ciastka - 17601 przepisów (strona:319/1174)

Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 130

400g śmietany 30% 1/2 szklanki pulpy z marakui (1 szklanka = 250 ml) 1/3 szklanki cukru 4 jajka 1 budyń waniliowy/śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (płaska) Spód: 250g kruchych ciastek w czekoladzie 50g masła/margaryny Wierzch: 1 galaretka na 375 ml (u mnie smak cytryny i limonki) (*) 150 ml wody 225 ml pulpy z marakui Przygotować spód. Ciastka

Di gotuje
Bogaty w smaki wieczór z bakaliami HELIO 137

niesolone. Podaję także sezamki, paluszki, szczególnie z makiem czy solą. CIASTKA Polecam ciasteczka kruche, niezbyt słodkie, pierniki, gorzka czekolada połamana, praliny kawowe lub z dodatkiem chałwy, mocno czekoladowe ciastka do pochrupania, wszelakie wariacje z płatków owsianych, u mnie kulki owsiane, ciasteczka owsiane z żurawiną i bananami. Fajny dodatek dla tych, którzy lubią do takiego wieczoru dodatek słodkości

Zasmakuj Kuchni
Babeczki z czarnym sezamem, cukrem kokosowym i rodzynkami 119

obłędny smak! Babeczki są mocno sezamowe oraz dzięki dodatkowi cukru kokosowego - lekko karmelowe. I ostatnio ulubione mojej córki rodzynki... Naprawdę połączenie wszystkich tych składników jest zaskakująco rewelacyjne! Poza tym ciastka wyglądają nietuzinkowo, prawda? Możecie też użyć sezamu białego, ale czarny jest bardziej intensywniejszy w smaku i nie posiada goryczki. Oprócz tego jest dużo zdrowszy, ale nie będę(...)Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 4/5 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić na kratce do ostudzenia

Di gotuje
Ciasteczka Xbox 162

cukier z białkiem, wtedy nie ryzykujemy, że podczas miksowania będziemy mieć całą kuchnię w cukrze pudrze :) Lukier przekładamy do worka cukierniczego lub malutkiego woreczka strunowego, odcinamy rożek i lukrujemy ciastka. Kiedy pierwsza warstwa lukru zastygnie dodajemy kolejne lukrowe guziki. Z cukierków robimy resztę guzików używając lukru jak kleju(...)Końcówkę białego lukru barwimy barwnikami spożywczymi na jasno zielony kolor (używamy żółtego i zielonego barwnika w żelu lub w proszku). Przekładamy lukier do woreczka i malujemy ostatnie detale na ciastkach. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Ciasteczka Xbox pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
gruszkowe z ciasteczkową kruszonką 143

Proste domowe ciasto, którego nie może zabraknąć jesienią. Jeśli użyjecie soczystych aromatycznych gruszek to gwarantuję, że zachwycicie się jego smakiem. Kruszonka dzięki dodatkowi ciastek ma niepowtarzalny smak, tak jak "stokłoski ",  ciastka mojego dzieciństwa.  *foremka 23*23 cm Składniki: na ciasto: 225 g masła 225 g mąki 225 g cukru  pudru 4 jajka 4 łyżki mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto Kubuś bez pieczenia 131

Czekoladę roztopić z mlekiem oraz masłem i wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.  Całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia/folią spożywczą ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować masę budyniową i kolejno położyć warstwę ciastek, wyłożyć bitą śmietanę, ponownie ułożyć warstwę herbatników i na końcu wierzch posmarować lekko ostudzoną polewą.  Gotowe ciasto wstawić

Di gotuje
Sernik Dyniowy THERMOMIX 226

Sernik Dyniowy przepyszny rozpływający się w ustach! Spód: 30 dag ciastek oreo lub neo 7 dag masła Masło i ciastka wrzucamy do naczynia miksującego obrót 6/ 30 sekund. Masę przekładamy do tortownicy 24 cm. Masa SEROWO-DYNIOWA: 30 dag pieczonej dyni (dynie myjemy kroimy ze skórą na kawałki, wykładamy na blaszkę-skórą do spodu, zapiekamy

Moje Słodkie Piekiełko
CZEKOLADOWA TARTA Z ORZESZKAMI 174

czekoladowym ganache. Bez pieczenia, więc nie da się tutaj nic zepsuć. Najlepiej przygotować ją w metalowej formie z wyjmowanym dnem lub tortownicy.  SKŁADNIKI SPÓD 250 g kruchych czekoladowych ciastek 75 g roztopionego masła KREM  250 g mascarpone 250 g masła orzechowego (bez cukru) 250 ml śmietany 30% ( schładzanej minimum 12 godzin) 5 łyżek cukru pudru CZEKOLADOWY GANACHE(...)gorzkiej czekolady DODATKOWO: 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki lub owoców leśnych WYKONANIE Formę na tartę (najlepiej z wyjmowanym dnem) o średnicy ok. 22 cm smarujemy masłem. Ciastka rozmiksowujemy z roztopionym masłem w malakserze. Wysypujemy na spód formy i uklepujemy na spodzie i bokach. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania kremu. Do dzieży miksera wkładamy serek mascarpone i masło

cool and minty
Kokosanki 155

duszki Zielona Pavlova A jeśli specjalnie zrobicie te ciasteczka i zostaną Wam żółtka, skorzystajcie z poniższych przepisów: Faworki na piwie N ajlepsze ciastka z dziurką Faworki robione mikserem Ciastka maślane z cukrem Wydrukuj przepis The post Kokosanki appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Francuskie ciastka z budyniem i malinami 150

Składamy ciasto na pół i zlepiamy brzegi. Na rogach robimy wzorek widelcem. Robimy tak z pozostałymi składnikami. Na koniec smarujemy ciastka roztrzepanym żółtkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego Przepis na 8 porcji

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni i cukierni w Lizbonie 138

znajdziecie tutaj . Po zjedzeniu fantastycznego portugalskiego obiadu oczywiście nadszedł czas na kawę i deserek! Dlatego dzisiaj postanowiłem podzielić się z Wami ze sprawdzonymi adresami miejscówek, w których spałaszujemy najlepsze ciastka, zjemy ręcznie ukręcone lody, wypijemy dobrą kawę i odprężymy się po całym dniu zwiedzania. Gotowi? No to w drogę! Fábrica de Pastéis de Belém Fábrica de Pastéis de Belém(...)Mosteiro dos Jerónimos,  gdzie są one wypiekane nieprzerwanie od 1837 roku w ilości kilku tysięcy sztuk dziennie! Więcej o  Fábrica de Pastéis de Belém i historię samych ciastek znajdziecie w artykule:  10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w Lizbonie . * Fábrica de Pastéis de Belém ||  Rua de Belém 84-92,  Belém,  Lisboa godziny

Food Square
Kruche ciasteczka z dżemem malinowym 181

Kruche ciasteczka, które rozpływają się w ustach... Do przełożenia mój ulubiony dżem malinowy, pyyychotka :) Przepis znaleziony na stronie:  mojewypieki Składniki (ok 20 ciastek): Ciasto: cukier puder 90 g, masło 175 g, mąka pszenna 230 g, żółtko 1 szt, Ponadto: dżem malinowy, cukier puder, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy. Ciasto schładzamy w lodówce przez(...)Schłodzone ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy ciasteczka o dowolnym kształcie.  Pieczemy w 170 st. C przez ok 10 min. aż ciasteczka będą rumiane. Ciastka odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przekładamy malinowym dżemem i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania