ciastka - 17101 przepisów (strona:319/1141)

Ciastka orzeszki z kremem i orzechami 144

Pyszne ciastka orzeszki z kremem i orzechami to deser, który w czasie świąt sprawi dzieciom radość i urozmaici każde przyjęcie. Orzeszki są z kremem czekoladowym z dodatkiem mleka w proszku i mają smak dokładnie taki, jaki pamiętam z dzieciństwa. Ciasteczka orzeszki były bardzo popularne 30 lat temu, kiedy to w sklepach dużego wyboru słodyczy nie było i nasze mamy(...)aromatu rumowego 80 - 100 g orzechów włoskich Dodatkowo: cukier puder i kakao do posypania (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml). Jak przygotować ciastka orzeszki z kremem czekoladowym? Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto, oddzielić 1/3 część, a pozostałe zawinąć w folię i włożyć do lodówki.  Z ciasta formować małe kuleczki

Kuchcik gotuje
Sernik piernikowy 167

pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – ciasto makowe na biszkopcie Przygotowanie : 60 minut + chłodzenie Składniki: – 160 g ciastek zbożowych żurawinowych – 60 g roztopionego masła – 500 g twarogu zmielonego do sernika – 250 ml śmietany kremówki 36% – 3 duże jajka – 2 łyżki płynnego miodu(...)Okrągłą tortownicę z odczepianym dnem wyłóż na spodzie papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz opaski. Odetnij nadmiar papieru na zewnątrz. Masło rozpuść w rondelku. Do benedera włóż ciastka i blenduj je na pył, dodaj masło i krótki blenduj aby uzyskać formę mokrego piasku. Masą ciastkową wyłóż dno tortownicy, dociśnij tworząc równomierny spód. Foremkę owiń szczelnie od zewnątrz folią

nietylkopasta.pl
Seromakowiec 240

serowa: 1kg białego sera sernikowego 3/4 szklanki cukru bu dyń waniliowy 3 jajka zapach waniliowy    Przygotowanie: Blachę wyściełamy papierem do pieczenia. Masło na spó d ciasta roztapiany. Ciastka korzenne miksujemy lub drobimy na drobny mak. Masło lekko przestu dzone wlewamy do ciastek i dokła dnie mieszamy. Wypełniamy nimi spó d blachy. Żółtka miksujemy na puszystą masę

ChilliJemy
Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 352

słodkie, ale to jak kto lubi. Proste, szybkie w przygotowaniu. Herbatniki to herbatniki korzenne z Lidla. Pozdrawiam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x34 cm Składniki: 2 opakowania ciastek korzennych Spice Biscuits każde 600 g (Lidl) 1000 ml śmietany kremówki 36% schłodzonej 300 g gęstej schłodzonej śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru (proponuję mnie, według mnie wystarczy kilka łyżek(...)ciasta)   2 słoiczki powideł śliwkowych każde 290 g 50 ml likieru Amaretto lub innego (ja nie dałam) kako 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (tylko spód), układamy warstwę ciastek. 2. Do misy miksera dajemy śmietanę kremówkę i zwykłą, oraz cukier. Ubijamy do momentu, aż powstanie gęsty krem, wtedy dodajemy cynamon, mieszamy, żeby składniki się połączyły. Krem musimy podzielić

kruche babeczki
Rożki francuskie z jabłkami 135

mąkę i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie podzielić na 6 równych kwadratów. Na każdym kwadracie rozłożyć nadzienie jabłkowe.  Brzegi kwadratów posmarować jajkiem, złożyć na pół, tak by utworzyć trójkąty. Ciastka zlepić a boki docisnąć widelcem. Rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek smarujemy jakiem i robimy 3 otworki wentylacyjne.  Piec w temperaturze 220 stopni

kulinarnyswiatdomi
MIĘKKIE CHOCOLATE CHIP COOKIES 109

Puszysta wersja jednych z najpopularniejszych ciastek – miękkie chocolate chip cookies. Może nie wyglądają najpiękniej, ale są smakowite. Składniki (na 10 ciastek): 150g masła 90g cukru 2 łyżki miodu 2 jajka 150g mąki 1/2 łyżeczki sody szczypta cynamonu szczypta soli 100g czekolady masło pokrój w kostkę, wrzuć do robota kuchennego (miska z nożami) wraz z [...] Artykuł MIĘKKIE CHOCOLATE

SandraFrej.com
Sernik z ajerkoniakiem i kawałkami czekolady 154

mogę pokazać Wam zdjęcia w przekroju, ale sernik brałam ze sobą na spotkanie u przyjaciół, tam też wszystkim smakował ;) Spróbujcie i Wy, polecam! Składniki na spód: 190 g ciastek pełnoziarnistych 60 g roztopionego masła Ciastka i masło wrzucić do malaksera i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 21 - 22 cm wyłożyć papierem

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto pyszna delicja 992

Diamant 50 g kakao 140 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 500 g serka mascarpone  200 ml śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru 2 opakowania ciastek delicje (u mnie wiśniowe) 200 g powidła śliwkowego Polewa: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 4 łyżki mleka 30 g masła Ciasto: 1. Białka oddzielamy od żółtek, dajemy do misy miksera(...)misy miksera przekładamy serek i śmietanę, ubijamy, dodajemy cukier puder. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem. Studzimy. Przełożenie ciasta: blat ciast - powidło śliwkowe - ciastka delicje (ja dałam galaretką do spodu) - masa śmietanowa - blat ciasta -  polewa Ciasto wkładamy najlepiej na całą noc do lodówki :-) Smacznego :-)) #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant

kruche babeczki
Wesele z planem i ciasteczka orzechowe z czekoladą 135

czekolady. Idealne jesienne ciasteczka, które świetnie sprawdzą się w roli podwieczorku do kubka gorącej herbaty lub kakao.  To jak, upieczecie ...? Orzechowe ciasteczka z czekoladą Składniki: (na 20-25 ciastek) 175 g zmielonych orzechów laskowych 60 g cukru 60 g brązowego cukru 40 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu(...)połączyć. Odstawić na 30 minut (można do lodówki). Z ciasta wilgotnymi dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując duże odstępy (po 9 ciastek na blasze). Piec w 170 st. C. przez 12 minut. Przestudzić 10 minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego! Jednocześnie chciałabym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cynamonowe ciasteczka z krówkami 107

Jesień to zdecydowanie czas ciastek - chrupiących, aromatycznych, z dodatkiem rozgrzewających przypraw. To taki przedsmak sezonu pierniczkowego, który rozpocznie się lada moment. A póki co umilmy sobie wieczór domowymi ciastkami cynamonowymi z dodatkiem jabłek i cukierek krówek (ręka do góry kto nie zajadał się nimi w dzieciństwie). Podobnie jak do innych wypieków, szukajcie jabłek zwartych i raczej kwaśnych

Milion Smaków
Migdałowe kule z kieliszka do jajek 114

można sobie pomóc kieliszkiem do jajek. Jego boki opruszyć mąką, następnie wylepić ciastem włożyć farsz i zalepić, wyjąć z kieliszka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciastka pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Na samym końcu posypujemy cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Piernikowe Herbatniki Z Mąką Gryczaną 254

piernikową. Chrupie je o każdej porze, nawet nocą ;) tak mi smakują, a no nie tylko mi oczywiście dlatego polecam wam ten przepis ;) Składniki z moimi zmianami na 2 blaszki ciastek: 140 g masła 200 g mąki gryczanej 100 g mąki pszennej 100 g cukru 1 jajko 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 190-200 stopniach przez około 15-20 minut. Następnie studzimy je na kratce. Wystudzone przekładamy do pojemnika lub puszki na ciastka. Smacznego !!! Źródło książka "Zdrowe słodkości na każdą porę dnia

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe ciasteczka z mąki z ciecierzycy 130

mówiłam mojej rodzinie z czego są wypieczone te ciastka. Chciałam "zbadać" czy wyczują mąkę z ciecierzycy. Zajadali się, a ja wiedziałam, że jedzą zdrowo:)  mąka z ciecierzycy przesiana - 2 szklanki olej kokosowy ekologiczny - 100 ml cukier kokosowy - 1 szklanka cukier waniliowy ekologiczny - 1 opakowanie kakao organicznego użyłam Alce Nero - 2 łyżki soda - 1 łyżeczka jaja ekologiczne(...)rozgrzanego piekarnika na 180 stopni na około 12-15 minut. Po upieczeniu wyłóż je na papierowy ręcznik. Miałam dość duże jaja, więc pod rękę miałam mąkę do podsypywania. Do ciastek możesz dodać swoje ulubione dodatki suszone owoce, różne orzechy

AZgotuj!
Ciasteczka imbirowe. 175

misce i zagnieć ciasto.  Z ciasta uformować rulon, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Z rulonu odcinać krążki ciast o grubości ok. 1 cm. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180°C przez ok. 25 minut (do zrumienienia ciastek

zadanie-gotowanie
Zielone ciasteczka 129

masy formując kuliste kształty. Nie muszą być foremne i gładkie. Blachę wsunąć do piekarnika nisko ale nie na najniższym poziomie.  Piec ok. 10 min aż brzegi ciastek przybiorą rumiany kolor.  W połowie tego czasu obrócić blachę.  Po upieczeniu, ciastka zostawić na blaszce do schłodzenia, po czym przełożyć je na ruszt / kratę do piekarnika

Ukojenie Podniebienia

Proponowane wyszukiwania