ciastka - 17101 przepisów (strona:208/1141)

Ciasteczka brzoskwinie 102

układać na niej ciasteczka w sporych odstepach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Ciastka powinny być lekko rumiane. Po wystudzeniu z każdego ciastka od spodu wydrążyć łyżeczką małe wgłębienie do nałożenia masy. Wydrążone okruchy pozostawić. Nadzienie okruszki z ciasta 1 szklanka domowej nutelli (przepis) Wszystko razem wymieszać i smarować masą każde ciastko. Sklejać

O kuchni z uczuciem
Sernik czekoladowy z musem z białej czekolady 225

sycący to cały czas mamy ochotę na więcej i więcej… :) Przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com (nie zmieniłam nic prócz użycia śmietany o niższej zawartości tłuszczu). Składniki: Spód: 160 g ciastek czekoladowych Oreo (lub podobnych) 30 g masła Czekoladowa masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie mielonego lub takiego z wiaderka (przeznaczonego na serniki) 250 ml śmietany 30% (w temperaturze pokojowej(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus z białej czekolady: 400 ml śmietanki 30% (schłodzonej) 200 g białej czekolady Dodatkowo: gorzkie kakao (do oprószenia) Wykonanie: Spód: Ciastka (wraz z nadzieniem) wrzucamy do misy blendera/malaksera i rozdrabniamy do otrzymania konsystencji piasku. Następnie do ciastek dolewamy rozpuszczone i przestudzone masło. Mieszamy wszystko ze sobą. Dno tortownicy o średnicy

MyCookBook.pl
CIASTO Z HERBATNIKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I POSYPKĄ MIGDAŁOWĄ 114

masłem.  Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuścić w 2/3 szklanki wody. Śmietanę ubić, stopniowo dodać rozpuszczoną żelatynę, zmiksować.  Na blasze ułożyć ciastka. Na nie masę budyniową . Przykryć ciastkami. Rozprowadzić masę kajmakową. Przykryć ciastkami. Na wierzch położyć masę z bitej śmietany. Posypać migdałami

Darcia w kuchni
KRUCHE CIASTECZKA ORKISZOWE Z PESTKAMI DYNI 184

Takie ciacha lubimy najbardziej, a ponieważ dawno nie piekłam żadnych ciastek, te znikały(...)zawrotnym tempie. Ciasteczka wyszły kruchutkie, maślane i lekko chrupiące, po prostu przepyszne. Gdy mamy podprażone pestki dyni ich przygotowanie zajmie nam dosłownie chwilę... Z podanych składników wyszło mi 21 ciastek. Piekłam je już dwa razy i za każdym razem ilość była identyczna... Przepis znaleziony tutaj Składniki:  - 310g mąki orkiszowej typ750 - 160g zimnego masła - 40g smalcu - 80g ksylitolu

Smaczne Zdrowe
Sernik cytrynowy bez pieczenia 148

sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ciasta rozkruszyć, masło roztopić i lekko przestudzić. Masło połączyć z rozkruszonymi ciastkami i wyłożyć nimi dno formy, lekko przydusić. Wstawić do lodówki, żeby masło lekko zgęstniało i powstała twarda masa z ciastek. Śmietanę ubić na sztywno, twarożek wymieszać z cukrem, dodać(...)cytryny, pomarańczy i grejpfruta. Do serka wlać zimną galaretkę i wstawić na chwilkę do lodówki, aż zacznie lekko gęstnieć. Następnie wylać masę na dno wypełnione ciastkami. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Pokroić na kawałki i serwować. Sernik jest pyszny i każdy może go zrobić i zaskoczyć znajomych i rodzinkę. Mniam Thermomix – nałożyć motylek, ubić śmietanę

Kuchnia Pokoleń
Dyniowe ciasteczka z pajęczyną 147

foliowego woreczka. Na końcu woreczka zrobić malutką dziurkę. I teraz wszystko zależy już od naszych umiejętności plastyczno-estetycznych  ;) Na ciastkach z lukrem malujemy pajęczy wzorek i odstawiamy ciastka na bok, by czekolada zastygła (można również zmienić kolejność-ciastka wysmarować czekoladą, a pajęczynę zrobić za pomocą lukru) Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Halloweenowe ciasteczka "Skreem" 181

ciasteczka wyglądające identycznie jak słynna z filmu "Skreem- Krzyk" słynna maska noszona przez psychopatycznego mordercę. Tanio, szybko, czysto bo bez pieczenia a jakże pomysłowo i efektownie. SKŁADNIKI: paczka ciastek Oreo natyczka na kredkę lub cienki ołówek do wyciskania Wykonanie: Wykonanie jest proste i efektowene Najlepiej nadaja sie do tego oryginalne ciasta Oreo, których biała warstwa jest dość gładka(...)Łatwo jest też przez pokręcenie odzielić ciastka i nie pokruszyć ich. Próbowalam na podrabianych markach, ale te mają zbyt suchą białą warstwę, przez co masa pekała przy wyciskaniu. Ciastka nie chciały się też oddzielić przez pokręcenie. Trzeba było zrobic to nożem. Przed wyciskaniem lekko zwilżyć pędzelkiem lub mlekiem białą warstwę, dzieki temu masa stanie się jeszcze bardziej miekka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Owsiane ciastka z rodzynkami z nowojorskiej piekarni Sadelle's czyli poWeekendowe Lakocie odc.103 149

okazały się pyszne.  Długo świeże i bardzo pachnące :)  Nasz hit sprzed dwóch weekendów.  Podpatrzone u Anny , tam też znajdziecie dodatkowe  wskazówki  dotyczące tych ciastek. Owsiane ciastka z rodzynkami z nowojorskiej piekarni Sadelle's  150 g rodzynek 150 g mąki 4 łyżeczki zmielonego cynamonu 2 łyżeczki sody 1 ½ łyżeczki soli 150 g masła(...)lodówki na 4 dni w oryginale, u mnie od wieczora do rana. Po tym czasie wstawiamy do pieca nagrzanego do temperatury 180 st.C.  Pieczemy 15-17 minut. Ciastka powinny mieć zarumienione brzegi i miękki środek.  Pozostawiamy na blasze do wystygnięcia.  Przechowujemy w puszce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciastka Guziki 226

Pomysłowe ciastka w kształcie guziczków. W smaku jak tradycyjne, kruche, maślane ciasteczka. Z przepisu wychodzą około dwie blaszki. Bardzo proste do zrobienia, świetnie nadadzą się na przyjęcie dla dzieci. A może upieczesz je właśnie ze swoimi pociechami? Już widzę ich uśmiech od ucha do ucha :D Składniki: 120 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 łyżki cukru(...)papieru do pieczenia na grubość 0,5 cm. Za pomocą kieliszka wykrawać okrągłe ciasteczka i umieszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mniejszą foremką lub kieliszkiem robić w ciastkach wgłębienia takie jak w guzikach. Za pomocą słomki lub wykałaczki zrobić dziurki. 3. Tak przygotowane ciastka piec w 190 st. C przez około 10 minut do lekkiego zarumienienia

Nastoletnie Wypiekanie
ptysie z bitą śmietaną 116

Każdemu znane ciastka, choć banalnie proste stały się klasyką gatunku. Nie znam osoby, która by ich nie lubiła, ja lubię choć szczerze mówiąc wolę eklerki. Ptysie są tak uniwersalne, że pasują na każdą okazję. I tak łatwe i tanie, że naprawdę warto zrobić je w domu.  Tutaj (klik) znajdziecie także inne przepisy na słodkości z ciasta ptysiowego(...)powstanie jednolita gęsta masa. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnej masy wbić jajka i miksować do momentu uzyskania jednolitego ciasta bez grud. Przełożyć ciasto do szprycy i wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec około 20 minut a następnie suszyć w 160*C jeszcze kwadrans. Wystudzone ciastka przekroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka orzeszki 3747

mąką. Przed rozgrzaniem foremki najlepiej spróbować włożyć jedną kulkę z ciasta i zamknąć formę- wtedy zobaczymy czy ilość ciasta jest wystarczająca ale trzeba wziąć pod uwagę, że podczas pieczenia ciastka nieco urosną.   W trakcie pieczenia trzeba foremkę odwrócić, żeby równomiernie zarumieniły się z obu stron.  Piec należy na średnim ogniu, trwa to około 3 minut ale można(...)kulki ciasta są za duże i trzeba lepić mniejsze.  Jeśli po upieczeniu ciasta będzie za dużo po bokach orzeszka to trzeba je obciąć póki jest jeszcze ciepłe, wystudzone ciastka będą bardzo kruche.  Lepiej zdejmować ciastka z wypukłej strony niż wydłubywać z otworków. Jeśli masa orzechowa jest gładka, bez kawałków orzechów to dekorować możemy szprycą.  Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136113

bazie jednego z nich deser na zimno. Częstujcie się i pędźcie na zakupy, a później podzielcie się wrażeniami, czy smakowało :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o boku 24cm 1 opakowanie ciastek z polewą morelową (na bazie ciasta francuskiego, do kupienia w sklepach Lidl podczas tygodnia włoskiego) 250g margaryny lub masła 2 budynie śmietankowe 750ml mleka 2% 2 łyżki cukru trzcinowego(...)tłuszcz ucieramy z cukrem pudrem. Powoli dodajemy przestudzony budyń oraz po łyżce pozostałego likieru. Ucieramy na najniższych obrotach miksera, by masa się nie zważyła. Połowę masy wykładamy na kruche ciastka. Na masę budyniową wykładamy obok siebie warstwę herbatników czekoladowych. Do pozostałej masy wsypujemy płatki migdałów. Połowę wykładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą, na którą rozsmarowujemy resztę kremu. Całość

Kuchnia w czekoladzie
Ciastka owsiano-bananowe 195

Szybkie do wykonania. Bez dodatku cukru i mąki. Chrupkości nadają im ziarna słonecznika i migdały. Ciastka są słodkie dzięki bananom i żurawinie. Samo zdrowie Z przepisu wychodzi 14 średniej wielkości ciastek. 100 g płatków owsianych 2 dojrzałe banany 100 g suszonej żurawiny 50 g migdałów 2 łyżki ziaren słonecznika Banany zblendować do uzyskania gładkiej masy. Żurawinę i migdały(...)bananami, płatkami owsianymi oraz ziarnami słonecznika. Masę nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Po nałożeniu każdą kulkę rozpłaszczyć. Piec ok. 10 minut w temperaturze 180°C. Ciastka powinny być lekko brązowe

Bullio
Deser z musem dyniowym i mascarpone. 157

MASCARPONE.           Składniki na 2 porcje: 100 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone około 270 g  musu dyniowego z galaretką pomarańczową kilka ciastek zbożowych z czekoladą mleczną i kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) 50 g suszonej żurawiny             Sposób przyrządzania(...)Ciastka zmiksować blenderem na piasek. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać mascarpone i miód. Przygotować dwa duże pucharki i wysypać na dno pokruszone ciastka, połowę kremu śmietanowego z mascarpone i połowę musu dyniowego z galaretką pomarańczową. Następnie wyłożyć resztę kremu śmietanowego i musu. Wierzch posypać suszoną żurawiną. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Domowe ciastka Oreo 484

Ciastka Oreo podbiły już cały świat! Chyba nie ma osoby, która odmówiłaby sobie ten smakołyk. Co więc powiecie na domowe Oreo?? W smaku bardzo zbliżone do tych kupnych, a cenowo...o wiele tańsze. Polecam! Składniki: (na około 15 ciastek Oreo) Ciasto: 150 g masła 2 1/2 szkl mąki pszennej 3/4-1 szkl kakao 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku(...)Piec w 170 st.C przez około 8-10 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.  2. Nadzienie: Masło utrzeć z cukrem pudrem i aromatem do puszystości. Ostudzone ciastka przełożyć kremem. Można przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce (na około 30 minut przed podaniem wyciągnąć, by nadzienie zmiękło). Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania