ciastka - 17601 przepisów (strona:324/1174)

Krówka z bananem bez pieczenia (lekko solona) 135

powstał "kożuszek".) Po tym czasie masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z ostudzonym budyniem. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/2 masy krówkowej, a następnie posypać ją odrobiną soli i kolejno położyć warstwę ciastek, plasterki banana, krem budyniowy, herbatniki oraz rozsmarować pozostały kajmak, który należy oprószyć resztą soli

Di gotuje
Muffinki keksowe 132

jedne z najszybszych muffinek, które z pewnością podbiją serce niejednego miłośnika keksów. Mieszanka keksowa nadaje im niepowtarzalnego smaku oraz sprawia, że na jednym ciastku naprawdę ciężko poprzestać. Muffiny są mięciutkie i cudownie pachną, a przepis tak skomponowałam, aby łatwo było go zapamiętać. Po prostu musicie je upiec! Polecam. (około 6 sztuk) 100g mąki pszennej 50g cukru 1 łyżeczka proszku(...)Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) .   Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Udekorować według uznania. (Roztopiłam czekoladę i ozdobiłam mieszanką keksową

Di gotuje
Serowe krakersy. 146

przewrotna natura kobieca mnie tu zaprowadziła ;) Tak czy inaczej ciasteczka posmakowały całej mojej rodzinie, a to wcale nie takie oczywiste. Przy produkcji krakersów należy pamiętać o tym, aby ciastka były możliwie cienkie. Będą wówczas chrupiące, a o to tu chodzi.  Skła dniki: 100 g masła (zimnego) 180 g mąki pszennej 100 g startego sera (cheddar, parmezan(...)Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałek, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do zamrażalnika. Schłodzone ciasto pokroić na plasterki o grubości ok. 1/2 cm. Ciastka rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10-12 minut (piekłam z termoobiegiem

zadanie-gotowanie
Sernik z mango 158

owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego 250 ml śmietany kremówki 30 % 250 ml jogurtu greckiego 4 jajka 1 budyń 2/3 szklanki cukru pudru(...)cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 opakowania galaretki cytrynowej serca do dekoracji czekoladowe Spód: Ciastka rozdrabniam blenderem, przekładam do miski, dodaje kakao, roztopione masło i łączę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam papierem do pieczenia. Wykładam masę ciasteczkową, ugniatam palcami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni

wesoła kuchnia
Ciatseczka z ziemniakami i powidłami 133

jajko,masło, proszek i mąkę, szybko zagniatamy ciasto. Stolnice podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 5mm, wycinamy dowolne kształty, na środku każdego ciastka nakładamy po łyżeczce powideł. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor. Przepis pochodzi z książki Ciasteczka. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciastka migdałowo-kokosowe [BEZ CUKRU] 169

Jeśli jesteście w trakcie zrzucania zbędnych kilogramów, ale ciągle macie ochotę na słodkości polecam sięgnąć po ten przepis. Ciastka nie zawierają(...)grama białego cukru czy mąki pszennej. Co więcej są pełne wartościowych składników odżywczych takich jak błonnik, magnez, wapń czy kwasy omega-6. Wychodzą wychodzą miękkie i puszyste. Jedno ciastko zawiera ok. 115 kcal. Polecam każdej osobie będącej na diecie, która nie może powstrzymać się od zjedzenia czegoś słodkiego do porannej kawy! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
TARTALETKI Z KREMEM CZEKOLADOWYM I MALINAMI 260

koła. Foremki do tartaletek wylepić wyciętymi szklanką kołami. Foremki z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 20 minut. Wystudzone tartaletki wyjąć z foremek. Na ciastka wyciskać gotowy krem czekoladowy. Na wierzchu udekorować malinami

Zrób to smacznie
Deser jogurtowy z dżemem i herbatnikami 179

razem tylko jogurt , pokruszone herbatniki i dżem z cukinii. jogurt owocowy [ u mnie 2 rodzaje] herbatniki dżem z cukinii  Ciastka pokruszyć.W pucharkach układać warstwami pokruszone ciastka , jogurt i dżem.Dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Zdrowe ciasteczka bakaliowe 138

miski wsypujemy suche składniki: płatki, wiórki, rodzynki, żurawinę, słonecznik, siemie lniane i cukier. Mieszamy a następnie dodajemy miód, mleko i jajka. Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy). Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez(...)minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne. Smacznego Przepis na ok. 15 ciastek

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasteczka " samo zdrowie " :) 745

proporcjach, ale to sprawia, że mąka kokosowa jest bardzo wydajna, co nie pozostaje bez znaczenia jeśli weźmiemy pod uwagę jej cenę, gdyż do tanich nie należy. Wracając do ciastek - są naprawdę bardzo smaczne, a do tego sycące. Zawierają tylko naturalnie występujące w poszczególnych składnikach cukry, a dosładzają je jedynie rodzynki i uwierzcie, że zapewniają one wystarczający poziom słodkości :). Takie(...)wraz z sokiem jabłkowym i olejem, wymieszać wszystko do połączenia. Płaską blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką stołową nabierać porcje ciasta: 1 czubata łyżka ciasta - 1 ciastko, układać na blasze, w niezbyt dużych odstępach,  formując w miarę okrągłe placuszki i lekko je spłaszczając. Piec w temperaturze 180° C przez około 18 minut, aż brzegi ciasteczek będą

Opowieści z piekarnika
Torcik truskawkowa rozkosz 157

Wyśmienite, lekkie i mega truskawkowe ciasto dla wszystkich, którzy kochają wyjątkowy smak tych orzeźwiających owoców, uważanych za jedne z afrodyzjaków. Składniki: Spód: 200g ciastek herbatników „czarnych” 80g masła extra Masa serowa: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 100g masła extra 600g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki żelatyny 12 łyżek mleka 200ml śmietany 30% Mus truskawkowy: 400g truskawek 1 galaretka(...)truskawkowa 1/4 szklanki wody Dodatkowo: 100g truskawek pokrojonych w plasterki na boki torcika Wykonanie: 1.  Spód Ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Wyłożyć spód tortownicy (u mnie kształt serca o wymiarach 19 x 22 cm) i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie obłożyć brzeg tortownicy plasterkami truskawek. 2.  Masa serowa

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka francuskie z wiśniami wg Aleex 198

kilka położyć na środku każdego prostokąta, lekko wciskając. 4. Jajko rozmieszać w miseczce z 1 łyżką mleka. Każdy prostokąt posmarować jajkiem. 5. Każde ciastko posypać kryształkami cukru. 6. Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Zachować odstępy, ciasteczka urosną. 7. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 – 210 stopni C. 8. Piec przez ok. 15 minut aż się zezłocą

W mojej kuchni
Deser mango z awokado czekoladowym 164

często dodaję go do deserów i ciast. 1 awokado 1/2 cytryny 1 mango 1 łyżka kakao 3 łyżki miodu płynnego 300 g jogurtu greckiego melisa czekoladowe słupki 7 ciastek kakaowych Ciastka kruszę i przekładam do trzech szklanek. Awokado obieram, dodaję kakao, sok z cytryny, miód i miksuję blenderem. Mango obieram i też miksuję blenderem. Do szklanek przekładam jogurt

wesoła kuchnia
CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA + FILMIK 337

należy wyłożyć papierem do pieczenia, na dno układamy 1 warstwę herbatników. Budynie mieszamy z mlekiem i cukrem, zagotowujemy ciągle mieszając aż powstanie gęsty budyń. Gorący wylewamy na pierwszą warstwę ciastek i układamy drugą. Mleko z puszki wykładamy do miseczki i podgrzewamy lekko w mikrofalówce aż stanie się smarowna. orzeszki wysypujemy na ściereczkę i wycieramy z nadmiaru soli. Większą część(...)gęstsza wylewamy ją na ciasto, masę mleczną przykrywamy herbatnikami. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 1-2 łyżki mleka, podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści, dokładnie mieszamy. Czekoladę wylewamy na ciastka, oraz pozostałą masę kajmakową, finezyjnie je rozsmarowując. Rozsypujemy resztę orzechów. Ciasto nakrywamy folią aluminiową tak aby nie dotknąć wierzchu i odkładamy do lodówki na całą noc. Snickersa kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową 150

minut. Gotowe ciasto rozwałkuj cienko na blacie podsypanym mąką i powycinaj kształt serduszek za pomocą foremki. Na połowie ciasteczek wytnij również środek mniejszą foremką. Sklej ze sobą obie połówki ciastek, smarując je białkiem i delikatnie dociskając brzegi. Ciasteczka ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy. Piecz 20-25 minut w 180°C. Od razu po upieczeniu(...)purée wraz z cukrem. Żelatynę zalej 2 łyżkami wody i odstaw do napęcznienia. Następnie wlej 50 ml wrzątku i rozpuść ją w nim. Żelatynę połącz z malinowym purée. Każde ciastko napełnij ok. 1 łyżeczką gotowej galaretki i wstaw do lodówki do stężenia. Ciasteczka przechowuj w lodówce (w temperaturze pokojowej galaretka wytrzymuje kilka godzin

Food Square

Proponowane wyszukiwania