoweKucharzenie
Jogurtowiec z truskawkami 241

posmakuje małym i dużym łasuchom.  Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 1 galaretka truskawkowa 500 g truskawek  5 łyżeczek żelatyny  opcjonalnie 2-3 łyżki cukru 1 opakowanie ciastek francuskich Brześć Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku i studzimy. Żelatynę zalewamy ok 1/3 szklanki wody, odstawiamy do napęcznienia i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umyte i pozbawione szypułek truskawki(...)wstawiamy do lodówki. Gdy mus zgęstnieje mieszamy jogurt z żelatyną i wylewamy na mus, w jogurt można wetknąć kilka truskawek, będą ładnie wyglądały przy krojeniu. Na warstwie jogurtowej układamy ciastka francuskie i odstawiamy całość do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu z lodówki ustawiamy foremkę do góry dnem np na deseczce, ciasto powinno ładnie wyjść z formy, odklejamy folię

Cynamonowe szczęście
Sernik na zimno oreo 223

SERNIK NA ZIMNO OREO Składniki: 1 paczka herbatników kakaowych 1 kostka masła 2 paczki ciastek oreo 1 kg sera do sernika 2 opakowania serka mascarpone 2 białe czekolady  żelatyna Wykonanie: Herbatniki rozkruszamy w blenderze i dodajemy do nich roztopione masło. Spód blaszki do ciasta smarujemy masłem i wykładamy na to nasze herbatniki.  Ser przekładamy do miski, miksujemy(...)łyżeczek żelatyny i dodajemy do sera cały czas miksując. Jeśli chcemy możemy dodać trochę cukru pudru żeby ser był słodszy. Wykładamy masę serową na herbatniki. Wierzch ciasta dekorujemy ciastkami oreo. Ja polałam jeszcze rozpuszczoną nutellą. Przed podaniem chłodzić kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Błyskawiczne ciateczka z jabłkiem i pizzerki z ciasta francuskiego. 458

wierzch nakładamy ciasto w krateczkę i w koło dociskamy widelcem tworząc wzorek. Ciastka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor.Upieczone ciastka można oprószyć cukrem pudrem. Na pizzerki ciasto kroimy w kwadraty najlepiej wielkości szynki, ciasto smarujemy ketchupem, następnie wykładamy szynkę na szynkę pomidor oprószamy solą, pieprzem i plasterek sera. Pieczemy

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta oreo z mango 147

Ciasto dedykowane dla wielbicieli mango i ciasteczek oreo.Chrupiący spód,kremowe wnętrze i galaretka z prawdziwych owoców.Ciasto warte grzechu. Składniki na spód 300 g ciastek oreo (bez nadzienia) 50 g masła (miękkiego) 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.Wszystkie składniki zmiksować w malakserze na konsystencję mokrego piasku.Masą ciasteczkową wylepić dno i boki tortownicy.Wstawi(...)odstawić do napęcznienia,następnie podgrzać na palniku lub w mikrofali (nie doprowadzać do wrzenia).Odstawić do wystudzenia.Ciastka pokruszyć. Resztę składników przełożyć do miski i zmiksować,dodać żelatynę i pokruszone ciastka oreo.Masę wyłożyć na schłodzone ciasto i pozostawić w lodówce do stężenia (masa nie jest całkiem ścięta,utrzymuję konsystencje bitej śmietany). Galaretka z mango 300 g puree z mango

Anielskie wypieki
Tort Amaretti 145

wyrosło na tyle, że można było przekroić na 3 blaty. Ciasto kroi się rewelacyjnie. Do masy wykorzystałam mniejszą ilość (200 g) masła Opakowanie ciastek amaretti miało 200g. Kilka ciastek (14 sztuk) odłożyłam do dekoracji, resztę zmieliłam. Jedną szklankę odłożyłam (po 1/2 szklanki do ciasta i do masy), a resztą obsypałam wierzch i boki tortu. Wierzch dodatkowo posypałam też

Smaki Na Talerzu
Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 137

Jeden z najlepszych kursów na jakich byłam. Świetnie wyposażona sala, mała liczba osób w grupie (było nas tylko 6) i wspaniałe receptury cukiernicze. Przygotowałyśmy 5 różnych tortów i przepyszne ciastka. Każdy deser pięknie i starannie wykończony pod okiem Pani Bożeny, którą zresztą uwielbiam. Teraz pokrótce opiszę przygotowane przez nas pyszności. Różowy tort powyżej jest z chrupiącym blatem, o smaku(...)Kolejny pyszny tort oblany czekoladową polewą jest kokosowy z czarną porzeczką. Ozdobiony jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów i pamiątkowe zdjęcia. Kurs

Mała Cukierenka
O wściekłej fretce i truskawkowym lesie deszczowym, czyli o powrocie do domu. I letnie ciasto bez pieczenia 133

kwaskowym owocom. Szczerze mówiąc, wyszło lepiej, niż się spodziewałam. Polecam Wam więc ogromnie! Śmietanowiec z owocami i galaretką Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 100 g ciastek digestive 125 g nutelli masa śmietanowa: 75 g galaretki cytrynowej (proszek) 150 ml wrzątku 165 ml mleka skondensowanego słodzonego 500 g creme fraiche (18%) wierzch: 25 g czarnej porzeczki(...)malin 35 g jeżyn 130 g truskawek 400 ml wrzątku 75 g galaretki malinowej (proszek) Ciastka pokruszyć, wymieszać z nutellą.  Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę ciasteczkową, dobrze ugnieść. Schłodzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić we wrzątku, ostudzić. Creme fraiche zmiksować w mlekiem.  Gdy galaretka zacznie tężeć, wlać ją do śmietany, cały czas miksując. Przelać masę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z nadzieniem karmelowym (paleo, bez cukru) 212

Dawno nie było nic słodkiego Już raz to pisałem, że jak ktoś otworzy blog to pomyśli, że to całe paleo to tylko słodycze, ciastka i słodkości :-). Pamiętajcie, że wszystkie słodycze , nawet te zdrowe i fit, bez glutenu, cukru, zbóż itp. też posiadają pewną ( całkiem sporą) ilość kalorii i powinny być traktowane bardziej jako cheat meal (o którym możecie poczytać

PaleoLife
Sernik kajmakowy 163

zakładce CIASTA. Szczególnie polecam sernik nowojorski Spód 170 g herbatników 50 g masła Herbatniki pokruszyć drobno, masło roztopić i  wszystko wymieszać. Powinna powstać masa przypominająca mokry piasek. Wyłożyć ciastka na dno tortownicy o średnicy 24 cm i lekko docisnąć. Podpiec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut. odstawić do wystudzenia. Masa serowa 1 kg sera twarogowego(...)ubić na sztywno, a następnie dodać do sera wraz z budyniem i zmiksować. Ser podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 1/2 puszki kajmaku i wymieszać. Ułożyć na ciastkach, a następnie posmarować pozostałym kajmakiem. Na wierzch wyłożyć masę serową białą. Wyrównać. Do piekarnika na sam spód wstawić blaszkę napełnioną wodą, a wyżej tortownicę z serem. Piec w temp

O kuchni z uczuciem
Różowe muffiny z kisielem, bakaliami i bitą śmietaną 125

uroczo się prezentują. Każde dziecko, a nawet i dorosły uśmiechnie się na widok takiej babeczki, a dodatkowo ile jest frajdy podczas ich przygotowywania...?! Kisiel, w moim przypadku truskawkowy - nadaje ciastkom fajnego smaku, aromatu oraz różowego koloru. (Kolor odrobinę wzmocniłam barwnikiem w proszku.)  Zresztą co ja będę dużo pisać... Sami spróbujcie! (8 sztuk)  1 szklanka/140g mąki pszennej(...)pokroić.)  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Przygotować bitą śmietanę. Kremówkę z cukrem ubić na sztywno, a następnie podzielić na dwie części. Do jednej z nich wmieszać odpowiednią

Di gotuje
Florentynki z kaszą gryczaną, żurawiną i czekoladą 159

owocami i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładać na nią po jednej łyżce mieszanki, lekko spłaszczając ciastka. Piec ok ok 15 minut w temperaturze 170 stopni. Ciastka wystudzić całkowicie. Czekoladę rozpuścić ( w metalowej misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą). Za pomocą pędzelka posmarować spody florentynek- poczekać aż wyschną. 3.5.3226 The post Florentynki z kaszą gryczaną

Cooking for Emily
Kruche ciasteczka maślane - niemieckie Spritzgebäck 154

nagrzanym do 180 stopni (termoobieg) - przez 7-10 minut do zrumienienia. Gotowe przekładamy do ostudzenia na kratkę. Połamaną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce - i zamaczamy każde ciastko z jednej strony. Odkładamy na papier do zastygnięcia. Smacznego :)  Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania